darbs - grutniecība - attieksme

Reitings 25
Reģ: 25.02.2013
Sveikas.
Kā mainījās attieksme pret jums,kad pateicāt darbā,ka esat stāvokliī?
Man škiet,ka mani no darba vnk izēdīs ;(
11.03.2013 11:00 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nī_Mo, reizēm cilvēki labu gribēdami pataisa to visu par traģēdiju un liek justies nožēlojami. Zinu kā tas ir - gribēju vakariņās taisīt to un to, bet tu jau nevari, a šito vari, to drīksti? Ārprāts, pati zinu, ko gribu un to, ko nedrīkstu/negribu aizstāšu ar ko citu. Par to vīnu vnk. murgs, kāpēc tu nedrīkstētu pasēdēt un iedzert sulu? Vai tad nāves grēks sēdēt pulciņā un vienīgajai nelietot alko?
11.03.2013 12:24 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nī_Mo
tev vajadzēja atbildēt, ka neesi alkoholiķe un, lai izklaidētos tev alkohols nav vajadzīgs :D
11.03.2013 12:25 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Man laikam veicas - attieksme nemainījās, viss bija forši. Kad atgriezos darbā, tad gan radās jautājums, ko ar mani darīt, jo vietas it kā nav, bet nu aprunājos ar darba deveju, uzreiz pateicu - aukle ir, slimības lapas, izņemot extra situācijas (slimnīca utt.) netaisos ņemt.
Mani PAturēja darbā.
Slimības lapu bērna dēļ esmu ņēmusi tikai 1 reizi (2 gadu laikā)- uz kaut kādam 4 dienam, bet tad mums abiem bija vēdervīruss. Visādi citādi laicīgi meklēju aukli utt. Man bija super aukle - ja mazais saslimst (piemēram naktī to saprotu, ka ir temperatūra utt un uz dārziņu netiks), tad no rīta 7 zvanīju auklei un šī jau 8 bija klāt. Pilnīgi bez problēmām.
Šad tad sanāka tprasīties no darba uz dažām stundām, ja ieplānota kāda vizīte pie ārsta, kas kādā dumjā laikā ir. Visādi citādi - ģim.ārsta apmeklējumi bija ārpus mana darba laika.
11.03.2013 12:25 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Jūs nemākat izteikt savu viedokli nelamājoties un bez personīgiem apvainojumiem?
Ir jāmēģina uz to paskatīties arī no darba devēja viedokļa, nevis tikai no savējā.
Es nesaku, ka grūtnieces darbā ir kaut kas drausmīgs, bet, manuprāt, tā darbavietas saglabāšana IR stulba. Jo lielākā daļa atgriežas pēc 1-1.5 gadiem, tas tomēr ir gana ilgs periods. Kādēļ tad nevar meklēt jaunu darbu, bet privātuzņēmējam ir jāsaglabā tev vieta?! No vienas puses tu esi sava uzņēmuma saimnieks un vari darīt ko un kā gribi, bet no otras puses tev ir jānodrošina pilnīgi svešam cilvēkam vieta savā uzņēmumā. Pēc manām domām būtu pilnīgi normāli, ja darbavieta būtu obligāti jāsaglabā līdz dekrētam, nevis pēc.
11.03.2013 12:27 |

Reitings 3647
delusion

tavs niks tev der 100%

You're delusional.
11.03.2013 12:29 |

Reitings 2215
Un man liekas, ka darba devējam arī nav ko kreņķeties par šo visu padarīšanu :) Ja atnāk jaunā māmiņa atpakaļ darbā, tad var darīt štatu samazināšanu/ Pie štatu samzināšanas tiek izvērtēta tāda lieta, kā izglītība, pieredze utt. Un ja darbinieks kas strādā to 1.5 gadu, izrādās ir ar labāku izglītību, vai ilgak strādājis konkrētā amatā, tad "komisija" izvērtē, ka tas darbinieks ir labāks un otram jāiet prom.
Bet ja atnākusi māmiņa ir labāka, tad ko stresot??? Labi, ka aizvietotāja ar sliktaku izglītību iet prom :)
11.03.2013 12:31 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Piekrītu koshlenei. Ja esi stāvoklī, tad ej prom no darba un meklē citu. Grūtnieces ir tikai liekas klapatas darba devējam un uzskata, ka viņām pienākas īpašas privilēģijas. Tev ir jāatbild pašai par to, ka esi stāvoklī, nevis citiem. Bezjēdzīga nodokļu izšķērdēšana.
11.03.2013 12:33 |

Reitings 7743
koshlene, tad arī darba vieta būtu jāsaglabā līdz slimības lapai. Ja saslimsti, darbā neesi, citiem lielāka slodze, kad esi gatava atpakaļ darbā nākt, meklē citu darba vietu. A ja nu nopietnāka slimība un darbā neesi kādu mēnesi, tas taču ir gana ilgs periods, būtu taču stulbi saglabāt tavu darba vietu, ne? Un šeit nav runa par grūtniecību, tīri par slimošanu.
11.03.2013 12:33 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Strādāju diezgan lielā uzņēmumā, kur lielāka daļa darbinieču ir meitenes reproduktīvajā vecumā. Nezinu, nejutu sliktu attieksmi pret sevi, kad biju stāvoklī, jo, manuprāt, mans darba devējs, jau pieņemot darbā jaunās meitenes, rēķinās, ka var pienākt brīdis, kad šīs meitene būs jālaiž dekrētā. Un ar atpakaļ nākšanu domāju arī nav problēmu, jo tajā brīdī atkal ir citas meitenes, kas iet dekrētā, atrod labāku darbu utml. Cits jautājums, vai pēc bērna kopšanas atvaļinājuma es gribu atgriezties šajā darbā un strādāt tās daudzās stundas, kad pat bērnu nevaru izņemt no bērnu dārza un saņemt par to ne visai lielu algu...
Protams, savādāka situācija ir tajās darba vietās, kur strādā cilvēki ar ekskluzīvu izglītību vai tādām prasmēm, kuras nav katram otrajam LV iedzīvotājam. Šādām grūtniecēm varētu būt grūti atrast aizvietotāju, tādēļ darba devēja attieksme tiešām varētu būt ne visai pozitīva, bet tie taču ir tik reti gadījumi...
11.03.2013 12:37 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja..ko lidz saslimstiet, meklejiet citu darba vietu, lai kolegiem nav jauznemas jusu pienakumi!:D
11.03.2013 12:37 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
ja..ko lidz saslimstiet, meklejiet citu darba vietu, lai kolegiem nav jauznemas jusu pienakumi!

+ :D
11.03.2013 12:39 |

Reitings 2943
koshlene, tad arī darba vieta būtu jāsaglabā līdz slimības lapai. Ja saslimsti, darbā neesi, citiem lielāka slodze, kad esi gatava atpakaļ darbā nākt, meklē citu darba vietu. A ja nu nopietnāka slimība un darbā neesi kādu mēnesi, tas taču ir gana ilgs periods, būtu taču stulbi saglabāt tavu darba vietu, ne? Un šeit nav runa par grūtniecību, tīri par slimošanu.

Nu jā sanāk ka tas ir viens un tas pats un nedod Dievs saslimt tā jāmeklē cits darbs, jo "pašam jāatbild par savu slimību, darba devējiem un kolēģiem nedrīkst radīt problēmas". :D :D :D
11.03.2013 12:40 |

Reitings 3743

Grūtniecība nav slimība. Un atšķirībā no grūtnieču atlaišanas, cilvēku, kurš slimību dēļ nav darbā ilgāk par pusgadu un nes uzņēmumam zaudējumus, var mierīgi atlaist. Saslimt var katrs un cilvēks to neizvēlas labprātīgi.

Reitings 3647
Ja kas, pēdējos gados vairāk sieviešu nekā vīriešu iegūst augstāko izglītību. Ko tad darīt darba devējam? Labāk darbā pieņemt neizglītotu veci, nevis, pasarg dievs, jaunu sievieti, kas varētu palikt stāvoklī, cik nepiedienīgi no viņas puses.
Un tad brīnās, ka mēs izmirstam. Citās valstīs novērtē bērnus, apzinās, ka viņi ir nākamie nodokļu maksātāji, bet ne Latvijā.

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Te daža laba par grūtniecibu runā tā,it kā tas ne bērns tur vēderā-jauna dzīvībiņa,a kkada cipsu paka.
11.03.2013 12:51 |

Reitings 2943
valsts vadība acīm redzot domā tāpat kā daļa šeit esošo meiteņu, ka grūtniecība ir apgrūtinājums sabiedrībai tādēļ nedod nekādus pabalstus, atvieglojumus un tad sūdzās ka valstij jāuzlabo demogrāfija. Kā to izdarīt, ja cilvēkus noskaņo, ka tas ir kaut kas sabiedrībai apgrūtinošs.
11.03.2013 12:51 |

Reitings 2215
Citur bērna kopšanas atvaļinājumi ir 3, 4 vai 6 mēnešus, nevis 1,5 gads. Un dekrēts arī laikam sākas nevis 72 dienas pirms paredzamā dzemdību datuma, bet stipri vien vēlak. Un daudzās valstīs bērna kopšanas atvaļinājums vispār nav apmaksāts. Tad nu neteiktu, ka citās valstīs viss ir tik forši. Latvijā vēl viss ir baigi pat ok :) Izņemot algas :D :D kas ļautu tēvam ar vienu algu uzturēt ģimeni :D
11.03.2013 12:55 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tev ir jānodrošina pilnīgi svešam cilvēkam vieta savā uzņēmumā.

cilveeks, kas gadiem straadaaja tavaa uznjeemumaa, ieguldot tajaa daudz sava darba, paliekot staavoklii, peekshnji kluust pilniigi sveshs un nevajadziigs. Cik jauka atklaasme tam cilveekam.

un kaapeec gan nenodroshinaat vietu, ja pirms gruutnieciibas vinjas darbs tevi ir pilniibaa apmierinaajis? labaak panjemt veel kaadu veel pilniigaak sveshu cilveeku, veltot laiku apmaaciibaam un nezinot, ko no vinja sagaidiit?
11.03.2013 12:57 |

Reitings 3647
valsts vadība acīm redzot domā tāpat kā daļa šeit esošo meiteņu, ka grūtniecība ir apgrūtinājums sabiedrībai tādēļ nedod nekādus pabalstus, atvieglojumus un tad sūdzās ka valstij jāuzlabo demogrāfija. Kā to izdarīt, ja cilvēkus noskaņo, ka tas ir kaut kas sabiedrībai apgrūtinošs.

+++
11.03.2013 12:58 |

Reitings 3743

Bet kāds, piemēram, uzņēmējam ir labums no darbinieka, kurš uz 1-1.5 gadu aiziet no darba un viņš pēc tam ir obligāti jāņem atpakaļ?
11.03.2013 12:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits