Studijas Anglijā + student loan

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas,dāmas! :)
Pieļauju,ka šis temats jau noteikti forumā ir skatīts,bet tā kā te esmu "jauniņā",nav sanācis gluži visām lapām iziet cauri :D
Tātad,jautājums ir šāds - vai šeit ir kāda,kas studē Anglijā vai arī plāno to darīt tuvāko 1-2 gadu laikā? Ja jau studē,kāda ir pieredze? :)
UN! Ne mazāk svarīgi,kā ir ar tiem Student Loan? Cik saprotu,ikviens gribētājs no EU to var dabūt,bet realitātē,vai tiešām ir tik vienkārši - aizpildi konkrētus papīrus un rokā ir?
Jā,un vēl trešais jautājums - tīri no latvieša perspektīvas,vai Anglijā studējot maz ir iespējams "savilkt galus" paša spēkiem? Vecākiem nav iespējas mani finansēt studiju laikā,tāpēc no mājām pārskaitījumus negaidīšu :( Vai ir viegli dabūt part-time job studiju laikā?

Jau iepriekš,LIELS paldies par komentāriem! :)
08.04.2013 15:20 |

Reitings 1440
@Žozefīne Saprotu arī tavus argumentus. Vispār lielākā daļa,ar ko esmu runājusi,vienmēr uzsver,ka tie 9k ir baigā summa. Nu nezinu.

Runājot par part-time job,vai gadījumā nav tā,ka pati universitāte piedāvā darbus on campus,vai arī palīdz atrast kādu citu darbiņu ārpus campusa?

Cik zinu,Bournemouth University piedāvā internshipus,tas pats arī Regents College London,par citām gan nezinu.
08.04.2013 20:51 |

Reitings 1440
@Žozefīne par tiem 3 gadiem man jau kāds teica,bet es gan tomēr ceru dabūt tepat Latvijā,jo skatos uz to šādi - ja jau manas mātes draudzenes meita dabūja 15'000Ls kredītu no bankas Latvijā priekš studijām Bronx College Amerikā,gan jau vismaz kaut ko studējošā kredītā dabūšu arī es :)
08.04.2013 20:54 |

Reitings 152
Reģ: 29.01.2009
Mana universitāte piedāvāja darbu piem. kafejnīcā,kas atrodas vienā no skolas telpām,bet padomā, cik studenti uz to piesakās un kādas ir izredzes tieši Tev to darbu dabūt, bet protams,ka varbūt jau paveicas, citus darbus skola nepiedāvā atrast. Es atradu darbu tikai pēc pusgada,caur draugiem, pirmajā gadā kopmītnes pats lētākais variants maksāja pāri 2000 paundu, ņēmu kredītu Latvijā, lai to atmaksātu, jo man nebija nekādas iespējas nekur dabūt naudu. Protams,ka pēc 3 gadiem jau esmu iedzīvojusies un ir viegli,jo ir darbs, dzīvoklis, draugi,viss ir zināms, bet,kad atbraucu, nepazinu pilnīgi nevienu, darbu nevarēju atrast, naudas nebija, angļu valoda arī sākumā nebūs spīdoša,lai vai kādi 10nieki pelnīti skolā.
Es daudz neko nezinu par citām skolām un prakses ies[ējām, tikai par savu,bet varu pateikt to,ka Bournemouth ir ļoti jauka un skaista pilsēta pie jūras, tikai tur darbu atrast ir ļoti grūti ;)
08.04.2013 20:59 |

Reitings 258
Manhattanite, ja peec studiju pabeigshanas atgrieziisies Lv, tad tavu krediitu paarkonvertees, nemot veeraa Lv algu liimeni
08.04.2013 20:59 |

Reitings 152
Latvijā ir 2 iespējas - studējošā un studiju kredīts, esmu gandrīz pārliecināta,ka studējošā kredītu dabūt būs grūti,jo kā jau teicu tur tie naudas resursi tiek izsmelti ātri,bet var jau apvest banku ap stūri un dabūt studiju kredītu ārzemēm,ko tērēt ikdienas tēriņiem,nevis maksāt par studijām ;)
08.04.2013 21:01 |

Reitings 1440
@Žozefīne good point. Nu nekas,gan jau nekur nepazudīšu :D Esmu no tiem,kas darīs dajebko (nu ne gluži dajebko,bet tādā ziņā,ka neesmu izvēlīga) par dajebkādu naudu,galvenais,ka kaut ko maksā. Tas vismaz tā sākumā.
Pati pazīstu vienu latvieti,kas dzīvo Bournemouth,saka,ka neesot tik traki ar darba atrašanu... bet tas jau laikam katram ir individuāli,cik kuram daudz paziņu,u.tml.
Esmu emocionāli gatava,ka pirmais gads būs tas smagākais,bet ir cerība,ka gadu gaitā "uzķeršu" to Anglijas ritmu un kaut kā iedzīvošos :)
08.04.2013 21:04 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Hmm, bet kā tur ir ar to studējošā kredītu Latvijā - pēc kādiem kritērijiem viņu piešķir tiem, kas tomēr dabū? Es protams, lasīju info, bet man necik skaidrāks nekas nekļūst, kāpēc piemēram, Pēterītis saņems, bet Jānītis nē, atklāti sakot. :D
08.04.2013 21:04 |

Reitings 1440
@Lou es neesmu īsti skatījusies par to studējošā kredītu Latvijas bankās,bet būs jāpapēta,jāpaprasa paziņām,vai nav bijusi pieredze un tādā garā :)
08.04.2013 21:06 |

Reitings 1440
@lucky_ Es jautāju caur paziņām,it kā apgalvoja,ka pārkonvertē tikai tos 20k - respektīvi,tas būtu 18'000Ls un,ka tie 18k arī būs tā summa,kuru gadā pārsniedzot,jāsāk atmaksāt. Ja saņem Latvijas minimālo vai +/- 100Ls,tad nekas neesot jaatmaksā,tā vismaz viņi man apgalvoja :D
08.04.2013 21:08 |

Reitings 152
Par darbu man liekas,ka ir tīrākā laimes spēle,bet nevar ticēt tam,ka darbu būs atrast viegli.
Man šī visa ir sāpīga tēma, tāpēc laikam vienmēr cenšos visus atunāt no braukšanas uz Angliju :D ir tik daudz skaistas vietas uz zemeslodes, bet tikai ne Anglija.. ja tomēr izdomā braukt, noteikti neizvēlies kādu no pilsētām kas ir Anglijas vidienē,jo šeit no Anglijas ir tikai nosaukums, īstenībā sajūta, ka dzīvo kaut kur citā kontinentā
08.04.2013 21:13 |

Reitings 1440
@Žozefīne Man māte tieši tāpat cenšas atrunāt,"nebrauc uz Angliju,nožēlosi!" :D
Tā jau labāk laistu uz Ameriku,vienmēr bijis mans kvēlākais sapnis,bet to pašu financiālo apstākļu dēļ nekas no tā nesanāks. Tāpēc arī pie sevis padomāju,ja ne ASV,tad UK,galvenais,ka runā angliski :D
08.04.2013 21:16 |

Reitings 258
Man gan ir info ka krediita atmaksu paarkonvertee nemot veeraa Lv algu liimeni, t.i iespeejams ka buus jaasaak atmaksaat no 500 ls algas. Bet arii mazaaku summu, nekaa tas buutu Uk
08.04.2013 21:17 |

Reitings 258
Zhozefiine, man ir taadas pashas domas par Uk, kaa tev
08.04.2013 21:18 |

Reitings 17

Reitings 17

Reitings 152
Esmu pabijusi arī ASV kādu laiku un turieni nevar salīdzināt ar Lielbritāniju, vienīgi tad angļu valoda ir tā,kas vieno. ASV skolas ir ļoti dārgas,bet tas ir pavisam kaut kas cits un tici man, vienmēr var atrast kādu iespēju, pat ja nāk no nabadzīgas ģimenes, saku to pēc pieredzes :)
Runājot par kredītiem Anglijā,vismaz,kad es viņu ņēmu, nebija tāds nosacijums par pārkonvertēšanu..
08.04.2013 21:23 |

Reitings 278
Reģ: 23.03.2012
jap, mācos Anglijā un jā, pie student loan ir samērā vienkārši tikt. Principa jā, ir jāizpilda tikai papīri.
Un par dzīvošanu ir kā ir, sākumā vecāki atbalstīja materiāli, kamēr nebiju sameklējusi darbu. Bet darbu diezgan grūti atrast.
08.04.2013 21:41 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Studēšu Skotijā 2013/14. Muļķības par to, ka latviešu pieteikumus atpakaļ sviež, acīmredzot cilvēki pārvērtējuši savus spēkus. Pirms pieteikšanās arī sarakstījos ar divām cosmo čiksām, kas Skotijā bija svaigas studentes, tā kā... nu, kā jau teicu - muļķības.

Skotijā ir iespēja saņemt tādu kā studējošā kredītu. Viens no noteikumiem - jābūt te nodzīvotiem 3 gadiem. Ja tas nav panākts, tad ir iespēja, ka kredīts un visādi neatmaksājami grants un bursaries (lasiet - papildus nauda) tiks piešķirti tik un tā, ja esat migrant workers. Tam es vēl kritērijus nezinu (jāzvana un jājautā, bet vienmēr mājās esmu par vēlu).

Viena paziņa studē Londonā (viņa ir no Nīderlandes, tātad ES students), un viņai tika piešķirts studiju+studējošā kredīts, jo viņa te ieradās, pāris mēnešus pastrādāja un tikai tad pieteicās studijām. Acīmredzot ar to viņa kvalificējās kā migrant worker.

Ja kāda plāno te studēt tikai pēc pāris gadiem - var jau katru gadu pieteikties un skatīties, vai Skotijas sviedīs pieteikumus atpakaļ un uz kāda līmeņa universitātēm tēmēt. Vislabāk jau būtu te kādu laiciņu nodzīvot, it īpaši, ja vari iegūt migrant worker statusu pirms pieteikšanās studijām un/vai arī apmierināt savu ziņkāri par "kruto" Londonu.
08.04.2013 22:15 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Laboju: migrant worker gadījumā tas kredīts un papildus naudiņas tik un tā VARĒTU TIKT PIEŠĶIRTI nevis 100% tiks piešķirti.
08.04.2013 22:18 |

Reitings 59
Reģ: 27.07.2011
nu ja, Londona ir forsha vieta, bet studet tur negribetu. manuprat, vislabak ir studet kadas stundas attaluma no turienes un pa brivdienam turp aizbraukt. nem vera, ka kojas bus izkaisitas pa visu Londonu un bus grutak satikt citus studentus (nevis ka campus universitate). ari ballesanas bus krietni dargaka.

par Skotiju vs Angliju, nu, nevaretu jau teikt, ka Edinburga butu loti maza :D lai gan es tur neesmu bijusi, nevaru spriest. UCAS ir iespejams pieteikties uz 5 universitatem vienlaicigi, tad redzesi, kura nem, kura nenem. man Skotija daudz draugu macas un neesmu dzirdejusi, ka nevienu vairs nepienem. visiem patik.

par jautajumu, kuru universitati izveleties: paskaties reitingus, ne tikai atsauksmes. manuprat, nav nekadas jegas maksat tik daudz naudas par iestadi, kas atrodas otra saraksta gala. teme uz pirmo desmitnieku, tad ir verts par to izdot naudu un pasai prieks :)
08.04.2013 23:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits