Bailes rīkoties...

10 gadi
Reitings 525
Reģ: 30.08.2010
Varbūt šī būtu kārtējā tēma pie problēmām par pašvērtējumu, bet situācija ir šāda. Vienmēr, kad jādara kaut kas jauns, ko iepriekš neesmu mēģinājusi, sākas problēmas. Visa pamatā ir diemžēl ir mana māte, kas VIENMĒR mani par visu kritizēja.
Varbūt smieklīgi, bet jau 1. klasē, kad man nesanāca perfekti glītraksti, viņa mani lamāja par nepietiekamu centību un draudēja aiziet no mājām un pamest mani vienu.
Tā viss turpinājās ar jebkuru jaunu mēģinājumu kaut ko darīt - gatavot ēst, tīrīt kaut ko, pat rakstīt adresātu uz aploksnes. Kā šķība rindiņa vai traipiņš uz grīdas, tā kliegšana, lamāšanās, ka esmu nejēga, neko nejēdzu izdarīt.
Pēdējās pērles jau bija lāsti - tava vīra māte tevi neieredzēs, jo tu neko nejēdz kārtīgi izdarīt, vīrs tevi agri vai vēlu pametīs un atradīs labāku... Utt.
Tagad vīrs patiešām skaišas dažādos gadījumos, jo es vienkārši iekšēji baidos, ka man nesanāks un atkal būs lamāšanās un pārdzīvojumi.
Viņam ir grūti saprast to, ko nav piedzīvojis.
Zinu, ka vbt vajadzētu ar šo problēmu griezties pie nopietna speciālista, taču šobrīd nav tādas iespējas. Un esmu ievērojusi, ka meitenes šeit dod tiešām labus padomus, tādēļ varbūt varat ieteikt kaut ko, lai es tiktu pāri šai problēmai? :)
10.03.2013 22:40 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
varbūt lietas, kuras tev ir grūti uzsākt darīt, darīt to viena, kad neviens cits neredz. ar laiku tu redzēsi, ka tas izdosies un varēsi darīt vīra klātbūtnē. lai gan es nezinu, par ko iet runa.
11.03.2013 12:03 |

10 gadi
Reitings 525
Nu ņemot vērā, ka māte negribēja mācīt nekādus saimnieciskus darbus un arī pašai mācīties neļāva, tad galvenās problēmas šobrīd ir ar ēst gatavošanu. Par tīrīšanu, veļu un citām lietām sākumā palīdzēja tikt skaidrībā vīramāte. Pašausminājās gan, bet pierada :D
Tālāk jau aiziet galīgi sīkumi - vai es pareizi nogriezu, vai skaisti uzrakstīju, vai pareizā vietā noliku... Vienmēr šaubos un vajag apstiprinājumu, ka izdarīju pareizi.

Vispār vīrs ir ļoti saprotošs, parasti iedrošina, palīdz, bet arī viņa pacietībai ir robežas.
11.03.2013 14:54 |

Reitings 2943
Reģ: 29.01.2009
Ja man būtu tāda māte, tad es pati viņu būtu pametusi pie pirmās izdevības. Lai nu kas, bet mātei ir jābūt pirmajam atbalstam nevis soģim. Drausmīga attieksme pret bērnu vienkārši.
Pieļauju, ja šobrīt tev noteikti ir diezgan ievērojamas problēmas ar pašnovērtējumu utt. Noteikti nav viegli, bet es ieteiktu Tev pie pirmās izdevības pārtraukt kontaktu ar viņu, jo neizskatās, ka viņai ir kaut māzākās mātes mīlestības paliekas. Drošvien vajadzētu arī psihologa palīdzību, bet visā visumā tev jāistāsta sev, ka tu esi ne sliktāka kā jebkura cita meitene un tas vien ka tavs vīrs ir izvēlējies tevi un ir kopā jau kaut ko nozīmē- to ka tu esi labākā viņam. neļauj savai mātei degradēt sevi!!!
11.03.2013 15:03 |

10 gadi
Reitings 525
Pumčik, es pārvācos dzīvot pie drauga (nu jau vīra) tiklīdz man palika 18.
Jā, mans pašvērtējums ir iedragāts, taču esmu nolēmusi darīt visu iespējamo, lai uzlabotu savu pašsajūtu un novērtējumu.
11.03.2013 16:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits