Būt vai nebūt?

Reitings 176
Reģ: 04.11.2010
Labs vakars!
Ir pienākusi tā reize, kad vēlētos arī te kaut ko uzrakstīt un cerēt uz neitrālākiem viedokļiem, kas skatīs lietu no malas, jo, kā zināms, ģimene un draugi ne vienmēr visu vērtē objektīvi..
Situācija sekojoša - esmu kopā ar vīrieti jau vairākus gadus. Iepazināmies vidusskolas laikos, gan es viņam, gan viņš man bija pirmais - visādā ziņā. Gāja laiks, viss lieliski, tiešām..Līdz nesen sākās problēma, kas saucās - neizpratne par tālāko. Acīmredzot, ilgie gadi pašlaik ir nomācoši, jo ilgāk vilkt nevar - vai nu ir turpinājums un kāzas, vai nekas...no manas puses - pirms kāda gada arī šaubījos, nevarēju izlemt kas un kā (jo tomēr pirmais, nebiju izballējusies), bet vienu mirkli nedaudz paskatījos uz vīriešiem apkārt un sapratu, ka tie ir pilnīgi neinteresanti man. Nemāku izskaidrot, bet tik tiešām NEKO ar citu kā tikai manu draugu iedomāties nevaru un negribu. BET šī pārliecība laikam bija tikai man. Kā nesen sapratu, draugs pašlaik nezina, ko vēlas nākotnē un ir apjucis. Jūt nelielu spiedienu (laikam no draugiem, ģimenes) par mūsu attiecībā,, kad taisamies precēties utt. Un man rodas sajūta, ka viņš nezina, vai tiešām vēlas ar mani pavadīt visu savu dzīvi. Es to jūtu viņa rīcībās, kaut gan viņš apgalvo (un es pat to zinu), ka viņš mani mīl vairāk par sevi, negrib mani sāpināt un vaina neesot manī, bet gan situācijā, ka pārāk agri uzsākām attiecības. Varbūt tas ir kāds mednieka - vīrieša instinkts, kas liek vēl paklejot apkārt..Nezinu, kaut gan izrunājāmies atklāti ar puņķiem un asarām - es esot laba un viņu apmierinot, bet šī ziņkāre neliekot mieru...Situācija kopumā absurda, JO mēs esam kopā laimīgi un kā cimds ar roku, bet kāpēc viņš tik ļoti vēlas šo pārliecību??? Es saprotu, ka nav cita varianta, kā palaist viņu, jo ar vīrieti, kas vēl šaubās, es negribu turpināt..tajā pašā laikā esmu kā apsēsta..viņš man ir viss, un esmu nedaudz pazaudējusi sevi. Esam vienojušies, ka VIŅŠ tuvākajā laikā dos atbildi, ko vēlas, lai izlemtu par tālāko (jo es jau devu savu ziņu - man vajag tikai viņu un viss, man nevajag pārdomas). Tagad vakari liekas gari, katru minūti skatos SMS. Zinu, ka sekos saruna, bet tā ir kā dilemma. Mēs esam kā viens vesels, un tagad viss ir..nu tāds. Pat ja viņš pārdomā, ka nevēlas nekādu pauzi...vai es to gribu? Protams, ar sirdi gribu, jo mīlu!!!! Bet prāts saka, ka šī doma viņa galvā atkal pēc laika var uzpeldēt.. Kā lai dara?
Pateikt striktu "NĒ", ja viņš izlemj visu turpināt bail, jo negribu pazaudēt...bet pauzes ir pauzes..kas var mainīt visu..
Kāda ir jūsu pieredze šajos lēmumos, "pauzēs" un sekās pēc tam?
24.02.2013 20:57 |

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
Tāda nu ir tā situācija, ka meitenēm konkurence lielāka un puišiem mazāka, jo lielākā daļa kaut kādi neriktīgie. Domāju gan, ka tās jums ir beigas, t.i. beigu sākums. Iesaku visu izbeigt uzreiz un nepieļaut manu kļūdu, necienot sevi, kaut ko vēl turpināt un gaidīt viņu atpakaļ. Tpfu, kā es to nožēloju. Aizej ar paceltu galvu :)
24.02.2013 21:41 |

Reitings 176
Es ceru uz so pauzi,pa kuru iespejams kas mainisies.Pec tam,atkariba no ta,ko vins bus sadarijis un sapratis,es tiesam gribu sis attiecibas turpinat...bet negribu vienkarsi gaidit.Varbut jamegina pa to laiku pilnveidot sevi,domat par sevi un taa..Bet cik ilgi vinam vajag laiku,lai saprastu??????????kas to lai zina...
24.02.2013 22:13 |

Reitings 176
Otra lieta-gadi...mes neesam kopa vienu gadu vien,ta jau ir liela dala dzives,musu gimenes,draugi ir apvienoti,kas to visu padara vel smagaku...
24.02.2013 22:14 |

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
Tu par visām varītēm sev gribi ieskaidrot, ka būsiet kopā. Padomā pati, vai tas ir tā vērts, būs ļoti sāpīgi, ja nekas nesanāks. Man tā bija, es ieguldīju sevi visu, lai dabūtu viņu atpakaļ, skrēju viņam pakaļ, izdabāju it visā, bet viņš man beigās uzspļāva. Pats labākais, ka pēc pirmās šķiršanās es aizgāju paceltu galvu, bet pēc 2 nedēļām šis klāt un es padevos, jo mīlēju. Tad no jauna atkal viņam pieķēros, darīju visu, lai mums atkal izdotos, bet viņš to nenovērtēja. Labāk tagad domāt, ka viss cauri, izrādīt vinam to, cik laimīga vari būt bez viņa un tad būtu daudzreiz labāk, ja viņš atgrieztos ( ja tu pati to vel vēlētos ). Lūdzu lūdzu Dieva dēļ, nekoncentrējies tagad uz to, ka atkal būsiet kopā, kā viņu atgūt utt. Nepazemo sevi. Tādu viņam tevi noteikti nevajadzēs. Un neiedomājies, ka esi neaizstājama, kā jau teicu, LV situācija ir tada, kāda nu ir. Skarbi, bet fakts. Nevēlos tevi vēl vairāk satricināt, es vienkārši zinu, ka tas nav tā vērts glābt kaut ko, kas reiz ir izjucis. Nekad vairs nebūs tā kā bija. NEKAD. Mēs arī izskaidrījāmies abi ar citiem, un kad sagājām kopā nekas vairs nesanāca dēļ tā, ka bijām nodevuši viens otru un bijām bijuši ar citiem. Tas grauza mūs abus. Vieglāk ir sākt no jauna ar kādu citu, kā aizmirst to, ka biji pamesta, jo tevi gribēja nomainīt pret citu, pamēģināt ar citu. Saņemies un dzīvo tālāk, bez vīriešiem ir daudz kas cits, kas var darīt laimīgu, es arī agrāk neticēju, jo redzēju tikai VIŅU, bet tā bija mana lielākā kļūda dzīvē. Labākais , ko vari darīt tagad, ir koncentrēties uz sevis pilnveidošanu un kas notiks tālāk, laiks rādīs :)
24.02.2013 22:28 |

Reitings 176
Magnolija,Tev taisniba,bet taja pasa laika-tad,kad esi saja situacija,juties apjucis.Es ceru,ka drizuma bus skaidriba,varbut kads negaidits,interesants paversiens mana dzive,kas liks uz visu paskatities savadak.Jasanemas un laikam galvenais notureties,lai neuztakstitu pirma...
24.02.2013 22:33 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
es tikai nesapratu vienu lietu-jūs tagad sākāt dzīto atsevišķi vai nemaz vēl to nedarījāt? un tad es kko komentēšu tālāk
25.02.2013 09:07 |

Reitings 8272
pirmkārt, jau neskaties, ko tev ģimene spiež. pasaki, ka tās ir tavas attiecības un ka tu gribi, kad lai viņi nejaucas iekšā. ja kļūdīsies, tad kļūdīsies, un pati par savām kļūdām arī maksāsi. pēc tam taču nevainosi vecākus pie kkā.
pati teici, ka gadu atpakaļ tu pati vēl īsti nevarēji izlemt, kā tad ir. varbūt arī puisim vajag vēl gadu. padomā par to, kas būtu, ja tev puisis toreiz būtu lūdzis roku. vai tu to tik vnk izlemtu pāris dienās? nu diezin vai..
25.02.2013 12:04 |

Reitings 176
Kopa dzivojam kadu gadu tikai..varbut ari tapec,ka ieprieks nebija iespeja,darbs utt
25.02.2013 13:20 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Pauze attiecībās, 99.99% gadījumos liecina par beigu sākumu. Ja cilvēki no tiesas mīl viens otru, tad pazues nav vajadzīgas.
25.02.2013 13:33 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Eh, aplauzīsies čalis un pēcāk nožēlos ..

Bet nu nav iespējams cilveku noturēt sev blakus, ja viņš to nevēlas .. tas ir tas, ko 100% Tev varu pateikt. Mēģinot noturēt, tikai vairāk un vairāk atgrūdīsi viņu. Laid, lai iet un pati turpini dzīvot - pievērsies sevis pilnveidošanai - mācības, darbs, hobiji, kultūra, sports .. audz kā cilvēks! Zinu, ka būs grūti, skumji un vientuļi, bet tā ir vienīgā pareizā izeja. Ja būs lemts, viņš atgriezīsies, bet uz to likt cerības neiesaku. Dzīvo tā, kā būtu šķīrušies pavisam.

Spēku un izturību Tev:)
25.02.2013 13:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man laikam būtu smagi sadzīvot ar domu, ka par mani šaubās...
25.02.2013 14:09 |

Reitings 176
Ir smagi,un jutu,ka vins pats grib,bet baidas pazaudet mani...
25.02.2013 14:12 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es laikam nevarētu pēc tam pieņemt to,ka viņš uztaisa pauzi attiecībās, pavandās pa citām gultām un tad lien atpakaļ.
25.02.2013 14:14 |

Reitings 16391
Gadījumi ir dažādi.. parasti, ja nonāk situācija līdz pauzēm.. sekas ir negatīvas (cik klausos apkārt). Bet zinu gadījumu, kad puisis pamet meiteni.. un pēc dažiem mēn nāk atpakaļ un noprec :)
25.02.2013 14:15 |

Reitings 16391
Bet vai vienmēr jēdziens ''pauze'' apzīmē vārtīšanos pa svešām gultām? Varbūt tas nozīmē pabūt vairāk vienatnē, pārdomās?
25.02.2013 14:18 |

Reitings 176
Bet zinu ari gadijumus,kad tas dod cilvekam domas par to,kads mulkis bija,ka gribeja to meginat
25.02.2013 14:20 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
es negribētu precēties,ja mana otrā pusīte to negrib.ja reiz kāds no abām pusēm nav pārliecināts par esošajām attiecībām,ir jāļauj viņam iet.manā druagu,paziņu lokā tie,kas mācēja izšķirties nu ir laimīgi ar citām pusītēm..ir jāmāk palaist.
kaut gan ir viens pāris,kas bija pašķīries un ir laimīgs kopā.
katram savs :) tavā vietā es ieguldītu sevī un mazliet kaut kur nozustu,uztaisītu to pauzi..būsiet kopā būsiet,ne ne..dzīve turpinās!
25.02.2013 14:27 |

Reitings 176
Ta bus jadara...lai ir kadam no mums parlieciba...bet domaju,ka pec laika vins naks atpakal...
25.02.2013 14:52 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
butiba tavs puisis jau ir aizgajis, ja tam uzreiz(bez nekadas vilcinasanas un saubisanas) neseko bildinajums, bet iet runa par kaut kadam pauzem! nepardzivo, dabusi citu!
25.02.2013 15:20 |

Reitings 8272
es pēc tam nespētu būt kopā ar cilvēku, kurš ir šaubījies par savām jūtām.
ko līdzīgu es jau vienreiz piedzīvoju, kad puisis šaubījās, vai viņam vsp ir kādas jūtas. nu tā es arī izdarīju = palaidu. pēc 3 dienām viņš jau man rakstīja sms, jo viņš nespēja tomēr izturēt. bet manī jau kkas bija pārlūzis. riktīgi pie tam vēl. tajā brīdī, kad es to lasīju, man pilnīgi drebēja rokas. gribēju rakstīt, bet padomāju - nē nedrīkst. lai viņš pats padomā un sailgojas un saprot. tā arī notika, bet 3 dienas priekš manis bija liktenīgas. man pret viņu bija jūtas, bet man viņš vairāk nebija tik svarīgs. vēl kādu laiku mēs bijām kopā un šķirāmies un tā tālāk, bet nu beigu beigās izšķīrāmies. bet tas ir pavisam cits stāsts. mēs bijām pārāk jauni, muļķi un vēl vsp neko nesapratām.
25.02.2013 15:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)