Nelasīju visu dikskusiju, jo man šķiet, ka tā jau pretendē uz beztēmas statusu - sākas ar kažokādām Latvijā, beidzas kalnu ekipējumu un eskimosiem kuru trīs paaudzes velk vienus un tos pašus vaļinkus.
Bet, nē - neparakstīšu. Esmu par zaļu domāšanu, bet tā manā izpratnē sniedzas līdz minimālai apkārtējās vides piesārņošanai un neizsmeļamo zemes resursu izmantošanas maksimālai smazināšanai. Dzīvnieku nokaušana vai nu gaļas dēļ vai kažokādu dēl ir un būs, tāpat kā tā ir bijusi jau iepriekš.
Palasīju par to tūrismu, kā aizstājēju šai nozarei - muļķības! Lauku tūrisms to neaizstās. Loģiski vajag padomāt, ko tas cilvēks, kurš dzīvo kažokzvēru audzētavā, pēc tās likvidēšanas darīs? Ies strādāt par gidu? Lauku viesnīcās, restorāniņos? Nu, nē, viņš būs atkal uz kakla valstij. Kāpēc? Tāpēc, ka viņu vajadzēs pārkvalificēt. Un kamēr tas notiks, kamēr viņš atradīs darbu (ja vispār radīsies laukos jauni uzņēmumi) visa viņa ģimene mirs badu. Normāli?
Vajag 3x padomāt, ko daram un kā tas ietekmē apkārtējos. Kažokzvēru audzēšana nokaušanai neietekmē nedz šo dzīvnieku populāciju, nedz ir ekoloģiski kaitīga, pie tam sniedz darba vietas. Tagad, gudrās galvas, pastāstiet man, kādi būs ieguvumi no šīs nozares likvidēšanas? Augsta morāle? Ar to jūs grasaties barot tos simtus, kuri zaudēs darbu un iztkas līdzekļus? Ar to jūs maksāsiet kažokaudzētāju ņemtos kredītus, lai attīstītu savu biznesu? Varbūt tiešām, kā becky teica - aizliedzam jebkādu dzīvnieku turēšanu nokaušanai, lai lauki kā tādi izmirst nafig, jo kam tad to vajag? Tur taču visādas "amorālas" lietas notiek - govis kakā, vistas bez galvām skraida pa pagalmiem un tā tālāk. Kam mums tie cilvēki, ja varam kotēties ārzemēs kā dzīvnieku tiesības aizstāvoša valsts?