Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Vnk es kad iepazīstos ar cilvēku, pajautāju ar ko viņš nodarbojas...

Par šādu nodarbošanos atbildi saņemot, es būtu šokā un mūsu saruna beigtos...

Un kādas šādā jomā ir izauksmes iespējas? Vecākais dīrātājs?
24.02.2013 23:42 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
CariDee tas ar ko nodarbojas kaiminjs ir vinja darishana :) Un man nebutu nekadu iebildumu pret to :) Tas nav negodigs darbs,negodigs darbs ir nelegals ;) shis nav nelegali ;)
24.02.2013 23:42 |

Reitings 335
joselyn Tās nav muļķības, šāda tipa uzņēmumiem dod laiku,lai beigtu biznesu. Tu domā,ka vienā dienā aizliegs un tad visi tiks atlaisti? Ne tak! Kādam tie dzīvnieki ir tomēr beigās vēl jāpārvērš kažokādās,ne jau viņus izlaidīs atpakaļ dabā.
Nīderlandei tika doti pie 10 gadiem (viņiem protams ir stipri vairāk audzētavu).
24.02.2013 23:43 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Parakstīju, kažokādu izstrādājumi tiešām ir lieki.

Par diskusiju, kas te aizsākusies - tas ir vienaldzības jautājums, visam 21. gs. var atrast alterantīvas, jautājums, vai esam gatavi pārkāpt pāri savam slinkumam. Es vēl neesmu, man ir cepetis vakariņās, dūnu spilvens un ādas kurpes, bet gan jau kādu dienu būšu, kā nekā ar VeganLV veidotāju un dzīvnieku tiesību aizstāvi reiz pie viena galda sētā kautu vistu ēdām, ko neviens tagad i nepateiktu.
24.02.2013 23:43 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Nazīc, bet es tiešam neatbalstu šada veida ekonomiku.

Nu ir daudz tādu jomu, kur cilvēki pelna naudu, bet tādas jomas nav labas - cilvēkeim vardarbīgi griež nieres, lai pārdotu melnajā tirgū - labi tas nav legāli, bet reāli daudzi ar tadu naudu uztur savas ģimenes - tās tev nav žēl???

Mazgadīgo prostitūcija arī uztur milzīgas masas ar cilvēkiem un viņu ģimenes! Ko darīt???

Nu kažokādas Latvijās un tas, kas tur mūsu ekonomiku. Un tajā nav nekas apsveicams. Lai no kāda viedokļa tu skaties.

Un cilvēki kas pērk kažokus nedomā par ekonomisko atbalstu strādniekiem, bet par savu šikošanu. Tāpat perk to, kas lētāks..
24.02.2013 23:45 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nīderlandei tika doti pie 10 gadiem (viņiem protams ir stipri vairāk audzētavu).

Šeit nav Nīderlande. Mūsu valstī Saeima pieņem likumus par valūtas maiņu nemaz nezinot, vai tik uzņemti eirozonā.
24.02.2013 23:45 |

Reitings 335
Ance Tu man par maniem cilvēka pienākumiem vari neteikt! Es pati zinu savus pienākumus-nekaitēt ne cilvēkiem,ne dabai.
Ja man ir jāizvēlās,tad es labāk nekaitēju dabai.
24.02.2013 23:48 |

Reitings 1681
Nu bāc, tikko vēl iepriekš meitenes šausminās par kambodžas strādniekiem, kam tik drausmīgā veidā jānopelna iztika! Bet tepat pie mums LV - tas taču ir mūsu ekonomikai! Nu kur var šitā divkosīgi piemērot savu viedokli? Jo tepat LV taču veic to pašu ko stradnieks Kambodzā! Bet te pie mums ir Ok, bet tur izglābjam nabaga stradniekus?????
24.02.2013 23:49 |

10 gadi
Reitings 3710

Dot var cik gribi laiku. Biznesu un visu pārējo tas ietekmē stipri ātrāk.
24.02.2013 23:49 |

Reitings 335
Ance Nu ar to valdību mums ir kā ir,nevar protams paredzēt kā tas izvērtīsies,taču es ceru,ka cilvēkiem dos laiku.
24.02.2013 23:50 |

Reitings 8171
Ella prostitucija ir nelegala daudzas valstis :) turklat tas var radit kaitejumu ari man,ka vienkarsai garamgajejai,bet kazocinjs man realu kaitejumu nedara,tiesi otradi mazak to maksligo sudu uz pasaules,kuru delj rodas arvien vairak un vairak atkritumu un piesarnojums.

Es veganismu neuzskatu par kaut ko svetu,kam butu akli jaseko lidzi,dabai ir savi likumi,kapec cilveki tos censas mainit? Pec tam chiikstam, kad daba mums atriebjas! Dzivot zalji nozime atteikties no ta,kas var kaitet dabai,tatad izmantot pec iespejas vairak dabigos resurus nevis maksligos,un kazokada ir viens no dabigajiem resursiem. Un nee tas nenozimee uzreiz aiziet galejiba un dzivot ka alu cilvekam,bet mes esam raditi laio dzivotu kopa ar dabu un apmainitos ar resursiem nevis veidotu maksligo pasauli sev apkart

Sakiet ko gribas neko vairak par absudru divkosibu es neredzu un nekad neredzeshu shaja visaa. Patiesiba JUUS esat lielaks ljaunums nekaa MEES
24.02.2013 23:51 |

10 gadi
Reitings 3710
,taču es ceru,ka cilvēkiem dos laiku.

Cerība muļķa mierinājums. Nedzīvo utopijā.
24.02.2013 23:52 |

Reitings 1681
Zieniet es vienmēr esmu viarāk jutusi līdzi dzīvniekiem ne jau tāpec, ka tie ir augstāki par cilvēki, bet tieši otrādi - viņu pozīcijas un stāvoklis vienmēr būs zemāks un atkarīgs no cilveka! Un cilvēks vienmēr būs radības kronis - pats virzīs savu dzīvi un izvēlēsies savas darbības - dzīvnieks diemžēl vienmēr būs pakļauts cilvēkam un nespēs sevi aizstāvēt, lemt par savu dzīvi vai mainīt tās gaitu, kad iejaucies cilvēks!

Jā man ir vairāk žēl dzīvnieku. Cilvēks pats pieņem savus lēmumus - dažreiz pareizus, dažreiz nepareizus, bet pats! Un man žēl nabadzīgas vientuļās mātes palīdzības centros, bet ja parokam pagātne, tad kaut ko viņas izdarījušas nepareizi - vienmēr!!! Savukārt dzīvnieks nevar izdarīt nepareizi un atkarībā no cilvēka nevar neko vērst par labu!
24.02.2013 23:52 |

Reitings 8171
Ella bet tapec jau minejam,ka tad jasledz ciet visas sis rupnicas,lai nav kaitejums abam pusem ;) neviens nesaka,ka apstaklji ir labi,bet tu nedriksti atbalstit vienu un noniecinat otru. Neviena neteica ar putam uz lupam,ka tas rupnicas ir jasledz ciet,tas tika minets ka piemers jums labajam sirdim,ja velaties darit labu,tad dari lidz galam. Galigi neizdevas salidzinajums un megjinajums nosaukt mus par divkosem ;)
24.02.2013 23:53 |

10 gadi
Reitings 2673
ehhh... šādās diskusijam mūžām nenovedīs mūs pie kopsaucēja....

nesen biju pie mammas draudznes, viņa nopirka kažoku pa 2210Ls... mjā arī es viņu piemēriju un izteicu komplimentus. superīgs....

piekrītu becky - dzīve ir smaga!!!

Man ir žēl dzīvniekus, bet es nevaru iespaidot citu viedokļus... un ja vinu nav blakus, tad domas pavēršas visos ceļos.
24.02.2013 23:55 |

Reitings 335
Nazīc Ka jau iepriekš minēju,tad kažokzvēru audzēšana rada vides piesārņojumu,tieši tā pat kā lopkopība.
Vegāniska uztura audzēšana nerada piesārņojumu,jebkurš var dārzā izaudzēt kādu dārzeni.

Kaut kā ir baigi panesies tas vārds divkosība. Kā cilvēku,kas dara labu kādam var nodēvēt par divkosi?
24.02.2013 23:56 |

10 gadi
Reitings 2673
tb ja dzīvnieku nav blakus...
24.02.2013 23:56 |

10 gadi
Reitings 2673
Ka jau iepriekš minēju,tad kažokzvēru audzēšana rada vides piesārņojumu,tieši tā pat kā lopkopība.

Tad jau arī dzīvnieku patversmes rada piesārņojumu...

Un cilvēki rada vislielāko...
24.02.2013 23:57 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Ance Tu man par maniem cilvēka pienākumiem vari neteikt! Es pati zinu savus pienākumus-nekaitēt ne cilvēkiem,ne dabai.
Ja man ir jāizvēlās,tad es labāk nekaitēju dabai.

Tev kāreiz nav jāizvēlas. Pirmkārt kažokdzīvnieku audzēšana nekaitē dabai, bet tas tā. Es te vairāk gribu pakomentēt, ka tu sevi nostādi kaut kādas izvēles priekšā - cilvēks vai zvērs - , kaut gan tur nemaz nav jāizvēlas. Ja jau jūs (tā organizācija) esiet tik gudri piesaukt ārzemju pieredzi un esiet tik ļoti pārliecināti par sava mērķa cēlumu (es par to, starp citu, neko nesaku, jo pats mērķis nav it kā peļams, bet izpildījums sucks), tātad, ja jūs tiešām uzskatiet, ka šo nozai var likvidēt nekaitējot ekonomikai un cilvēkiem, kas ar to pelna iztiku, tad, lūdzu - plānu galdā. KĀ to izdarīt, lai citiem nav jāvāc jūsu mēsli, atvainojos. Izjaukt kaut ko nav māksla. Izstādājiet detalizētu un REĀLU plānu, nevis "kāds izdomās" vai "lauku tūrisms", kas viss ir bulšits, un jums neviens neko neteiks pretī. Tajā dienā, kad būsiet rēli izdomājuši, kā ar savu cēlo darbību nekaitēt citiem, arī es parakstīšos un piespiedīšu parakstīties visus, kas man apkārt. Bet pagaidām no jūsu puses skan tikai "blā, blā, blā, tas ir slikti, blā, nogalināšana, blā, amorāli, blā lauku turisms". BEZ.AT.BIL.DĪ.GI
24.02.2013 23:57 |

Reitings 335
Tāda sajūta,ka te lielākā daļa dzīvo pelēkā pasaulē un uz visu skatās ar negatīvu.
Jā es ceru,jā es dzīvoju ar pozitīvu skatu uz dzīvi un domu,ka es kaut ko varu mainīt.
24.02.2013 23:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits