Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ēdiens-baltā mērce

 
Reitings 350
Reģ: 01.07.2012
Sveikas,meitenes !
Gribēju apvaicāties par mērci-visparastāko-baltā mērce!
Kā lai viņu pagatavo tādu biezāku- vairāk miltus,pienu?
Un ko lai pievieno lai tā nebūtu tā parastākā,varbūt pievienot šampinjonus vai ko citu?
Padalieties,lūdzu,ar savām, baltās mērces receptēm!
Paldies! :)
22.03.2013 16:02 |
 
Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Nu parasti taisu apmēram tā- uzkarsēju eļļu , pievienoju divas ēdamkarotes miltu, kad tie ir iejaukušies eļļā viendabīgā masā nevis kunkuļos tad pievienoju tikko uzvārītu ūdeni , pielieku vegetu, citreiz ķiplokus un galvenais dillītes vairumā un skābo krējumu vismaz divas ēdamkarotes un vienmēr sanāk garšīgi, dažreiz arī apcepu sīpolus eļļā un tad tos miltus ;)
22.03.2013 16:07 |
 
Reitings 350
Reģ: 01.07.2012
bonie- kā ar proporcijām? Vai uz izjūtām? Sanāk bieza? :)
22.03.2013 16:10 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ārkārtīgi sen neesmu taisījusi mērci (pusgadu noteikti)

Bet, kad gatavoju, vienmēr pamatā kaut ko apcepju - sīpolus, burkānus, šampinjonus, nedaudz gaļiņas vai ko tādu.
Pie saceptā iemaisu krējumu (vislabāk 25%), pieleju ūdeni, nedaudz mazāk, kā vajadzēs kopējo tilpumu un uzvāru.
Kad met burbuli, lēnām leju klāt 2-3 ēd.karošu miltu un auksta ūdens maisījumu. Leju tik daudz, kamēr mērce iegūst nepieciešamo konsistenci.

Šim veidam rezultāts ir ar 100% garantiju.


Otra metode ir, kad pie saceptā pamata iemaisa miltus, pievieno ūdeni, tajā izšķīdina krējumu. Mērcei jau jābūt konsistencē, bet tur konsistenci nemāku prognozēt.
22.03.2013 16:13 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Tāpat kā womankind, bet ar pienu arī sanāk labi un nav tik trekna tad tā mērce. Jo vairāk miltu, jo biezāka.
22.03.2013 16:15 |
 
Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Tīri uz izjūtām, lej ūdeni pa drusciņam un intensīvi maisi, tad arī skaties cik bieza sanāk, ja pielej pa daudz ūdeni , tad krūzītē ieber miltus, sajauc ar ūdeni un lej klāt mērcei, un garšvielas tikai pirms krējuma pievienošanas ;)
22.03.2013 16:16 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Es taisu ta, izkauseju sviestu, tad sviesta apcepju miltus lidz zeltaini bruni (masai jabut paskidrai). Tad pievienoju pienu, sali, piparus un varu lidz pirmajam burbulim. Klat var likt apceptus sipolus, burkanus, senes utt.
22.03.2013 18:13 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Visparastākā baltā mērce manā izpratnē ir milti, piens un garšvielas, sīpoli, ja nav iebildumi pret tādiem un viss. Sēnes un citas piedevas jau pataisa par sēņu un burkānu mērcēm.
22.03.2013 18:22 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Krējumu, majonēzi vēl var likt, bet šeit tādas lietas labāk skaļi nesaukt. :D
22.03.2013 18:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits