Veģitārieši.

Reitings 7
Reģ: 26.03.2013
Ko jūs domājat par vīriešiem veģitāriešiem?
17.04.2013 13:37 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
veģitārieši tak a priori dzīvo neveselīgi. kā var kko tādu gribēt?
17.04.2013 16:21 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Lai jau dziivo. Pati nekad ar taadu nespeetu nodibinaat ilglaiciigas attieciibas, jo noteikti meeginaatu arii pieveerst mani tam dziivesveidam. Atseviskji gatavot visu laiku vai sleept galjas gabalu ledusskapii negribeetu.
17.04.2013 16:26 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
cilvēki kā cilvēki!
nesaprotu, ko tie gaļēdāji visu laiku var bāzt savu degunu, ko kurš ēd!?
17.04.2013 16:28 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
bāž degunu kā vieni, tā otri.
Kamēr man liek mieru, man netraucē :)
17.04.2013 16:31 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
noteikti meeginaatu arii pieveerst mani tam dziivesveidam

Vsp jau pa dzīvi ejot kā veģetāriete es vislaik sastopos ar gaļēdajiem (pilnīgi svešiem, ne maniem draugiem) kuri uzskata, ka viņu džīves missija ir pārliecināt mani cik nepareizi es dzīvoju un, ka man vajag ēst gaļu! Viņi to dara kaismīgi ar kvēli un nepartraukti meklē argumentus. :)

Kamēr biju gaļēdaja un sastapu vegānus un veģetāriešus - NEVIENU reizi mani nemēģināja kaut kam pievērst. Tieši otrādi šie cilveki ir ļoto toleranti un nekad neburkš un neiebilst kad pie viena galda sēž un pasūta steikus vai šašlikus gaļēdāji. Gaļēdāji gan ļoti bieži kaut ko komentē un kritizē un smejas, kad pasaku, ka neēdu gaļu.

Tā kā nevajag te kaut ko tml apgalvot, ka kāds kadu kaut kur pieversīs. Drīzāk tu pati vegānam spdiedīsi gaļu katrā ēdienreizē nekā viņs tev aizrādīs. :)

Un būt veģetārietim ir veselīgāk nekā kā lielākā daļa gaļēdāju cilvēku - rīt katru dienu karbonādes, kotletes, steikus un sautējumus. Gaļu vsp pieļaujams ēst ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā, 2-3 reizes zivi un vienu dienu vēlams bez gaļas vsp. :)
17.04.2013 16:35 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Vsp jau pa dzīvi ejot kā veģetāriete es vislaik sastopos ar gaļēdajiem (pilnīgi svešiem, ne maniem draugiem) kuri uzskata, ka viņu džīves missija ir pārliecināt mani cik nepareizi es dzīvoju un, ka man vajag ēst gaļu! Viņi to dara kaismīgi ar kvēli un nepartraukti meklē argumentus.

+++
17.04.2013 16:37 |

Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
kuri uzskata, ka viņu džīves missija ir pārliecināt mani cik nepareizi es dzīvoju

Ak tie nekrietnie gaļēdāji.
Gaļu vsp pieļaujams ēst ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā

Ups.

Reitings 500
Reģ: 11.04.2013
Ella, Priekš LV ir jābūt diezgan turīgam, lai zivis ēstu 3x nedēļā :D

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kamēr biju gaļēdaja un sastapu vegānus un veģetāriešus - NEVIENU reizi mani nemēģināja kaut kam pievērst. Tieši otrādi šie cilveki ir ļoto toleranti un nekad neburkš un neiebilst kad pie viena galda sēž un pasūta steikus vai šašlikus gaļēdāji.

Tad man nenoveicaas, jo lielaako dalju gribeeju beigaas noshaut. Gan tika taisiitas sceenas par to, ka galjas smarzja juutama virtuvee, gan man tika lasiitas lekcijas par galjas kaitiigumu un piedevaam jauniibas gados, kad aizbraucu ar draudzeneem atpuusties pie juuras un noiireejaam maajinju, vegaane izmeta paareejo cilveeku galjas, zivis utt atkritumu spainii.
17.04.2013 16:40 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu var jau arī tirgū renģes nopirkt - arī zivs :)
17.04.2013 16:40 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ella, Priekš LV ir jābūt diezgan turīgam, lai zivis ēstu 3x nedēļā

Nu tas ir tas, kas ir vēlams organismam lai kārtīgi funkcionetu un nepārslogotos. Ienākumiem ar to nav nekāda sakara. Prtams, ka katrs pērk ko var, bet tas ka kāds ēd tikai pusfabrikātus un peleņus jo nevar neko citu atļauties nenozīmē, ka tas ir pareizi. :)

Labāk tad reizi nedēļā apēst gaļu un ieekonomēt naudu, lai vēl veinu reizi paēstu zivi. Un zivs jau nemaz nav tikai Lasis un forele! Pilni veikali ar dažadām zivīm, tikai jāinteresējas kako pagatavot.
17.04.2013 16:45 |

Reitings 500
Reģ: 11.04.2013
Ella, gribu būt veselīgs, kādu zivi man meklēt(kas nav forele un lasis), gribu to zivteli apcept, cik amn viņa izmaksās?
17.04.2013 16:47 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Kaprīze tiem kuri meklē iemeslus sevi pamocīt.
Veseligs ir zelta vidusceļš - ēst var visu (saprāta robežās un veselīgi pagatavotu)
17.04.2013 17:07 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Ellai

pilnībā piekrītu. Es kā veģetāriete, esmu arī ar to pašu problēmu saskārusies.

Un īstenībā, ja tā aprēķina tad, gluži vienādas summas aiziet man par to lasi un citiem dārzeņiem, kā citam gaļēdājam ar visādiem dārzeņiem un augļiem.

Un uz to rēķinu , varu mazāk iet uz zāli, jo no zivīm , mans vēders, prese - nepaliek nedz lielākāks, nedz ar tauku slāni.
17.04.2013 17:17 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Apgalvojums,ka viena vai otra puse ir veselīgāka, ir aplams. Veselīgi ir ēst sabalansēti un uzņemt visu nepieciešamo.
Zivis(tai skaitā zivju eļļa,kuru esmu pārtraukusi dzert un ielikusi savā melnajā sarakstā) nemaz nav labākas par gaļu mūsdienās,viss tiek audzēts vairumam,tā gaļa un zivis,ko mēs ēdam mūsdienās ir pilna ar visādiem sūdiem,ja vien neaudzē pats vai nepērc no kādas tiešām labas saimniecības,kuri audzē +/- sev un tuvākajiem nevis peļņai. Tā kā abas puses ar savu taisnību varat iet bezdēt :D Lops,kas barots ar maltiem kauliem un šķipsiņu zāli nav labāks par tomātu no Spānijas ziemā un otrādāk.

Runājot par tiem,kuri nespēj naktīs gulēt,ka viens ēd/neēd gaļu,nu par tiem es vienkārši ierēcu,tādi reliģijas sludinātāji vien ir.
Atceros,ka mans ex nespēja pārdzīvot to,ka esmu veģetāriete un uzskatīja to par izlutinātas pilsētnieces kaprīzi :D :D :D Vēl pieminēja to,kā iemeslu,ka iespējams mums nav kopīga nākotne un man dzims slimi un kropli bērni :D
17.04.2013 17:27 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Nē, nu bet teorētiski, kas notiek ar gaļu, ja to uz 48h atstāj siltumā-tai parādās tārpi, tā sāk pūt, izdalās hormoni ar ko tas lops barots, izdalās nāves indes, kas ir dabīgas, jo audi atmirst(tieši tas pats, tikai ātrāk, jo zarnu trakts ir garāks)notiek mūsu vēderā. Gaļa ir smaga barība, tā netiek pilnīgi visa izvadīta no zarnu trakta, tā kādu laiku uzglabājas un turpina tur pūt.(Jo pat mūsu žokļi un zarnutrakts ir līdzīgāks govij, nekā vilkam, gan pēc garuma, gan pēc smalcināšanas spējām).
Kas notiek ar augli(dabigu, neapstrādātu ar ķīmijām), tas sāk pūt pēc vairākām dienām (tie, kas apstrādati, pūst vēl vēlāk). Ja to apēd, tas iziet caur zarnu traktu daudz ātrāk,jo ir viegls, vieglāk kunģim sašķelt, tādejādi neradot aizcietējumus.

katrs ēd ko grib.
Neesmu redzējusi nevienu veģetārieti, kurš ar varu augli spiestu mutē, bet ir nācies saskarties ar gaļēdājiem, kas cenšas pierunāt apēst šašļika gabaliņu(pus dienu tirpinot, vai man tiešam tā smarža nepatīk?) vai, kā mana omīte, vistas zupiņu.
Pati arī neiespringstu, ne mans templis, ne mana daļa, ko liek iekšā.
Vienīgi, skaidri zinu, ka neļaušu savā klātbūtnē dzivnieku nokaut, vienalga, zivs, gliemezis, mājlops.
17.04.2013 18:13 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
(Jo pat mūsu žokļi un zarnutrakts ir līdzīgāks govij, nekā vilkam, gan pēc garuma, gan pēc smalcināšanas spējām)
Bet nav nevienas tautas ka būtu iztikuši pilnībā bez gaļas
17.04.2013 18:22 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Esmu toleranta pret veģetāriešiem tikai tādā ziņā, ka necenšos nevienu "pārvērst" vai "pievērst" gaļas ēšanai, ka, manuprāt, ir tik pat dabisks process kā iešana uz poda. Pārējā laikā pie sevis es domāju, ka veģetārieši ir muļķi. Tiešām, atvainojiet, bet tā man liekas. Un tā man sāka likties saskaroties ar dažām šejienes veģetārietēm. Tas nav ne dabīgāk kā ēst gaļu, nedz veselīgāk. Kaut kāds "modes kliedziens" vai veidz kā dažiem icelties uz pārējo fona, nezinu. Man patiesībā ir vienalga. Ēdiet kaut jēlus kartupeļus caurām dienām, tikai nevajag to reklamēt kā glābiņu no visām problēmām.

Piedod, Navigator, ja vien neēd gaļu jēlu, nepiekritīšu, ka tā kaut kur mistiski zarnās vai kunģī pūst.
17.04.2013 18:36 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Kur tad cilvēkam ir 4 kunģa daļas - spureklis, aceknis, grāmatnieks un glumenieks. Vai tad civēks ir atgremotājs ??? Varbūt daži ir.
Cilvēkam ir visēdāja gremošanas sistēma ( kā cūkai )
Ir tautas kas gadu tūkstošiem iztiek pārsvarā ar gaļu. Ziemeļu tautas un stepju lopu audzētāji.
Bet nav nevienas tautas ka būtu iztikuši pilnībā bez gaļas

Tev lielā ziņa taisnība, bet cūka nav plesējs, bet ne par to.

Ziemeļu tautas dzīvo aukstākā klimatiskā joslā, dzīvo daudz īsāku mūžu un barojas no tā, ko var samedīt-loģiski , ka gaļa, jo izzaudzet uz ledus neko nevar.
Savukārt stepju lopu audzētāji, par tādiem ir izveidojušies, viņi, var pārtikt arī no augu valsts(kas bija pirmsākumos, ogu vākšana, labības sēšana) un tikai pēc tam bija lopu audzēšana. Bet viņi izvēlas, audzet lopus peļņas nolūkā(jau pašos pirmsākumos).

Un, cik man zināms, Latvija nav ne klāta ar sniega-ledus segu.

Par to, ka nav tautas, kas būtu iztikušas bez gaļas, tev pilnīga taisnība, bet es savā komentara nevienā vietā neapgalvoju pretējo.
Gaļa bija izdzīvošanas avots jau paleolītā,bet kā medības, nevis gaļas lopu audzēšana un eksplotēšana.
17.04.2013 18:37 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
atvainojos par kļūdām, man sliktā klavieratūra.
17.04.2013 18:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!