Apvainoties?

Reitings 62
Reģ: 07.03.2012
Sveikas šajā saulainajā dienā :)

Lieta tāda, ka jau ilgu laiku mokos ar nopietnām veselības problēmām. Nesen uzzināju, ka no stresiem un pārdzīvojumiem esmu kapitāli sabeigusi savu gremošanas sistēmu. Ir tā, ka naktī nenormāli sāk sāpēt vēders, bet pa dienu nedaudz atslābst (esmu jau sākusi ārstēties, bet ārstēšanās process ir ilgs - to apzinos). Tā tas var turpināties vairākas dienas un naktis :(
Bet ne tādēļ rakstu ...

Ar draugu dzīvojam kopā jau vairāk kā pusgadu. Neesmu viņam aizliegusi iet kopā ar draugiem izklaidēties, lai gan bija viena reize, kad lūdzu, lai nebrauc uz vienas paziņas dzimšanas dienu citā pilsētā, jo jutos ļoti slikti un bija bail palikt vienai pa nakti (saistībā ar iepriekš minētajām veselības problēmām).

Vakar viņš aizbrauca uz dzimtajām mājām, bet solīja, ka šovakar būs atpakaļ, ja jutīšos slikti (iepriekšējā naktī atkal bija sākušās šīs sāpes :().
Tā kā šorīt pamostoties nejutos labāk, lūdzu, lai atbrauc, uz ko atbildēja: "Šodien obligāti? Rīt ap 10 ar mikroautobusu izbraukšu! Būšu agrāk!".

Jutos vīlusies. Domāju, ka varu paļauties uz viņu. Ģimenes man nav, kam palūgt, un draudzenēm nevēlos lūgt.

Nezinu. Varbūt pārāk saasināti to uztveru. Vienkārši ir drošības sajūta, kad ir blakus kāds, ja paliek sliktāk.

Kā jūs reaģētu?
02.03.2013 12:37 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ar ko tavas draudzenes ir sliktākas par tavu vīrieti,ka nevari viņas pasaukt?
Man drīzāk izklausās pēc "ja man slikti,tad tu arī sēdēsi mājās"
Jā,tavs vīrietis noteikti neapzinas cik ļoti tev sāp,bet tā vietā,lai konecntrētos uz sāpēm,slimību un to kā viņš par tevi nerūpējas,būtu labāk uzvārījusi nomierinošu tēju,relaksētos,pagulētu utt.

ai, paliekat pie sava.
nevar jau ielīst otra ādā.

Nevajadzēja te nākt un čīkstēt,ja neesi gatava uz dažādiem viedokļiem.
02.03.2013 13:35 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
piekrītu, pasauc draudzenes, vai kaut ko sadomā. nevis skaties griestos un domā cik slikts vīrietis.
02.03.2013 13:51 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Veselais slimo nesaprot, vesels cilveks grib dzivot, nevis aukleties ar slimo, diemzel. Un vienaa bridi tas viss var apnikt. Padomaa no citas puses - tu gribetu ilgstosi rupeties par nepartraukti slimu draudzeni?

Virietim tas nav jaredz. Pati, kad esmu nevesela (kas ari ir hroniski), esmu turejusies talak no viriesiem, lai pec tam atkal smaidiga un mirdzosa paraditos vinju acis.
02.03.2013 13:54 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ja jautājums ir, vai apvainoties, tad noteikti nē.
Tev nav saslimšana, kurai raksturīga, piemēram, samaņas zaudēšana, kur svarīgi būtu, lai blakus kāds ir.
Tev tikai ļoti sāp vēders.
Es zinu, kā tas ir, 2 nedēļas iepriekš pati piedzīvoju negulētu nakti gremošanas sistēmas sāpju dēļ. Draugs tikmēr gulēja blakus istabā, neko nenojausdams.

Ja sāp tā, ka nevari izturēt, viss, kas tev jāzina ir telefona numurs 113, blakus esošs draugs sāpes neatvieglos.
02.03.2013 14:04 |

Reitings 425
Reģ: 10.10.2012
kad biju slima, un nevarēju normāli pat uz tualeti aiziet, tad es gaidīju no vīrieša, ka viņš man uztaisīs ēst un palīdzēs, jo es rīkotos tāpat. man nebija jālūdzas, viņš saprata, ka man ir grūti un bez ierunām palīdzēja. gāja arī ārā, kad zvanīju un teicu, ka man vajag to un to, atnesa, palika pie manis. kaut tas nebūtu 100% vajadzīgs. to es ļoti novērtēju. nav pienākums sēdēt viņam pie tavas gultas, bet ja reiz ir solījis, ka palīdzēs, tad tā būtu tikai cieņas izrādīšana.
02.03.2013 14:11 |

Reitings 425
Reģ: 10.10.2012
runājot par to vai vajadzētu apvainoties, domāju, ka nē, ko tas dos? nu nav jau tas viņa pienākums, bet tu vnk pasaki, lai nākamreiz izdomā ar kādiem vārdiem runāt. ja man pasaka es apsolu, es ar to rēķinos un sagaidu, kad solījums tiks turēts.
02.03.2013 14:14 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man gan šķiet normāli, ja otrs cilvēks ir blakus, ja jūtu tādu vajadzību. Ja vīrietis atbildētu, ka, nekas, pārdzīvošu to vienu dieniņu, es noteikti apvainotos un domātu, ka neesmu viņam pietiekami svarīga. Nav būtiski KAS un CIK ĻOTI sāp.. būtiski ir tas, ka, ja vienam kaut kas ir svarīgs (kā šeit - klātbūtne sliktas pašsajūtas laikā), otram tas ir jāciena un jāsaprot. It īpaši veselības jautājumos.
02.03.2013 14:22 |

Reitings 251
Reģ: 29.01.2009
Nu nekādā gadījumā neapvainojies. Nav iemesls viņam Tevis dēļ iesaldēt savu dzīvi. Tev ģimenes nav- ļoti žēl, bet viņam ir- mamma un bērnibas draugi grib ar viņu pavadīt laiku, ne tikai Tu- iemācies dalīties! Lai Tavs vīrietis iklaidējas....tas, ka Tu pati esi sabeigusi savu veselību nav viņa vaina

Sāc atbilstoši ēst, lietot medikamentus,vitamīnus- tad varbūt nebūsi tik vārga un bailīga

Man arī krīt uz nerviem tāda tipa cilvēki, kuri vieni neko nevar izdarīt un vienmēr meklē pēc "rociņas paturētāja" . Ja dzīvo pieaugušo dzīvi, beidz uzvesties kā bēbis.
02.03.2013 14:29 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Man arī krīt uz nerviem tāda tipa cilvēki, kuri vieni neko nevar izdarīt un vienmēr meklē pēc "rociņas paturētāja" . Ja dzīvo pieaugušo dzīvi, beidz uzvesties kā bēbis

++++

Ja paliek sliktāk, tad vajag zvanīt ārstam un meklēt palīdzību. Drauga sēdēšana mājās uz gultas malas nekādi nepalīdzēs.
02.03.2013 14:40 |

Reitings 168
Reģ: 08.03.2009
nesaprotu,kapēc daudzas uzbrūk autorei.Tas tak ir normali,ja viņai ir slikti un puisim jaatbalsta viņu.var jau arī reizēm pabūt kopā ar meiteni kurai ir slikti.Galu galā tas tak ir mīļotais cilvēks kuru ir jaatbalsta gan priekos un bēdās.
02.03.2013 15:02 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Uzņemies atbildību pati par sevi un savu veselību. Visu mūžu nebūs kas atskrien un patur rociņu.
Citādi būtu, ja tā būtu slimība, kur puisis var reāli palīdzēt, un viņam ir jēga sēdēt Tev blakus.
02.03.2013 15:23 |

10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Es nudien neliktu viņam pie manis speciāli braukt. Man pat citreiz nepatīk teikt, ka man kaut kas sāp, jo zinu, ka tas viņu satrauks. Un zinot, ka tavs draugs ciemojas pie ģimenes, ko noteikti viņš nedara katru nedēļas nogali, es liktos mierā un šo nakti izturētu. Nu padomā, neesi jau mazs bērns, kam pa nakti vajag paturēt rociņu. Un ja arī tev ļoti sāpēs (tfu tfu tfu), tad viņš jau nu tiešām nevarēs palīdzēt, to darīs ārsti slimnīcā.
Ļauj savam draugam atpūsties.
02.03.2013 15:23 |

Reitings 170
Reģ: 31.05.2012
Es apvainotos un kā vēl,
tāpēc cilvēki ir viens otram blakus, kopā
lai atbalstītu priekos un bēdās un es uzskatu vīrietim
ir man jāsēž blakus ja man ir slikti, jāžēlo mani un es
varu čīkstēt cik man tīk tāpat kā to daru es, kad tas viņam
ir nepieciešams. Tikai laimīgiem brīžiem var paņemt žigalo.
Es uzskatītu, ka es viņam nerūpu, ja viņam būtu svarīgāk ar draugiem
pasēdēt, pazvejot vai vēl sazin kas.
02.03.2013 15:35 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es arī sliecos tomēr piekrist Salomes viedoklim, nav jau tā, ka nevar bez tā vīrieša, bet tas ir vairāk principa jautājums, rūpju izrādīšana.
02.03.2013 15:56 |

Reitings 119
Reģ: 19.06.2011
Es, piemēram, 4dien neaizdevos uz darbu (kur tieši tā diena bija ļoti svarīga), jo visu rītu vēmu un ģību nost. Draugs aizbrauca uz darbu un pēcāk paņēmu pusdienas atvaļinājumu, jo viņš gribēja rūpēties par mani (un ne jau tāpēc, ka man ir slikti utt, bet TIEŠI tāpēc, ka es ģību nost un mazums es noģībstu un atsitu galvu pret kādu stūri).

Vīriešiem (protams, ne visiem) tā domāšana ir tāda, ka ja tu pati ko tiešām fizisku nevari izdarīt vai esi fiziski vārga (nevari nostāvēt, vārot tēju), TAD viņi paliks. Ja sāp vēders - tas nav īsti iemesls, kur viņš var palīdzēt. Tikpat labi, katru mēnesi viņam 2 dienas jāsēž tev blakus.

Es necenšos brukt virsū - tad noteikti, es vnk domāju, ka šādi tu varētu labāk saprast. Un neapvainojies un nedusmojies uz viņu - drīzāk, kad viņš atbrauc, palūdz, lai uztaisa tev, piemēram, pusdienas, jo slikti jūties. Lai vai kā - veseļojies :)
02.03.2013 16:04 |

Reitings 62
Reģ: 07.03.2012
netaisos ne ar vienu te strīdēties :)
to darīt būtu vienkārši muļķīgi.

man nav vajadzības, lai vīrietis man visu laiku sēž blakus un to arī neprasu darīt.
es visu laiku nečīkstu, cik man slikti un vai, vai, mirstu nost :D

šī ir otrā reize, kad viņam kaut ko tādu lūdzu ... un tieši tas, ka viņš SOLĪJA atbraukt, bet to netaisās darīt, tieši apbēdina, nevis tas, ka "ak, vai, ko nu darīšu viena pati?! man bail ..."

par viņa ģimeni runājot ... nav tā, ka viņš pie viņiem labprāt dodas, jo ir sliktas attiecības - tēvs dzer, bet māte tik naudu spiež ārā, cik nu viņš pats man stāstījis ... tādēļ arī nesapratu, kādēļ viņš tik ļoti vēlas tur palikt šodien.
02.03.2013 16:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Varbuut vinjsh tavu slimiibu neuztver nopietni? Asinjoshana no deguna, temperatuura, lauzti kauli - tur jaa, uzreiz skaidrs, ka slikti. Bet gastriiti, chuulas lielaakoties visiem asocieejaas ar hroniskajaam slimiibaam, ja veel piedevaam esi vinjam pateikusi, ka aarsteeshanaas buus ilga un gara, turklaat maajas apstaakljos nevis slimniicaa, dzeks saprata, ka taa nav mirstamaa kaite un taapeec arii uzreiz neskrien pie teviim. Man arii buutu pirmaa doma galvaa - ja padoshos tagad, tad man naaksies seedeet pie vinjas gultas naakamo pusgadu, ja jau slimiibas aarsteeshana buus tik ilga. Un jaa, es arii neseedeetu kaadam blakus tikai taapeec vien, ka cilveekam ir kungja saapes, ja vien tas nebuutu 5 gadiigs beerns.
02.03.2013 16:28 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu nezinu, ne vienmēr vajag visur REĀLI palīdzēt, ir taču arī kaut kāda emocionāla piesaiste, kad gribās, lai otrs vienkārši ir klāt, nu katram ir citādi, es apzinos, ka esmu tāda emocionāla un man patiktu šāds apliecinājums - ka jā, esmu tev klāt. Un par to - iemācies pati uzņemties atbildību un ko vēl, bet kāpēc sieviete citreiz nevar sajusties vāja, nu kāpēc vienmēr viss jāvar pašai?
02.03.2013 16:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
k0i0k0a tad sanaak, ka patiesiibaa cepiens ir par citu? Ka juuti, ka vinjsh nepilda soliijumus un tev tas nepatiik. Mans ieteikums - izrunaajies ar vinju par to. Bet nepinot iekshaa slimiibas, bailes utt. Vienkaarshi parunaat par pliku soliijumu pildiishanu. Ka tev ir ljoti svariigi, lai cilveeki tur doto soliijumu, jo tu uz tiem soliijumiem paljaujies. Ja nevar, tad lai nesola un velti neliek tev lolot ceriibas.
02.03.2013 16:34 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Laikam ļoti no cilvēka atkarīgs, jo man, piemēram, tieši patīk slimot vienai. Nu nepatīk man tās žēlošanas, jo mans vīrietis tāpat nav mediķis un mani neizārstēs. Ja žēlo, tad es sajūtos bezpalīdzīga un sāku raudāt, bet, ja pati cenšos tikt galā, tad spēki kaut kā ir vairāk.

Citām atkal vajag, lai pažēlo, vēderu pamasē utt. Mēs esam tik dažādas! :)
02.03.2013 16:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits