enerģijas dzēriens katru dienu

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
mans puisis katru dienu dzer enerģijas dzērienus. apm kādus 2-4. ko man iesākt? tā jau ir atkarība :( atmeta smeķēšanu pirms gadiem diviem un pārgāja uz energy drinkiem. kādas varētu būt sekas veselībā??? viņš jau saka, ka jūtas oki.
15.03.2013 15:54 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Un taas, kuras saka, ka energjijas dzeerieni ir ljaunums, vai pashas ieveero taadu veseliigu dziivesveidu, par kuraam juusu otraas pusiites nespeetu piekasiities? Nelietojat alkoholu, nesmeekjeejat, neaizraujaties ar cukuru, saali, eedat veseliigi, sportojiet? Viss tas un veel daudzas citas lietas arii var novest pie slikta rezultaata. Un tagad padomaajiet, ko juus teiktu, ja vienu dienu juusu draugs izdomaatu, ka pietiek jums pievienot to saali eedienos, jo taa ir baltaa naave un juus ar to paarspiileejat un taadeejaadi varat nonaakt pie infarkta?

+++
15.03.2013 16:50 |

Reitings 583
Es i-netā lasīju par enerģijas dzērieniem. viena bundža ir 8 kafijas tasītes un tur liels daudzums ar cukuru iekšā. kautkādās tur valstīs pat aizliegts ir.neliekas nekas īpaši veselīgs, pa velti jau neuztrauktos, bet divus gadus jau un katru dienu vairākus!!

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es domaaju, ka te iet runa vairaak par to, ka sieviete var saakt zaagjeet viirieti. Viena lieta ir vienkaarshi iemineeties, ka nav veseliigi, bet sagatavoshanaas karam ar tekstu " ko man dariit?" uzreiz man liek domaat, kaadas mokas gaidaamas nabaga dzekam.

Reitings 583
Mums jau ir bijušas norunas, ka vairs nedzers. bet tas viss kaķim zem astes.
15.03.2013 16:52 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Sirds problēmās var iedzīvoties!
Ierosini viņam tos enerģijas dzērienus nomainīt, piemēram, pret Cido sulām. Būs veselīgāk.
15.03.2013 16:57 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Man jau liekas, ka nekas nav kaitīgs, kamēr vien to lieto samērīgi. Apēdīsiet kg miltu- arī uz slimnīcu aizvedīs! :D

Ja par energy drinkiem, tad, atceros, savulaik, diezgan daudz lietoju- kad tik parādījās kāda noguruma pakāpe. Bet, palasot informāciju par shiem dzērieniem, censhos tos lietot tikai nepiecieshamības gadījumā- piemēram, ja daudz sanācis braukt ar auto(un vēl labs gabals jābrauc).

Enerģijas dzēriens sastāvdaļas(guarāns un kaut kas ar t burtu laikam bija?) stimulē organismu radīt papildus enerģiju. Tas ir kaut kas līdzīgs kā dabīgais steroīds. Arī kafija varētu būt dabīgais steroīds. Shajā gadījumā ar vārdu "dabīgais"- es domāju- burtiski- kas aug kokos! :D

Bet problēma slēpjas tur, ka shī "papildus" enerģija nerodas no zila gaisa. Tā tiek ņemta no rezervēm. Kad rezerves beidzas- organisms ņem enerģiju no citiem orgāniem. Respektīva dedzina citas organisma daļas. Ja iedzer vienu, divus, domāju, nekas nebūs. Tomēr, ja to patērē regulāri, tad 1)organisms jau ir pieradis pie shādas stimulācijas un, pārtraucot to lietot, cilvēks nespēs pienācīgi izmantot (piespiest sevi?) savu dabisko enerģiju no normāliem organisma uzkrājumiem.
un 2) Īpashi tas attiecas uz džekiem- vienkārshs eksperiments. Spēlējot, piemēram, futbolu- iedzerot enerģijas dzērienu- spēks un enerģija sākotnēji ir lielāka, bet, kad shī enerģija ir izlādēta- tad arī nogurums ir lielāks.
15.03.2013 16:58 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es domaaju, ka te iet runa vairaak par to, ka sieviete var saakt zaagjeet viirieti. Viena lieta ir vienkaarshi iemineeties, ka nav veseliigi, bet sagatavoshanaas karam ar tekstu " ko man dariit?" uzreiz man liek domaat, kaadas mokas gaidaamas nabaga dzekam.

Plusi Kristai - vienkaarsha vienas reizes pateikshana, ka tas nav veseliigi un bail, ka naakotnee radiisies probleemas ir normaali, bet apkaroshana un norunas.. :D
15.03.2013 16:59 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Sissi, vai šis vīrietis regulāri pārbauda veselību.
Ja nepārbauda, tad nevar apgalvot,ka vesels.
15.03.2013 17:04 |

Reitings 114
Reģ: 14.12.2012
visi jau zina, ka nav veselīgi, bet nu, zināt, ir tik garšīgi :D tā ir atkarība. es pati arī pāris reizes nedēļā iemalkoju :) bet nav labi, protams, ka nav labi.. tieši tāpat kā citas lietas. katram savs.
15.03.2013 17:07 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Un tagad padomaajiet, ko juus teiktu, ja vienu dienu juusu draugs izdomaatu, ka pietiek jums pievienot to saali eedienos, jo taa ir baltaa naave un juus ar to paarspiileejat un taadeejaadi varat nonaakt pie infarkta?

Ja vienu dienu tā notiktu, tas liktos man aizdomāties, ka varbūt es tiešām lietoju sāli pārāk lielos daudzumos un samazinātu tā patēriņu.
Viens ir lietotāju viedoklis, otrs ir objektīvi rādītāji. Tavs viedoklis, ka tev enerģijas dzērieni neko nenodara, nemaina apstākli, ka nodara gan.
15.03.2013 17:20 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nevar salīdzināt diametrāli pretējas lietas - ķīmiju un sāli, kurš, ja ir īsts jūras sāls, satur vairāk par 90 mikroelementiem, kas dod labu organismam saprāta devās. Savukārt, enerģijas dzēriens nedod labu nekādās devās, tāpēc šādas lietas nevar salīdzināt. Tāpat par alkoholu, glāze vīna ir ok.
15.03.2013 17:25 |

Reitings 55
Reģ: 10.02.2013
Protams, katrs pats ir atbildīgs par savu ķermeni un uzskatu, ka man nav jāiejaucās un jāsaka pieaugušiem cilvēkiem, ko lietot uzturā vai nē. Tomēr saprotu meitenes satraukumu par savu puisi, jo katru dienu izdzert 4 enerģijas dzērienus nav normāli.
Kāpēc uzreiz jāiebrauc galējībās? Jā, dzeru enerģijas dzērienus, bet jūs citi jau arī nepiekopjat 100% veselīgu dzīvesveidu. Katrā ziņā tas, ka es apēdu 1 čipšu paku vakarā, vāļājoties dīvānā, domāju nav salīdzināms ar tik lielu enerģijas dzērienu patēriņu katru dienu. Un es nesaku, ka tas ir labāk kā smēķēt vai lietot alkoholu, arī tas viss ir slikti, protams, bet nu reizēm vajag padomāt par sevi, ja reiz tik daudzi cīnās ar panikas lēkmēm (arī šeit daudzas), jo nu tāds patēriņš katru dienu ne tikai tādas problēmas var saasināt.
Bet nu labi, ja autores puisis jūtās super, tad tiešām apsveicu, ka viņam tik stiprs organisms. Bet nenosodu, ka meitene satraucas par otras pusītes veselību, es arī noteikti par to aizdomātos, bet tas jau nenozīmē, ka viņam pateiktu, ka viss, tagad ir aizliegts dzert.
15.03.2013 17:26 |

Reitings 13796
Man šķiet, ka tas ir mazliet arī izglītotības jautājums, jo cilvēks, kurš interesējās, lasa - zina, ka četri energy drinki dienā, ārkārtīgi kaitē veselībai un kurš saprātīgs cilvēks vēlās ar nodomu sabeigt savu dzīvi? Pat smēķētāji cenšas atmest, ja ir uzsākuši(daži vismaz :D.)
15.03.2013 17:37 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nu nav viens enerģijas dzēriens ekvivalents 8 kafijas tasēm. Izdzeriet 3-4 tasītes, sirds klapēs un rokas trīcēs tā, ka nu tikai, bet pēc viena enerģijas dzēriena pat izmaiņas sirds ritmā nejutīsiet. Es nesaku, ka nebūs, bet nebūs arī tā kā pēc tām 8 kafijtasēm.
Un par to izskatu, par tiem zilajiem lokiem zem acīm utt - ne jau no dzēriena vien viņi parādās, bet no bezmiega vai slikta miega, nekvalitatīvas pārtikas, stresa (jā, šie dzērieni var izraisīt organisma stresu) un kopumā neveselīga dzīves veida.
Ko darīt? Izgulēties iespēju robežās, uzņemt vitamīnus ar pārtiku vai ja vajag papildus - ķīmiskos. Ir pavasaris, visi esam vārgi un sašļukuši, zemenes un sauli neredzējuši. Veselīgs cilvēks ir enerģisks cilvēks.
15.03.2013 17:41 |

Reitings 13796
Samaara - es laikam esmu īpaša, bet ir ļoti slikti pēc enerģijas dzērieniem, pat pēc viena, no kafijas viss ok, bet šie man klapē sirdi..
15.03.2013 17:43 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
man vispār no viena malciņa jau klapē, lai gan kafiju dzeru un daudz.
15.03.2013 17:47 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Nevar salīdzināt diametrāli pretējas lietas - ķīmiju un sāli, kurš, ja ir īsts jūras sāls, satur vairāk par 90 mikroelementiem, kas dod labu organismam saprāta devās. Savukārt, enerģijas dzēriens nedod labu nekādās devās, tāpēc šādas lietas nevar salīdzināt. Tāpat par alkoholu, glāze vīna ir ok.

Cik daudzi lieto iisto juuras saali? Cik daudzi nedeeljas nogalee un pasaakumos aprobezhojas ar vienu glaazi viina?

Te nav runa par to, kas ir veseliigs vai kas nav, jo es noteikti nesaku, ka energjijas dzeerieni ir veseliigi un ka, lai gan pashlaik veseliibas probleemu man nav, veelaak man taas neuzradiisies. Doma maniem vaardiem bija shaada - katrs pieaugushais cilveeks pats prieksh sevis (!!) izlemj, vai indeet un kaa indeet savu kjermeni. Indeeshanas iespeejas ir ljoti daudzas un energjijas dzeeriens ir tikai viens no.
15.03.2013 17:51 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nu nē, Samāra, man no kafijas un pat no kolas nav tāds efekts kā no enerģijas dzērieniem. No tiem man tiešām liekas, ka es aizrīšos ar sirdi.
15.03.2013 17:52 |

Reitings 13796
Pievakare - tas, kas interesējās arī lieto. Jā, tā ir, ka katrs par sevi, bet kad cilvēki ir kopā, viņi savieno arī savas dzīves un rūpējas viens par otru, tā nu tas ir :)
15.03.2013 17:53 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Divi varianti:
1. Neliecies ne zinis. Lai dara ko grib! Kadu reizi izrunājies, ka tevi tas neapmierina, painformē par iespējamām sekām, par kaitīgumu u.t.t. Un vairs to nepiemini.
2. Parunā par šo tēmu, pastāsti par kaitīgumu, varbūt par kādu zinātnisku rakstu pacitē... Tad nogaidi kādu brīdi (dienas vai nedēļas). Un tad tā starp citu, sāc izteikt piezīmes, ka draugs slikti izskatoties. Riņķi zem acīm tādi dīvaini. Citu reizi pasaki, ka āda tāda vecišķa. Slikta elpa no mutes... Ja rodas izdevība, ievēro, ka viņam atelpa smaga un ilga, vai fiziski vairs kaut ko nespēj tā kā to spēja agrāk... Un tad piemetini, ka tas jau laikam no tiem dzērieniem...
15.03.2013 17:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits