Var jau teikt-nav ko otra dzīvē līst, katrs ir pieaudzis un atbild par savu dzīvi, taču ,ja Tu apzinies,ka tas bojā veselību, otra dzīvi iedragā,tad kāpēc gan nepateikt viņam . varbūt viņš nemaz neaizdomājas. es Tavā vietā pastudētu, papētītu,ko enerģijas dzēriens nodara veselībai un 1x pateiktu. nav jau katru dienu jāsāka- fū, Tu bojā savu veselību,apnicis,kad dzer enerģijas dzērienus! nevajag uzstādīt ultimātus, taču pa retam mierīgā tonī var pateikt ,atgādināt par slikto ietekmi neviss būt blakus un skatīties kā cilvēks bojā sev veselību.
man arī ir radinieks ,kurš bojā veselību ar smēķēšanu...es jūtu kā viņa veselība ir jau sabojāta un tiek bojāta. protams,kad es viņam esmu pateikusi-jāsāk piebremzēt,ja nevari atmest,tad vismaz nesmēķē ik pēc pusstundas, jo savādāk iedzīsi sevi kapā. ja pēc tādiem vārdiem cilvēks neko nedara,tad esmu izdarījusi tik daudz ,cik esmu varējusi,jo nekā savādāk jau nevar ietekmēt. aiz rociņas ar varu jau nevedīs pie speciālista.
ja piemēram nodzīvots jau 15 gadu kopā,tad arī nav tiesības teikt,aizrādīt par to,ka otrs bojā savu veselību?manuprāt,ja dzīvo kopā un redz,kad otrs bojā savu veselību (vienalga radinieks ,mīļotais), tad ir jāsaka. nevar tā iedalīt- esmu divus gadus precējusies un varu teikt -fū, tas ir slikti, taču viņa nevar ,jo 15 gadus dzīvo kopā un nav gredzens pirkstā.