Maniem salātiem nepieciešams:
Pašgatavota mērce
Romas salātu lapas
grilēta vistas fileja (pirms tam mazliet pamarinēju)
Parmas siers
grilēta maize
saulē kaltēti tomāti.
Mērci taisu tā: bļodā iesitu vienu vai divus olas dzeltenumus, pievienoju mazliet sāli, un vienu tējkaroti sinapes (dižonas ar vai bez sinapju graudiņiem), tad to visu kuļot lēnām pilinu klāt labu olīveļļu, lai izveidojas tā saucamā majonēze. Eļļa jāpievieno ļoti uzmanīgi, lai nesadalītos ar olu. Šai masai pievienoju laima sulu, dažas anšovu filejas, vienu ķiploka daiviņu un svaigi maltus piparus.
Vistas filejas marināde: laims, čillī pipars, eļļa, sāls pipari. Pēdējā reizē pievienoju no Marokas atvesto garšvielu maisījumu arī nebija nekāda vaina. Ar šo var eksperimentēt kā vien vēleis, galvenais lai pašai garšo.
Maizi man patīk ņemt bageti un sagriezt plānās, plānās šķēlēs un vai nu apgrauztēt cepeškrāsnī vai arī uz virtuves grila sagatavot, tam nav pārāk liela nozīme.
Kad detaļas ir gatavas tad lapas sajauc ar mērci un kārto uz šķīvja un virsū liek pārējās sastāvdaļas.
P.s. nekad neaizvietoju paštaisīto mērci ar veikalā pikto, manuprāt nav salīdzināmas lietas, jo laba mērce ir atslēga.