Šodien man tāds skumīgs vakars... Beidzot esmu sākusi iekārtot savu dzīvi - mašīna iegādāta, dažas ilgtermiņa preces arī, nu pienācis laiks arī dzīvoklim. Bet nu atduros pret faktu, ka normālam vidusmēra cilvēkam, kas nepelna pāris tūkstošus latu dzīvokļa iegāde nemaz nespīd. Bankas draudzīgi piedāvā hipotekāros kredītus - nebūtu problēma atmaksāt tos 100-150Ls katru mēnesi, jo šādu un pat vēl lielāku summu katru mēnesi maksājam šobrīd dzīvokļa īpašniekam. Par neko. Bet problēma sākas ar to, ka vajadzīga pirmā iemaksa - tie ir vismaz 3000Ls, kuri, protams, nav un ja vien nelaimēšu kādā loterijā, tuvāko gadu laikā arī nebūs. Un vēl jau pie šīs pirmās iemaksas klāt skaitās visādi papildus izdevumi - notāram, kaut kādi mistiskie zemes grāmatu nodokļi un tā tālāk, - kas arī sastāda ap 700Ls. Šo visu rakstot es laikam nemaz negribēju neko jums jautāt, vienkārši tik bēdīgi palikās, ka sapratu, ka visu mūžu varēšu maksāt mēnesi pēc mēneša, gadu pēc gada simtus, tūkstošus latu par dzīvokli, kas man nemaz nepieder, kas NAV manas mājas, bet gan kāda cita mājas, kas man atļauj par konkrētu samaksu tur padzīvot, kamēr vien viņam tā labpatīkas. Un kāpēc man šī problēma tik ļoti sasāpējusi? Drīz jau būsim trijatā, gribēju savai ģimenei pašai savas mājas, nevis šādu dzīvokli, kādā dzīvojam tagad - ar aukstu grīdu, mitrām sienām un tumšu.