Dārzeņi.

 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Sveikas. Man jau ir apnicis visu laiku pie ēdiena piegrauzt burkānu, puķkāpostu, papriku vai lapu salātus dažādās variācijās.
Tāpēc varat, lūdzu, ieteikt dažādas dārzeņu salātu receptes?
Vai esat pagaršojušas un kā, piemēram, pagatavot fenheli, rāceņus, baklažānus, topinambūrus, rutkus, puravus un visus pārējos dārzeņus, kas nav tomāti, gurķi un pārējie klasiskie? Kurus no šiem visiem var ēst svaigus un kādās kombinācijās tie ir visgaršīgākie?
19.03.2013 20:12 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Paaaldies, meitenes :)
21.03.2013 11:10 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
man patīk klasiskajiem dārzeņu salātiem pievienot, piemēram, smalki sagrieztu puravu.
tāpat - rīvēts burkāns + rīvēts rutks + krējums/majonēze ir garšīgi.
21.03.2013 11:13 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
demoiselle, krāsnī jau apnika gatavot? :D Te viens krāsnī gatavojams dārzeņu ēdiens - http://silva.prieksgatavot.lv/darzenu-un-senu-sacepums/ :)
21.03.2013 11:15 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
ņam ņam, nē, krāsns iet uz urrā, tikai man vairs nebija ideju dārzeņiem.
21.03.2013 11:44 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Puravi sagriezti ripiņās+ sarīvēti burkāni un sāls/pipari/majonēze.

Balto redīsu salāti arī garšīgi.
21.03.2013 11:47 |
 
Reitings 289
Reģ: 08.05.2012
Vienreiz izmēģināju kuskusu ar selerijas kātiem un mazliet dillēm un lociņiem. Gardi
21.03.2013 11:51 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Mans pēdējais atklājums ir saldie kartupeļi! Lieku klāt vistas karijam, svaigajiem rukolas rukolas salātiem vai vienkārši pagrillēju. Nekas diētisks un super veselīgs, bet garšīgs gan!
Kāļus un rutkus ēdu tāpat, sagriežot šķēlītēs, no bērnības garšo.
Cukini, kabaci, burkānus, papriku bieži vien lieku tajā cepešmaisā, pielieku klāt drusku sojas un medus un cepeškrāsnī iekšā. Sanāk tāds slinkais sautējums. :)
21.03.2013 12:22 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Salomē, es saldos kartupeļus ēdu Ēģiptē. Man negaršoja.
Demoiselle, ja ir blenderis, pagatavo dārzeņu krēmzupu.
21.03.2013 12:26 |
 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Nezinu, vai ir veselīgi, bet svaigs kāposts+ sarīvēts burkāns+ eļļa ar etiķi, sāli un pipariem. Jāatstāj ievilkties uz stundu, divām un pie vakariņām ir ļoti garšīgi .
21.03.2013 12:31 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits