orientācija un audzināšana

Reitings 25
Reģ: 04.04.2012
Man galīgi nedod šī tēma mieru, jo cenšos noformulēt pati savu nostāju un domu gaitu. Bet jo vairāk skatos un pētu domas un viedokļus jo vairāk esmu sapinusies.
Konkrētāk izsakoties, visi draugi un paziņas norāda ka tas ir tikai laika jautajums līdz mans jaunākais brālis - pirmklasnieks atklās savu zilās nokrāsas orientāciju, lai gan es strīdos pretī ka visi bērni ir bērni un bērnība par tādām lietām spriest ir stulbi. (es pati tiku audzināta kā zēns, kā arī uzvedod, bet izaugu par normālu sievieti :D ) Bet nu mazliet raizes dara tas ka viņs tiek audzināts no mātes puses izteikti meitenīgi (vecāki šķīrušies un pati dzīvoju atsevišķi veidojot savu ģimeni). Kaut arī pati personīgi zinu daudzus gejus un esmu ar viņiem labos draugos, tomēr atbildes kā viņi sevi atklāja nav viennozīmīgas. Daži uzreiz sevi jau izjuta tā, daži augot tikai saprata ka kaut kas nav tā kā pieņemts, un daži tikai vēlajos pusaudzu gados eksperimentejot saprata kas ir.
Drīzāk mans jautājums būtu vai normālu bērnu dīvaini audzinot var nočakarēt, vai tomer kas no dabas ir taisns neskatoties ne uz ko izaugs taisns, un cik liela ir audzināšanas ietekme uz personības sevis orientāciju/izpratni ?
23.03.2013 18:12 |

Reitings 25
Reģ: 04.04.2012
naktsmeita - :D es jau arī tiku audzinātā iespējams līdzīgā garā, kā arī mani pašu interesēja visi senča skurūvgrieži un darbarīki ne tikai mans autoparks ar padsmit rokaļu auto. un tomēr šinī brīdī atsaucot atmiņas es nespēju atšķirt cik bija tas, ka vecāki gribēja dēlu un cik no manis pašas.
23.03.2013 20:27 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Orientācija ir ierakstīta DNS.
Ar audzināšanu tai ir tik vien sakara kā tas, kā un cik ātri pienāk brīdis, kad jaunietis "iznāk no skapja". Pazīstu daudzus gejus, no kuriem viens spilgts piemērs - pusis, 25 gadi, sportists, no malas skatoties pilnīgs alfa-tēviņš, bijis ilgstošās attiecībās vairākkārt. Pēc pedējām, 2 gadus ilgajām attiecībām, saprata, ka ir gejs. Grūti bija, jo vec āki bija audzinājuši pilnīgi citādāk. Tagad viņš ir attiecībās ar puisi un saka, ka ir laimigs, kā nekad.
23.03.2013 22:30 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Un dzīves apstākļi arī neietekmē orientāciju?
Ja, piemēram, meitene augot no dienas dienā skatās kā tēvs, piemēram, sit/krāpj/pazemo māti, tad, man šķiet, ir liela varbūtība, ka izaugot meitene vienkārši nespēs veidot veselīgas attiecības ar pretējo dzimumu, jo zemapziņā vnk izjutīs bailes/nepatiku etc. pret vīriešiem..
23.03.2013 22:42 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja, piemēram, meitene augot no dienas dienā skatās kā tēvs, piemēram, sit/krāpj/pazemo māti, tad, man šķiet, ir liela varbūtība, ka izaugot meitene vienkārši nespēs veidot veselīgas attiecības ar pretējo dzimumu, jo zemapziņā vnk izjutīs bailes/nepatiku etc. pret vīriešiem..

Taadaa gadiijumaa meitene kljuus aseksuaala, nevis lezbiete. Piekriitu taam, kuras saka, ka orientaacija ir genos ierakstiita un ar audzinaashanu tai nav nekaada sakara. Ne pa velti ir gadiijumi, kad cilveeki ap gadiem 40 vai 50 izveelaas nomest chaulu un paraada savu iisto es.
23.03.2013 22:48 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Es tomēr palikšu pie viedokļa, ka dzīves apstākļi arī spēj ietekmēt s.orientāciju.
Pie manis minētā piemēra vēl ir pieskaitāma seksuālā izmantošana, izvarošana utt. . Jā, viens no variantiem ir aseksuālisms, bet otrs arī homoseksualitāte
23.03.2013 22:53 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Audzināšana neietekmē orientāciju. Vispār nekas neietekmē. Ja viņš būs gejs- tad būs.
Zēns var nēsāt mammas kleitas,krāsot lūpas bērnībā, bet tas noteikti nenozīmē, ka viņš būs gejs.
25.03.2013 17:03 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
var nočakarēt. zinu tādu gadījumu, kur cilvēks pats ir atzinis, ka viņa orientācija ir bērnības sekas
25.03.2013 17:05 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Es piekrītu Jackie par to,ka to ietekmē dzīves apstākļi.Es nekad neiebraukšu kāpēc orientācija ir iedzimta.Ir kāds zinātnisks pierādījums tam?Būtu interesanti palasīt,jo atceros,ka bioloģijas stundās ar skolotāju runājām-ir vai nav iedzimst.Man tomēr negribētos ticēt,ka cilvēks vienkārši "piedzimst par geju vai lesbieti".
25.03.2013 17:45 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Alise, jo izlasi šo
Audzināšana orientāciju neietekmē (ja ietekmētu, tad daudzās sabiedrībās geju vispār nebūtu - piemēram, kur to pielīdzina noziegumiem vai psihiskām kaitēm un cenšas izskaust).
Ko tad tu teiksi, kā piemēram Saūda Arābijā "rodas" geji?

Pilnīgi piekrītu, ka audzināšana ietekmē tikai to, vai un kad homoseksuāls cilvēks iznāks no skapja.
25.03.2013 17:56 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
demoiselle Dzīves apstākļi ir domāts arī-sabiedrība kur atrodies,pārdzīvojumi dzīvē.Daudziem arī būt ar savādāk orientētu ir "gaumes lieta".Lai gan šī ir ļoti plaša diskutējama tēma,grūti ticēt,ka tas ir "iedzimts".
25.03.2013 18:13 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Es nekad neiebraukšu kāpēc orientācija ir iedzimta.Ir kāds zinātnisks pierādījums tam?
Vispār pēdējo 5 gadu laikā daudzi zinātniskie pētījumi saka, ka jā, tas ir iedzimts, bet autores brāļa gadījuma par to ir pāragri spriest. Galvenais ir likt viņam saprast, ka neatkarīgi no orientācijas, tu viņu mīlesi un viņš būs pieņemts - labāk, lai viņs to zin uzreiz, nevis izaug par vienu no tiem homoseksuāļiem, kas sabiedrības spiesti precas, rada bērnus un visu mūžu dzīvo nelaimīgi.
25.03.2013 18:22 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
bēbja dzimumu taču nevar ietekmēt tikai ar domu spēku, es domāju, ka nevar arī seksuālo orientāciju. kāda ir, tāda ir. cita lieta, kā vecāki ietekmē bērna raksturu, uzvedību, paradumus.

tizls izlutināts mammas mīlulītis memmītis, kuram patīk meitenes, viennozīmīgi ir daudz skumjāks par tāda pat rakstura geju. manuprāt
25.03.2013 18:47 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka autores brāļa gadījumā par "nepareizu" seksuālo orientāciju ir jāuztraucas mazāk, drīzāk jāpainteresējas vai ģimenē nenotiek pāraprūpe. Jāsaprot ko tas nozīmē (iegūglē) un jācenšas izvairīties, jo ta ir loti slidena lieta, ģimenēs, kurās nav tēvs, bet ir māte un tieši dēls.
25.03.2013 18:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits