taa ir?

Reitings 58
Reģ: 07.10.2012
Novembri piedzima delinjs.Tagad gribam otro mazuli uzreiz.Draudzene pateica,ka vislabak berninju sanak ienjemt pilnmeness dienas :D Taa ir?
04.03.2013 13:49 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Man ar brāli pat nav gada starpība :D
04.03.2013 15:21 |

Reitings 6245
Ance, iesaku palasīt speciālistu viedokli par šo tēmu, nevis te tēlot īpaši ar prāta spējām apveltīto!
Te iekopēšu mazu daļiņu, ali drusku pašķobītu Tavu pārliecinātību ;)

Mazulim labumu pietiks

* Ja māmiņas uzturs ir pilnvērtīgs, viņa lieto grūtnieču vitamīnus, nav pamata domāt, ka bērniņš nesaņems visu, kas viņam nepieciešams.

* Ja māmiņa vecāko bērniņu turpina ēdināt ar krūti, vairāk uzmanības jāpievērš viņas veselībai un jālieto ar kalciju bagāti produkti (piens, biezpiens, siers, zaļie lapu dārzeņi, sojas pupiņas, brokoļi, sardīnes), varbūt pat kalcija preparāti, bet par tiem jāapspriežas ar savu ārstu.

* Ja iepriekšējās dzemdībās bijuši lieli asins zudumi, māmiņas iekšējās rezerves nebūs pilnīgi atjaunojušās, tāpēc jālieto produkti, kas satur vairāk dzelzs (teļa un liellopu gaļa, aprikozes, zivis, olas dzeltenums, spināti, pupiņas, nieres). Nogurums, nespēks, bāla sejas krāsa ir signāli, kas liecina, ka organismā trūkst dzelzs.

Vai turpināt zīdīt?

* Dzirdēts viedoklis – ja piesakās vēl viens mazulis, iepriekšējais bērniņš jāpārtrauc ēdināt ar krūti, lai neradītu spontānā aborta draudus. Medicīniskā literatūra apstiprinājumu šādam apgalvojumam nesniedz. Ja sieviete jūtas labi, bērniņu var turpināt zīdīt. Ja mazulim ir četri pieci mēneši, viņam pat ļoti nepieciešama šī emocionālā tuvība ar māmiņu.

* Ja pašsajūta ir ļoti slikta – nogurums, nespēks, tad kopā ar ārstu jāizlemj, vai pārtraukt zīdīšanu. Tas jādara, iespējami mazāk traumējot bērnu – sākumā mazais jāiemāca dzert no pudelītes, tad pārmaiņus jāpiedāvā mammas piens un mātes piena aizstājējs un tikai pēc tam mazulis jāšķir no krūts.

* Ja bērniņš ir vecāks par pusgadu un sācis nobaudīt citus ēdienus, viņu var pakāpeniski atradināt no krūts, jo, kad piedzims otrs mazulis, zīdīt abus var būt pārāk sarežģīti. Turklāt lielākie bērni nereti paši atsakās no krūts, jo, iestājoties grūtniecībai, mainās piena garša.

* Kad piedzimst mazulis un lielākais bērniņš izsaka vēlmi atkal zīst krūti, nevajag viņam to liegt. Bērnam galvenā ir apziņa, ka viņš netiek atstumts mazā brāļa vai māsas dēļ. Parasti viņš pāris reižu pagaršo mammas pienu, bet nevēlas to darīt regulāri.

Mēs savai mammai esam 8 bērni, četri no mums ir dzimuši ik pa gadam-visi veseli, normāli cilvēki, ko mamma barojusi ar krūti.
04.03.2013 15:26 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Arī muļķības! krūtsbarošana nav kontracepcija !

Kurā brīdi es apgalvoju, ka tā ir kontracepcija??!?!?! šobrīd pati gaidu mazo un zinu, ka pēc dzemdībām un barojot mazo, var paiet kāds laiciņš, kamēr atjaunojas ovulācija un MR!

p.s. zinu sievieti, kurai 2 bērni ir dzimuši vienā gadā, viņiem gan nelika iet vienā klasē, lai nebūtu lieku jautājumu.
04.03.2013 15:27 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Ance, iesaku palasīt speciālistu viedokli par šo tēmu, nevis te tēlot īpaši ar prāta spējām apveltīto!
Te iekopēšu mazu daļiņu, ali drusku pašķobītu Tavu pārliecinātību

Arieta, it nekas no tā, ko tu teiksi manu pašpārliecinātību neietekmēs. Es neatceros, ka būtu tēlojusi ar īpašām prāta spējām apveltīto, vienkārši izteicu savas domas par to, ka mani šajā situācijā darītu uzmanīgu. Ņemiet un dzmedējiet kaut vai 10 gadus pēc kārtas, tas mani neskar.
Nekādi "speciālistu" viedokļi vai "zinātniskie pētījumi" mani nepārliecinātu nepilnus 4 mēnešus pēc bērnba dzemdēšanas ieņemt nākamo. Šajā jomā zinātne, medicīna un "speciālisti" vēl ir bērna autiņos, viņi neko citu nevar izdarīt kā vien novērot, izbeigt vai ierosināt grūtniecību. Knapi var diognosticēt auglim nopietnākās slimības, nemaz nerunājot par tā ārstēšanu. Tāpēc, piedod, atvaino, ja šajā jomā vairāk paļaujos uz savā izjūtām, nevis "speciālistu" runām. Speciālisti bija tie, kas teica, ka man bērnu nebūs. Tāpat kā manai mamma. Kaut kā samisējās...
04.03.2013 15:44 |

Reitings 6245
Ance, ja tas ir Tavs viedoklis un pārliecība, tad viss ir kārtībā! Šeit gan norādīji, ka bērnu grūtniece ar krūti barot nedrīkst, nekur nepieminot, ka tas ir tikai Tavs uzskats, tādēļ arī oponēju!

Norija, es taču arī neapgalvoju, ka Tu tā apgalvoji :D.
Uzrakstīju, ka tas ir gaužām maldīgs uzskats (miljoniem reižu dzīvē pierādīts), ka barojot ar krūti stāvoklī palikt nevar!
04.03.2013 15:52 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Manuprat sheit ir viss atkarigs no pashas sievietes organisma un ta ipatnibam. Citam grutnieciba ir smagaka citam vieglaka,imunitate katram atskjiras,vitaminu trukums utt
Autorei veiksmi ar otra berninja ienjemshanu un iznesashanu :) Katrai sievietei tachu tas viss ir individuali :)

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Man ar brāli pat nav gada starpība

tāpēc šajā diskusijā tā cepies un centies pārliecināt par savu taisnību?

Reitings 6245
norija,, protams, jo kādi gan citi iemesli varētu būt tam , lai oponētu un apgāztu galīgi nepareizus/dīvainus/vecmodīgus/zinātniski pierādītus priekšstatus :D :D :D
04.03.2013 16:02 |

Reitings 3755
Arieta, beidz piekasīties vārdiem. Nez kāpēc tev ir tik boldīgi liela vēlme pierādīt savu taisnību - trauma, vai?

Cik tev pašai ir bērnu?
04.03.2013 16:08 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Man gan liekas,ka ir forshi,ja mazajiem ir neliela starpiiba. Un,njemot veeraa,ka pirmais ir dzimis novembrii,sanaak,ka ir jau apm 4 meeneshus vecs,tuuliit jau saaksi piebarot ar daarzenju putraam, un peec veel 2 meeneshiem vari arii paartaukt barot ar kruut,ja juuti,ka esi staavoklii un tas vareetu ietekmeet gruutnieciibu vai jau esosho mazuli.. Un shajaa periodaa peec gruutneicibas tu skaities iipashi augliia,tapec es domaju,ka mazulis vareetu pieteikties diezgan aatri, bet tas ir atkariigs,vai tu baro vai nee,cik biezhi utt... Un tomeer der arii papeetiit savu ovulaaciju.

Turieties!
04.03.2013 16:14 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Ance, lasot Tavus komentārus man ar likās,ka Tu mēģini ieskaidrot,ka visi bērni ir neveselīgi un slimi,kuri ir iznēsāti,kad māte vēl zīdījusi bērnu.

Man gan paziņu vidū situācija ir normāla, slimo tāpat kā 1ie bērni.

Autorei, ja uzskati,ka tiksi galā ar abiem bērniem, tad veiksmi :-) Bet par pilnmēnesi gan ir muļķības.
04.03.2013 16:22 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
vairākas mammas, kurām jādzemdē pirmais bērniņš ar mani vienā mēnesī, plāno drīz vien arī otro. manam draugam ar māsu ir viena gada starpība, man tas liekas ļoti forši- abi varēja bērnību aizraujoši pavadīt kopā un nebija tā kā tiem, kuriem liela gadu starpība, ka viens jau ir pārāk liels, lai gribētu visur vilkt sīko līdzi.
04.03.2013 16:23 |

Reitings 6245
Ance,man ir brīnišķīgi dvīņu puikas ♡! Tas ko maina?
04.03.2013 16:30 |

Reitings 3755
Arieta, daudz ko. Vismaz zinu, ka tu saproti, par ko runā.

Ance, lasot Tavus komentārus man ar likās,ka Tu mēģini ieskaidrot,ka visi bērni ir neveselīgi un slimi,kuri ir iznēsāti,kad māte vēl zīdījusi bērnu.

Muļķības, ne es tā esmu teikusi, ne es tā uzskatu. katrs izlasa, ko grib.
04.03.2013 16:35 |

Reitings 6245
Tā Tevis izvēlētā bilde lieliski atbilst Tevis sarakstītajam,Ance ;)!
04.03.2013 16:36 |

Reitings 3755
Arieta, chill, es ar tevi neiesaistīšos nekādos kašķos, bet jūtu, ka tev pilnīgi gribas mani izprovocēt. :D

Prieks par tevi, par taviem dvīnīšiem (uj, un es zinu, ko nozīmē dvīņi), par tavu izturību un visu pārējo. Vēlu veiksmes un iesaku būt mazāk agresīvai komunikācijā, tas arī viss.
04.03.2013 16:45 |

Reitings 6245
Ance, tas,ka nesakrīt viedokļi nav ne agresijas izrādīšana, ne mēģinājums izprovocēt.
Paldies! Visu To labāko arī Tev un Taviem mīļajiem :)!
04.03.2013 17:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits