Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

Reitings 335
Selene Eskimosi ir vispār cita runa. Es runāju par mūsdienu sabiedrību,kas pērk kažokādas nevis dēļ siltuma,bet dēļ krutuma.
Tajā pusē,kur ir tie -40 šaubos vai cilvēkiem ir veikalos liela materiālu izvēle un viņi pat,domāju,par to īpaši neaizdomājās. Tur jau ir darbiņš šo ne cietsirdīgo materiālu izgatavotājiem.
24.02.2013 22:52 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Un tad taisīsim nākošo diskusiju, ka redz, Eiropā dzīvo labāk, nav naudas, nav darba vietas, lauki izmirst. Loģiski. Apturam un aizliedzam vēl kaut ko.

Kapēc cilvēkam jābūt tik nežēlīgam, lai šādā vietā strādātu???

Jūs gribētu, lai Jūsu māte, tēvs vai draugs strādā šādā vietā?

Es nē, man žēl dzīvniekus un no šāda ģimenes locekļa es varētu atteikties.... Pat nespēju iedomāties, kas tajā cilvēkā par ļaunumu sēž iekšā, lai strādātu šādā vietā...
24.02.2013 22:52 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Zinat, meitenes te tik dedzīgas, tik argumentētas,....

Bet lai kādi argumenti tiek izvirzīti, es NEKAD nespēšu saprast kā gan slepkavību var uzskatīt par normu!?!? Vienalga kā slepkavību! Dzīva radība ir dzīva - veinalga vai tas ir cilvēks, bērns, suns, kaķis, šinšila vai ronis, vai zilonis, kuru nogalina ilkņu dēļ, vai lapsa kuru nošauj medībās izklaides pēc. Slepkavība ir džīvības atņemšana...

Ekonomika... tiek piesaukta par Dievu visam un visiem. Un te pēc dažiem uzskatiem būtu normāli izšaut cilvēkus Āzijā, kur ir pārapdzīvotība. Ekonomiku var piesaukt arī tad, kad nogalina bērnus, jo nav ar ko barot - nu ekonomika slikta, nav ko ēst... Nu nožaņaudza tēvs visu ģimeni... Bet nē, tad gan tas ir nosodāmi....

Skumji, ka kāds savos bērnos ieliks to pašu vienaldzību pret citiem, pret dzīvo radību. Un tad nav jābrīnās, ka bērni moka kaķus, slīcina kucēnus, dedzina putnu ligzdas un dur acis ārā vēl akliem pelēniem. Ja jau mājās tas viss tiek uzskatīts kā daļa no skarbās dzīves.

Kaut gan nē... kad pirms pāris gadiem bija tracis ap video kad meitenes noslīcināja kucēnus, es reāli atceros te diskusiju, kur neviena meitene neatbalstīja to! Aicinājumi nolinčot džīvnieku mocītājas, sodīt, pašas noslīcināt, kur skatās vecaki, un tml...

Njā....
24.02.2013 22:53 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Pačiepst te viens tāds labsirdīgs dabas bērns un Lancaster asais kurpes papēdītis to zemītē miņ ar apgalvojumu, ka slepkavība un mokas būtu uzskatāmas par normu.

Parakstīju.
24.02.2013 22:55 |

Reitings 335
julenok Jā zinu,ka tāds materiāls nav lēts,taču kažokādas ar nav nekādas lētās.
Es nemaz ar vegānisma idejām nemētātos vietā,kur nekas nevar augt,tiem cilvēkiem lielākoties nav izvēles,taču mūsu sabiedrībā,Latvijā, cilvēkiem ir izvēle!
24.02.2013 22:55 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
bet noteikti nav tā, ka esmu pret cilvēkiem, kam zvēraudzētavas uzdzen šausmas.

Tieshi taa,nevajag uzreiz domat,ka kads kursh nesteidz balsot un slavinat to cik forsi ir nevalkat kazoku neieredz parejos,kas ta dara. Jus pashas to uztverat agresivi, lai gan tas ta nav domats,tapec uzmetaties par cietejam shadas situacijas.
OK forestkid shaja topika sakarigi komente un izklasta domas :) , bet Ella jau ir taa apvainojusies un iesligusi galejibas ar savu pareizo nostaju,ka paliek smiekligi.
Ne vienmer viss,kas tiek pasniegts preteji tam,kas musdienas ir moderns,jaa vispar musdienas ir buut moderni buut " labajam glabejam" tapat,ka "atskirigam" , ir pasniegts ar naidu un nosodijumu
:)
24.02.2013 22:56 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Netaisos parakstīt.Pat priekšā nestādaties cik daudz cilvēki paliktu bez darba un cik daudz ģimenes mirtu badu!Un baroti tie nabaga zvēriņi tiek ar tīru lasi un neko citu!Man tur strādāja draudzenes vīrs,būri tiek tīrīti katru dienu,ved viņiem lielos kvantumos lasi,kurš tiek samalts,tiek pievienotas kaut kādas mineārvielas un izbarots.
Un otrs,lai labāk tie kažokādu kārotāji atbalsta Latvijas audzētavas.Nebūs sava,ko piedāvāt,piedāvās ārzemes.Un cilvēki pirks,tikai nauda Latvijā nepaliks.Tūkstošiem ies kaut kur uz ārvālstīm tā vietā,lai paliktu apgrozīmā šeit.
24.02.2013 22:56 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ella viens ir industrija, kur, tieši tā kā stāsta Lancaster ir dzīvnieki, kuri varēja nepiedzimt un ir daļa no tās industrijas. Otrs ir psihiski slims cilvēks, kurš moka dzīvnieku paštīksminoties, tas nav viens un tas pats. Un Āzijā, jā, nogalina cilvēkus, piemēram, meitenes, jo tās tur nevienam nav vajadzīgas, jo jāsarūpē pūrs.

Cari Dee, a kas vainas, tas ir godīgs darbs.
24.02.2013 22:57 |

Reitings 7497
slepkavība un mokas būtu uzskatāmas par normu.

tā ir norma visos laikos. jau gadu tūkstošiem. tāda ir dzīve.
24.02.2013 22:58 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
iesaku visiem izmest no sākuma visus kažokus un tad balsot :)
24.02.2013 22:59 |

Reitings 335
Harmony Starp citu, lielākā daļa no kažokādām,kas iegūtas Latvijā netiek šeit pārdotas,tās tiek eksportētas.
24.02.2013 23:00 |

Reitings 335
Lancaster Un pret normām nevar iestāties?
Ja cilveki visu laiku būtu dzīvojuši pēc to laiku "normām" tad mēs tik tālu nebūtu attīstījušies.
24.02.2013 23:02 |

Reitings 7497
es varētu rakstīt, ka esmu laba, jo ziedoju drēbes grūtībās nonākušajām sievietēm. jūs varētu man oponēt, ka tādā veidā es vairoju viņu slinkumu, jo viņas saprot, ka var nestrādāt un labi dzīvot tik un tā, ka valsts par viņām parūpēsies. jūs varētu teikt, ka tādu kā es dēļ, valstīj tām slinkajām govīm jāmaksā pabalsti, kas tiek ieturēti no jūsu algām.

ar šo ir tāpat, jo nekas nav balts vai melns.

tas, ka man patīk kažoādas, nepadara mani ne par dabas, ne jūsu nīdēju. labi, ka jūs darāt to, kas jūsu sirdij liekas labs, bet citiem tas var nelikties nekas īpašs. un ne jau man jums ir kaut kas japierāda, bet tikai jums pašām. es tikmer turpināšu nest drēbes tām jaunajām mammām uz Māras centru.
24.02.2013 23:03 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Normas veidojušās cilvēces kolektīvajā zemapziņā. Cilvēks ir domājoša būtne. Domājoša būtne izvēlas.
24.02.2013 23:04 |

Reitings 1534
Harmony Starp citu, lielākā daļa no kažokādām,kas iegūtas Latvijā netiek šeit pārdotas,tās tiek eksportētas.

Tas veicina ekonomiku. ;)
24.02.2013 23:06 |

Reitings 1681
Lancaster - man šķiet nepieņemama doma, ka sabiedrībā tiek uzskatīts par normu slepkavot! Tas ir absurdi vsp likt kādam piedzimt, lai spīdzinātu un pēc tam nogalinātu! Kur tad ir humānisms? Kur ir mīlestība pret dzīvību? Mēs nevaram salīdzināt dzīvnieka auguša savvaļā nāvi, jo tas ir dzīves cikls, visi mēs nomirstam, bet speciāli radīt dzīvību, lai to vardarbīgi atņemtu? Lai kādam būtu prieciņš par jaunu parpalu? Tas man ir morāli nepieņemami!

Un es neesmu liekule - esmu vegane, nenēsāju ādu, kažokādas, man mājās jau 5 gadu Ziemassvētkos ir mākslīgā egle, kuru es lietošu tik ilgi kamēr viņa galīgi nenolietosies! Es nemetu uz ielas atkritumus, jo man tas šķiet nepieņemami! Un mums mājās ir koka mēbeles, kuras mums kalpo jau 15 gadus un kalpos vēl tikpat daudz. Es neprintēju katru sūdu uz balinātā papīra, es ekonomēju ūdeni un netinu tualetes papīru pa pusrullim kad eju uz tualeti! Jā tie ir sīkumi kadam, bet es nejūtos liekulīga.

Julenok - tavi argumenti par eskimosiem (kuri savas kažokādas paši dabū un nēsā ja ne paaudzēm tad līdz iznēsājas, nevis pērk katru trešo sezonu jaunu!!!Pie tam pasaulē reāli cik ir eskimosu vsp :D) par cilvēkiem Sibīrijā, kuri minimāli un dabai draudzīgi patērē resursus (tu domā, ka viņi tur nomērdē dabu? Viņi ņem pašu mazāko, kas vajadzīgs) ir lieki! Mēs runājam par šiku, nevis tur kur tā ir nepieciešamība! Pie tam manas mammas tante dzīvo Sibīrijā visu mūžu - pie upes Ļenas, kas ir tiešām dziļi Sibīrijā un viņi tāpat pērk siltās sintetikas materiālu jakas, un apavus no veikaliem, kas ražo apģerbu šādiem apstākļiem! Jā tas nav lēti, bet cilvēki tur nemaina drēbes katru sezonu, bet tādas jakas nesā pat 10 gadus no vietas! Neviens tur nemedī dzīvniekus kažokiem, bet tikai ēdienam ja vajag, jo dzīvniekus arī audzē sētās - cūkas, govis, vistas! Tā kā tavs salīdzinājums ir nevietā. Ir tizli domāt, ka kaut kur Sibīrijā cilveki kā alu cilvēki dzīvo. Viņiem arī ir televizori, radio, rajonu centros ir internets.

Kalnos kapējiem un ekstrēmiem sportistiem visiem ir prof ekipējums! :D Tu domā, ka kāds sporto kažokā??? ādas zābakos? Tādu sportu izvēlās cilvēki, kam tam ir līdzekļi!

Nu vēl var pieminēt mazattīstītās kalnu vastis, kur domāju, gan cilveki nēsā kažokus, bet šaubos ka no couture un katru trešo sezonu jau šinšilu! Cilvēki tādas lietas nēsē gadiem, varbūt par visu pieaugušā dzīvi un atstāj bērniem.
24.02.2013 23:07 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ella, tāda sajūta, ka tev vienkārši skauž, ka kāda var atļauties likt savu pakaļu uz ādas sēdekļiem un nopirkt kādu kažociņu! :D
24.02.2013 23:10 |

Reitings 1681
Nazīc:Ella jau ir taa apvainojusies un iesligusi galejibas ar savu pareizo nostaju,ka paliek smiekligi.

Kamoon, kā vsp nostāja pret slepkavošanu var nebūt pareiza???

Jā cilveki paliktu bez darba, bet zini kaut kur Anglijā ir bordelis, kurā nodarbina nepilngadīgas meitenes no Austrumeiropas un tur arī strada cilvēki! Priekšnieki, apsargi, suteneri, apkopējas, nāk cilvēki, kas sakopj meitenes, tur pārdod dzērienus -tātad bārmeņi, viesmīļi un tml - viņiem visiem ir ģiemenes, kāds kas jāpabaro! Tas arī ir darbs iztikai...

Tad jau atbalstam arī to, jo tā arī ļooti daudz iesaistīto cilvēku var palikt bez iztikas! ;)
24.02.2013 23:11 |

Reitings 335
Lancaster Tev šķiet svarīgāk ziedot grūtībā nonākušām sievietēm,kas Tevi padara par labu cilvēku! Vismaz manās acīs! Pat mazumiņš kaut ko maina un Tu maini šo sieviešu dzīvi.
Tāpat ir ar citiem cilvēkiem,kuriem svarīgāk šķiet palīdzēt cietušiem dzīvniekiem un tas manās acīs arī tos cilvēkus padara labus(pat ja viņi nav vegāni).
Un,manuprāt, tā ir pareizi, jo visi nevar iestāties par vienu,visi nevar palīdzēt tikai vienam,taču uzskatu,ka kādam ir jāpalīdz.
Un tas,ka man svarīgāk šķiet palīdzēt dzīvniekiem nenozīmē,ka man nav žēl pamestu bērnu vai trūkum cietēju,taču ja man būs tāda iespēja palīdzēt kādam es neteikšu Nē. Es vienkārši uzstādu prioritātes,bet nenoliedzu arī visu pārējo. ;)
24.02.2013 23:13 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Becky ++++ :D
Turklat istie glabeji iet un dara nevis raksta argumentetas esejas cosmo foruma,censoties pieradit nez ko :D mosh jajutas pagodinatai,ka kads cilveks tik ljoti velas manu atzinibu un zelta medalju "Nazic approved" :D
24.02.2013 23:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits