Nesamaksāts rēķins

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Jautājums tāds, kāda ir uzņēmuma sistēma, kad tiek nodots neapmaksātie rēķini tiesā?
Kad nodod kreditoriem, un kad pieprasa naudu galvotājam?

Man situācija ir tādi, pasūtīti trauki, no firmas Eastcon. Caur viņu finanšu kompāniju ņemts aizņēmums, nu jau aizgāja trešais mēnesis, kad neesmu maksājusi (ziemas periodā nebija nekādu dižu ienākumu), pirms kāda laika saņēmu vēstuli, ka man līdz 25.02. jāsamaksā 65ls, zvanīju viņiem, lai pateiktu, ka samaksāšu daļu, līdz martam vidu visu pārējo. Nevarēju sazvanīt, aizsūtīju e-pastu, ka samaksāju 15ls, un pārejo līdz marta vidum. Man atnāca atbilde, ka kopējais parāds ir 100ls (kas tā arī sanāk-par tiem 3mēnešiem), un ja nesamaksāšu tekošo mēnesi līdz 28.02. tad mani nodos pirmstiesas izskatīšanai.

Kāda kas vairāk saprot kaut ko no likumiem un šādām lietām, vai viņi tā var?

Kāda ir tā sistēma?
Vai no sākuma nav jānodod kreditoriem (lindorfam,creditreformai), tad jāpieprasa nauda no galvotāja un tad tikai tiesa?

Kā jūs rīkotos manā vietā?
Atbilde samaksātu rēķinu, šoreiz nav īstā. Nav tādu iespēju.
27.02.2013 12:34 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Leksiga man pašai agrāk ir sanācis starpgadījums ar "Creditreform", bet parāds ir pilnībā nomaksāts. Vai tiešām tikai 3 gadus mana kredītvēsture ir "netīra", es biju iedomājusies, ka 10? Pašai nav šobrīd ne mazākās nepieciešamības pēc kredītiem, bet ļoti gribētos zināt, cik ilgi bankas tad redz šo bijušo parādu, lai arī nomaksātu.
27.02.2013 13:20 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Kā uzņēmumi PAŠI cīnās ar debitoriem - lūdzu, samaksājiet, pretējā gadījumā lietu nodosim pirmstiesas izskatīšanai! Vot, tāda ir tā CĪNĪŠANĀS. Reāli, kā savādāk viņi var cīnīties? Tikai ar iebiedēšanu. Tas vienmēr bijis un joprojām ir efektīvākais līdzeklis, lai kaut ko panāktu! :D
27.02.2013 13:21 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tiesāties par tik nelielu paradu nevienai pusai nav izdevigi. Ta ka lai nespiež uz smadzenēm. Visi Lindorfi uzliek tadas vajprātīgas summas ka traks var palikt. vēl viņu tas darba stilinš,ka sež spešelī cilvēciņš un veido feik profilus draudzigajos un citur lai bombardētu paradnieku ar nav īpaši smuks.Taču ar jauno likumu tam liekas ir pienacis gals. Man abās šais paradu piedzinas kompānijas strādā draugi.
27.02.2013 13:22 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
Liene- pēc jaunā likuma, kas stājās spēkā kurā tur decembrī, 3 gadi..!
27.02.2013 13:22 |

Reitings 826
Liene - ja esi visu cītīgi maksājusi, tad jau pēc 3 gadiem esi ārā no "melnā saraksta". Ja cilvēkiem,kas strādā kredītreformā ir nācies ilgi "čakarēties"ar tevi, respektīvi, esi kavējusi termiņus arī sadarbojoties ar viņiem un , vēl jo vairāk, nesadarbojusies, tad tu tajā sarakstā vari sēdēt krietni vien ilgāk. ;)
Bet tas, ka tu esi bijusi tajā sarakstā vēl nav rādītājs, ka arī pēc pus gada, gada nevari paņemt kredītu vai kaut ko līzingā - katrs aizdevējs individuāli izvērtē konkrēto cilvēku, kam aizdod.
27.02.2013 13:24 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Nav viss tik primitīvi - ir taču daudz dažādu iespēju. Maza apmēra prasības tiesā, brīdinājuma kārtība, ZTI, viss neaprobežojas tikai ar iebiedēšanu. Tāpat vienošanās, cesijas līgumi ;)
27.02.2013 13:26 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Leksīgā, Šēka-paldies.
Nē, ar mani neviens nečakarējās. Īsumā- piezvanīja, pateica ka parāds, es nomaksāju.
Jā, patīkami tad. Īstenībā tas laikam daudziem būs atvieglojums, zinu, ka dažiem pazīstamajiem noteikti.
27.02.2013 13:27 |

Reitings 826
Iespēju ir daudz, bet dzīvē vislabāk darbojas un visbiežāk tiek izmantots šis princips, par kuru stāstīju. ;)
27.02.2013 13:27 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Es jau atkal nevaru viņus sazvanīt.
Vai jūsuprāt, Ja es censtos samaksāt līdz 5.03 atlikušo mēneša maksājuma summas daļu, vai pa šīm dažām dienām, nekas "ļauns" nenotiktu?
27.02.2013 13:37 |

Reitings 826
neparastā - nekas ļauns, manuprāt, nebūs, viņi taču vilks līdz pēdējam visu, kamēr apniks un nodos tālāk.. ;)
27.02.2013 13:40 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu bet tikpat labi viņi var nedot tālāk lietu kredītu piedzinējiem. izskatīs tavu lietu viņi paši, sazināies, sūtīs draudu vēstules. labāk līdz tam visam ej pati personīgi un piedāvā viņiem atmaksāt pa daļām, norādot konkrētas summas un datumus. jo ja vnk pasaka, ka maksās pa daļām, citiem tie ir 5 ls, bet citiem 50 ls. neviens par 5 ls mēnesī protams, ka neslēgs vienošanos. bet telefona zvaniem vispār nekāda jēga nav, jo mutiska vienošanās, ka tu kkad kko maksāsi vsp nevienam neder.
bet pats galvenais - pat, ja viņi nepiekrīt. turpini maksāt, cik vien vari. jo varbūt,akmeŗ tiešām nonāks līdz tiesai, tu jau būsi visu nomaksājusi. galvenais nesēdi un negaidi, kamēr tev kko piedzīs. jo maksājot jau tu dzēs to parādu jebkurā gadījumā. tas nav kā tukšā maisā.
ja viņi redzēs, ka tu maksā, tad uzreiz jau neskries sūdzēt tiesā, it sevišķi, ja tev tur paliek var'but pāris desmiti latu. jebkurā gadījumā visas t;as parādu piedziņas uzreiz automātiski nenotiek. cilvēkiem taču vajag laiku, lai sgatavotu dokumentus un kkur tālāk viņus iesniegtu.
27.02.2013 14:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits