Varda maiņa!

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Vai pazīstat kādu cilvēku, kas ir vārdu mainījis vai pašas varbūt? Vai tādiem cilvēkiem, mainot vārdu mainās dzīves ceļš? Ko par to domājat?
05.04.2013 13:13 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Man arī autores vārda maiņas pamats neliekas loģisks, tu taču pati veido savu personību, līdz ar to esi pati iespaidojusies un sadomājusies par tiem rakstiem.

Tad jau Latvijas 8000 un cik tur Elīnām smagi likteņi - kā tad. :D
05.04.2013 13:44 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Elīnas, mainiet vārdus. Smagi likteņi jums,smagi.
Es kā māte vai tēvs,iedotu savam bērnam vārdu Ieva, Anna, Kristīne utt. reāli apvainotos,ja mans bērns vēlāk tādu nomainītu. Es tak neliku vārdu Gonorata, Staļina,bet normālu vārdu...
05.04.2013 13:46 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Elīna, nav obligāti mainīt vārdu.

Kad biju pie astrologa, viņš tur arī kaut ko skaitīja un teica, ka man ne visai labs skaitlis sanāk un pateica, lai ikdienā cilvēki, ar kuriem parasti komunicēju, mani sauc kādā iesaukā(viņš tur saskaitīja arī vēlreiz un iedeva numuru, kādam jābūt, saskaitot vārda burtus). Nezinu, cik tās taisnības, bet nu...

Tikai mani neviens nesauc iesakās,
1. manam vārda grūti iesauku izdomāt
2. man patīk, kad sauc mani vārdā :D
05.04.2013 13:47 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ella tu pati veido savu dzīvi, beidz lasīt murgus par to, ka tavs vārds ieteikmē nezin ko. Ietekmē tavas domas un darības. Bet laikam ir tādi cilvēki, kas izmisīgi grib noticēt, ka ir kas tāds, bez pašu darbībām, kas vada dzīvi.
05.04.2013 13:48 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Starp citu, es pazīstu Staļinu. Bāc, nu kā cilvēks var tik 100% atbilst vārdam, tas ir vājprāts! :D
05.04.2013 13:49 |

Reitings 1681
Nu es jau teicu, ka kādam liksies muļķigi, bet tā jau ir mana uztvere. Es savu vārdu nekad neesmu jutusi kā savējos, kad cilvēkiem jāsaka ka mani sauc vienmēr izrunāju to negribīgi, gribas pateikt citu vārdu. Ja jāiepazīstās ar cilvekiem no ārzemēm veinmēr saku, ka mani sauc Elēna nevis Elīna. Nu es to parakstu izlasīju pirmo reizi kad man jau bija pāri 20 gadiem un viss tieši tā kā man dzīvē ir! Tad jau sanāk, ka es neapzināti izveidoju savu raksturu tā kā vārdam atbilst. Tur pat manas bērnības apraksts vārds vārdā atbilst manai bērnibai - uzvedībai, iezīmēm, tikumiem un netikumiem. Mamma brīnījās kā var tik precīzi aprakstīt cilvēku.

Cilvēki ir dažadi un man piemēram piemīt spilgti ļoti viss, kas raktsurīgs manam horoskopam, austrumu horoskopam. Esmu sava vārda nesēja burtiski. Arī tēva vārds (kuru vsp nekad nepazinu) ir man raksturīgs. Citiem šādas lietas vairāk veido sakarības, citiem mazāk.

Mamma mani citadak gribēja saukt, bet vecmamma aizliedza tajā vardā saukt (savu iemelsu dēļ) un uzspieda šo vārdu.
05.04.2013 13:51 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Mana bijusii klasesbiedrene nomainiija vaardu ,no Aljona uz Gemma.
Liekas bik jociigi. Tachu katra pasha dariishana..
05.04.2013 13:55 |

Reitings 1681
Mana mamma neapvainojas, ka apdomāju vārda maiņu. Viņa pat priecatos, ja tas kaut ko mainītu manā sarežģītajā raksturā un tajā cik sarežģīti man veidojas attiečības ar citiem.

Viegli teikt - maini sevi. Es neesmu plastilīna lelle ko var viegli izmīcīt. Es nevaru visu atlikušo dzīvi izlikties par to, kas neesmu. :) Kā var salauzt sevi?

Vismaz noņemot šo vārdu, es psiholoģiski atbrīvošu sevi no saistības ar to. :) Ticu, ka arī cilvēki mani uztvers citādak.

Vsp mums ģimenē pēc mammas līnijas visiem ļooti spilgti parādās vārda, horoskopu iezīmes. Zinu cilvēkus, kuriem vsp nekas neatbilst no tādam lietām.
05.04.2013 13:56 |

10 gadi
Reitings 1342
Back, es arī nesen uzzināju, kapēc man ir tieši šāds vārds. Iemesls ļoti līdzīgs tevis minētajam. Īsti nesapratu vai viņam bija dubultattiecības vai vienkārši ļoti patika viņa, pēc nostāsta visai neveiksmīga sieviete. Un to es uzzinu tikai tagad, kad man sāk iepatikties savs vārds.
05.04.2013 13:56 |

Reitings 52
Reģ: 22.03.2013
Es arī esmu Elīna. Nav jaukākais liktenis, bet mans vārds ir mans vārds. Tāpēc jau nemainīšu. Un nav teikts, ka esot Annai man būs labāks liktenis.
05.04.2013 13:57 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Kā tad, nomainīs vārdu un uzreiz būtu puķīte-jaukumiņš. :D

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
aa, mammai kolēģi tagad sauc Pricidilla! :D

Man kkā liekas, ka visi tie vārdu mainītāji beigās iebrauc vēl lielākā wtf ar vārda izvēli!

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
kalninaalise3 kā to ņem cik viegli. Vispirms ir jāraksta iesniegums paskaidrojot iemeslu kādēļ vēlies mainīt vārdu /uzvārdu jāiesniedz laikam dzimtsarakstu nodaļā, tad to mēneša laikā izvērtē jāsamaksā visas nodevas , ja iestāde atbalsta maiņu tad tev visu paskaidro kas un kā jādara . Lai nomainītu uzvārdu ir jāmaksā 50 ls + vēl pārējie izdevumi
Te ir likums pēc kura var mainīt vārdu uzvārdu http://www.likumi.lv/doc.php?id=57418
05.04.2013 13:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
īsto vārdu ir devis tēvs, kurš meitu nodevējis savas mīļākās vārdā.

Same here! Ielika man miiljaakaas vaardu un pazuda no manas dziives ar galiem uz ntajiem gadiem. Viena lieta ir skaidra - nekad neljaushu viirietim izveeleeties vaardu meitai, jo var gadiities, ka jaasauc buus atlikusho muuzju viiriesha miiljaakaas vaardaa.
05.04.2013 14:00 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
BaCk, varbūt tai mammas kolēģei uzreiz vajadzēja nosaukt sevi par Špidrilku, kāda tur Pricidilla :D
05.04.2013 14:03 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
luīzeluīze, tieši tā, pieaugusi sieviete, jau pensijas vecumam tuvojas, bet Pricidilla redz būšot! :D
05.04.2013 14:04 |

10 gadi
Reitings 13809
Man šķiet naivi domāt, ka, nomainot vārdu, atrisināsies mūsu dzīves sarežģījumi.

Es ļaušu, ja man tas vārds patiks, arī vīram likt meitai vārdu, jo zinu, kā viņa draudzenin sauca, un tādu vārdu viņš tiešām neiedomātos piedāvāt :D
05.04.2013 14:06 |

Reitings 1681
Varbūt, ka nepaliks raksturs uzreiz citādaks, bet vārda ietiekme mazināsies. Cerams, ka spilgtāk saks izpausties dažas svaru un čūskas iezīmes, kuras ir pretrunā ar vārda dotajiem bonusiņiem.

Šeit ir viens no daudzajiem amna vārda aprakstiem un var smieties, bet viss, ka sākumā rakstīts par bērnību, paradumiem, attečībām ar māti -- tas VISS ir bijis tā! PAt tik sīkumaini, ka līdz ēšanas problēmām, slimoju 90% tikai ar kakla un bronhu iekaisumiem - viss par mani. :D Un arī tas, ka mamma mani audzināja galīgi ne tā kā vajadzētu - manī paspilgtinaja tieši to sliktāko. :)

Vēl ļoti izteikts ir tas, ka cilvēkiem par mani ir balts/melns viedoklis - vai nu mani bezgala mīl un es patīku, veidojas tuva draudzība, attiecības vai arī pretēji es vnk riebjos, cilvēki mani nīst. Ļooti reti kāds pret mani izturas neitrāli.
Элина растет девочкой раздражительной, вспыльчивой, но доброй. Ее черты характера: прямая, собственница, ревнивая. В юношеском возрасте у нее сложности с матерью; это не значит, что Элина не любит мать, просто - сложный характер. Она по натуре борец, очень независимая. Взрослая Элина внешне сдержанна и старается себя контролировать; ей все равно, что думают о ней другие, она сама знает, как ей поступать. Как многие дети, Элина в детстве плохо ест, и ее кормят с разными yговорами. Она предпочитает больше играть с мальчиками, чем с девочками. Декабрьская Элина - лидер в играх с детьми. В отношениях со сверстниками имеет ярко выраженные симпатии и антипатии. Она весьма требовательна к своим друзьям и может вырасти нетерпимой. Надо постараться мягко объяснить ей, что все люди имеют свои недостатки. И обязательно напомнить о ее собственных недостатках - спокойным тоном, осторожно и продуманно. Элина - ребенок сложновоспитуемый, случается, маме трудно удержаться от наказания. Элину можно временно лишить каких-то привилегий, но ни в коем случае не применять физическое и моральное насилие. Если Элине подать пример насилия, то рано или поздно она нанесет ответный удар. Элину не следует наказывать без достаточного основания. Если близким кажется, что девочка не права, надо использовать ее же "способ" - рассуждать, доказывая, в чем она не права. Стоять на позициях справедливости - только так можно сохранить ее уважение.
Элину переубедить трудно, многие черты характера ей передались от матери, переделать ее нельзя, ей можно только попробовать помочь. Если Элина заинтересуется каким-то делом или наукой и займется этим - это будет подходящий повод для родителей и самой Элины наладить контакт с нею. Нужно оберегать ее от фарингита и заболеваний бронхов, постараться закалять, неплохо, чтобы она занялась плаванием, большим теннисом. Воспитывать девочку нужно силой убеждения, апеллируя к ее чувству справедливости. Взрослая Элина более спокойна, чем маленькая, но теперь она ближе к отцу, чем к матери.

Может стать педагогом, юристом, бухгалтером, математиком, историком, архитектором, литератором, художником-реставратором, фотомоделью, переводчицей, экономистом.
Элина обаятельна, у нее красивая фигура. Все время меняет настроение, с ней не скучно в компании. Она элегантна. Хорошо танцует, интересный собеседник, обладает большой теплотой, тонким аналитическим умом. У Элины хорошая интуиция, она отдает себе отчет во всем, что делает, понимает людей, которым с ней приходится общаться. Если отношения складываются нормально, она справедлива, искренна, сердечна. У нее хорошая память. Элина находится в сильной зависимости от эмоций окружающих, ей нужно почувствовать, что ее любят, иначе нечего рассчитывать, что Элина, раскроет перед кем-нибудь свою душу.
05.04.2013 14:11 |

Reitings 52
Reģ: 22.03.2013
Tikko lielisku sakarību atklāju sakarā ar savu vārdu... :D Kā zvaigznēs ierakstīts
05.04.2013 14:11 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Un vispār man liekas, ja Tu vēlies un jūti, ka vajag, tātad tā arī dari.

Citi parakstīts un parunās, cik tas ir muļķīģi utml, un aizmirsīs par to, bet Tev ar to ir jādzīvo ikdienā un visu dzīvi.
05.04.2013 14:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits