Kāzas

Reitings 49
Reģ: 24.02.2013
Sveikas. Jautājums par kāzām.
Godīgi sakot man ir apnicis,ka radi "kūda" precēties, jo pašlaik tādu līdzekļu nav , bet ja tā padomā - nekad jau to nebūs tik,lai uztaisītu tādas kāzas, kādas tiešām vēlētos.
Radinieki biksta, ka grib uz kāzām. utt.
Bet ne par to -
Ganjau te kāda ir precējusies tikai divatā, vai tikai ar pašiem tuvākajiem (mammas, tēti, brāļi, māsas), jo reāli man nav vēlēšanās barot savu lielo radu saimi,lai viņi pēc tam spriestu par manām kāzām un par to, cik kas maksājis...Cik uz šodienu ir vajadzīga nauda,tīri tai oficiālai daļai zagsā? baznīcas nav priekš mums...
Vispār doma tagad divatā ar vedē'jiem apprecēties un miers....lai visi liekas mierā...citādāk jau riebjas kāzu tēmu pieminēt,kad katram jau savi ieteikumi un Padomju laiku runāšana....

Kad apprecēsimies, tad visi sāks spekulēt uz bērniem un tad jau visu tik uz pasūtījuma - kāzas, bērnus un visu pārējo..es vienmēr cenšos pateikt savu nostāju,ka radiem te nebūs nekāda teikšana - kad gribēšu tad precēšos un ja neviens netaisās to pasākumu sponorēt, lai sēž pie ratiem un gaida, bet pašai iekšā sāpe ir, jo nekad jau nevienam nebūs labi un visu vienmēr piekasīsies...

galīgs bessakars, bet galvenais jautājums bija - cik maksā tagad oficiālā daļa?
11.03.2013 15:40 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Lilii,

cik viesiem par 300Ls sanāk? Ēdiens arī ir jāpērk, pat ja ome taisa. Vienkārši nelīmējas tas citaprs, pat ja pienenes plastmasas glāzēs un basām kājām mauriņā! :D
11.03.2013 17:32 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Es tev ieteiktu tagad kāzas atlikt un nogaidīt kamēr visi nomierinās, šādus notikumus gan sasteigt nu pavisam nevajag :)

Dari, to, kad uznāks iedvesma un tad tev lielā diena sanāks superīga. Kvai ar visu radu pulku, :)
11.03.2013 17:40 |

Reitings 49
Man vienalga,ja kāda te uzskatu,ka čīkstu. Čīkstu jau arī. Man vienkārši emocijas ir tik sakāpinātas un draugam klupt virsū arī negribu. Viņam ir naudas tik, cik viņas ir un pats viņš apgalvo,ka ja to līdzekļu būtu vairāk, noprecētu tieši tā,kā mana sirds vēlas.
bet tās naudas ir tik, cik viņas ir nu pagaidām vairāk netaisās būt.
Visvairāk sāpina, ka visu laiku tas tiek skandināts,ka bez maz vai jāprecas, jo tā vajag, bet paēst var kaut skolas ēdnīcā..sirds jau sāp tāpēc.
11.03.2013 17:45 |

Reitings 49
Sassy - mums vispār bija doma kāzas svinēt ap nākamo gadu , vasarā, bet man jau katru dienu piļī nervus par to,ka esmu ar mieru apprecēties daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā, lai tikai man ir miers.
11.03.2013 17:46 |

Reitings 287
Reģ: 03.01.2013
Nesaskatu jēgu precēties, tāpēc, ka citi to grib. Zūd vispār laulības jēga.
Precies tad, kad uzskati, ka būs pienācis īstais laiks. Tas ir tāpat kā ar iemīlēšanos, ja mīli kādu - saki, ja nē - nesaki. Tāpat kā vecāki nevar pavēlēt iemīlēties konkrētā cilvēkā, nevar pavēlēt precēties, lai cik liels spiediens būtu.
Iesaku precībām paredzēto naudiņu labāk atvēlēt dzīvokļa remontam. Būs pašiem lielāks prieks.
11.03.2013 17:48 |

10 gadi
Reitings 2563
Tās meitenes, kas te par izmaksām kko paspļāva, laikam neko neplāno, vienkārši pamet naudu gaisā un viss notiek, tā tās štukas pa kāzām aiziet :D
11.03.2013 17:49 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tu esi pieaudzis cilveeks un neljauj paareejiem dikteet tavas dziives noteikumus! Pasaki mammai, ka tu vinju ljoti cieni, bet ir cits gadsimts, tava dziive un tavi leemumi uz tik ljoti svariigaam lietaam ir tikai un vieniigi tava personiigaa dariishana. Radiem es tavaa vietaa aizraadiitu pat sherpaak. Savulaik mani pashu tirdiija par beerniem pirmajaa lauliibaa uz ko es vienmeer atbildeeju:"Savus svariigaakos dziives leemumus es nemeedzu apspriest ar citiem un padomus neveelos, temats ir sleegts."
11.03.2013 17:55 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Sassy - pilnīgi manas domas. :D

Un gredzenus es tiešām nerēķināju iekšā - jo tas ir gaumes un untuma jautājums. Citām der visparstākie sudraba pa 11ls, citām tos pašus pa 200ls - citām zelts pa 500ls, 70ls vietā (jā, arī tādus var dabūt) un citām vispār balto zeltu vajag, pēc pašas veidota dizaina.
Bez tam, es uzsvēru atšķirību kāzām starp 20 un 60 viesiem, ja runājam par ēdināšanas izmaksas.
Esmu gājusi cauri kāzu plānošanai un tādēļ skaidri zinu - ko viena izdarīs pa 2000ls un ne mazāk, cita dabūs cauri par tiem pašiem līdz 500ls. Laicīgi plānojot daudzas lietas - tie paši dekori telpām, viesu grāmatas un tādi sīkumi necērt robu maciņam. Līdz ar to, lielajos aprēķinos nav īpašas jēgas ietilpināt to ko tāpat par sava mēneša brīvo budžetu.

Tas ir stereotips, ka kāzas obligāti, vienmēr un visas būs dārgas.
11.03.2013 17:56 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Ja grib tikai salaulāties un nosvinēt notikumu mājās ar ģimeni, tad pieņemu, ka 300 latos gan jau var iekļauties, bet BEZ jebkādām ekstrām. Ar kleitu no skapja, ar gredzeniem par tiem 10 ls (ja tādi apmierina), ar omes taisīto rasolu un kūkas gabaliņu. Neko nosodošu es tajā nesaskatu. Bet precēties tikai spiediena dēļ gan man liekas ļoti aplami.
Es arī šobrīd plānoju savas kāzas - 300 ls iekļauties NAV reāli, ja gribas ne tikai ķeksīša dēļ.
11.03.2013 18:08 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Apdomā labi, vai ir vērts tagad precēties spīta pēc, jo šī diena būs tā, ko vēlēsieties Jūs abi atminēties ar jaukām emocijām.
Tavā vietā es vienkārši neiesaistītos šādās diskusijās ne ar mammu, ne radiem/ draugiem par kāzām. Tiklīdz kāds sāk ko teikt- klusētu un viss! Lai tas otrs vārās savā sulā. Nav vērts bojāt sev noskaņojumu.

Mūsu variantā- salaulājāmies divatā bez lieciniekiem. Uzreiz lecām mašīnā un devāmies 4 dienu garā romantiskā braucienā.
Nākamvasar plānojam šo notikumu atzīmēt Latvijā kopā ar abu pušu ģimenēm un tuvākajiem draugiem (šovasar mums ir paredzēti citi lieli plāni).
Vairāki iemesli,, kāpēc plānojām šo notikumu atzīmēt sadalīti. Bet varbūt Tavā gadījumā arī šāds variants noderēs? :)
11.03.2013 18:44 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Es tikai gribeeju pateikt,ka mees pasaakumu ar 70 cilveekiem uzriikojaam pa 3 tuukst. latiem. Un kaadi 35 cilveeki veel naakamjaa dienaa tuseejaas un eeda,un nekaa netruuka.
Ja grib,tad var arii leeti uzriikot. :) mums bija svariigi,lai ir tas tusinjhs...

Manupraat,ar zagsu un visaam papiiru lietaam uz 40 ls vareetu buut
11.03.2013 18:49 |

10 gadi
Reitings 13520
Man liekas, ka uz tevi tiek izdarīts liels spiediens, nepadodies viņam! Precēsies tad, kad būs nauda normālām kāzām, lai nav jāknapinās! Un vispār kā var tā ņemties gar tām precībām, tā ir tikai 2 cilvēku darīšana, pričom te mamma?! Lai sēž un klusē! :D Vai arī lai pati apmaksā kāzas! Kāpēc viņa tik ļoti grib tās kāzas, es nesaprotu? :) Kas viņai no tā būs? Ja viņa tev tik ļoti krīt uz nerviem, centies tikties ar viņu retāk! Un kā var nesaprast, ka jums vnk nav naudas....? Dīvaini!
11.03.2013 18:55 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
būtu visiem tavas problēmas:D
11.03.2013 18:59 |

Reitings 264
Reģ: 25.02.2009
OMG!!! Es tev kko ieteiktu, bet grūti ko izdomāt:) jebkurā gadījumā, viss notiks tā, kā tam jānotiek:)
11.03.2013 23:16 |

Reitings 8272
fuj man riebjas šitās visas čikstēšanas no raud puses. man arī tā ir. un kad es atbildu, vai atmaksāsiet kāzas, tad arī sākas, nevajg jau lielas utt. bet nu taču konservus jau neliksi galdā tāpat. un es negribu kāzu mielastu tādu, lai man tikai kartupeļi uz šķīvja stāv. visu radu saimi nenormālo arī negribu barot, bet tikai vecāku lokā arī negribu. un tieši tādēļ vajag tās finanses.
vsp pats svarīgākais - tavs draugs tevi ir bildinājis vai vismaz apsriedis ar tevi šo tēmu? varbūt viņam ir citi uzskati?
12.03.2013 16:15 |

Reitings 8272
Koška- es tavā vietā papildus vēl pateiktu skaidri un gaiši to, ka šo tēmu vairāk tu nevēlies apsriest, un ja citas lietas nav par ko runāt, tad saruna ir pabeigta. tici man, tas ātri darbojas. no sākuma ir uzmestas lūpas, bet pēc tam jau nomierinās.
12.03.2013 16:16 |

Reitings 218
Reģ: 28.02.2013
Koška, ta sasmējos par to tupenju eeshanu :D
12.03.2013 16:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits