viņš un datorspēles!!

Reitings 551
Reģ: 02.03.2013
sveikas, manam draugam ik pa laikam uznāk period,s kad viņš ar saviem draugiem spēlē datorspēles , un tas parasti ir līdz kādiem 5 no rīta.. lieki piebilst to, ka laikā, kad spēlē, neko citu negrib darīt, nedzīvojam kopā, reizēs , kad palieku pie viņa pa nakti, tad viņš arī mēdz spēlēt, un tad man jāiet gulēt vienai, kas man ļoti nepatīk.... un galvenais jau tas, ka neko pateikt nevaru, uz visu viņš atrod savus argumentus. kad aizcinu- ejam gulēt, viņš dusmīgi atbild- nē, nu tā arī es sapūtusies viena eju...
kā man panākt, lai viņš ievēro arī mani? laikā , kad spēlē datorspēles? varbūt vienkārši, pirmajai nezvanīt, lai sarunātu satikšanos?
26.03.2013 13:38 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
cupcake2, tu nesaprati vaarda ''liidzatkariigs'' noziimi. liidzatkariigs nav tas pats, kas atkariigs. piem. alkoholikju sievas ir liidzatkariigaas, jo arii ciesh no viira alkoholisma. ja nepratu paskaidrot, ieguuglee.
26.03.2013 18:27 |

Reitings 6299

Reitings 15
Reģ: 29.01.2009
Es sākot spēlēt datorspēles ar savu mīļoto, lai vienkārši izmēģināju, kā ir spelēt. Vienmēr gribējās saprast, nu kas tur var būt interesants, ka čaļi visu dienu pavada un godīgi sakot, sapratu gan, kāpēc šie spēlē... Jā, atzīstu, spēlēju arī daļēji tāpēc, ka tas viņam ir svarīgi un tas ir viņa HOBIJS nevis slimība.
Tajā laikā iepazinos ar daudz foršiem cilvēkiem, arī ar meitenēm, kas spēlē un kas ir vienkārši sievas/draudzenes saviem spēlētājiem, jo lielie spēlētāji rīko arī dažādus tusiņus, satikšanās, kur pārrunā spēles bez pc (spēlēm, kas ir tiešsaitē). Godīgi sakot, tik daudz jautru, aizrautīgu, pozitīvu cilvēku, kas tajā pašā laikā ir arī bez jebkādiem aizspriedumiem, vēl neesmu redzējusi un man prieks, ka izmēģināju, kā tas ir spēlēt, jo vienkārši komentēt pat īsti nepamēģinot šo visu un saukt to par slimīgu ir vienkārši sviets...
26.03.2013 18:38 |

Reitings 6299
''Es sākot dzert ar savu mīļoto, lai vienkārši izmēģināju, kā ir dzert. Vienmēr gribējās saprast, nu kas tur var būt interesants, ka čaļi visu dienu pavada un godīgi sakot, sapratu gan, kāpēc šie dzer... Jā, atzīstu, dzeru arī daļēji tāpēc, ka tas viņam ir svarīgi un tas ir viņa HOBIJS nevis slimība.
Tajā laikā iepazinos ar daudz foršiem cilvēkiem, arī ar meitenēm, kas dzer un kas ir vienkārši sievas/draudzenes saviem dzerajiem, jo lielie dzerāji rīko arī dažādus tusiņus, satikšanās, kur pārrunā alkoholu bez dzershanas. Godīgi sakot, tik daudz jautru, aizrautīgu, pozitīvu cilvēku, kas tajā pašā laikā ir arī bez jebkādiem aizspriedumiem, vēl neesmu redzējusi un man prieks, ka izmēģināju, kā tas ir dzert, jo vienkārši komentēt pat īsti nepamēģinot šo visu un saukt to par slimīgu ir vienkārši sviests...''

gribeeju aizvietot sho ar ''shnjaukt kokaiinu'', bet man paarmestu, ka es paarspiileeju.
26.03.2013 18:48 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Skaidrs, tad ne tā sapratu. Atvainojos.
Bet, datorspēļu spēlēšana NAV tas pats, kas šņaukšana un dzeršana. Jā, ok, tas varbūt bojā redzi utt, bet tāpat kā televizors un tāpat kā darbs, kas saistīts ar datoru, turpretī datorspēles neiesaistās tavā vielmaiņā, kas padara izārstēšanos no atkarības NEIESPĒJAMU, datorspēles nenoārda smadzeņu šūnas, nebojā nieres vai deguna dobumu. Datorspēlēm ir pat plusi - tās attīsta kaut kādas atjautības spējas. Tāpēc NEVAJAG salīdzināt aizraušanos ar spēlēm ar kaut kādu dzeršanu vai šņaukšanu, jo tas nav tas pats. Ok, nav labi, kad cilvēks 24/7 spēlē spēlītes, bet, piedod, vai tu reizi dienā uzspēlē spēli vai reizi dienā iešņauc vai iedzer, IR ATŠĶIRĪBA.
26.03.2013 19:02 |

Reitings 6299
turpretī datorspēles neiesaistās tavā vielmaiņā

tieshi taadeelj atkariibas no azartspeeleem un datorspeeleem psihiatrijaa ir visgruutaak aarsteejamas. atkariibas atshkjiras viena no otras, bet ir un paliek atkariibas. kas ir labaaks vai sliktaaks ir bezjeedziigs jautaajums, es vienkaarshi gribeeju paraadiit, ka tas ir SLIMI.
26.03.2013 19:08 |

Reitings 15
Ehh Donata liekas, ka tu visā tikai sliktu redzi, a es vienkārši gribēju izskaidrot savu pozīciju, lai kaut kas noder diskusijas autorei.

Bet + tev par prikolu, es kārtīgi izsmējos :D

Bet ja nopietni haters gonna hate...

Bet diskusijas autorei gan iesaku, ja tev tiešām puisis patīk un, ja viņš ir labs pret tevi, tad vienkārši izrunājies, jo datorspēlētāji nav tie sliktākie puiši. Esmu esmu apmierināta, ka manējais kaut vai līdz tai naktij tomēr sēž blakus mājās un meklē piedzīvojumus datorspēlēs, nevis iet meklēt kādu actionu kkur citur. Un nav tā, ka viņš sēž un tikai spēlē, paspēj arī aiziet līdz sporta zālei un uz saviem cīņas trenniņiem, paspējam arī ar draugiem satikties. Daudziem te vienkārši parāk lieli stereotipi.
26.03.2013 19:14 |

10 gadi
Reitings 2151
Nedomāju, ka vieglāk izārstēt to, ko ORGANISMS pieprasa (ko īstenībā var nomākt, bet atkarība paliks), par to, ko vienkārši psiholoģiski gribās. Biežāk jau ir tās "vielmaiņas" atkarības, bet no šādām pēc laika vienkārši atbrīvojas - izaug, apnīk.
Nezinu, kas tieši ir slimi, ka cilvēks pamēģina paspēlēt datorspēli ar savu mīļoto. Nu, kaut vai nošauj, bet man tas neliekas slimi.
26.03.2013 19:15 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Sievieteem nekad nekas nav labi! Dzekam tak nav visu laiku taa, ka speelee, tikai shad tad. Kaapeec vinjam njemt to priecinju nost? Ja tas netraucee vinja darbam un paraleeli speeleem dara arii kaut ko citu, viss ir ok. Kaadam ir mediibas, kaadam ir mashiinas un kaadam citam ir speeliites.
26.03.2013 19:22 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Viņš tagad zin, kas būs, ja spēlēs tad, kad mēs esam kopā.. :D
Tagad pa retai reizei lūdz atļauju :D
26.03.2013 19:27 |

Reitings 6299
cupcake2, tajaa manaa linkaa ir izskaidrots, kas tieshi ir slimi.
un pati teici, ka datoratkariibu izaarsteet esot neiespeejami, es vienkaarshi piemetinaaju, ka arii psihiatrijaa taa tiek uzskatiita par gruutaak aarsteejamu nekaa fiziskaas atkariibas (psihiatrijas fakts). narkotisku atkariibu ir vieglaak izaarsteet, nekaa datoratkariibu. un no narkotiku atakariibas reti kad ''vienkaarshi atbriivojas''.

datorspēlētāji nav tie sliktākie puiši. Esmu esmu apmierināta, ka manējais kaut vai līdz tai naktij tomēr sēž blakus mājās un meklē piedzīvojumus datorspēlēs, nevis iet meklēt kādu actionu kkur citur

Vetra, ja tevi viss apmierina, skaisti, bet autorei varbuut ir cita probleema, smagaaka. un prieksh kam samierinaaties ar ''ne to sliktaako'' ja var atrast ko labaaku.
26.03.2013 19:30 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Nu te jau aiziet lidz atkarībām. Sēdēšana pie datorspēļēm savā brīvajā laikā nav nekada atkarība. Un datorspēļu spēlēšana ir sīkums salīdzinot ar narkotiku atgaribu vai alko. Sēžot un spēlējot tu nevienam neko ļaunu nenodarīsi-ko diemžēl nevar pateikt par alko un narkotikām.

Ja autorei puisis tomēr ir bezdarbnieks un cauram dienam sēž un spēlē, tad der aizdomāties.
26.03.2013 19:30 |

10 gadi
Reitings 2151
Varbūt tu pārprati, varbūt es kaut kā neprecīzi uzrakstīju, bet neiespējami ir izārstēt tās atkarības, kas iesaistās vielmaiņā. ;)
26.03.2013 19:39 |

Reitings 15
Īstenībā padomājot par tām atkarīgām, a kas nav slimi? Jebkura pārlieku liela aizraušanās ar kaut ko ir slimi - tu pārāk daudz strādā, tu pārāk daudz ej uz solāriju, pārāk daudz sporto, dzer ūdeni, pārāk daudz lieto samāksloti kosmētiku utt. Galvenais ir atrast balansu starp to visu un tad viss būs ok.
Lai cik laba datorspēle būtu, tā nevar aizstāt pilnībā sievieti un ja čalis spēlē datorspēli un tajā pašā laikā ir spējis sev atrast draudzeni, viņam ir draugi, viņš strādā, tad datorspēle nav slimība, bet izklaide. Par atkarīgu no datorspēlēm, man liekas, var uzskatīt to, kas, piemēram, vēl joprojām dzīvo ar vecākiem, nav draugu, nav sociāls, nav draudzenes, sēž mājās, nestrādā, nav dzīvē mērķu, un gan jau vēl kaut ko var pielikt klāt.
Kāpēc daži nepārmet pārlieku lielu, ilgu TV skatīšanos? Tāpēc, ka visi to dara, visi skatās TV un tas uzreiz liekas pieņemami. Man, piemēram, ir vienai draudzenei draugs, kas skatās koru karus, tajā laikā viņam neko nevar pajautāt, viņš neko nedzird, neko neatbild, nepievērš uzmanību, bet to atkal lielākā daļa nemaz neuzskata par problēmu...
26.03.2013 19:42 |

Reitings 15
un prieksh kam samierinaaties ar ''ne to sliktaako'' ja var atrast ko labaaku.

Autore teica, ka viņa negrib šķirties. Visas jau mēs vienmēr domājam, ka vieglāk vienkārši atrast labāku bieži vien pat neizrunājoties un nemēģinot vienkārši atrisināt problēmu. Varbūt puisis tiešām ir labs un pēc autores minētā, ka tas ir ik pa laikam, nevis nonstopā jau vien liecina, ka situācija nav tik traģiska.
26.03.2013 19:53 |

Reitings 91
Reģ: 26.12.2012
haha nezināju ka meitenēm tā ir tik izplatīta "problēma" - uzmanības trūkums, jo cits ļaunums jau no spēlēšanas neceļas, ja uz darbu iet utt :D
26.03.2013 21:57 |

Reitings 2230
2. Ja sieviete apņemas sākt spēlēt datorspēles tikai tāpēc, ka draugs tās spēlē, lai kopā pavadītu laiku, tas jau šķiet mazliet smieklīgi un slimīgi. Un to varētu nosaukt kā lēnu padošanos ceļam uz līdzatkarību

labāk nerunā par lietām, ko nesajēdz :) Nedomāju, ka te ir kāda, kurai riebjas datorspēles, bet viņas sēž un sakostiem zobiem "kapā" tikai tapēc, lai puisim izpatiktu.
Domāju, ka lielākā daļa no tām pamēģināja un pašām iepatikās, tāpēc arī kopā uzspēlē. Un kāpēc gan ne? Atpūšas un, jā, arī pavada laiku ar puisi.
Kāpēc tikai čaļiem ir mums jāpielāgojas un ap mums jātrinās? Kas tā vēl par padošanos ceļam, ja nolemj pārmaiņas pēc pamēģināt arī kaut ko, kas puisim patīk ? :P
27.03.2013 01:39 |

Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Manējais šad tad xboxo, es tikmēr strādāju pie datora, bet pēdējā pusgada laikā es teiktu, ka viņš spēlē ļoti reti. Vienkārši apnika un nav vairs laika tik daudz.
Reizēm, kad man negribas, ka fonā bļaustās FIFAs fani, viņš nomaina spēli pret tādu, kurai es ar vienu aci sekoju līdzi.
Vispār man tas netraucē, ka šādā veidā relaksējās, kāpēc, lai es viņam norādītu KĀ atpūsties? Pieaudzis cilvēks.

Man varbūt vairāk traucē sporta programmu skatīšanās- tās te pārsvarā iet 24/7. Dažus sporta veidus skatāmies kopā, tad nav tik traki. Tagad ir NCAA marta trakums, tas gan man jau ir paspējis apnikt, kā arī man nepatīk futbols- gara un garlaicīga spēle.

Izrunājies. Es tavā vietā tikmēr darītu savas lietas.
Nezinu- jau iepriekš norunā, varbūt pat uzstādi kaut kādu ultimātu, ka nākošreiz, kad dosies pie viņa, lai dators būtu izslēgts savādāk (tas un tas). Ja viņš to neuztver nopietni un jūs nenonākat pie normāla kompromisa, tad bēdīgi.
27.03.2013 09:35 |

Reitings 168
Reģ: 27.03.2013
Nelasīju, ko citas teica, bet ņemot vērā, ka man nepatīk pašai datorspēles, tad negribētu, lai draugs spēlē. Varbūt kādu reizi mēnesī var, bet ne biežāk, jo man tas šķiet muļķīgi. Katram savs :)
27.03.2013 09:39 |

Reitings 551
Reģ: 02.03.2013
jau otro dienu neesmu rakstījusi un zvanījusi, viņš arī nē.
saņemšos un nerakstīšu pirmā..
28.03.2013 17:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits