Atbalstu gan to, gan to. Man šķiet jokains arguments par to, ka tā ir novirze no normas vai kaut kas nedabisks, jo pētījumos ir pierādīts, daudzās (ja nemaldos, vairākos simtos) dzīvnieku sugu pastāv homoseksuālisms.
Kas mani visvairāk šajā jautājumā tracina, ir tā divkosība, piemēram, ja heteroseksuāls pāris publiski sadodas rokas, tad tas ir tik skaisti, bet, ja to izdara homoseksuāls pāris -- tā ir geju propaganda! Nu, neviens nevienam neko nemēģina uzspiest, visi tikai grib dzīvot harmonijā ar sevi. Seksuālā orientācija ir svarīgs identitātes aspekts, tas nebūtu kaut kā izmisīgi jāslēpj (nē, es nesaku, ka tas arī uzkrītoši jāizrāda, ja tāds jautājums kādai rodas :D ). Nu, pieņemsim, kā jūs justos, ja jums būtu visu savu mūžu jāslēpj tas, ka esat sievietes? Tas nozīmē dzīvošanu mūžīgā diskomfortā. Ieteiktu arī padomāt, cik bieži jūs netieši publiski izrādāt savu seksuālo orientāciju -- sadodoties rokās ar draugu, iedodot viens otram buču utt. Domājat, ka labi justos, ja katru tādu izpausmi pavadītu nosodoši skatieni, apvainojumi vai pat fiziska vardarbība?
Par adopciju -- tai, starp citu, ir tāda legāla alternatīva kā surogātmātes. Tādas ir izmantotas, lai laistu pasaulē tā paša Eltona Džona bērnus. Un kāpēc gan aizliegt (juridiski) vientuļam, materiāli nodrošinātam vīrietim tādā veidā radīt pēcnācēju? Tikai tas nav lēts prieks un ir pieejams tikai ļoti nodrošinātiem pāriem. Lasīju žurnālā Ir par latviešu lezbiešu pāri, no kurām viena ar drauga-geja spermu dzemdēja bērniņu sev un draudzenei. Manuprāt, tas ir arguments par labu adopcijai, jo var atrast veidu, kā audzināt bērnus, ja ļoti gribas, bet aizlieguma atcelšana noņemtu slogu no bērnu namiem.