Viesmīle

Reitings 871
Reģ: 05.03.2009
Meklējam viesmīli darbam viesnīcas ''Laine'' restorānā.
Nepieciešamas latviešu,angļu un krievu valodas zināšanas.
Darbs maiņās. 12-22. Svētdienas brīvas.
Darba alga 1,30/h

Lai pieteiktos darbam, lūdzu personīgi ierasties viesnīcas ''Laine'' restorānā darba dienās no plkst 9-12 vai 14-16.
24.03.2013 18:53 |

Reitings 20
Reģ: 18.03.2013
Mjaa, es 2008. gadaa par viesmiiles darbu sanjeemu Ls 1,80 stundaa :D
12.04.2013 18:01 |

Reitings 630
Reģ: 11.07.2009
Agate Kate

pie jums var pieteikties?
12.04.2013 18:07 |

Reitings 41
Reģ: 16.01.2013
Stradaju Griekija, Kreta,viesnica.... mums te daudz viesmilu vajadzigi...ta, ka ja velaties piesakaties, darbs no maija vidus.. sanak ietaupit, jo dzivosana un edinasana apmaksata...+ vel tejas nauda
13.04.2013 00:01 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Un visi brēc, ka darba nav, bezdarbs liels - vakance izsludināta 24. martā un 12. aprīlī vēl nav atrasts darbinieks. Visas tikai tēmas cep no sērijas - "kā lai atrod darbu?", "kur dabūt darbu studentei?" utt. Kad reāli piedāvājumi, tad vairs nevienam nevajag.
13.04.2013 00:16 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
6graudi Tāpēc,ka neviena taču neies bomžoties par tādu naudu,labāk sēdēt bez tās un tamponu vietā bambusa koku spraust :D
13.04.2013 00:17 |

Reitings 728
Nazīc

Par šito es jau sen esmu pārliecinājusies - atnāk fifa uz darba pārrunām, pasaki viņai, ka būs tik un tik, fifa iepleš acis - a, kā? vai tad tik maz maksā? un pazūd fifa tālēs zilajās, kaut gan cv ailītē pie sadaļas "darba pieredze" ierakstīts "palīdzēju mammai gurķus ravēt".
13.04.2013 00:24 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Un visi brēc, ka darba nav, bezdarbs liels - vakance izsludināta 24. martā un 12. aprīlī vēl nav atrasts darbinieks. Visas tikai tēmas cep no sērijas - "kā lai atrod darbu?", "kur dabūt darbu studentei?" utt. Kad reāli piedāvājumi, tad vairs nevienam nevajag.

Nu, manuprāt, tieši vairumam studentiem šis darba piedāvājums varētu nelikties pievilcīgs, jo daudzi domā par to, vai tāds darbs atmaksājas. Ja pieņemam, ka studentam primārais ir veltīt laiku mācībām un uzkrāt pieredzi savā jomā, tad students ietu strādāt darbu ne savā jomā, kas pie kam ir smags un par nelielu algu tikai tajos gadījumos, kad tiešām vajadzība ļoti spiestu - nebūtu, kas atbalsta finansiāli. Citādi - vai ir tik liela jēga rauties skolā, rauties darbā, lāgā nespējot ar algu segt visus kojas/ceļu izdevumus utt. un beigās iegūstot vairāk zaudējumu (ne teorētiskas zināšanas jomā, kur mācās, jo nav laika mācīties, ne praksi savā jomā, ne naudu uzkrājumiem, ne laiku sev) nekā plusu?
Vismaz manās vēlmēs (droši vien sapņainās :D) ir censties studiju laikā sameklēt kādu darbu ar savu jomu saistītu un tikai tad, ja galīgi nekas nebūs - iet strādāt jebkuru darbu. Cita lieta ir, protams, vasaras periods, tad vismaz nav jāupurē laiks, ko velta mācībām. Tā kā es saprotu, kāpēc nav pieprasījuma šai vakancei tieši no studentu puses. Kā arī, manuprāt, Cosmo jau nav tāds nopietns darba sludinājumu portāls.
13.04.2013 00:33 |

Reitings 4258
Citādi - vai ir tik liela jēga rauties skolā, rauties darbā, lāgā nespējot ar algu segt visus kojas/ceļu izdevumus utt. un beigās iegūstot vairāk zaudējumu (ne teorētiskas zināšanas jomā, kur mācās, jo nav laika mācīties, ne praksi savā jomā, ne naudu uzkrājumiem, ne laiku sev) nekā plusu?

Pie kam - šeit var nonākt daudz lielākos zaudējumos. Ja kāds mācās budžetā, no tā var izkrist, ja par maksu - var izgāzties kontroldarbos vai eksāmenos laika trūkuma dēļ un tad summa, ko jāmaksā augstskolai, būs daudz lielāka kā mēnešalga darbā, kura dēļ nebija laiks sagatavoties skolai.

Bet nu, protams, tas mans subjektīvais viedoklis. Gan jau kāda teiks, ka studenti ir izlepuši. Es gan tā neuzskatu un, kā jau teicu, nepieciešamības gadījumā pieteiktos šim, neliekas nemaz traks piedāvājums. ;)
13.04.2013 00:36 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Man arī šķiet ļoti maza alga, jo zinu vairākas vietas, kurās par tādu pašu/līdzīgu darbu maksā krietni vairāk. Loģiski, ka , ja vien nav bada stāvoklis, par 1,30Ls/h retais gribēs strādāt, transports arī maksā, beigās paliek vien izsmiekls.
13.04.2013 00:39 |

Reitings 728
Pieņemot, ka jāstrādā 160 h mēnesī (vai 21/22 dienas):
1,30 Ls * 160 h = 208,00 Ls
151,49 Ls uz rokas.
Transports - 18,40 Ls mēnesim studentam
151,49 Ls - 18,40 Ls = 133,09 Ls

Vēl šeit nav pieskaitīti visas autores minētās papildsamaksas.

Njā, studentam, pilnīgi noteikti 133,09 Ls mēnesī ir maza nauda, izdevīgāk ir sēdēt uz kakla vecākiem un meklēt "labi apmaksātu darbu savā profesijā", kura tiek vēl tikai apgūta.
13.04.2013 00:50 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Var meklēt vienkārši darbu savā jomā vai labāk apmaksātu studentu darbu. Šī nav labākā vakance, ja vien savu darbu nevērtē ar 80 santīmiem stundā.
13.04.2013 00:59 |

Reitings 4258
6graudi, neviens nesaka - labi apmaksātu darbu savā profesijā. Manuprāt, ir atšķirība starp maz apmaksātu darbu svešā profesijā un maz apmaksātu darbu tajā jomā, kur cilvēks plāno iegūt izglītību un grib pēc tam saistīt savu dzīvi. Otrajā gadījumā tas ir saprotami, jo tā jau veidojas darba pieredze (konkrētajā jomā), ko tik ļoti visi prasa. Pirmais gadījums, protams, dažādās situācijās arī ir labs, taču tad, manuprāt, ir jāizvērtē, vai ieguvumi (ne tikai par materiālajiem runāju, bet par savā iepriekšējā komentārā minētajiem) būs lielāki par zaudējumiem.

Un tava matemātika ir nedaudz absurda. Man, piemēram, ceļš no savas dzīvesvietas uz Rīgu izmaksā 43 latus. Ja es izdomātu dzīvot kojās, tad kopējie ceļa un dzīvošanas izdevumi sanāktu vēl lielāki, jo būtu jāmaksā par kojām, par etalonu, par visiem tiem izdevumiem, kas tagad sanāk mazāki, ja dzīvoju ar vecākiem.
13.04.2013 01:00 |

Reitings 4258
Man, piemēram, ceļš no savas dzīvesvietas uz Rīgu izmaksā 43 latus.

mēnesī, protams.
13.04.2013 01:00 |

Reitings 728
Pievakare

Meitenīt, kādā pasaulē tu dzīvo?

1,30 Ls/h viesmīlim pārbaudes laikā ir laba samaksa,pie tam ir iespēja apvienot ar studijām, jo maiņu darbs.

Arī ar 43 Ls/mēn. ceļa izdevumiem pāri paliek vairāk kā pietiekoši jeb 108,49 Ls.

Tu vari sevi mierināt ar domu, ka gan jau tu atradīsi darbu savā profesijā, kad būsi beigusi skoloties, bet esmu redzējusi pietiekoši daudz tādas kā tu, kas iznākot no augstskolas nezin kur likties, jo viņām nav nekādas darba pieredzes.

Un tev neviens neliek šobrīd iet strādāt par viesmīli tieši šajā uzņēmumā, bet nevajag teikt, ka nav izdevīgi strādāt, ka maza samaksa, jo samaksa atbilst prasībām un runa ir par to, ka viena pēc otras brēc, ka vajag darbu, bet kad piedāvā, tad nevienai vairs nevajag.
13.04.2013 01:16 |

Reitings 4258
Nazīc

Par šito es jau sen esmu pārliecinājusies - atnāk fifa uz darba pārrunām, pasaki viņai, ka būs tik un tik, fifa iepleš acis - a, kā? vai tad tik maz maksā? un pazūd fifa tālēs zilajās, kaut gan cv ailītē pie sadaļas "darba pieredze" ierakstīts "palīdzēju mammai gurķus ravēt".

Un ko dos tāds CV ieraksts par viesmīles darbu cilvēkam, kurš mācās par, piemēram, filologu, ekonomistu, fiziķi, ķīmiķi? Vai tad nebūtu labāk par tādu pašu nepārāk lielo algu meklēt kādu darbiņu savā jomā, kas būtu pēc tam iederīgāks CV?
13.04.2013 01:16 |

Reitings 4258
Tu vari sevi mierināt ar domu, ka gan jau tu atradīsi darbu savā profesijā, kad būsi beigusi skoloties, bet esmu redzējusi pietiekoši daudz tādas kā tu, kas iznākot no augstskolas nezin kur likties, jo viņām nav nekādas darba pieredzes.

Jāprasa - meitenīt, tu lasīt proti? Es tieši rakstīju, ka vēlos atrast darbu studiju laikā, nevis beidzot studijas. Un tieši tādēļ, lai būtu šī noderīgā darba pieredze savā jomā, es domāju daudzi izvēlas nevis iet strādāt par viesmīli, bet meklēt kādu darbu vai praksi savā jomā.

Un tev neviens neliek šobrīd iet strādāt par viesmīli tieši šajā uzņēmumā, bet nevajag teikt, ka nav izdevīgi strādāt, ka maza samaksa, jo samaksa atbilst prasībām un runa ir par to, ka viena pēc otras brēc, ka vajag darbu, bet kad piedāvā, tad nevienai vairs nevajag.

Lasītprasme pieklibo. Es nekur neteicu, ka nav izdevīgi strādāt - es teicu, ka vajag izvērtēt, vai (trešo reizi jau rakstu) ieguvumi ir lielāki par zaudējumiem. Parasti tas tā nav, diemžēl.
13.04.2013 01:19 |

Reitings 728
Darba pieredzi dos, darba pieredzi. Arī filologam, ekonomistam, fiziķim, ķīmiķim ir jāprot strādāt un sastrādāties - cilvēks, kurš nekad nav strādājis un tikai mācījies - neprot strādāt. Arī taviem nosauktajiem profesiju pārstāvjiem ir jāmāk komunicēt ar cilvēkiem, jāiemācās pakļauties priekšniecībai, jāprot sastrādāties ar kolēģiem, ko var iemācīties tikai strādājot nevis sēžot skolas solā.

Neviens neliedz meklēt darbu savā jomā, bet šis abstraktais darbs tā arī var nepienākt līdz skolas beigšanai savukārt šeit ir reāls darbs, kuru var sākt strādāt jau tagad.
13.04.2013 01:23 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
piekrītu Pievakarei, ja iespējas atļauj, pilna laika studentiem vajadzētu koncentrēties uz mācībām, citādi sanāk ne šis, ne tas. prātīgāk tajā laikā iet prakses un meklēt kaut paša zemākā līmeņa darbiņus savā sfērā, jo tad, visticamāk, arī būs, kur pēc tam strādāt. ja studiju laikā nedara neko, tā, protams, ir cita situācija
13.04.2013 01:27 |

Reitings 4258
Neviens neliedz meklēt darbu savā jomā, bet šis abstraktais darbs tā arī var nepienākt līdz skolas beigšanai savukārt šeit ir reāls darbs, kuru var sākt strādāt jau tagad.

Un tieši tāpēc es jau iepriekš rakstīju - ja galīgi neko nespēšu atrast savā jomā, tad iešu citās. Nav jāpārmet studentiem slinkums un izlaidība, kā tu to darīji iepriekš, jo viņi, redz, neķerot pirmo lielisko izdevību strādāt apkalpošanas jomā. Esmu pārliecināta, ka, ja šis piedāvājums ar mazo algu būtu kādā specifiskākā nozarē, piemēram, darba piedāvājums juristiem vai juristu palīgiem, atsauktos daudzi studenti. Tai skaitā es.
13.04.2013 01:29 |

Reitings 728
Lasot tekstus šeit, arvien vairāk pārliecinos, ka Latvijā ir liels bezdarbs ne jau tāpēc, ka nav darba vietu, bet tāpēc, ka nav vēlēšanās strādāt, bet ir vēlēšanās daudz saņemt.
13.04.2013 01:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits