Aborts

Reitings 27
Reģ: 07.08.2012
Sveiki visam!
Zinu,ka neviena nepatiks so lasit un sniegt jebkadas atbildes,bet tomer...man jau ir 2bernini,bet tgd sanaca,ka atkal esmu satvokli ar visam izsargasanam...esmu loti augliga...loti zel,ka ta sanac,bet mazajai vel pat gadina nav un nekadi nevaram paturet vel berninu :(
Gribeju jautat kadas cenas tgd ir abortiem,zinu,ka sakuma jaiet pie sava ginekologa,bet apmeram kadas cenas tgd ir un vai cenas mainas atkariba no ta cik ned.stavokli?

Ka kada velas morali lasit,tad labak neko nerakstit,pati zinu to visu,bet dzive visadi gadas!
06.03.2013 12:35 |

Reitings 27
miss horror...sakuma nav jaaiziet pie savas ginekologes? Varu vnk aiziet uz VC4 pateikt,ka velos veikt abortu,man liks nodot analizes un pataisno uz operaciju...vai sakuma japierakstas,ka istu tur ir?
06.03.2013 21:53 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Kā tas ir - līdz 12. nedēļai? Vēlāk nemaz neveic. Drausmīgi dārgas analīzes. Un pirms tam pie ginekoloģes jāiet, nez vai bez nosūtījuma vsp. ņems pretī.
06.03.2013 21:56 |

Reitings 8
Reģ: 05.01.2013
sākumā pie ginekoloģes jāpierakstās, protams. Viņa izmeklēs un tā krēsla un abas vienosieties par laiku un dienu, kad javeic aborts. Tad viņa uzraktīja nosūtījumu uz asinsanalīzēm.
06.03.2013 21:58 |

Reitings 27
tiesi par to ari iedomajos,ka sakuma tak jaaiziet pie ginekologes,kas apstiprinas grutniecibu un iedos nosutijumu...un analizes ari veiks...bet nu VC4 sanak letak neka Rdzn...kpc ta?
06.03.2013 21:59 |

Reitings 8
cik zinu pec 12ās nedēļas vairs neveic. un pie ginekoloģes man bija bez nosūtījuma - vienīgi garas rindas.
06.03.2013 22:01 |

Reitings 27
aaa nu sk...bet ja es eju pie savas ginekologes vina mani nosutis uz kurieni...? Jautas man vai pati izlems?
06.03.2013 22:01 |

Reitings 8
DinciiteBub - es uzrakstīju vēstuli tev:)
06.03.2013 22:16 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Seleste
Fiška ir tajā, ka gumija ir poraina (runa ir par mikroskopiskām porām) un kāds "mazais draugs" tiek cauri, jo viņi ir mikroskopiski mazi. Ja ir gribēšana var iet un meklēt info internetā par to cik lieli ir spermatozoīdi, kāda ir prezervatīvu caurlaidība un cik ilgu laiku vajag lai tiktu cauri gumijai.

Bet uz prezervatīviem taču vēl virsū ir pārklājums, kas ir kā ķīmiskā barjera- laikam saucās spermicīti. Ja nesaplēš prezervatīvu, nelieto to ūdenī, pareizi uzvelk un novelk- tad palikt stāvoklī vienkārši nav iespējams. Tā grūtniecības varbūtība pāris procenti ir attiecināma uz gadījumiem, kad prezervatīvs saplīst.
Un te pieminētais gadījums tabletes+prezervatīvs= grūtniecība izklausās pēc kaut kāda mīta :) Tas būtu iespējams tikai tad, ja abas aizsardzības lietotu pavirši, ne pēc instrukcijas un tad jau tas ir neveiksminieku sindroms :)
06.03.2013 22:26 |

Reitings 112
Reģ: 15.10.2011
Raksta autorei - es iesaku vēlreiz apdomāties (tagad pār mani birst virtuāls pārmetumu lietus, zinu, bet vienalga), jo, iespējams, tagad tas šķiet neiespējami - vēlviens bērns, bet padomā par 2 palikušajiem - kā viņi priecātos par mazuli (man nav ne māsu, ne brāļu, kā es gribētu, lai būtu, kaut vai viens..)! KAtrs pieteicies bērniņš nes līdzi sev svētību, ja tā to var nodēvēt, jau iesākumā viņš ir Tavas mīlestības rezultāts, man šķiet, ka aborts šajā gadījumā nodarīs ļaunāku morālo kaitējumu, nekā, ,,finansiālos zaudējumus" , ja izlemsi paturēt bēbīti. Esi drosmīga! Varbūt apsver domu par bērna atdošanu adopcijai? Vēlreiz saku - esi drosmīga! :) Ja Tev vajag emocionālo vai finansiālo palīdzību, ir vietas kur to saņemt! Neatņem sev to prieku un lepnumu būt 3 bērnu mammai - Tev izdosies! :)
07.03.2013 09:56 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
jo, iespējams, tagad tas šķiet neiespējami - vēlviens bērns, bet padomā par 2 palikušajiem - kā viņi priecātos par mazuli

un kad būs 3 bērni, un netīšām piesakās vēl viens, jo meitene taču ir auglīga, tad arī to dzemdē un domā ar ko barot, un ja piesakās netīšām 5ais, arī dzemdē..un tad kad meitene taisīs diskusiju par to,ka naudiņas maz un nav ko mazajiem ēst dot un nav kā izskolot, tad visas kā viena kauks - nav ko dzemdēt utt...
Cilvēks pats zin kā viņam ir labāk.
07.03.2013 10:00 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nez vai tiem cilvēkiem, kuri knapi var pabarot jau esošos bērnus, vēl viens ir "svētība." Un nezinu vai pašiem bērniem ir svētība piedzimt negribētiem, trūkumā u.t.t.
07.03.2013 10:04 |

Reitings 112
Nu jā, laikam ne visiem cilvēkiem morāles vērtības ir vienā līmenī. Čāča, Tu saki, ka cilvēks pats zinot, kā viņam ir labāk - tur jau ir tā problēma - domā par sevi - ES ESMU VISVISVISSVARĪGĀKĀ!, kā tur tiek nogalināts vēl nedzimis bērns, nospļauties, tā jau esot sievietes izvēle, bet zini, sievietes izvēle ir nodarboties ar seksu vai nē, jo pieagušam cilvēkam ir jāapjēdz savā ķobī, ka pēc katrām dzimumattiecībām ir iespējama grūtniecība! Nedzimis bērns nav mātes sastāvdaļa, tas ir atsevišķs organisms, tapēc tiesiski aborti ir kriminālnoziegums, tikai sabiedrība vēl nav izaugusi tik tālu.

Ja gadās netīšām palikt stāvoklī, visefektīvākās kontracepcijas żāles ir SPIODĪNS (no krievu val. spi oģin). For God's sake, mēs taču neesam dzīvnieki, kuriem ik pēc 21 dienas ir meklēšanās.
07.03.2013 10:11 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
eu, apelsīn - tiešām novēlu kaut tev NEKAD mūžā nebūtu pat jāapsver šāda doma..kaut tev vienmēr būtu ko ēst un ar ko barot savus bērnus un,lai vienmēr viss būtu tieši tā,kā tu savā prātā esi iztēlojusies..Visbiežāk šitajām sprediķotājām dzīve iespļauj ģīmī par to kategorisko spriešanu.
07.03.2013 10:15 |

Reitings 13796
Tātad dzemdēt bērnu, kuru nemīli ir labs risinājums? Vai dzmedēt, ja līdzekļi neļauj? Piemēram tie bomži uz ielām ar bērniem, manuprāt, viņus vispār kastrēt vajadzētu, lai nevar turpināt savu sugu..užas.. Par šo teikumu droši saņemšu cosmo mammu nosodījumu.
07.03.2013 10:19 |

Reitings 1873
Apelsīn, vismaz Tev palika labāk? :-)
Jo nevienai no meitenēm, kurām ir bijis vai plāno abortu dažādu apstākļu dēļ, nepaliek no Tavas sprediķošanas labāk- naudas vairāk nepaliek, mācībās vieglākas ar nepaliek, vairāk laika visam ar nepietiek, darbs piemērots grūtniecībai ar neskrien pakaļ utml.

Un bērns ir sievietes sastāvdaļa, sievietei ir jādzīvo ar bērnu puncī 9 mēn, izbaudot gan nelabumus, gan lietas,ko grūtniecība liedz.
07.03.2013 10:20 |

Reitings 112
Jā, šeit es tiešām saprotu, ka neesmu viena no standarta nokomplektētajām 21. gs. meitenēm domāšanas veidā - es meklēju patiesību, nevis spriežu kategoriski, kā Tu saki. Un patiesība ir augstāk par kāda interesēm. Pirms katra lēmuma uzdodu sev jautājumu - vai tas ir labi vai slikti? Kāds tam būs rezultāts? Nevis - vai MAN tas būs labi vai slikti?
07.03.2013 10:31 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Nopietni, visas sprediķotājas, ja jums tik ļoti rūp pilnīgi sveša cilvēka dzīve un bērns, tad lūdzu, pārskaitiet šai māmiņai naudu par bērna uzturēšanu. Jā, iespēajms , bērns ir Dieva svētiba un kas tik vēl, bet ar Dieva svētību bērnu nepabarosi, neaģērbsi un neizglītosi. Visi prot gudri sprediķot līdz brīdim, kad kaut kas ir jādara.
07.03.2013 10:34 |

Reitings 13796
apelsīn - un, kas ir šī patiesība? Un, KAM būs labi no nemīlēta, neaprūpēta bērna? Kuram soc.slānim? Bērnu namam būs labi? Tev? Man?
07.03.2013 10:35 |

Reitings 349
Reģ: 14.02.2012
Smaga tēma, patiesībā neviens cits nevar nosodīt bargāk otru, ka vienīgi cilvēks pats. Tas ir ļoti smagi izdarīt šo izvēli, jo pēc tam visu mūžu sieviete domās, kā būtu, ja būtu atstājusi savu mazuli un audzinājusi. Vecumā domās - bet varēja būt trešais!!! Tā, ka man šķiet nevajag nosodīt , jo viņa tāpat nav priecīga.

P.s. Vispār piekrītu domai, ka par bērna rašanās iespēju jādomā, jau pirms seksa, jo dzimumakts gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem paredzēts dzīvības turpināšanai, jau no dabas!!!!!!!!!
07.03.2013 10:37 |

Reitings 2342
apelsinu_sirds_pusite
Jā, šeit es tiešām saprotu, ka neesmu viena no standarta nokomplektētajām 21. gs. meitenēm domāšanas veidā - es meklēju patiesību, nevis spriežu kategoriski, kā Tu saki. Un patiesība ir augstāk par kāda interesēm. Pirms katra lēmuma uzdodu sev jautājumu - vai tas ir labi vai slikti? Kāds tam būs rezultāts? Nevis - vai MAN tas būs labi vai slikti?

ņemsim par piemēru Tev mīļo apelsīnu tēmu. Esmu tikko izpucējusi zobus. Nomizoju apelsīnu un lieku tā sulīgo šķēlīti sev mutē. Saviebjos... Tu jautāsi "Nav garšīgs?" Piekrītoši pamāšu ar galvu, piebilstot, ka rūgts. Vai es teikšu patiesību? Jā, jo man apelsīns tiešām šķitīs rūgts. Vai mana patiesība būs vienlaikus arī taisnība? Nē, jo apelsīns var būt arī salds. Secīgi, patiesība nevienmēr ir taisnība, un tam pakārtoti - sava subjektīvisma dēļ bieži bezvērtīga. Pirms kādam centies uzspiest SAVU patiesību, padomā par šo. :)
07.03.2013 10:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits