Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Zīle
Jā var cīnīties paralēli. Atkal tu jauc iekšā kaut ko citu: bērnu vardarbību, korupciju...
Es mērķtiecīgi jaucu iekšā citas problēmas, lai parādītu tev TAVAS kļūdas. Mēs runājam par kažokzvēru aizsardzību, bet tu tā vietā, lai pēc būtības argumentētu par šo problēmu, piesauc citu problēmu - nežēlīgu izturēšanos pret vistām. Jā, ir tāda problēma, un kas no tā izriet? Tāpēc kažokzvēru problēma tiek atrisināta? Nē, netiek. Tāpat arī tas, ka mūsu valstī eksistē korupcija, zagšana, izvarošana, neattaisno nežēlību pret kažokzvēriem.

Bez tam arī tu izdari kļūdu, cenšoties vienādot visas problēmas. Kā jau norādīju, kažokzvēru problēma ir lielāka par citām dzīvnieku izmantošanas praksēm. Tas, protams, arī nenozīmē, ka citas problēmas tāpēc var ignorēt.

zili_rudzi
par to jau arī parakstījos.
bet tāpat par to arī būs miljoniem pret. varētu pat uzsākt nākamo diskusiju.
Es paredzu, ka tajā tēmā zīle ies iekšā un jautās "Ar ko gan kažokzvēri sliktāki par suņiem? Liekuļi jūs esat!"

Kā jau iepriekš minēju, tiek parādīti tikai daži zvēri nevis visa audzētava un visi zvēri.
Tātad tu spried par šo tēmu, bet pat neesi izlasījusi iniciatīvas pieteikumu? Tad varbūt beidzot pacenties to izdarīt: http://manabalss.lv/i/477 Tiek norādīts, ka problēma nav tikai konstatētajios labturības pārkāpumos, bet gan tajā šo zvēru audzēšana bez nežēlības nav iespējama.

_paris
vairāk izskatās, ka nevari nemaz tādus pirmavotus atrast
Man dziļi vienalga, kas tev izskatās vai izliekās.
01.03.2013 17:31 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Atsevišķos piesārņojuma aspektos tas kaitē pat vēl vairāk - ekoloģiski audzētās govis rada lielāku siltumnīcu gāzu piesārņojumu kā rūpniecisi audzētās. Bets pats galvenais - tā jebkurā gadījumā būs nevajadzīga cietsirdība pret dzīvniekiem. Turklāt šādu "ekoloģisku gaļu" nevarētu ražot masveidā, jo tam nepietiktu kaut vai zemes resursi.

Pati buutiskaakaa un lielaakaa probleema ir taa, ka cilveeku ir paaraak daudz un skaitlis turpina pieaugt. Esam sekmiigi apmaaniijushi Maates Dabas dabiigos sugu paarstaavju daudzuma reguleetaajus un muusdienaas izdziivo visi tie, kuriem dabiigos apstaakljos bija jau sen kaa jaanomirst vai nemaz pat nebija jaadzimst.
Domaa, lauksaimnieciiba nenodara postu? Tiek izniicinaatas aizvien vairaak mikrovides, lai ieriikotu jaunus laukus, jo vecajaas lauksaimnieciibas vietaas no zemes ir izsuukti visi iespeejamie mineraali un bariiibas vielas. Arvien vairaak mezji tiek nocirsti, purvi nosusinaati, jo tai visai vaajpraatiigajai cilveeku varzai ir kaut kur jaadziivo. Netieshaa veidaa nogalinaam daudz vairaak dziivu radiibu tikai ar savu eksistenci vien.
Jebkas, kas ir paaraak lielaa vairumaa, nodara skaadi. Govis sameeriigaa daudzumaa neko nepiesaarnjo, taapat kaa cilveeku sameeriigs skaits netrauceetu dabai un ekosisteemai.
Manupraat, ja gribam glaabt dziivniekus, ir jaasaak planeetu glaabt pashiem no sevis un lai cik cietsirdiigi tas neizklausiitos, daudzaas jaunatiistiitajaas valstiis dereetu ieviest 1 beerna politiku taapat kaa Kjiinaa, jo fiziski nebuus kur likt un ar ko barot vinju atvases naakotnee.
01.03.2013 18:36 |

Reitings 131
Domaa, lauksaimnieciiba nenodara postu? Tiek izniicinaatas aizvien vairaak mikrovides, lai ieriikotu jaunus laukus, jo vecajaas lauksaimnieciibas vietaas no zemes ir izsuukti visi iespeejamie mineraali un bariiibas vielas.
A par ko tad ir runa!? Protams, ka lauksaimniecība nodara postu, un tieši lauksaimniecības nozare - lopkopība ir tā, kas nodara vislielāko postu.

Govis sameeriigaa daudzumaa neko nepiesaarn
Bet govis nav samērīgā daudzumā. Tās ir mākslīgi savairotas ekstrēmos daudzumos, kam attiecīgi nepieciešams ekstrēms daudzums ar platībām ganībām un ekstrēms daudzums ar platībām lopbarības audzēšanai, ekstrēms daudzums arī citu resursu patēriņš un tiek radīts ekstrēms daudzums piesārņojuma. Daudz mazāk piesārņojuma un resursu jāpatēru augu barības saražošanai.

Manupraat, ja gribam glaabt dziivniekus, ir jaasaak planeetu glaabt pashiem no sevis un lai cik cietsirdiigi tas neizklausiitos, daudzaas jaunatiistiitajaas valstiis dereetu ieviest 1 beerna politiku taapat kaa Kjiinaa
Es piekrītu, arī cilvēku pārapdzīvotības problēma ir jārisina, tikai tu izdari to pašu kļūdu, ko zīle - pieminot citu problēmu, tev kaut kā sķiet, ka tādā veidā tiek mazināta dzīvnieku izmantošanas problemātika. Ja gribam glābt dzīvniekus, tad visupirms jāpārtrauc tīša viņu izmantošana.
01.03.2013 18:55 |

Reitings 9169
sceptid - es neesmu dziivnieku aizstaave, es esmu dabas aizstaave. Man ruup tieshi ekosisteema, dabiiguma saglabashana un resursu sapraatiiga izmantoshana,bet dziivnieku eeshanaa nesaskatu nekaadu probleemu, ja vien tiek viss nokautais patieshaam apeests, nevis izmests. Vieniigais, lai tie buutu augushi veseliigaa videe, jo ja aug sliktos apstaakljos, galjai ir ljoti zema kvalitaate. Taa kaa kljuudu nav.
01.03.2013 19:01 |

Reitings 131
Bet, kā jau paskaidroju, dzīvnieku patērēšana ir problemātiska ne vien no dzīvnieku aizstāvības aspekta, bet arī no dabas aizstāvības aspekta. http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_meat_production
01.03.2013 19:07 |

Reitings 9169
sceptid - protams, jo cilveeks ir negausiigs, nemaak laikaa apstaaties un ir izskeerdiigs! Tiek izmesta miskastee ntaas reizes daudz vairaak galja nekaa tiek apeesta! Vislielaakaa kaite ir restoraani, kur cilveeki apeed pusi un paareejais tiek izmests aaraa. Ja Z-amerikaa ir pienjemts njemt liidzi eedienu uz maajaam, kuru neapeed, tad daudzviet izlepusie eiropieshi pazinjo, ka tas esot sliktais tonis njemt uz maajaam paarpalikumus, ka vinji jau badaa neesot, taapeec lai visu met aaraa.
01.03.2013 19:13 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
parakstiju un publicēju dr.lv un fb! ticu, ka katra balss var ko mainīt!
01.03.2013 20:00 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Man dziļi vienalga, kas tev izskatās vai izliekās.

Kad iedzen stūrī,tad jau vairs nav ko teikt :D
01.03.2013 22:57 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-man loti patiik tas ,ka var panemt uz maaju.Mums tas tiesi skaitaas labais tonis,jo es lieku saprast,ka eediens bija loti garsiigs,bet vienkaarsi nespeeju apeest visu.
02.03.2013 02:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
sceptid - ar šo tu parādīju, ka man ir taisnība, tā ir, kad sadomā visādus avotus, kuru nav.
02.03.2013 06:52 |

Reitings 659
Reģ: 15.04.2009
Ja likvidēs fermas, kā es varēšu nopirkt jaunu kažociņu????? domājat ar galvu!!!!!!!!!!
02.03.2013 11:32 |

Reitings 131
krista
Jā, izšķērdība izpaužas ne vien patērējot dzīvnieku produktus, kuriem jāizšķērdē resursi vairāk kā citiem produktiem, bet arī metot arā produktus.

_paris
ar šo tu parādīju, ka man ir taisnība, tā ir, kad sadomā visādus avotus, kuru nav.

Ar šo tu parādīji, ka tu nelasi tēmu un vispār nerubī, ko raksti. Avoti ir sniegti jau komentārā 01.03.2013 02:05. Cita lieta, ka man ir slinkums meklēt visiem 27 avotiem pilnās publikācijas, kur ir aprakstītas metodes. Tam arī vajadzētu būt saprotamam, ņemot vērā, ka tēma nav par gaļu, ne visas publikācijas ir pieejamas bez maksas un jau devu saiti uz vieno nesenākā un apjomīgākā pētījuma publikācijas, kurā secinājumi daļa pārklājas ar tām 26. Vari iepazīties ar to: http://www.finlay-online.com/FILE/read%20meat....pdf
02.03.2013 16:39 |

Reitings 306
Reģ: 02.06.2012
Parakstījos, aizsūtīju draugiem, brīnījos, cik daudz domā, ka tas nav slikti. Jāsāk domāt, kas ir mani draugi. Rīt piespiedīšu parakstīt ģimenei šito, kad radu saiets būs.
11.05.2013 00:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits