Parunāsim par Ziemeļkoreju

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Varbūt kāda tagad aiz šausmām noelsīsies, bet es kaut ko nesaprotu visā tajā padarīšanā ar ZK un it kā draudošo kodolkaru. Zinu, ka ZK ir komunisms, nenormāls, pārspīlēts vadoņa kults, nav sakaru ar citām valstīm utt. BET- kāpēc tai valstiņai vajag kādam uzbraukt, draudot ar kodolsprādzienu? Kāds ir mērķis? Ko viņi iegūs? Viņiem kāds uzbrūk, aizskar viņu suverenitāti vai neatkarību? Vārdu sakot, kas tā ZK par zvēru?
08.04.2013 21:20 |

Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
DIO, bet tad šī arī ir vien no tām iespējā uzzināt. Vai tad tas no Tava viedokļa nebūtu apsveicami un labi? Ja jau mūsdienu jaunieši tik daudz laika pavada sociālajos mēdijos, tad varbūt ir lietderīgi tajos apspriest "gudrākas" tēmas, lai attīstītos?
08.04.2013 21:54 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mana reakcija- nu ko, Amerikai atkal savajadzējās naftu? Nē, kaut gan nafta viņiem laikam nav..;)
08.04.2013 21:55 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Dio, tad nevis filozofē un spēlē pārgudro, bet izskaidro skolniekiem īsumā faktus saprotamā valodā.
08.04.2013 21:56 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
ZK ir viszemākais nozīedzības līmenis pasaule. Nav ko zagt un nav kam zagto pārdot.

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
larina,

no mana viedokļa tas būtu perfekti un apsveicami :) Rīt ienākšu palasīt, bet tagad atvados.

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ne pa tēmu, bet es, kad dienas otrā pusē šeit ienācu, iečekoju dažas tēmas un meklēju vai būs kāda, kas uzrakstīs, ka M. Tečere ir nomirusi.

Šis citāts manī raisa vienīgi šādas domas "??". Vai būtu labāk, ja kāda taisītu tādu pašu farsu kā bija ar I. Ziedoņa nāvi? Visus tos RIP un pārējo? Tad jau labāk, lai neapspriež vispār. Cienīgāk, manuprāt.
08.04.2013 21:58 |

Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
Ja runājam par situāciju, tad tā ir pavisam dīvaina... Teorētiski Z-Koreja grib apvienoties ar D-Koreju. It kā mērķis nav slikts, jo šo valsti sadalīja ASV un Krievija, tikai diemžēl Z-Koreja to grib izdarīt uzspiežot savu varu un noteikumus.
Ja ir interese var palasīt kaut vai wikipedia:
http://lv.wikipedia.org/wiki/Zieme%C4%BCkoreja
08.04.2013 21:58 |

Reitings 4258
Tie secinājumi veidojas varbūt arī skarbi, bet pamatojoties uz kaut kā.
Jā, varbūt arī būtu ļoti interesanti padiskutēt par šo tēmu pie nosacījuma, ka ir zināms , kas vairāks kā tiek atreferēts mēdijos pēc kāda noteikta pasūtījuma raksts. Reālas priekšzināšanas, fakti, vēsture, kas vairāk par to, dzirdēju, lasīju tv netā utt. Sanāk tāda skolnieku diskusija, kurā ir savi vārdi bez pamata. Vai tad tas ir kas vērtīgs un noderīgs? Es pašlaik filosofēju, bet gan jau būs kāds kas manu domu arī sapratīs.

Vispār daļēji piekrītu DIO domām. Manas zināšanas ir diezgan vājas šajā jomā, bet es arī saprotu to, ka visi tie TVneti un Vikipēdijas pavisam noteikti nedod nopietnas, objektīvas zināšanas. Vienīgais paliek neizpratne, kur tad tādas raut, jo arī, piemēram, tām pašām grāmatām vai nopietniem ziņu avotiem ir savi autori, kuri var nebūt objektīvi..
08.04.2013 22:02 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
meklēju vai būs kāda, kas uzrakstīs, ka M. Tečere ir nomirusi.

Nu zini.. Es personīgi izlasīju Delfos un ne brīdi neiedomājos, ka tur būtu kas diskutējams, kur nu vēl meklētu Cosmo forumā vai kādai būtu radies kāds jautājums, viedoklis. Ko tieši Tu meklēji un neatradi?

Un ja par tēmu - tieši tādēļ Cosmo nav advancētas, dziļi intelektuālas sarunas, jo neviena to arī negaida, nedzīvo utopijā. Ja man ļoti interesētu Ziemeļkoreja, vērstos pie kāda, kas vismaz starptautiskās attiecības studējis, vai kāda,par kura zināšanām esmu pārliecināta, nebūs no pirksta izzīstas.
08.04.2013 22:05 |

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Es piekrītu, ka tvnet nav īstais avots! Kaut kā likās, ka šeit apgrozās arī šajā (un ne tikai citās) jomās izglītotas, pieredzējušas meitenes, kas varbūt varētu izskaidrot šo lietu! Kopīgi varbūt arī nonāktu pie kaut kā prātīga.
Paldies tām, kuras atbildēja!
08.04.2013 22:06 |

Reitings 11
Reģ: 08.04.2013
Sievietes spriež par politiku HAhahahHA HA :D

Tik mīļi, kā kaķits skraidītu pakaļ sarkanam lāzera aplītim !
08.04.2013 22:11 |

Reitings 4258
Kim Jong, nav jēgas katru reizi taisīt jaunu profilu. Vari rakstīt no tā paša.
08.04.2013 22:14 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
DIO, kur gan ir problēmā zinātkārē? Tie ir pliki jautājumi, uz kuriem, ja esi informēta, Tu esi laipni aicināta atbildēt, vai, ja nevēlies, neatbildēt, bet mētāties ar izteicieniem, ka cilvēks nevar interesēties par globāliem notikumiem un tos apspriest, kuri galu galā var nopostīt puspasauli, ieskaitot viņu pašu, ir absolūti lieki. Kā tu vispār te vari piesaukt zināšana, ja tas, ko cilvēks tieši šeit tagad dara, ir mēģinājums tās papildināt? Varbūt nav pats profesoriem bagātākais interneta kakts, bet nu kāpēc arī šeit nevarētu meklēt atbildes uz "kāpēc"?
Tik švītīga un augstprātīga kundzīte no augstiem un inteliģentiem plauktiem nākusi.. Pilnīgi žēl paliek, ka Tavs dārgais laiks šeit jātērē ;)
08.04.2013 22:17 |

Reitings 11
ZK ir militārā diktatūra, viņiem vajag ārējo ienaidnieku, lai varas elite turētos kopā. Ja nebūs ārējā ienaidnieka, un cirka izgājienu valsts sabruks iekšēji.

Turklāt Kim-dong dongam, ir simtiem miljonu bankas kontos šveicē. Pats Kim jongs ir mācijies šveicē un dzīvojis kā Princis.

Viņiem interesē, savus iedzīvotājus turēt bailēs ārējie ienaidnieki vieno tautu līdz ar to viņš spēj noturēt savu varu.

Bet visam apakšā tam pamats ir tikai nauda un vara !
08.04.2013 22:21 |

Reitings 11
Kim jonga papucītim bija savs harēms, ar desmitiem sieviešu un viņš katru gadu pasūtija tūkstošiem labākā viskija pudeles, no visas pasaules.

Viņi dzīvo greznībā, kā aristokrāti, un tauta viņiem ir tikai kā vergi !
08.04.2013 22:23 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Esmu šokēta, ka mūsdienās tiek vsp pieļauts ka pastāv šāds režīms.
08.04.2013 22:25 |

Reitings 11
Bet līdz ar jaunu sankciju uzspiešanu, valsts nevar tirgoties viņam tiek tiešā veidā iedragāts maciņš, turklāt valsts karavīri sāk vairs neticēt savam līderim, jo viņi gluži vienkārši sprāgst badā.

Tāpēc viņš izvirza ultimātus ASV lai tie atceltu tirgošānās sankcijas, jo pretējā gadījumā valsts sabruks iekšēji, jeb viņam uzbruks pašu karavīri, jo viņi ir badā un režīmam draud sabrukšana !
08.04.2013 22:27 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Da kā vispār var pateikt, par ko drīkst diskutēt? Ta kā kāds ar varu spiestu kādu diskusiju vērt vaļā un tur kaut ko rakstīt. Pareizi laikam ir tikai savus pinterest lupatu linkus reklamēt:D
08.04.2013 22:45 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Oponēšu Debijas viedoklim un citām līdzīgi domājošajām..

Ja par vēsturi, tad kari pasaulē parasti rodas divu iemeslu dēļ.. kāda valsts vēlas iegūt kaut ko, kas tai nav- piemēram, ASV vajadzēja naftu un tāpēc tā steidzās aizstāvēs Nigērijas kaut kādus cīnītājus pret citiem cīnītājiem. Līdzīgi- ASV investēja arī 2. pasaules karā, kaut gan reāli viņai nekādas baigās vajadzības karot tur nebija.

Un vēl ir otrs labs iemesls. Izmēģināt jaunākos ieročus. Un te nu labākie piemēri meklējami jau pēc otrā pasaules kara ar diviem klasiskiem sāncenšiem- PSRS un ASV. Savā starpā viņi formāli nekaroja, bet karoja ar citu valstu armijām. Piemēram- Vjetnamas, Afganistānas un arī Korejas. Vienu valsti, tautu sadalīja divās daļās, mēģinot pārliecināt par savu vienīgo un pareizo skatījumu uz to, kā valsti jāvada- tai pat laikā testējot savus jaunievedumus ieroču pasaulē.

Ja par mūsdienām, tad es saprotu Baltkrieviju, Venecuēlu un Irānu, kas ir izvēlējušās iet NE ASV sludināto "vienīgo pareizo" pasaules kārtību- neļaujot imperiālismam ielauzties viņu valstīs.

Bet Ziemeļkoreju es īsti nesaprotu. Man jau liekas, ka tur kaut kas īsti nav kārtībā. Laikam jāpiekrīt tiem banālākajiem un visvienkāršākajiem viedokļiem, ko tepat var lasīt paša Kim Janga izpildījumā.. :D

Un , protams, vēl svarīga, ir nevēlēšanās(nespēja) atzīt savu nespēju pārvaldīt valsti komunisma režīmā(ķīna, savukārt, tiek galā ļoti labi).
09.04.2013 00:48 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Līdzīgi- ASV investēja arī 2. pasaules karā, kaut gan reāli viņai nekādas baigās vajadzības karot tur nebija.

Lieliska iespēja papildināt savus maciņus tirgojot nepieciešamos ieročus, ekipējumu un munīciju! ;) ASV neslikti uzvārījās uz kara rēķina.
09.04.2013 00:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!