Problēma! Pieraduši būt apčubināti.

Reitings 438
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kā Jūs tiekat galā ar saviem vīriešiem, ar kuriem dzīvojiet attiecībā uz sīkajiem mājas darbiem. Zinu, ka ja skata šo problēmu globāli, tad skaidrs, ka tas ir sīkums, ta4u nenormāli kaitinoši.

PIEMĒRAM:
*Man patīk kārtība un tas, ja lietas ir savās vietās, tad nu man arī gribas, lai otrs cilvēks pie tā piedomā. Man gribas, lai vīrietis pats, redzot, ka kkas ir bardakā, nevietā - savestu to kārtībā, bez iniciatīvas no malas. Kaut vai tikai tpc, ka katrai lietai mājās IR sava vieta.

*Ja ir izmazgātas drēbes, tad man ir vēlme, lai katrs novāc savas drēbes tad, kad tās ir sausas, nevis tad, kad ir pagājusi nedēļa un jau mazgājas nākamā tūre...

*Kad atnāku no skolas mājās vēlu vakarā, tad ir vēlēšanās, lai vismaz tēja uz to laiku būtu silta un izvārīta. Es parasti, kad sēdēju mājās, viņu vnm no skolas sagaidīju ar siltām pusdienām... Līdz ar to man tā šķiet norma.

*Tā kā agri ceļos uz darbu, tad pēdējais viņš ceļās un noguļ līdz laikam, kad ir jāskrien uz skolu un gulta netiek saklāta un tā var paiet nedēļa, līdz pienāk brīvdienas un man ir brīvs un vedu māju kārtībā. '

*Ja māja nav kārtota, slaucīta, tad ja ir pilnīgi brīvdienas, tad vēlos, lai to uzkopj un negaida mani, kad es to visu darīšu.

*Paēdot traukus noliek izlietnē un tur tos atstāj.

*Kad eju gulēt, tad skatās pc filmu, bez austiņām, jo tās nevar atrast un es jau tāpat pēc min aizmigšu.

Kad es šo visu aizrādu, man atbilde tiek dota - "Nu tas ta4u sīkums, ko cepies???"

Un visu laiku sanāk vai nu aizrādīt vai staigāt pakaļ un teikt izdari to un šito, ja to visu nevēlos, tad neko nesaku un daru pati.

Lieki piebilst, ka ja tas būtu mans vīrietis, tad domāju, ka nespētu šos sīkumus pieņemt, bte tā kā tasir mans brālis, kas visu laiku ir dzīvojis pie mammas, ir šāda rakstura problēmas.

No vienas puses es domāju - Ok, ar kādām tiesībām es noteikšu kā kuram dzīvot? Bet no otras puses - varētu neteikt un neaizrādīt, ja dzīvotu viņš 1 pats, bet tā ir telpa, kur dzīvojam kopā. 1 istabā. Līdz ar to nesaprotu kā veiksmīgāk ar to tikt galā.?

Jo kad es aizrādu, tad bieži tas tiek uztverts nevis kā veselīga kritika, bet gan kā viņa noniecināšana - viņš saka - nu jā esmu tev slikts, nekam nederīgs, kur vēl tādu atrast, utt.???

Meitenes - jūsu viedokļi, iespējamie- saudzīgākie risinājumi!!!!

Vrb tik tiešām es par velti cepos????
14.03.2013 09:38 |

Reitings 438
Sapratīs tikai tās, kurām pašām ir bijusi līdzīga situācijai vai līdzīgs ģimenes modelis, kur nav katrs par sevi, bet domā viens par otra labsajūtu!!!

Es neatļaujos būt tik rupja savos izteicienos, lai nosauktu savu brāli par cūku vai muļķi. Tāpat arī viņš, ne vienu reizi to nav atļāvies.

Par to balto, pūkaino enģelīti - jā, saprotu, ka arī mani spārniņi nav no zelta, gadās arī man uztaisīt bardaku, bet tas ir tikai tpc, ka tajā brīdī vnk nav laiks vai arī drīz visu pati savācu.

Bet viņš izvēlas pa to laiku spēlēt spēles PC!!!!!!
14.03.2013 10:09 |

10 gadi
Reitings 5181
Zakjis*
Es nesaprotu to piekasīšanos tējai. Man tiešām atnākot mājās nav grūti uzvārīt tēju un prātā nekad nav ienācis, ka tas jādara kādam citam. Ienāc, ieslēdz tējkannu. Kamēr nomazgā roku un noģērbies, tēja gatava! Voila!

Piekrīt. Es arī nesaprotu,kas tur tāds. Es pat nebiju iedomajusies,ka kaut kas tāds var būt nesaskaņu iemesls.
Vot, ja otrs vārot ūdeni tejai, tējkannā nepielej tik daudz,lai sanāktu arī man. Tas gan man var satracināt.
14.03.2013 10:11 |

Reitings 15092
Atslēdz netu! :D
14.03.2013 10:12 |

Reitings 438
Tieši arī šajos komentāros ir redzams, ka daudzas meitenes mani nesaprot, jo pašām tas, ko es uzrakstīju par kaitinoši, viņām ir pieņemams. Tām, kurām ir svarīgs komforts, tās par to cīnās! Tikai es meklēju saudzīgāko veidu. Šobrīd izskatās, ka vnk situācija ir jāpieņem un vasarā, kad atsākšu strādāt, pabeigšu skolu, meklēšu darbu un savu dzīvesvietu!!!!!

Kad 1 x diskutējām par dzīvošanu nākošgad atsevišķi, piedāvāju kojas, viņš uz mani paskatījās un pateica, ka tur nevēlas noteikti, jo vismaz esot kopā ar mani, es viņu protot "savākt". Līdz ar to - šobrīd ir tā kā ir.

Nesaku, ka viss ir tik melns, kā to mālēju. Prooootams, nē. Bet ir šīs atsevišķās lietas, kas šorīt man nenormāli "aizderdzās".
14.03.2013 10:13 |

10 gadi
Reitings 10290
Mani no šiem vienīgi uztrauktu tikai filmu skatīšanās, kad es gribu gulēt.
Paņem un atrodi tās viņa austiņas.

brāli jau var drusku pazāģēt :)

Tu gribi, lai brālis Tev taisa tēju?? :D :D oook :)
aizsūti sms, ka būsi pēc 5 mi, lai lūdzu uztaisa tēju.
14.03.2013 10:13 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
kateliina - nu tad, ja ar aizrādījumiem nav iespējams panākt vēlamo, tad pielieto sankcijas, ievies noteikumus, līgumus, norunas. Nu jebko tādu.
Vai vienkārši nedzīvo kopā ar viņu.
Viņš dzīvo pie tevis vai abi tā kā kopā, izvēlētā mājvietā?
14.03.2013 10:15 |

Reitings 26
Reģ: 13.03.2013
VAIIII,viņš tev ir izlaidusies šļūtene..man arī tieši kā tev nepatīk ka man aiz iņa jāvac VISSS!!!Arī saprotu,ka pati daļēji esmu vainīga,bet arī liela nozīme kā viņu auzdzināja vecaki.....Nu mans vīrietis arī ir izlaidenis,bet es esmu ģimenes galva starp mums abiem un kliedzu,ja kas nepatīk un visu saku ;)Tev arī to ieteiktu :)

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Sākumā domāju, ka runa ir par tavu vīrieti, nevis brāli. Nu brāli pāraudzināt būtu jocīgi, es laikam vienkārši ļautu, lai viņš ieaug savos netīrumos. Kad nebūs vairs trauku, no kā ēst un drēbju, ko vilkt, tad sāks piedomāt.
Mans vīrietis bija ļoti izlaists - dzīvoja kopā ar vecmāmiņu, kas darīja visu un viņš drīkstēja nedarīt neko. Līdz ar to, sākumā tā bija norma, ka uzcepa olu un čaumalas palika uz galda, jo pēc viņa taču tūlīt atnāks un novāks. Traukus vienkārši krāva kaudzē uz galda, nevis lika trauku mašīnā. Ilgi ar to karoju - mums ir trīs dienas sīpolu mizas stāvējušas uz galda, viņa pusdienu trauki stāvējuši ilgi un dikti, es viņam olu čaumalas esmu bāzusi kurpēs, jo tad viņš ir spiests tās izmest, un visādi ir gājis. Vairāk vai mazāk viņš tagad ņem vērā to, ka arī pašam kaut ko ir jādara.

Reitings 15092
Vai arī atrod brālim draudzeni, lai viņa viņu zāģē un audzina. :D :D
14.03.2013 10:16 |

10 gadi
Reitings 5181
Par to gulēšanu. Jūs guļat vienā istabā?
14.03.2013 10:17 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Es arī vienu laiku dzīvoju ar brāli. Kaut arī rūpējamies un uztraucamies viens par otru, man nekad nav ienācis prātā prasīt, lai viņš man taisa tēju vai es viņam tēju taisītu :D
Tā taču var sagaidīt mīļoto mājās nevis brāli. Turklāt, piekrītu tam, ka tēju uztaisīt aizņēm 1-2min, paši var to izdarīt. Ok, citreiz brālis gatavoja ēst, citreiz es, bet uz to neiespringām. Sarunā, ka tajās un tajās dienās ir lielā tīrīšana, viņš sūc grīdu, Tu mazgā, bet ikdienā katrs aiz sevis aizvāc. Un tos uzstādi kā noteikumus, ja nē, tad viņa nenomazgātos traukus, vai izmētātās lietas vāc maisā un liec pie viņa mantām :D
Tikai atslāsti, neiekarsti par daudz uz šo tēmu, jo lielākā daļa puišu tā neiespringst uz ēšanu un kārtošanu, viņiem nekārtība netraucē un paēst var aiziet ārpus mājas :D slinkums ņem virsroku
14.03.2013 10:18 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man vienīgais ķīviņš ar brāli dzīvojot kopā bija par to, ka ejot gulēt man traucē dators. Bet ar mājas uzkopšanu, ēst gatavošanu un citiem mājas darbiem - tā ir mana karaļvalsts :D esmu tīrīšanas un kārtošanas paranoiķe :D man tas patīk un patīk apčubināt brāli..
14.03.2013 10:19 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Priecājies, ka tā, mēs abi esam perfekcionisti.
piemērs no vakardienas: Es pasaku, ka viņš man nepalīdz māju vakt, viņš, labi sāk jaukt arā gultu, lai varētu apakšu izmazgāt. Tad protams mazi strīdiņi, kāpēc tad vajag un tad nevajag putekļusūceju lietot(tur ir saistīta lieta ar aizmugurējo karsto gaisu) utt. Un beigās izmazgājām, savācām, satīrījām visu lielo māju.
Jā, bet strīdiņi mums parasti ir par to -es protu labāk mazgāt, rekur ir putekļi, tā to neviens nedara.

Un tici man tavs gadījums ir foršāks, kad viņš vienkārši izmētā un tu vari tā brīvi savākt. Manā gadījumā tikko sāku mainīt gultas veļu, tā atnāk un sāk stāstīt kā pareizāk tas jādara :D (bet es jau neesmu labāka).

Bet nu es visticamāk(atkarīgs gan no sīča vecuma) viņu nokaitinātu līdz iemācītos.
Ja 10+ gadi tad sūdzētos mammai, un liktu sakārtot, atslēgtu netu vai kautko, un pateiktu kamēr nebūs savākts netiks pieslēgts.
Ja 15+ tad draudetu uzņemt bildes un aizsūtit viņa draudzenei(dažreiz uz sīčiem šitais iedarbojas), vai ko tādu.
Ja 20+ saliktu visas mantas vienā miskastes maisā(netīras , tīras, izmētātas, papīrus) visu, kas mētājas, un noliktu pie ārdurvim un pateiktu, ka nākamreiz aiznesīsu uz miskasti ja vēl mētāsies.

Varbūt drastiski skan, bet nu tās ir dzīvēpārbaudītas metodes kas strāda.
14.03.2013 10:21 |

10 gadi
Reitings 5181
Libra
Manam daugam bija ieradums virtuves dvieli kaut kur nobāzt tā,ka man bieži bija to jāmeklē. Kā arguments vienmēr bija - man dvielis netraucē,ja tas mētājas kaut kur un nav nolikts vietā. Kad sāku virtuves dvieli regulāri uzkarināt uz viņa datora monitora - kā argumentu minot, ka man netraucē,ja dvielis stāv tur. No tās nedēļas man virtuves dvielis vienmēr ir tam paredzētajā vietā vai vismaz netalu no tās. Un vairs nav jāskrien pa visu māju to meklēt :D
14.03.2013 10:23 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Esmu diezgan liela perfekcioniste, gribas, lai viss vienmer stav tam atveletaja vietA. Draugs tads pats.
Vins dara tiesam loti daudz, un joprojam doma, ka es nemaku ieslegt puteklusuceju. Dienas kad nav majas liek man saukt produktus, kas ir ledusskapi un iesaka, ko taisit est, jo zina, ka es vieniti edu tikai makaronus :D

bet es tiesam neesmu tas cilveks, kuru tadas lietas nokaitina, iesaku neiespringt tik loti.
14.03.2013 10:24 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
kateliina, es Tevi saprotu, mums ar māsu ir tas pats, tikai es esmu tas cūķis.

Kad uz mani bļauj, dusmojas, es gan necenšos nevienu iežēlināt, nekaunos arī, tāda es vienkārši esmu - ja nedeg (nenāk ciemiņi, neesmu savā miskastē līdz ausīm) - izslaucīšu istabu rīt, traukus salādēšu trauku mazgājamā mašīnā vakarpusē, drēbes salocīšu.. ai, nelocīšu, uzmetīšu uz krēsla, utt. Neiespringstu, jūtos labi, līdz ir galīgs bardaks, tad sakopju un tā līdz nākamajai reizei. :D

Tēju netaisu, ja vāru sev, paprasu, vai viņa arī gribēs. Ēst nepatīk taisīt un nepadodas, to no manis pat neprasa.
14.03.2013 10:24 |

Reitings 438
Nu ja ir 1 istaba, tad loģiski, ka1 istabā.

Abi izlēmām dzīvot kopīgi īrētā miteklī.
14.03.2013 10:25 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Es gan zinu cik grūti, bet centies tvert dzivi vieglāk. Par tēju tiešām neiespringsti, būs draugs, taisīst vakariņas un tēju.
Bet par kārtību gan tevi saprotu. Un itsevišķi par datoru.
14.03.2013 10:29 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Cik jums gadi ir?
14.03.2013 10:30 |

Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Sapratīs tikai tās, kurām pašām ir bijusi līdzīga situācijai vai līdzīgs ģimenes modelis, kur nav katrs par sevi, bet domā viens par otra labsajūtu!!!

Nu acīmredzot tavam brālim nav tāds modelis ...

Kad es kādu laiku dzīvojos ar brāli,viņš tikai taisija bardaku,nekad neklāja gultu,nemazgāja traukus utt. Tas kaitināja,un vācu aiz viņa un dusmojos,bet tad viņš pateica- vai tad es tev to lieku darīt?? Un es sapratu,ka neprasa jau,es pati cepos ar sevi. Un tad es to sāku uztvert vieglāk. Neviens nespiež to mani darīt un ja to daru,tad nevienam nepukstu.

Tā es dzīvoju pa savu dzīvi arī tālāk un par citām lietām,viss ko es daru ir tikai mana izvēle un par to kādam pārmest man nav tiesību.

Mans draugs man mājās daudz dara,un esmu laimīga par to,bet es nekad negribētu,lai draugs dara vairāk par mani :)

Un par to tēju es biju domājusi,ka tas var būt jauks žests,ja tā sagaida un par to priecāties,bet nu nejau uzspiest kādam to darīt!!
Varbūt tavam brālim nemaz nevajag ,lai viņu sagaida ar siltām pusdienām,viņam tas nenozīmē tik daudz cik tev un viņš kā vīrietis nepievērš tādām lietām . Lai vai brālis tomēr tāpat ir un paliek vīrietis.
14.03.2013 10:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits