Nav starpības, manuprāt.
1) svarīgi tas, cik katrs cilvēks piešķir nozīmi konkrētai lietai. Man soliņš parkā var saistīties ar daudz krāšņākām emocijām un es tur varu atstāt daudz lielāku enerģiju nekā pusei no savām rotaslietām, kuras uzvelku labi ja reizi gadā. Ja viņām ir kāda enerģija, tad, iespējams, veikala vai aksesuāru kastītes, bet nejau mana.
2) kaut kādu konkrēto aksesuāru ir nēsājuši krietni mazāk cilvēku nekā sēdējuši uz parka soliņa. Iedomājies, cik daudz šis soliņš spētu pastāstīt? Par cik daudziem cilvēkiem, cik daudzām sarunām un darbībām, kas uz viņa ir norisinājušās? Tad jau vispār jādomā, kam lielāka enerģija - lietai, kuru viens cilvēks ir lietojis (un pat nav garantijas, ka daudz lietojis), vai lietai, kuru ir lietojuši neskaitāmi cilvēki neskaitāmas reizes.
3) līdz ar to izriet, ka, ja vien tu 100% neesi pārliecināta, ka konkrēto lietu lietojis viens cilvēks 30 gadus, tu visu pārējo - visādas enerģijas, negatīvismu, pozitīvismu utt. - izdomā. Viss tikai tevis pašā galvā un asociācijas, kas tev uzreiz rodas par to lietu.
Es domāju, ka enerģija piemīt lietām, bet tad ir jādomā par visām lietām, arī par vietām, nevis tikai kaut kādām vintage mantām.