Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Garneles. Ko darīt?

 
Reitings 3
Reģ: 21.03.2009
Sveikas!
Kā Jūs ieteiktu ātri, lēti un vienkārši pagatavot garneles. Ar ko tās var sakombinēt (dārzeņi, rīsi), tā lai nesanāk kaut kāda kaloriju bumba :D?
Zinu tikai omleti ar garnelēm :D
14.04.2013 11:34 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vakar gatavoju cēzara salātus ar tīģergarnelēm. Gardi sanāca (noskatījos no Fazendā pasniegtajiem).
Vēl mēdzu gatavot kopā ar brūnajiem rīsiem, saldētiem zaļājiem zirnīšiem un dažādām garšvielām. Ēdu ar bezpiedevu jogurtu.
Vēl ķirbju krēmzupa ar čili un garnelēm ļoti laba.
14.04.2013 11:38 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Es no kalorijām neko nesaprotu. :D Bet mans favorīts ir kokosriekstu zupa. Bet ar tīģergarnelēm.
14.04.2013 11:39 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Ļoooooti garšīgi! Ar vīru bieži gatavojam- ātri, vienkārši, ne dārgi.

http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/zivs/recipe.php?id=60743
14.04.2013 11:40 |
 
Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
Mozus 3-11

9 Bet no dzīviem radījumiem, kādi ir ūdeņos, jūs varat ēst šos: visus, kam ir spuras un zvīņas ūdeņos, jūrās un upēs, tos jūs varat ēst.
10 Bet ikvienu, kas bez spurām un zvīņām jūrās un upēs, no visiem tiem, kas mudž ūdeņos, un no dzīviem radījumiem ūdeņos - tādu turiet par negantu.
11 Tos turiet par negantību, to gaļu neēdiet un to maitu turiet par negantu.
12 Ikvienu, kuram nav spuru un zvīņu ūdenī - to turiet par negantu.
14.04.2013 11:41 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
jānis - Mozus grāmatā nebija kaut kas minēts ar tavu 1-10 skalu, sieviešu vērtēšanā? būtu interesanti,ko tad šī saka par to.
14.04.2013 11:46 |
 
Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
Nē, nebija.
14.04.2013 11:47 |
 
Reitings 3
Reģ: 21.03.2009
Paldies!
womankind - kā īsti pagatavo garneles ar brūnajiem rīsiem?
14.04.2013 11:51 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Liec vārīties rīsus. Kad tuvojas gatavi, apcep garneles ar garšvielām (sāls, citronpipari, ķiploks - visu, ko gribās), pievieno zaļos zirnīšus, lai izsilst.
Tad, kad rīsi gatavi, sajauc ar maisījumu. Es jaucu vok pannā un visu kopā pasaulēju.
14.04.2013 12:00 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Labs, jaani! :D Un es domaaju - kaadeelj man negarsho un vizuaali ljoti nepatiik garneles. Tagad es zinu atbildi, paldies!
14.04.2013 12:02 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Jauns bauslis? Tev nebūs garneles ēst.
14.04.2013 12:05 |
 
Reitings 803
Reģ: 16.11.2010
Garneles ir ņamma! :D
Jebkuros salātos var likt klāt, vai tīģergarneles sacept ar ķiploku un bik citronu sulu un atkal ar salātlapām. Un ķirbju krēmzupās arī ideāli iet klāt :)
Un pat ar spagetī garšo ļoti labi,bet es par kalorijām neko nezinu :D

14.04.2013 12:05 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Es vārītu kaut ko līdzīgu Cioppino zupai. Daudz sīpolu+ķiploks, apcepti sviestā,+baltvīns+tomāti savā sulā+garneles+zaļumi, pasniedzu pārkaisītu ar parmezānu un nedaudz saldo krējumu. Viesiem garšo arī tad, ja ielieku nedaudz adžikas, bet zupa pagatavojama ne vairāk kā 20 minūtēs, kā arī neesmu satikusi nevienu, kuram negaršotu
14.04.2013 12:05 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Laikam jāiet uz veikalu. Sakārojās garneles. Vismaz zinu, ko gatavot vakariņās :)
14.04.2013 12:07 |
 
Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
Jā tas ir bauslis. Kopā ir 613 baušļi, tiem kas nezināja.
14.04.2013 12:14 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Man jau šķiet, ka garneles pašas par sevi ir tik garšīgas, ka negribas ne ar ko īsti kopā jaukt. :D Nu vēl tajā ķirbju+čili krēmzupāvarētu būt forši klāt.
Savādāk - tīģergarneles cepu pannā ar sviestu+ķiploku+nedaudz citrona sulu. Sanāk tāda ņamma. :D
Mazās garnelītes salātos iet perfekti klāt. :D
14.04.2013 12:51 |
 
10 gadi
Reitings 204
Reģ: 27.01.2013
Vulpes, sakārdināji! Padalīsies ar recepti un proporcijām? Ka tik nesanāk uz savu roku taisot piedzerties no zupas. :D
14.04.2013 13:50 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
PinkPanda, man parasti tas izdodas ne no zupas, bet tās vārīšanas laikā, jo baltvīns paliek pāri.

Nepieciešamie produkti:

Sīpoli – 200g

Ķiploki – 20g

Sviests – 50g

Baltvīns -100g (esmu taisījusi arī ar 200g vīna, garša gan sanāca nedaudz skābāka, taču man tā patika vairāk, tā kā skaties pati, sākumā var izmēģināt arī 100g vīna tikai)

Zaļumi: lieku svaigus, bet var iztiktar kaltētiem, ja svaigu nav (timiāns, baziliks, pētersīlis)

Tomāti savā sulā – 600g (var ņemt tos, kuri ir veseli, jo zupā izšķīdīs tik un tā, var arī pašai ar karotīti paspaidīt, galvenais ir izvairīties no tomātiem ar visu mizu, jo tādi gan vēlāk traucē ēst zupu, ja tās miziņas laukā jāvalkā)

Jūras veltes 200g

Pagatavošana:

Sīpolus sagriež pusriņķos un ķiplokus sīki sakapā, cep tos katliņā izkausētā sviestā, pievienojot dažādus zaļumus.Kad sīpoli un ķiploki viegli apcepušies sviestā, pievieno tiem baltvīnu un ļauj nedaudz pasautēties. Tad pievieno tomātus savā sulā un vāri ~ 10 minūtes, pievienojot garšvielas (cukuru, sāli). Kad viss labi savārījies, pievieno dažādas jūras veltes, pēc pašu izvēles. Tā kā garneles ātri paliek cietas, tad vairāk par 3 minūtēm vārīt neieteiktu. Ja patīk asums, tad 1 tējkarote adžikas jāpievieno klāt, bet sākumā var mēģināt bez tās. ad zupa gatava, uzkaisi virsū sarīvētu sieru, ielej nedaudz saldā krējuma, ielieckādu bazilika lapiņu skaistumam. Garšai pilnībā pietiek arī ar sieru vien:)
14.04.2013 14:13 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Garneles, salātlapas, avokado, tomāts/gurķis, citrona sula, olīveļļa
14.04.2013 15:42 |
 
10 gadi
Reitings 204
Reģ: 27.01.2013
Paldies, Vulpes!
14.04.2013 16:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits