Njā, bet es gribu izmēģināt, jo vakar iegrābos majonēzē veikalā, kas bija šķidra, nu fuj, tāpēc ir doma pašai pagatavot, bet lūdzu tās, kas ir gatavojušas padalieties ar info, kā taisījāt un vai izdevās?
Pagajuso nedelu meginaju pagatavot, bet ta vairak bija merce Cezaras salatiem. Sanaca briesmiga, sinepju del.
Lai ari neesmu majonezes edaja, seit man tas pietrukst. Jo brivdienu brokastis patik varitas olas, svaigs gurkis + majoneze. Jo sejienes majoneze ir tik zelejveidiga, pee. Moz sodien jaiegriezas krievu veikala, tur tak jabut :D
Pēc šīs receptes majonēzi mājās jau tāisu vairākus gadus, tā sanāk ļoti garšīga ;)
Sastāvdaļas:
2 gab. olas dzeltenumi
300ml rafinēta eļļa (lai nav piegaršas pēc saulespuķēm u.c.)
1tk sinepes
citrona sula, lai konsistence būtu vijīga- lieku uz aci
svaigi malti melnie pipari un sāls- pēc garšas
Pagatavošana:
Sakuļu olas ar sinepēm, tad pievieno sāli un pamazām eļļu. Beigās piparus, sinepes un citrona sulu.
Kuļ līdz izveidojas pabieza masa- apgriežot bļodu otrādi nekas nepil un nekrīt ārā.
Visam ir jābūt istabas temperatūrā. Es parasti visu izņemu no ledusskapja iepriekšējā vakarā un no rīta gatavoju ;)