Dāmas, palīdziet.
Gatavojot kūku sapratu, ka želatīna paciņu uzraksti mani dzen stresā. :D
Ja man ir receptē 0,5l saldā krējuma, cik daudz želatīna man vajag? Un cik lielā ūdens daudzumā, apmēram?
Ņemtu puspaciņu (no standarta iepakojuma), uzbrieidinātu kaut kādos 50-100g auksta ūdens un tad karsta ūdens peldē izkausētu. Lietu klāt saldajam krējumam, kad padzisis. Lejot karstu, pastāv risks tikt pie kunkuļiem.
Ūdens jālej tik, lai nosegtu želatīnu. Vai arī proporcijā 1:2, kur 2 daļas ir ūdens. Resp. 1 ēdamkarote želatīna, 2 auksta ūdens. Ar 1 ēdamkaroti želatīna uz 0.5 L saldā krējuma būs gana!
p.s. karstu var liet tad, ja ieputo ar mikseri iekšā, tad neko nesarauj kunkuļos. Es tā daru, lai nebūtu jāgaida :) Puto ar mikseri un tieši tur, kur griežas miksera slotiņas lēnām lej želatīnu!