Visādas muļķības esi iegūglējusi, ja pat neizlasīji, ka rokas bagāžā var ņemt šķidrumus iepakojumos ne lielākos ka 100 ml, saliktus kopā atsevišķā, caurspīdīgā, aiztaisāmā maisiņā. Tādu var nopirkt kancelejas preču veikalos, drogās un lidostas aptiekā. Šķidrumi skaitās arī: mīkstie sieri, konservi, skropstu tušas u.c. pusšķidri produkti, medus jau noteikti.
Lidostas pārbaudē uz letes ir jānoliek rokas bagāža, no kuras ir izvilkts dators u.c. lielāka elektronika (piem. elektrisko zobubirsti var nevilkt ārā), tas šķidruma maisiņš, ja ir (tad, kad man ir nododamā bagāža, es vispār nečakarejos ar to šķidrumu maisiņu un visus šķidrumus salieku tajā, max lūpu spīdums man ir kabatā, ko izlieku), jānovelk virsdrēbes, jāizņem viss no kabatām, dažreiz palūdz novilkt apavus, īpaši tagad, kad daudziem ir zābaki. Metālus vari vest cik uziet, tikai tas viss jānoliek uz letes (asus priekšmetus nedrīkst, par manikīra šķērītēm vēl nav piekasījušies, bet labāk asus priekšmetus nododamajā).
Un tad tu izej cauri metāla detektora vārtiņiem, ja pīkst, atgriezies un noliec uz letes to, kas varētu pīkstēt. Tāpēc vēlams neģērbties kā metālistam :D
Rokas bagāžā ir jāved dokumenti, vērtīgākās lietas, trauslās lietas (dators, fotoaparāts u.c.)
medu salej stingrās plastmasas pudelēs vai burkas ieliec putuplastā un nost nododamajā bagāžā. esmu vedusi vīna pudeles, ieliktas starp drēbēm, bet mans piemērs nav labākais, tavs risks, ka visas drēbes būs nolietas ar medu un apklātas ar stikla lauskām.
Ceru, ka mana atbilde tev palīdzēja.