Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

PAŠGATAVOTA MAJONĒZE

 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Kādas sastāvdaļas? Kā gatavojiet, ja gatavojat :D

Inetā pilns, bet interesē tieši viedoklis no tiem, kas paši mājās gatavo un pats vieglākais veids bez visādām piedevām un vēl nez ko :D
03.04.2013 16:28 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es negatavotu, jo mani biedē tie olas dzeltenumi. Es vispār uzreiz atmetu recepti kā nederīgu, ja jāēd jēla ola.
03.04.2013 16:33 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Njā, bet es gribu izmēģināt, jo vakar iegrābos majonēzē veikalā, kas bija šķidra, nu fuj, tāpēc ir doma pašai pagatavot, bet lūdzu tās, kas ir gatavojušas padalieties ar info, kā taisījāt un vai izdevās?
03.04.2013 16:35 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Pagajuso nedelu meginaju pagatavot, bet ta vairak bija merce Cezaras salatiem. Sanaca briesmiga, sinepju del.
Lai ari neesmu majonezes edaja, seit man tas pietrukst. Jo brivdienu brokastis patik varitas olas, svaigs gurkis + majoneze. Jo sejienes majoneze ir tik zelejveidiga, pee. Moz sodien jaiegriezas krievu veikala, tur tak jabut :D

Es ari nelabprat edu svaigas olas.
03.04.2013 16:38 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Pēc šīs receptes majonēzi mājās jau tāisu vairākus gadus, tā sanāk ļoti garšīga ;)

Sastāvdaļas:

2 gab. olas dzeltenumi
300ml rafinēta eļļa (lai nav piegaršas pēc saulespuķēm u.c.)
1tk sinepes
citrona sula, lai konsistence būtu vijīga- lieku uz aci
svaigi malti melnie pipari un sāls- pēc garšas

Pagatavošana:

Sakuļu olas ar sinepēm, tad pievieno sāli un pamazām eļļu. Beigās piparus, sinepes un citrona sulu.
Kuļ līdz izveidojas pabieza masa- apgriežot bļodu otrādi nekas nepil un nekrīt ārā.

Visam ir jābūt istabas temperatūrā. Es parasti visu izņemu no ledusskapja iepriekšējā vakarā un no rīta gatavoju ;)

Lai izdodas.
03.04.2013 16:39 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
es gatavoju pēc Jamie Oliver receptes. Šobrīd to nevaru atrast, bet re kur ļoti līdzīga http://reluctantgourmet.com/cooking-techniques/more-specific-techniques/item/59-homemade-mayonnaise-recipe Tikai etiķi es neleju. Pirmajā reizē noteikti iesaku taisīt ar parasto eļļu, nevis ar olīveļļu, jo var saiet kunkuļos tā majonēze, un olīveļļa ir dārga :) Kā arī es secināju, ka olīveļļa nez kapēc dod rūgtumiņu :)
03.04.2013 16:39 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Paldies ;)
03.04.2013 16:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits