PinkPanda, man parasti tas izdodas ne no zupas, bet tās vārīšanas laikā, jo baltvīns paliek pāri.
Nepieciešamie produkti:
Sīpoli – 200g
Ķiploki – 20g
Sviests – 50g
Baltvīns -100g (esmu taisījusi arī ar 200g vīna, garša gan sanāca nedaudz skābāka, taču man tā patika vairāk, tā kā skaties pati, sākumā var izmēģināt arī 100g vīna tikai)
Zaļumi: lieku svaigus, bet var iztiktar kaltētiem, ja svaigu nav (timiāns, baziliks, pētersīlis)
Tomāti savā sulā – 600g (var ņemt tos, kuri ir veseli, jo zupā izšķīdīs tik un tā, var arī pašai ar karotīti paspaidīt, galvenais ir izvairīties no tomātiem ar visu mizu, jo tādi gan vēlāk traucē ēst zupu, ja tās miziņas laukā jāvalkā)
Jūras veltes 200g
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež pusriņķos un ķiplokus sīki sakapā, cep tos katliņā izkausētā sviestā, pievienojot dažādus zaļumus.Kad sīpoli un ķiploki viegli apcepušies sviestā, pievieno tiem baltvīnu un ļauj nedaudz pasautēties. Tad pievieno tomātus savā sulā un vāri ~ 10 minūtes, pievienojot garšvielas (cukuru, sāli). Kad viss labi savārījies, pievieno dažādas jūras veltes, pēc pašu izvēles. Tā kā garneles ātri paliek cietas, tad vairāk par 3 minūtēm vārīt neieteiktu. Ja patīk asums, tad 1 tējkarote adžikas jāpievieno klāt, bet sākumā var mēģināt bez tās. ad zupa gatava, uzkaisi virsū sarīvētu sieru, ielej nedaudz saldā krējuma, ielieckādu bazilika lapiņu skaistumam. Garšai pilnībā pietiek arī ar sieru vien:)