Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Jā Becky, man skauž ka kāds var sēdet uz līķa vai apkarināties ar mirušām kažokādām.

Becky ja velies vari atbarukt pie manis ciemos - man nekā netrūkts, dzīvoju labi, turīgi un neesmu kaut kada bomzene ar nepiepildītu garderobi. Un mums mājās ir katram mašīna un ne ar ādas sēdekļiem un ne jau tāpēc, ka nevaram atļauties, bet vnk mums to nevajag. Manās mājās visi izņemot tēti neēd gaļu, māsa arī ir vegāne.

Ne jau visus dzīvē virza skaudība, bet pēc tavām aktivitātēm šajā forumā, kurā esmu jau ļoooti ilgi, liekas, ka tavā dzīvē galvenais virzulis ir kādu pārspēt, būt krutākai, būt bagātai, palielīties u.t.t. Tāpēc saprotu, ka tev ir vajadzīgs kažoks, lai tu vari savās domās justies krutāka par mani, kurai mugurā ir vnk mētelis vai jaka ar sintētiku, domājot, ka tu esi par mani pārāka un stilīgāka, nemaz neapzinoties, ka tavs kažoks man līdz vienai vietai un ka manās acīs tu nemaz necik kruta neesi. ;)
24.02.2013 23:15 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
forestkid mes visi esam labi cilveki,kamer neejam ielas ar kolasnjikoviem un nenodarbojamies ar tamlidzigam lietam :)
24.02.2013 23:16 |

10 gadi
Reitings 3710
Būsim reāli.. Ja gribi cīnīties, tad ir jācīnās ar pieprasījumu nevis piedāvājumu. It īpaši šajā gadījumā. Nebūs šeit to audzētavu, būs citur (un ntās reizes nežēlīgāk tas viss notiks un jau notiek..).

Pie tam.. zinot mūsu žurnālistus un kā tiek veidotas sensācijas, ir redzama tikai viena puse no tā visa.
24.02.2013 23:16 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ella, nu tad zini, ka arī tavas mašīnas ražošanā ir gājuši bojā dzīvnieki, jo lai dabūtu metālu, bija jāuzrok to apdzīvotās vietas, lai dabūtu plastmasu bija jāizbūvē rūpnīca, izcērtot kādu mežu - tā kā nekas vairāk kā divkosīva.
24.02.2013 23:17 |

Reitings 7497
forestkid,
nu to arī es saku, ka mēs visi pa savam esam labi. katrs dara savus mazos labos darbus, es nevienu no tiem netaisos noniecināt.

vienkārši biju pateikusi, ka es neparakstīšos, jo šis man ir pieņemami.
24.02.2013 23:18 |

Reitings 335
joselyn Sižets bija diezgan abpusējs,izpaudās gan dzīvnieku tiesību aizstāvji, gan paši zvēraudzētāji,katrs izdara secinājumus.
24.02.2013 23:19 |

10 gadi
Reitings 3710
Bet parāda un apraksta to tāpat tā kā ir tajā brīdī nepieciešams..
24.02.2013 23:20 |

Reitings 1681
Bet Nazīc, es jau arī daru un pietiekoši daudz. Un jā es dedzīgi aizstāvu savu viedokli šajā jautājumā, jo tas ir man ļoti svarīgi un mani aizskar. Un te nu es neredzu nekādus dažādus viedokļus - nogalināt ir forši vai nav? Kāda gan var būt citāda atbilde.

Tāpat ir jaunās mamiņas kas cīnās pār māmiņalgām, aborta dedzīgas aizstāves, kas negrib bērnus un pensionāri kas cīnās par sev svarīgu tēmu.

Esmu parliecināta, ka ir tadas lietas, kuras arī tu centīsies aizstāvēt un cepsies. Un tas ir pareiz, jo katram ir jābūt parliecībai par kaut ko!

Varbūt kada teiks, ka kāda starpība, ko tas maina, ko domā citi! Bet es uzskatu, ka maina gan, jo katrs cilvēks kas pasaka nē kažokam kaut ko maina, katrs kas atsakās no ādas jostas un steika, kaut ko maina! Pieprasījums mazinās, tātad lenam mazinās arī piedāvājums! Kaut kad visi nēsāja dabīga zīda zeķes, bet tehnoloģijas attīstījās un aatklāja likru un tgd visi nēsā likru, jo tas ir lētāk un pieejamāk. Bet noteikti bija cilveki, kas nelaida prom zīdu un stingri iestājās par to, bet tomēr viss mainās.
24.02.2013 23:20 |

Reitings 1534
Es nemetu uz ielas atkritumus, jo man tas šķiet nepieņemami! Un mums mājās ir koka mēbeles, kuras mums kalpo jau 15 gadus un kalpos vēl tikpat daudz. Es neprintēju katru sūdu uz balinātā papīra, es ekonomēju ūdeni un netinu tualetes papīru pa pusrullim kad eju uz tualeti! Jā tie ir sīkumi kadam, bet es nejūtos liekulīga.

mums mājās ir katram mašīna

Tad tomēr?
24.02.2013 23:21 |

Reitings 335
Nu to kampaņu visu izdomāja dzīvnieku tiesību aizstāvji ne jau audzētāji,tā kā loģiski.

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nelasīju visu dikskusiju, jo man šķiet, ka tā jau pretendē uz beztēmas statusu - sākas ar kažokādām Latvijā, beidzas kalnu ekipējumu un eskimosiem kuru trīs paaudzes velk vienus un tos pašus vaļinkus.

Bet, nē - neparakstīšu. Esmu par zaļu domāšanu, bet tā manā izpratnē sniedzas līdz minimālai apkārtējās vides piesārņošanai un neizsmeļamo zemes resursu izmantošanas maksimālai smazināšanai. Dzīvnieku nokaušana vai nu gaļas dēļ vai kažokādu dēl ir un būs, tāpat kā tā ir bijusi jau iepriekš.

Palasīju par to tūrismu, kā aizstājēju šai nozarei - muļķības! Lauku tūrisms to neaizstās. Loģiski vajag padomāt, ko tas cilvēks, kurš dzīvo kažokzvēru audzētavā, pēc tās likvidēšanas darīs? Ies strādāt par gidu? Lauku viesnīcās, restorāniņos? Nu, nē, viņš būs atkal uz kakla valstij. Kāpēc? Tāpēc, ka viņu vajadzēs pārkvalificēt. Un kamēr tas notiks, kamēr viņš atradīs darbu (ja vispār radīsies laukos jauni uzņēmumi) visa viņa ģimene mirs badu. Normāli?

Vajag 3x padomāt, ko daram un kā tas ietekmē apkārtējos. Kažokzvēru audzēšana nokaušanai neietekmē nedz šo dzīvnieku populāciju, nedz ir ekoloģiski kaitīga, pie tam sniedz darba vietas. Tagad, gudrās galvas, pastāstiet man, kādi būs ieguvumi no šīs nozares likvidēšanas? Augsta morāle? Ar to jūs grasaties barot tos simtus, kuri zaudēs darbu un iztkas līdzekļus? Ar to jūs maksāsiet kažokaudzētāju ņemtos kredītus, lai attīstītu savu biznesu? Varbūt tiešām, kā becky teica - aizliedzam jebkādu dzīvnieku turēšanu nokaušanai, lai lauki kā tādi izmirst nafig, jo kam tad to vajag? Tur taču visādas "amorālas" lietas notiek - govis kakā, vistas bez galvām skraida pa pagalmiem un tā tālāk. Kam mums tie cilvēki, ja varam kotēties ārzemēs kā dzīvnieku tiesības aizstāvoša valsts?

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Becky tu traka,te tach puse tagad aizies ar sirdi pec tava teksta :D :D :D
24.02.2013 23:22 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Cari Dee, a kas vainas, tas ir godīgs darbs.

Varbūt godīgs, bet nežēlīgs. Tiešām nevēlētos nevienu savā ģimenē cilvēku, kas ar kko tādu nodarbotos.

Tu, becky, gribētu, lai kāds no tava sunīša kko izveido, ja modē būti čivauvas kažoki? Protams, nē... Pārāk mīļš. :)

Man par to darbu maksātu 1000 Ls mēnesī, es vnk to nevarētu.

Man ir pārāk mīskta sirds, kas dažreiz pt traucē... bet neko tur nevar padarīt.
24.02.2013 23:23 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Eh, dzīvnieciņu ir žēl visiem.

Bet es ieteiktu padomāt, kas zem šī visa ir apakšā - konkurence, bizness, nauda. Kādam bija izdevīgi, ka šis šizets nonāk masu medijos, un tie nebūt nav dabas aktīvisti.
Panāksiet to, ka Latvijā slēgs šīs audzētavas, zaudēsim lielu daļu peļņas tausaimniecības nozarē, bet hmm..kas būs ieguvēji? - lielo valstu zvēraudzētavas, piemēram, Zviedrija, un Latvija paliks ar garu degunu.

tas tā..
24.02.2013 23:23 |

Reitings 10475
Es par to kakāšanu un bez galvas skraidīšanu teikusi neesmu, to visu ļaunā Ance piepušķo! :D :D :D
24.02.2013 23:24 |

Reitings 1681
Becky varbūt tu arī manis lietotajos tamponos atradīsi divkosību? A manā miskaste ielīst negribi? Ja nu es kādu plastmasu izmetu laukā! Ā un kad guļu ar vīrieti lietojam prezi, kurā salīst sperma - negribi tos saskaitīt, lai pierādītu manu divkosību???

Zini nav jābūt alu cilvēkam, lai atbalstītu dabu! Tas ir smieklīgi, tie tavi argumenti - nozēlojama iespēja pierādīt kaut ko.

Toties mana mašīna sniedz iespēju strādat cilvēkiem un pagādat savas ģimenes bez vajadzības iet slepkavot! :) Vismaz es ar savu auto nevizinos 10 metrus līdz veikalam, bet lietoju, kad tiešam tālu jābrauc! Un mums visiem ir uzliktas gāzes iekārtas ;) Tā kā manā ģimenē maksimāli tiek dzīvots zaļi. Roc kur gribi... ja nu vienīgi tajos tamponos... njā tur gan grēkoju...
24.02.2013 23:25 |

Reitings 10475
CariDee, nu ēd Korejā suņus, nu un ko? Mēs ēdam govis, un ko?

Daudz kas pasaulē ir nežēlīgs, man nebūtu pretenzijas!
24.02.2013 23:26 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Varbūt tiešām, kā becky teica - aizliedzam jebkādu dzīvnieku turēšanu nokaušanai, lai lauki kā tādi izmirst nafig, jo kam tad to vajag?

Tā būtu mana idille.
Lauki neizmirtu, paliek augkopība utt.

Tviteris un citi portāli šūmējas par nabaga slepkavniekiem, kuri paliks bez darba - uhh un ahh!
24.02.2013 23:26 |

10 gadi
Reitings 3710
Nu to kampaņu visu izdomāja dzīvnieku tiesību aizstāvji ne jau audzētāji,tā kā loģiski.

Kas loģiski? Tas, ka tādā gadījumā izmanto to, kas ir izdevīgs kampaņas veidotājiem? Nekas tur nav loģiski. Tā ir normāla manipulēšana ar pelēko masu, kas nespēj redzēt zemūdens akmeņus un novērtēt visu no dažādām pusēm. Ok, tas īstenībā šoreiz ne pa tēmu..
24.02.2013 23:27 |

Reitings 10475
Ella, laikam tava mašīna no CO2 nevis no degvielas pārtiek un tikai vairo labo, skaisto un dabīgo mums apkārt! :D
24.02.2013 23:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits