Parunāsim par Ziemeļkoreju

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Varbūt kāda tagad aiz šausmām noelsīsies, bet es kaut ko nesaprotu visā tajā padarīšanā ar ZK un it kā draudošo kodolkaru. Zinu, ka ZK ir komunisms, nenormāls, pārspīlēts vadoņa kults, nav sakaru ar citām valstīm utt. BET- kāpēc tai valstiņai vajag kādam uzbraukt, draudot ar kodolsprādzienu? Kāds ir mērķis? Ko viņi iegūs? Viņiem kāds uzbrūk, aizskar viņu suverenitāti vai neatkarību? Vārdu sakot, kas tā ZK par zvēru?
08.04.2013 21:20 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kims kopaa ar paareejiem pasaules varenajiem speelee sahu uz pasaules kartes. Laikam jau nepietika vairs naudinjas hareema uztureeshanai un nopaardeva savu valsti. Tik iesaakumaa paspeelees karinju, lai neizskatiitos tik uzkriitoshi. Gan jau dziivi pabeigs taapat, kaa paareejie ASV speelju biedri.
09.04.2013 00:59 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
ASV un PSRS bija vienīgās valstis, kas karoja abās pusēs.. Pirmos divus gadus gan Krievija, gan ASV materiāli atbalstīja Vāciju. PSRS pēc tam pati izdomāja sākt kariņu ar Vāciju, bet ASV saprata, ka labāk atbalstīt pretiniekus- tiem kaut kā labāk sanāca- jo īpaši pēc tam, kad Vācijai neizdevās okupēt Angliju.

Viens no iemesliem, kāpēc ASV kļuva tik varena valsts ir pēckara reparācijas, ko (neatkarīgās)Eiropas valstis masveidā maksāja ASV par viņu palīdzību. Un, protams, visi tie ieceļotāji, kas atveda ne vien zināšanas, bet visu sagrābto piķi un zeltu no sagrautās Eiropas. īpaši jau, protams, ebreji bija cieņā.. (kas, savukārt, ir iemesls, kāpēc tāda Izraēla tagad pastāv.. )
09.04.2013 00:59 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Aplausi Excite, malacis! Es pilnīgi piedraugošu, pretstatā prieks lasīt šāda veida komentārus.
09.04.2013 01:05 |

Reitings 649
Paldies, paldies!

Aplausi Jums, aplausi mums, tagad visi sēžamies! :D
09.04.2013 01:12 |

Reitings 11
Reģ: 08.04.2013
Ja ir ļoti liela interese Excite vari paklausīties šo interviju, ar Dr. Steve Pieczenik viņš ir ļoti dziļi izpētījis Ziemeļ koreju, un kādreiz ir strādājis ASV valdībā, un šobrīd atrodās Dienvid Korejā tāpēc zina ko runā.

http://youtu.be/PSEwzDPAiLo?t=1m55s
09.04.2013 01:14 |

Reitings 649
Ja godīgi, mani daudz vairāk interesē manis pieminētās valstis kā Venecuēla, Baltkrievija un Irāna. Personīgi uzskatu, ka, ieturot patreizējo politisko nostāju(lasīt- politiskās nostājas kā tādas nav- ir tikai piesliešanās kādas lielākas valsts viedoklim(parasti Krievija, Vācija vai pat ASV)), Latvijas valstij gadi ir skaitīti un pēc 10mit gadiem mēs šo valsti skatīsim pavisam citām acīm..

Latvijas vienīgais glābiņš ir NEBŪT "mazai, atvērtai ekonomikai" kā to tik "neglābjami" deklamē mūslaiku politiķi.. Tas gan nozīmē nedancot pēc pasaules vareno stabules..

P.S. Ja man sanāks, tad centīšos apmeklēt Irānu.. :)
09.04.2013 01:21 |

Reitings 9169
Latvijas valstij gadi ir skaitīti un pēc 10mit gadiem mēs šo valsti skatīsim pavisam citām acīm..

Latvijas vienīgais glābiņš ir NEBŪT "mazai, atvērtai ekonomikai" kā to tik "neglābjami" deklamē mūslaiku politiķi.. Tas gan nozīmē nedancot pēc pasaules vareno stabules..

Man gan liekaas tieshi otraadaak - latvieshi jau sevi ir vairaakkaart pieraadiijushi kaa nespeejiigi vadiit pashi savu valsti, tad lai labaak kaads cits paruupeejaas par taas iedziivotaajiem.
09.04.2013 01:24 |

Reitings 11
Latvijas valstij gadi ir skaitīti un pēc 10mit gadiem mēs šo valsti skatīsim pavisam citām acīm.

Kādas prognozes ? Paskaidro ko tu ar to domā ? :D
09.04.2013 01:25 |

Reitings 157
Reģ: 29.01.2009
Es tikai gribu padusmoties drusku par tādiem komentāriem kā DOI.

Lielākoties cilvēki neinteresējas par notikumiem politikā, kur nu vēl vairāk starptautiskajās attiecībās, tādēļ es tikai priecātos, ja arī šajā forumā parādītos vairāk šādu sarunu. Un nav jābūt ekspertam par tēmu, lai tu drīkstētu par to runāt. Šeit netiek rakstīts akadēmiskais darbs, bet notiek saruna. Varbūt kāds atklās kādu jaunu aspektu vai izlems uzzināt vairāk par tematu. Lūdzu, tad apgaismo citus arī, jo acīmredzot ļoti pārzini tēmu, ja jau tā nopel kāda vēlmi diskutēt.
09.04.2013 01:31 |

Reitings 1571
Excite,
kas tev ir sakāms par Baltkrieviju?
09.04.2013 01:36 |

Reitings 649
Pasaules vēsture ir pierādījusi, ka pasaules kartē nav vietas valstij, kurai nav savas armijas, savas politikas vai savu trumpju. Ja Latvija nepaspētu iestāties NATO, tad esmu par saviem 50% pārliecināts, ka Krievija savas intereses aizstāvētu "nedaudz" skarbāk, kā mētājoties ar beigtām ēzeļa ausīm.. Un Latvijai nebūtu jāfilmē kariņš Gruzijā, bet pietiktu ar pašmāju operatoru veikumiem.

UN pašlaik Latvija 20mit gados nav nodemonstrējusi NEKĀDU nākotnes potenciālu. Nesākšu uzskaitīt jau 100 reizes atkārtotos mīnusus, bet pieminēšu vien to faktu, ka ne tikai ļoti liela daļa valsts ir aizbraukusi, bet tieši šī lielā daļa ir tā, kas nodrošina itin lielu daļu ienākuma Latvijas valstij kā tādai. Diemžēl mana personīga pieredze liecina absolūti lielākā daļa no šiem izbraucējiem latviešu valodu vairs neuzskata par absolūti nepieciešamu saviem bērniem.. Tāpat kā valsti. Pirmos 3 gadus viņi atvaļinājumā brauc uz Latviju. Bet vēlāk arī tas kļūst otršķirīgi..

Bet par to visu var referātu uzrakstīt... Latvija kā veiksmes stāsts ir tikai Dombrovskim.

Kas tautai? Kā es smejos.. Tautas veiksmes stāsts ir tāds- manai mammai trīs bērni. Visi ārzemēs..
09.04.2013 01:38 |

Reitings 11
gribu padusmoties drusku par tādiem komentāriem kā DOI.

Nu tur ir maksimālais aprobežotības līmenis sasniegts :D , nepatīk diskusija vācies prom :D nē atnāk pačīkstēt, ar tekstiem ( mjē es gudrāka nekā visi citi ( savā paurī ) ), lai gan nekādu svarīgu informāciju tā arī nepasaka.
09.04.2013 01:40 |

Reitings 11
ka ne tikai ļoti liela daļa valsts ir aizbraukusi, bet tieši šī lielā daļa ir tā, kas nodrošina itin lielu daļu ienākuma Latvijas valstij kā tādai.

Man liekās valsts attīstību atspoguļo demogrāfija. Esmu lasījis, ka ja tauta aiziet zem dzimstības rādītāja 1.3 viņa ir neatgriezeniski nolemta. Nu tad http://neogeo.lv/?p=12275 reālie dati ir kaut kur 1.2 Bērns uz sievieti, plus emigrācija.

Jā nu bail iedomāties, kas būs pēc 20 gadiem !
09.04.2013 01:45 |

Reitings 649
Sophie- Baltkrievija, atšķirībā no Baltijas valstīm izvēlējās iet savādāku ceļu. 20mit gadus mēs dzīvojām "demokrātijas" laukā. Pilnīgi demokrātiski mums palīdzēja tikt vaļā no jebkāda rūpniecības, palīdzēja ievest valsti "vienīgajā pareizajā" brīvās tirdzniecības pasaulē, kur mašīnas ražo tikai Vācija un citas izredzētās valstis, kur cukuru "pēkšni" mums vairs nav izdevīgi ražot un bankas ir tieši tik mazas, lai mums pašiem tādas nebūtu.. (arī garš temats)
Baltkrievija, turpretim- ražo VISU pati. šī valsts ir NEATKARĪGA. Tai gan nav tādu dabisku fenomenu kā Inčukalna gāzes krātuve, tāpēc tā ir atkarīga no gāzes un naftas piegādēm no Krievijas, tomēr, kā mēs zinām, mēs savu dabisko fenomenu tāpat esam pavisam demokrātiski atdevuši krieviem un maksājam vien no augstākajām gāzes cenām eiropā.. Tas, ka bez Inčukalna gāzes krātuves nebūtu gāzes ne Baltijai, ne Somijai, nevienu neinteresē..

Baltkrievija, protams, maksā savu cenu- aizbildinoties ar demokrātijas trūkumu, viņiem ir piespriestas dažādas sankcijas un aizliegumi- sākot ar eksportu un beidzot ar tūrismu. Tostarp, šī valsts ir absolūtā informācijas vakuumā.

Nedaudz atgādināšu, ka Latvijas materiālā uzplaukuma laikā, kad valdīja diktators Ulmanis pret kuru viņa nieka 6 gadu valdīšanas laikā tika veikti 2 atentāti- cietumi bija pārbāzti. Un nevis ar krimināliem noziedziniekiem, bet tiem pašiem valdības opozicionāriem.
09.04.2013 01:48 |

Reitings 11
Excite - tu čalis ?
09.04.2013 01:52 |

Reitings 1571
Un kā tev liekas, cik ilgi Baltkrievijai ļaus pastāvēt šādā veidā? Kāds varētu būt nākotnes scenārijs? Jo Lukašenko nav mūžīgs...
09.04.2013 01:52 |

Reitings 9169
Nedaudz atgādināšu, ka Latvijas materiālā uzplaukuma laikā, kad valdīja diktators Ulmanis pret kuru viņa nieka 6 gadu valdīšanas laikā tika veikti 2 atentāti- cietumi bija pārbāzti. Un nevis ar krimināliem noziedziniekiem, bet tiem pašiem valdības opozicionāriem.

Gribeeji teikt - pseidouzplaukuma laikaa. ;) Taa laika politiskaa velja bija veel netiiraaka par shodienas 100 gudro galvu nedarbiem.
09.04.2013 01:56 |

Reitings 1571
krista, negrauj sapni! Vēstures grāmatās Ulmaņlaiku aprakstīja tik romantiski!!! :D
09.04.2013 02:00 |

Reitings 157
Kim-Jong būtu jel izlasījis komentāru līdz galam!
09.04.2013 02:01 |

Reitings 649
He.. Savulaik biju diezgan liels Lemberga atbalstītājs.. Īpaši, kad bija tas prieks braukt pa Ventspils bruģīti.. Un cilvēki patiesi viņu mīl un atbalsta tajā vietā, kas ir kā Latvijas pilsētvalsts ar savu ķeizaru..

Tomēr, pēc gadiem, kad reāli ielūkojas tai pasaulē- ir patiesi jāaizdomājas- kas ir labāk.. Kad VIENS cilvēks IZZOG valsts uzņēmumus(lasīt- ļaunprātīgi izmanto savu dienesta stāvokli)- vai to pašu dara 100 cilvēki Rīgā(Latvijā)? Un es teikšu- atšķirības nav. Tomēr Latvijā vienmēr ir bijusi problēma ar politisko atbildību.. Atkal jau var izrunāties uz 3 lapām, tomēr šajā valstī varai ir lielāka nozīme par tiesiskumu un godīgumu.. Jānis Motte savulaik dalīja valsts dzīvokļus saviem čomiem un pēc gadiem dabū kompensāciju par savu apsūdzēšanu, Nils Freivalds paraksta vilcienu pasūtījumu, kas neatbilst nekādiem valsts noteiktiem mērķiem un... saņem lielu kompensāciju par savu grūto darbu.. Tas pats notiek visur.. Tā ir sistēma.. Un pēdējā laikā, es sāku domāt, ka tā ir "demokrātiskās pasaules" neatņemama daļa. NAUDA. Ir visas piramīdas augšgalā.

Bet tā nevajadzētu būt.
09.04.2013 02:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits