Lancaster - man šķiet nepieņemama doma, ka sabiedrībā tiek uzskatīts par normu slepkavot! Tas ir absurdi vsp likt kādam piedzimt, lai spīdzinātu un pēc tam nogalinātu! Kur tad ir humānisms? Kur ir mīlestība pret dzīvību? Mēs nevaram salīdzināt dzīvnieka auguša savvaļā nāvi, jo tas ir dzīves cikls, visi mēs nomirstam, bet speciāli radīt dzīvību, lai to vardarbīgi atņemtu? Lai kādam būtu prieciņš par jaunu parpalu? Tas man ir morāli nepieņemami!
Un es neesmu liekule - esmu vegane, nenēsāju ādu, kažokādas, man mājās jau 5 gadu Ziemassvētkos ir mākslīgā egle, kuru es lietošu tik ilgi kamēr viņa galīgi nenolietosies! Es nemetu uz ielas atkritumus, jo man tas šķiet nepieņemami! Un mums mājās ir koka mēbeles, kuras mums kalpo jau 15 gadus un kalpos vēl tikpat daudz. Es neprintēju katru sūdu uz balinātā papīra, es ekonomēju ūdeni un netinu tualetes papīru pa pusrullim kad eju uz tualeti! Jā tie ir sīkumi kadam, bet es nejūtos liekulīga.
Julenok - tavi argumenti par eskimosiem (kuri savas kažokādas paši dabū un nēsā ja ne paaudzēm tad līdz iznēsājas, nevis pērk katru trešo sezonu jaunu!!!Pie tam pasaulē reāli cik ir eskimosu vsp :D) par cilvēkiem Sibīrijā, kuri minimāli un dabai draudzīgi patērē resursus (tu domā, ka viņi tur nomērdē dabu? Viņi ņem pašu mazāko, kas vajadzīgs) ir lieki! Mēs runājam par šiku, nevis tur kur tā ir nepieciešamība! Pie tam manas mammas tante dzīvo Sibīrijā visu mūžu - pie upes Ļenas, kas ir tiešām dziļi Sibīrijā un viņi tāpat pērk siltās sintetikas materiālu jakas, un apavus no veikaliem, kas ražo apģerbu šādiem apstākļiem! Jā tas nav lēti, bet cilvēki tur nemaina drēbes katru sezonu, bet tādas jakas nesā pat 10 gadus no vietas! Neviens tur nemedī dzīvniekus kažokiem, bet tikai ēdienam ja vajag, jo dzīvniekus arī audzē sētās - cūkas, govis, vistas! Tā kā tavs salīdzinājums ir nevietā. Ir tizli domāt, ka kaut kur Sibīrijā cilveki kā alu cilvēki dzīvo. Viņiem arī ir televizori, radio, rajonu centros ir internets.
Kalnos kapējiem un ekstrēmiem sportistiem visiem ir prof ekipējums! :D Tu domā, ka kāds sporto kažokā??? ādas zābakos? Tādu sportu izvēlās cilvēki, kam tam ir līdzekļi!
Nu vēl var pieminēt mazattīstītās kalnu vastis, kur domāju, gan cilveki nēsā kažokus, bet šaubos ka no couture un katru trešo sezonu jau šinšilu! Cilvēki tādas lietas nēsē gadiem, varbūt par visu pieaugušā dzīvi un atstāj bērniem.