Stāsts bez atrisinājuma...

Reitings 5
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Esmu gribot negribot nonākusi neapskaužamā situācijā. Esmu laulībā nodzīvojusi teju 5 gadus ar cilvēku, ar kuru par pāri kļuvām pirms 7 gadiem. Mums ir burvīga 5gadīga meitiņa. BET...

Mana laulība nebija slikta, ja skatās kopumā. Taču būtiskus mīnusus kopdzīvē vilka vīra pasmagais raksturs un tas, ka viņš nemēdza runāt, nekad neizrunājām sajūtas. Viņam bija arī citas prioritātes un mērķi dzīvē. Tāpat pēdējā laikā arvien vairāk mums radās tādas situācijas, kad viņa psihošana par kaut ko nostādīja mani riebīgās situācijās. No sākuma tie bija tikai momenti pāris stundas, kas it kā nelikās nekas traks, jo bez tiem, mēs viens otru ļoti mīlējām un jutāmies laimīgi. Bet kaut kādā brīdī tādas reizes sāka kļūt biežākas un man sāpēja vairāk, mani nedzirdēja un neņēma vērā, mūsu sapņi bija atšķirīgi. Un pēdējo gadu es daudz domāju par laulības šķiršanu.

Pirms aptuveni pusgada sāku strādāt jaunā darbā. Darba pienākumu dēļ nācās sastrādāties ar kādu kolēģi (vīrieti). Pamazām iepazināmies, kļuvām par labiem draugiem, daudz runājāmies. Un kādā brīdī laikam sākām viens otru uztvert ne tikai kā draugus. Laulībā nekas nemainījās un es sāku novērsties no attiecībām mājās, iegrimu darbos, uzsāku attiecības ar kolēģi. Biju atradusi cilvēku, kas mani saprot, novērtē, nēsā uz rokām, uzklausa, ar kuru man ir vieni un tie paši mērķi, kurš saprot manu mīlestību pret manu darbu, jo mans darbs man tiešām ir arī hobijs! Un abi no sirds iemīlējāmies viens otrā un vēlējāmies būt kopā. Un vienā brīdī sapratu, ka nevēlos vairs turpināt laulību, pateicu vīram ka vēlos šķirties.

Tas bija lūzuma punkts visam! Vīrs bija izmisumā, mana izsapņotā nākotne ar otru cilvēku likās miljons reizes grūtāk sasniedzama, nekā man šķita. Mans vīrs pilnīgi mainījās, kļuva par tādu vīru, kādu visu laiku esmu vēlējusies. Un nav šaubu, ka tās nav izmaiņas uz mēnesi, viņš ir mainījies, jo kad viņš zaudēja sievieti, kuru mīl vairāk par visu, saprata, kāds kretīns ir bijis un ka es viņa dēļ laulībā nebiju laimīga. Viņa pārmaiņas bija pamatīgs šoks arī man, sapratu, ka aiziet no ģimenes ir nejēgā grūti, nespēju izņemt savas drēbes no skapja, rokas trīc, vnk nevaru, asaras spiežas laukā iedomājoties, ka vairs šajā mājā nedzīvošu. Vīrs arī nevēlas laist mani prom, mīl mani no sirds.. Taču arī otrs cilvēks ir gatavs manis dēļ darīt visu.

Šobrīd viņi abi gaida manu lēmumu - ko izlemšu, pie kā palikšu. Bet problēma ir tajā, ka nespēju izlemt. Kad esmu ar vīru, sajūtas ir tādas, ka jāpaliek ģimenē, kad esmu ar to otru cilvēku, viss liecina par to, ka viņš ir īstais, kas ļaus man dzīvot tādu dzīvi, kādu no sirds vēlos. Un es skaidri zinu, ka ar katru no viņiem mana dzīve būtu brīnišķīga. Bet man jāizvēlas viens.. un es nespēju to izdarīt. Kāda velna pēc tā - nezinu. Nesaprotu, kas ar mani. Ir sajūta, ka mīlu divus vīriešus, bet droši vien, ka tā dzīvē nevar būt.

Kā tikt galā ar savu apjukumu? Kā saprast, vai tas, ko es jūtu, nav vienā gadījumā - atmiņas par visu skaisto piedzīvoto, kopīgi iekārtotā dzīve, radu būšana un tml., otrā gadījumā - aizraušanās, jaunas iespējas, kaisle, vājums un tml.? Lai tiktu galā ar savu situāciju un saprastu, ko pati jūtu un ko vēlos, esmu nolēmusi apmeklēt speciālistu.
Un tā nu man ir izveidojies stāsts bez atrisinājuma... pagaidām vismaz...
30.03.2013 16:59 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Loti patika DIO komentaars!Taa ir loti biezi...!:)
30.03.2013 18:27 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
zini, tev tomer ir berns. un svess virietis tavu bernu nekad nemiles ka savejos...
30.03.2013 19:04 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es tev ieteiktu panjemt nedeelju briivu un aizbraukt kaut kur vienai pashai, pabuut ar savaam domaam un censties ne par vienu no vinjiem nedomaat. Ar izveedinaatu praatu buus vieglaak pienjemt leemumu un beigaas zinaasi, kursh no vinjiem tev pietruukst visvairaak.
30.03.2013 19:09 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
ja paliksi ar víru, péc pusgada vinjsh bús táds ká bija agrák, jo vairs nebaidísies tevi zaudét...
30.03.2013 19:21 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Grūti spriest no malas, tāpēc nekādus padomus nedošu. Novēlēšu, lai izdodas pieņemt pareizo lēmumu! :)
30.03.2013 19:22 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Aizej no vīra.. Padzīvo kkur citur. Un pēc mēnesha, kura laikā netiecies ne ar vienu- aizej uz randiņu. Vispirms ar vīru. Pēc tam ar to otru. :P
30.03.2013 19:24 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
ja paliksi ar víru, péc pusgada vinjsh bús táds ká bija agrák, jo vairs nebaidísies tevi zaudét...

Vispār es arī tā domāju. Neba nu 7 gadu laikā čalis nesaprata,ka rīkojas kā kretīns, ja būtu apjēdzis un neutzvertu tevi kā pašsaprotamu,tad vismaz kaut kripatiņu būtu labojies. Tagad,kad tu jau slīdi prom,tad tik čalis atčuhnijās. Nav jau uzreiz ar jauno puisi jāmetas ģimenes dzīvē.
30.03.2013 20:35 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Lai arī ko Tu izvēlēsies, vienmēr domāsi- kā būtu, ja būtu izvēlējusies otru! Un tad kad būs kaut mazākaš ķibeles attiecībās, tad galvā pavīdēs doma, ka varbūt vajadzēja izvēlēties otru!!!!
Grūti aizmirst to, kas bija! Vēl grūtāk ir nedomāt par to, kas varēja būt.

P.S. Bet vispār - lai arī kā Tu attaisnotu savus sānsoļus (vīrs kretīns, rutīna u.t.t.) tas ir cūciski- Tu tak solīji vīram līdz nāve mūs šķirs.....
30.03.2013 21:37 |

Reitings 200
Reģ: 24.09.2012
kā vecajā labajā teicienā - ja iemīlējies otrā cilvēkā, tas nozīmē to - ka pirmo nemaz neesi mīlējusi
30.03.2013 21:44 |

Reitings 232
Piekrītu Mis Take un Nazīc. Tās izmaiņas ir īslaicīgas.
Un par to solījumu - abi taču pie altāra zvēr : līdz nāve mūs šķirs! Tātad, abi arī vainīgi, ka nonākuši šādā situācijā, nevis tikai viņa.
30.03.2013 21:58 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Un par to solījumu - abi taču pie altāra zvēr : līdz nāve mūs šķirs! Tātad, abi arī vainīgi, ka nonākuši šādā situācijā, nevis tikai viņa.

Nu jā, abi zvērēja.... bet VIŅA ir tā, kas iet pa kreisi.....
30.03.2013 22:02 |

Reitings 34
Reģ: 26.03.2013
paturi gan vīru, gan mīļāko.
30.03.2013 22:08 |

Reitings 232
Bet, ja vīrietis nemana pārmaiņas savā sievā, kad kopā nodzīvoti 7 gadi!? Viņš pats pieļāva šādu situāciju!
Protams, viņa nav bez vainas, bet, ja vīrietis nekad nav vēlējies ne par ko izrunāties, tad neko.
30.03.2013 22:09 |

Reitings 8171
Sānsolis ir problēmas sekas nevis cēlonis ;)
31.03.2013 00:44 |

10 gadi
Reitings 13809
Tā kā es neesmu dzirdējusi vīra versiju, grūti kaut ko ieteikt. Jo taisnība nav ne vienam, ne otram, patiesība ir kaut kur pa vidu.
Krāpšanu es neatabalstu, kaut gan saprotu. Ja vīrs sievieti sāk uztvert kā pašsaprotumu, neizsaka vairs komplimentus, nav pārsteigumu, nekā, protams, ka ir ļoti vilinoši, kad pie apvāršņa parādās vīrietis, kas pēkšņi tevi apbrīno, aplido utt..

Es ieteiktu mēģināt saglabāt laulību, jo tā jau ir ģimene. Varbūt, ja nebūtu bērns, tas nebūt tik svarīgi, bet bērnam vajag abus vecākus.

Par to, ka saka, ka vīrs nemainīsies - tas nav tā viennozīmīgi. Katrs gadījums, tāpat kā cilvēks ir savādāks..
Pēc kāda laika tāpat mainītos arī attiecības ar 2.vīrieti.
31.03.2013 08:14 |

Reitings 232
Protams, nekur nav garantijas, ka pieņemtā izvēle būs tā pareizākā. Bet, sirds taču jūt, ko viņa patiesībā vēlas.
Upurēt savu laimi bērna dēļ, lai tikai būtu abi vecāki? Neredzu tam jēgu. Vecāki ir vienmēr un ir abi! Arī man, tikai man tētis nomira, manā agrā bērnībā, bet es kaut kā spēju apjēgt, ka mammai nepieciešama laime un, ka ienāk cits vīrietis ģimenē! Un mūsdienu bērni ir vēl attīstītāki un ātrāk visu saprot, iemācās. Mans viedoklis - bērns nav iemesls, lai tikai saglābtu ģimeni.

Pa lielam, ieteiktu neizvēlēties nevienu. Pirmais pievīla cerības, un, kad kuģis grimst, grib to ātri salabot. Otrais ir glābšanas riņķis, līdz brīdim, kad tiksi uz sauszemes. Un uz sauszemes arī jādzīvo.
31.03.2013 08:47 |

Reitings 865
Reģ: 13.08.2012
Tev vajag apdomāties, ko vēlies. Un apdomā kārtīgi. Mans uzskats ir tāds, ka ir jābūt kopā gan priekos, gan bēdās, nevar bezatbildīgi bēgt no tā, kas vairs nesagādā prieku un kur radušās problēmas.
Bet tā ir tava dzīve un tev pašai sirds saka, ko darīt un pati arī pieņemsi lēmumu. Veiksmi.
31.03.2013 11:08 |

Reitings 5
Paldies visiem par viedokļiem. Daudzi vārdi rosina pārdomas.

Par manām attiecībām ar otru vīrieti - tas nav sānsolis, varbūt ne tā uzrakstīju. Neesmu sānsoļu cilvēks. Situācija bija tāda, ka gāju jau prom no ģimenes. Un ne tuvu uzreiz, pāris gadus cīnījos gan par laulības uzlabošanu, gan mēģināju apspiest savu egoismu, jo bērnam taču ir vajadzīga ģimene. Bet pienāca brīdis, kad man tas kļuva par grūtu - ja vecāki nav laimīgi un daudz strīdas, tā arī bērnam nav labākā vide.Tāpēc izlēmu spert tādu soli. Un tajā brīdī, kad to darīju, biju ļoti pārliecināta par savu gājienu.. Taču kādēļ tagad mana pārliecība ir izkūpējusi un vairs nezinu, kā rīkoties, ir jautājums, uz kuru meklēju atbildi pati sevī.. Sānsolis būtu tad, ja es vienkārši krāptu vīru, meklētu tauriņus vēderā, jo man kkas laulībā pietrūkst.

Patika hipopotams komentārs:
Pa lielam, ieteiktu neizvēlēties nevienu. Pirmais pievīla cerības, un, kad kuģis grimst, grib to ātri salabot. Otrais ir glābšanas riņķis, līdz brīdim, kad tiksi uz sauszemes. Un uz sauszemes arī jādzīvo.

Brīžiem pašai šķiet, ka tieši šādi arī tas varētu būt. Baidos pati no sevis, ka neizprotu savas sajūtas (pirmo reizi mūžā).
31.03.2013 11:21 |

Reitings 164
Reģ: 07.09.2012
Te nu tevi liktenis parbauda,kaa tu tiksi gala ar sho problemu-gimenes attiecibu kriisi.Ja aiziesi no gimenes shoreiz, varbut aiziesi pec 5 gadiem no otram attiecibam? ! Tev tikko paradijas lieliska iespeja visu sakt no gala ar jaunu viirieti un tik pat lieliska iespeja turpinat jeb atjaunot savas jau esoshas attiecibas. Vinjsh mainijas tevis delj, vai vinjsh nav pelnijis otru iespeju? Es domaju mes visi gribetu otru iespeju.
Cik daudz attiecibas virieshi ir tiesham kretini un uzskata ka ar vinjiem viss kartiba un ka vesa un kaitinosha attieksme pieder pie virieshu dabas, un nekad nemainiitos, ir tadi kas pasaka-ar mani viss kartiba, ja ir problema,tad problema ir tevii"
Tavs virietis ir sapratis kur bij taa saals, un ljauj vinjam pieradit ka vinjsh tomer ir tavs iistais!
Lai veicas!
31.03.2013 11:34 |

Reitings 8171
Vinjsh mainijas tevis delj, vai vinjsh nav pelnijis otru iespeju?

Un vai 7 gadu laikā cilvēkam nav beidzot jāsaprot,ka otra pusīte nav kaut kas pašsaprotams? Attiecības ir jāizkpoj 2 cilvēkiem,bet ja vīrietis to nedara,tad ko var vēlēties no otras iespējas? Es neticu,ka cilvēks nejuta,ja otram ir slikti attiecībās,vienkārši neticu tam,cilvēki ir gana jūtīgi uz tādām lietām,it īpaši tie,kurus vieno mīlestība. Un kur ir garantija,ka vīrietis to nedara tikai tāpēc,lai sieviete neaizietu,kur garantija,ka pēc tam nepaliks sliktāk?
Galu galā,ja būs lemts,tad saies viņi atpakaļ kopā.

Personīgi es vadītos pēc tā ieteikuma,kas izskanēja vienkārši neņemt nevienu, bet pabūt pašai ar sevi un bērnu tikai. Lai arī cik ilgi tas nebūtu
31.03.2013 14:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits