darbs - grutniecība - attieksme

Reitings 25
Reģ: 25.02.2013
Sveikas.
Kā mainījās attieksme pret jums,kad pateicāt darbā,ka esat stāvokliī?
Man škiet,ka mani no darba vnk izēdīs ;(
11.03.2013 11:00 |

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
valsts vadība acīm redzot domā tāpat kā daļa šeit esošo meiteņu, ka grūtniecība ir apgrūtinājums sabiedrībai tādēļ nedod nekādus pabalstus, atvieglojumus un tad sūdzās ka valstij jāuzlabo demogrāfija. Kā to izdarīt, ja cilvēkus noskaņo, ka tas ir kaut kas sabiedrībai apgrūtinošs.

+++
11.03.2013 17:44 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Bet ko tad reāli darīt sievietei??? Kāds ir risinājums?

Manuprāt optimālais variants ir tad, kad aiziet dekrētā, tik un tā turpināt strādā no mājām, kādus gabaldarbus, ceturtdaļslodzi u.tml., lai neizzustu no apritaes
11.03.2013 17:47 |

Reitings 760
Reģ: 19.03.2010
Varu pateikti tikai to,ka manu māšeli izēda no darba uzzinot,ka Viņa ir stāvoklī. Arī es pašlaik esmu gaidībās un attieksme no darba devēja ir mainījusies uz slikto. Labāk sākumā neteikt.
11.03.2013 17:51 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Kordelia, nav visas tādas profesijas, kur būtu arī kas mājās veicams, ne vienmēr darbu var savienot ar mazu zīdainīti, jo arī mammai vajag atpūsties un, neejot dekrētā, nesaņem naudiņu. Pieļauju, ka par 1/4 slodzes sanāktu smieklīga summa.

Vienīgais - atliek cerēt, ka darba devējs arī ir cilvēks.
11.03.2013 17:57 |

Reitings 2224
Reģ: 29.01.2009
Vismaz man zināmā lielākā daļa sieviešu pēc grūtniecības vecajās darba vietās ir atgriezušās ļoti reti, jo pašas ir izvēlējušās palikt ilgāk kopā ar bērnu mājās! :)
Es uzskatu, ka tas, ka esi grūtniece- nenozīmē, ka pret tevi var darba vietā sākt izturēties sliktāk. Nu bļāviens, tad lai nepieņem sievietes vispār darbā, ja jau darba devējam var būt tāda attieksme, kas var kaitēt grūtniecei un radīt papildus stresu viņai.

Bet piekrītu tam, ka muļķīgi ir, ka ir jātaupa tā vieta visu to dekrēta laiku.
Pēc manām domām šī vieta uzņēmumiem nebūtu obligāti jāatstāj topošajai māmiņaipēc tā 1,5 gada, jo tā tomēr ir pašu izvēle radīt bērnu vai nē, bet attieksme jau nu gan nedrīkst būt nosodoša un līdz došanās laikam dekrētā tā nekādā gadījumā nedrīkst kļūt sliktāka, kāda bija pirms priekšniecība uzzināja par to, ka esi stāvoklī! Un grūtniece nedrīkst tikt atlaista, jo grūtniecība nav slimībaun pēc manām domām, ja tas nav fizisks darbs, tad grūtniece to var pildīt tik pat labi kā pirms grūtniecības.
11.03.2013 18:33 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Tās, kuras uzskata, ka sieviete ar mazu bērnu ir mazāk derīga darba tirgum un pēc dzemdībām esošajam darba devējam nav jāsaglabā viņas postenis uz dekrēta laiku - parunājiet ar savām mammām. Es domāju, ka viņām gan būs ko jums pateikt.
Man paši nepatīk mazi bērni, negribēt bērnus arī ir normāli, bet uzskatu, ka topošās māmiņas bija, ir un būs jebkuras valsts attīstības, pastāvēšanas pamats. Viss ko es varu pateikt - nedomāju, ka tik liela daļa cosmo meitenes ir tik aprobežotas, egoistiskas un nepateicīgas maitas, kurām šķiet, ka pasaule grozās tikai ap pašas kabatu. Manī nav ne kripatas dusmas - bet kauns un nožēla par šādām sievietēm.
11.03.2013 18:43 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012

Un tas - uzzināt, ka "iegrābies" darbiniecē - darbadevējiem patīk labāk?

Mans vīrs savā firmā paņēma darbā meiteni. Pēc pāris dienām viņa citiem darbiniekiem izklačojās, ka uz darbu pieteikusies tikai tāpēc, ka no iepriekšējā aizgājusi (beidzies līgums), bet ir stāvoklī (4 nedēļas). Strādāt ilgi netaisoties, tāpat darbs neinteresē, pēc tam tajā darba vietā neatgriezīsies. Ņemot vērā, ka pabalstu (laikam, maternitātes, vairs neatceros) aprēķina par pēdējiem 12 nostrādātiem mēnešiem, viņai bija nepieciešams darbs, lai saņemtu kaut necik pieklājīgu pabalstu. Spļaujiet savas liesmas, bet pēc šīs informācijas nonākšanas līdz vīra ausīm, meitene pati uzrakstīja atlūgumu. Viņu neatlaida, jo grūtnieci atlaist nevar. Nu, un vai pie šādas situācijas darba devējam bija jāsit priekā plaukstas par jauno darbinieku?
11.03.2013 18:59 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nu, un vai pie šādas situācijas darba devējam bija jāsit priekā plaukstas par jauno darbinieku?

Shit happens. Tas nenozīmē, ka visas grūtnieces vajadzēt atlaist.
11.03.2013 19:02 |

Reitings 3755
Ir arī tāda tipa meitenes, kas nav stāvoklī.
11.03.2013 19:02 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Tas nenozīmē, ka visas grūtnieces vajadzēt atlaist.

Atlaist grūtnieci nemaz pēc Darba likuma nevar. Ja pati aiziet, tas ir cits jautājums, jo tā var. Protams, ka visas grūtnieces nav jāpatrenc no darba, bet, ja viņas savu stāvokli izmanto ļaunprātīgi, darba devējam rada tikai nākamās raizes - kā atrast ATKAL jaunu darbinieku, tad tas vairs nav normāli. Turklāt neviens nav īpaši ieinteresets strādāt uz noteiktu laiku (to 1 gadu vai ilgāk), jo pēc tam atkla jāmeklē darbs.
11.03.2013 19:06 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Galīgi nav jēgas neko te komentēt. Bet, ko nozīmē
Un tas - uzzināt, ka "iegrābies" darbiniecē - darbadevējiem patīk labāk?
. Jaunās māmiņas ir kāds greizas variants? Vispār kaut kāds stulbums te daļa komentāru.
11.03.2013 19:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tieshi taadas attieksmes deelj no darba deveejiem uzskatu, ka viirietim ir jaabuut speejiigam pilniibaa uztureet sievieti un beernu uz tiem paaris gadiem un ka ir jaabuut lielaakiem obligaatajiem alimentiem no viiriesha puses gadiijumaa, ja vecaaki nepaliek kopaa, turklaat veel par alimentu nemaksaashanu dereetu baalelinjus saakt likt cietumos uz paaris meeneshiem.
11.03.2013 19:42 |

Reitings 3755
Atlaist grūtnieci nemaz pēc Darba likuma nevar.

Es zinu, ar to biju domājusi vispārējo noskaņojumu šajā diskusijā, ka grūtnieces ir apgrūtinājums n shit.
11.03.2013 19:43 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Lasot komentārus, saprotu, ka mans priekšnieks ir no zelta...
11.03.2013 19:45 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Pretīgi lasīt komentārus! Jo vairāk tāpēc, ka te apstiprinās tas, kas notiek dzīvē- vislielākās sieviešu diskriminētājas ir tieši sievietes nevis vīrieši.
Karjeristes (piemēram, koshlene) uzskata, ja sieviete paliek stāvoklī, viņai jāiet prom no darba un pēc 1-1.5 gada jāsāk meklēt darbu no jauna. Tas ir neloģiski, jo sieviete ar bērnu nevar atļauties ne dienu būt bezdarbniece, jo tagad viņa vairs nav viena, bet ir mazais, kura uzturēšanas prasa līdzekļus. Un ne vienmēr sieviete var pēc pāris mēnešiem atgriezties darbā, jo darba devēji ne vienmēr maksā tik lielu algu, lai sieviete varētu algot aukli. Ne vienmēr ir omes un bieži rinda uz bērndārzu ir garāka par 2 gadiem. Karjeristes liek izvēlēties- vai nu karjera vai bērns (sakot, ka bērns- tā ir sievietes izvēle un par to pašām jāuzņemas atbildība). Bet patiesībā tas nav nekas cits, kā skaudība par to, ka karjeristēm ir tikai karjera (bieži ir vienas vai nereģistrētās attiecībās, vai neauglīgas), bet darbinieces spēj apvienot karjeru ar ģimenes dzīvi. Tāpēc tāds nicinājums- fuj, grūtniece, lai labāk lasās ātrāk prom un nerēgojas citām par atgādinājumu, ka attiecībās neiet īsti tā, kā gribētos.
Nožēlojami!
Jā, sievietēm vajag aizsardzību grūtniecības laikā un pēc tās. Tā ir darba devēja vaina, ja grūtniece ir slikta darbiniece- nemāk atlasīt sev komandu. Turklāt ja arī pieņem uz 1-1.5 gadu jaunu darbinieku un tas ir izcils, neviens neliedz paturēt abus- grūtnieci un jauno darbinieku. Un tas ir darba devēja pienākums un darbiņš gādāt par to, lai visiem ir ko darīt. Bet darba devēji labāk sēž uz veciem lauriem un negrib tam jaunajam- lieliskajam atrast kaut ko, ko darīt.
11.03.2013 19:45 |

Reitings 3755
Un, jā
Protams, ka visas grūtnieces nav jāpatrenc no darba, bet, ja viņas savu stāvokli izmanto ļaunprātīgi, darba devējam rada tikai nākamās raizes - kā atrast ATKAL jaunu darbinieku, tad tas vairs nav normāli.

piekrītu tam, ka šis ir liels čakars, taču - vai ir labāki varianti? Sievietes nepieņemt darbā vispār? Vismaz ne auglīgās? Jo, lai cik labi viņas strādātu, viņas taču ir potenciālās nākotnes grūtnieces...
11.03.2013 19:46 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
summer, būtībā es tavam viedoklim piekrītu, izņemot šo daļu:
Bet patiesībā tas nav nekas cits, kā skaudība par to, ka karjeristēm ir tikai karjera (bieži ir vienas vai nereģistrētās attiecībās, vai neauglīgas), bet darbinieces spēj apvienot karjeru ar ģimenes dzīvi. Tāpēc tāds nicinājums- fuj, grūtniece, lai labāk lasās ātrāk prom un nerēgojas citām par atgādinājumu, ka attiecībās neiet īsti tā, kā gribētos.
Nožēlojami!

kāpēc te ir jāpin iekšā kaut kāda virtuves sarunu tipa psiholoģija?
11.03.2013 19:56 |

Reitings 760
Reģ: 19.03.2010
Arī priekš grūtnieces var izdomāt pantu ar kuru var atlaist. Pat neiesaistot grūtniecības tēmu.
11.03.2013 20:00 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Menda
Tādēļ, ka tā arī ir :) Vīrieši ļoti reti kad tik rupji izsakās vai izturas pret grūtniecēm, kā sievietes. Tas nekā citādi kā skaudība nav traktējams! Es vispār nesaprotu, par ko te tāda brēka- darba devējam gadu, pusotru pastrādā cits un tad nāk atpakaļ iepriekšējais darbinieks. Kur problēma? Nav. Uzņēmumam nekādi zaudējumi vai traģēdija nerodas.
11.03.2013 20:01 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
summer, pēc Mendas citētā teksta liec sev izskatīties kā kastītē dzīvojošai. Un pēc kristas teiktā iesaku beigt čīkstēt par dzimumu nevienlīdzību algu jomā darba vietās! Ja gribat, lai esat nodrošinātas gan alimentos, gan veiksmīgā ģimenes dzīvē, nenoceliet vīriešiem mamutus!
11.03.2013 20:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits