Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

10 gadi
Reitings 3710
joselyn Man ļoti žēļ,ja tas Tev šķiet reālisms! Varbūt tad ir vērts paskatīties uz pasauli no cita skatu punkta? Jo man dzīvē nekā pelēka nav

Manam skatu punktam nav nekādas vainas. Nedzīvoju es mākoņos, bet neesmu arī negatīvisma ieskauta. Bet ja man ir ideja, kas kaut ko aizliedz vai aptur, es piedāvāju arī alternatīvas.
25.02.2013 00:14 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Auto jau sen nav luksus lieta, bet norma. Reāli visi tgd var atļauties auto at ļoti lētus un vecus auto.

Nu un tas, ka kādu audzē lai nogalinātu ir normāli? Hmmm, ja pēkšni mēs uzzinātu, ka kaut kur Ķīnā audzē fermā bērnus, lai pārdotu viņu organus bagātiem ķīniešiem tad tas aŗī būtu normāli? Nē, domāju, ka visas šausminātos cik tas ir briesmīgi. Starp citu es nemaz nešaubos ka mūsu pasaulē viss ir iespējams.

Nu Nazīc, atsakoties no kažokādas es nenonāku alternatīvas priekšā, jo meklēt alternatīvu vajag tad kad atsakies no nepieciešamas lietas! Kažoks nav nepieciešama lieta. Reāli nenēsājot to mēs neko nezaudējam! Tas ir luksus - ir/nav... dzīves kvalitāte no tā nemainās!
25.02.2013 00:15 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Arī šeit diskusijā sākumā - nez no kurienes oponenti sāka bāzt iekša, ka redz mēs visi esot pret cilvēkiem.

Nezinu, vai tā tiešām kāda teica (es tiešām nē), bet jūs esiet nevis PRET cilvēkiem, bet gan variet KAITĒT viņiem pie tam neuzņemoties nekādu atbildību.

tāpat ja es kadreiz aistāvu homoseksuāļu tiešības mani nolamā ka es pati esmu lesbiete!

Geju/lesbiešu tiesību aizstāvēšana neatņem tiesības heteroseksuāļiem. Audzētavu likvidācija rada kaitējumu, par kuru jau esmu gari izteikusies.

Vai arī ka es neēdu gaļu - tieši oponenti man agresīvi metas virsū un aptuveni liekas, ka ja būtu steika gabals blakus man to iestūķētu rīklē!

Nevienu neinteresē tavs dzīvesveids un neviens ar varu neko neuzspiež. Tieši otrādi - vienkārši ir jāapdomā visis savas rīcības aspekti, neesiet nekādas pasaules nabas, kas var darīt un nedomāt. Tā tomēr ir nopietna iniciatīva, kas ietekmē daudzus cilvēkus.
25.02.2013 00:16 |

Reitings 3
Reģ: 25.02.2013
Man omite stradaja taja A/ S gauja, kad vel bija talie PSRS laiki un tajos talajos laikos, tad vel nevarēja izvēleties darbu, ja esi bijis veterinars vienigais tuvākajā apkaimē, Tevi nozimēja un basta. Viņa mileja tos dzivnieciņus, ārsteja, viniem bija normali buri, arī tagad cik zinu ir, un es atveros maziņa, ka vina PARDZīVOJA , ja kadai ūdelei vai lapsinai kaut kas notika, man tos dzīvnieciņus deva turet rokas, katram bija savs būris, arī tagad, cik zinu, daudz kas nav mainījies.

Es mīlu dzivniekus, sapņoju par kazoku, bet neperku, tapec, ka zel uz svis nesāt dzivniecinu, kuru redzeju bērnība, bet teikt, ka visi, kuri strada saja industrija ir sadisti, ir stulbi un neželīgi.
25.02.2013 00:18 |

Reitings 3755
Jā,man ir žēļ cilvēku,kas zaudē darbu taču es neesmu biznesmenis,kas var pagādāt jaunas darba vietas,es esmu aktīvists,kas iestājās par kaut ko!

Tad atrodi kādu aktīvistu/biznesmeni, kas piekritīs tev palīdzēt un radīs jaunas darba vietas. Tas ir tavs pienākums. Kā jau teicu:vienkārši ir jāapdomā visis savas rīcības aspekti, neesiet nekādas pasaules nabas, kas var darīt un nedomāt. Tā tomēr ir nopietna iniciatīva, kas ietekmē daudzus cilvēkus.
25.02.2013 00:18 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012

sen jau zināms tas, ka uz kuģiem, kas ceļo pa lielajiem okeāniem ne tikai tas notiek...
25.02.2013 00:19 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Hmmm, ja pēkšni mēs uzzinātu, ka kaut kur Ķīnā audzē fermā bērnus, lai pārdotu viņu organus bagātiem ķīniešiem tad tas aŗī būtu normāli?
tas bija domāts par šo!!!
25.02.2013 00:21 |

Reitings 335
Ance Nu neuzskatu es to par savu pienākumu,bet ļoti labprāt palīdzēšu ja varēšu.
Līdz brīdim,kad būs savākti 10000 paraksti vēl ir daudz laika,tādēļ padomāt par šīm lietām vēl ir laika daudz,taču vismaz ir sākta kāda kustība un cilvēki ir sadzirdējuši.
25.02.2013 00:23 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Pilnīgi bezjēdzīgi te kaut ko komentēt. Jau pēc virsraksta izlasīšanas sapratu, ka te "ies karsti". Un pie nekāda kopsaucēja te tāpat nenonāks, jo satiekas divas pilnīgi pretējas puses ar pilnīgi atšķirīgiem uzskatiem un domām. Tāpēc meitenes, kas iestājas PRET dzīvnieku mocīšanu - liecieties mierā.. tiešām, nav jēgas diskutēt. Paldies jums par to, ka esat tik līdzcietīgas, ticiet man - tas atmaksāsies! Bet ar tām, kas neredz tālāk par savu degungalu un sāk pieminēt absolūti neiederīgus faktus, ko pa ausu galam kaut kur padzirdējušas, lai tikai kaut kādā veidā oponētu, nav vērts diskutēt. Viņām ir savi uzskati un basta. Tā tas arī paliks. Jūsu uzskati un argumenti neko neizmainīs.
Es šajā gadījumā pavīpsnāju par meitenēm, kas zvēru nogalināšu modes industrijai uzskata par normālu "dabīgo atlasi" un sāk pieminēt ķīmisko rūpniecību piesārņojumu, lēto darbaspēku utt. Atveriet acis un neesiet nu tik tupas!

Reitings 1681
Nazīc es teicu, ka vairāk man ir žēļ dzīvnieku! Es neteicu, ka attektos palīdzēt cilvēkam. Un es lieliski pamatoju kapēc dotajā situācijā man dzīvnieku ir vairāk žēl. Un man nemaz nenāk pratā izvēlēties vienu! Es varu aizbraukt uz patversmi atvest našķus suņiem un pastaigāties ar viņiem un es arī ziedoju naudiņu un mantas Enģeļu dienās un citos pasākumos. Es vasarā voluntēju bērnu slimnīcā, palīdzot slimiem bērniem un pirms gada arī pensionāru patversmē - un arī baroju pa ziemu putnus, piedalos talkā, regulāri apmeklēju patversmes. Es mammas skolā šoruden vadīju pulciņu bērniem, kuriem nav kur pēc skolas palikt, jo vecāki stradā, palīdzeju pildīt mājasdarbus bēniņiem, kuriem grūtības ar mācībām. Man nav jāizvēlās kam palīdzēt un nesaprotu kāpēc kadam tas ir jādara. Ir mūļķīgi meklēt kontrargumentus tam ka kāds vsp grib kādam palīdzēt! Kāds spēj vairāk kads mazāk! Bet teikt, ka kāds palīdz nepareizajam vai kāda jēga palīdzēt ja nevari izglabt visus???

Piemērs, manas mammas klasē vienu puiku mājās sita - viņs zilumos visu laiku, tramīgs, psiholoģiski traumēts. Mana mamma aizgāja pie skolas sociāla pedagoga, lai šo lietu virzītu uz policiju vai bāriņtiesu, uz ko soc.pedagoģe teica, ka tāda ir dzīve un visus tāpat neizglabsi. Mamma tāpat devās talak un begās iesaistījās policija un bariņtiesa - izrādās, kas tētis bija patēvs un sita visu ģimeni - bāriņtiesa un sociālais dienests palīdzeja tai mātei tikt prom uz patversmi un tgd to vīrieti tiesās vai tml - tik sīki jau nezinu, bet tai mātei paša nepietiktu drosmes aiziet. Un forši, ka ir tādi cilveki kā mana mamma, kas izgļāba iespējams šo bērniņu un viņa brālīti, nevis vienaldžīgi pagrieza muguru, jo visus jau neizglābsi! ;)

Reitings 3755
Ance Nu neuzskatu es to par savu pienākumu,bet ļoti labprāt palīdzēšu ja varēšu.

Njā, visi jau nevar būt tādi muļķi kā es. Dzīvoju ar pārliecību, ka par savas rīcības sekām ir jāuzņemas atbildību. Bet šeit arī diskusijai pielieku punktu. Let's agree to disagree.
25.02.2013 00:27 |

Reitings 3
Reģ: 25.02.2013
Forestkid, Ella, es domaju, ka neviena no meitenem, kura megināja aponēt, nemeģinaja versties pret dabu, lidzsvaru un dzīvniekiem ka tadiem.

Bet domajot par problemu , tieršām, nak gaisma ļoti daudzi aspekti un momenti. Ekonomiskais aspekts + tradicionalais aspekts. Indija cilvēki need gaļu, jo viniem raža ir 4 reiz gada, mes esam citadaki, kapēc mums vasara gribas mazāk gaļas, bet ziema - vairak. Kapēc mums kažokada saistas ar kaut ko siltu (kaut vai mūsu suņa/ kaķa kažociņs), gēnu petnieki apgalvo, ka mums tas ir mūsu gēnos, diemžēl vai par lielu laimi,

7 reizes megināju kljūt par vegetārieti un nevalkāt adu. Nespeju, un viss. Tad jau labak kalancaster atzit to visu par nnormu, nevis dzivot ideotismā!
25.02.2013 00:28 |

Reitings 335
Ance Paldies par Tavu viedokli.
Good night! ;)
25.02.2013 00:29 |

Reitings 1681
Ance:

Nezinu, vai tā tiešām kāda teica (es tiešām nē), bet jūs esiet nevis PRET cilvēkiem, bet gan variet KAITĒT viņiem pie tam neuzņemoties nekādu atbildību.

A kā tad ja pagriež otrādi? Tātad cilvēkiem kaitēt nedrīkst, bet cilvēks drīkst nogalināt, iznīcināt lai pašam būtu labi? Ok... :D

Un vsp nav kaut kadi viduslaiki, kad ja esi piedzimis kalēja ģimenē tad tev par tadu jākļūst. Cilveki, kas strāda tajā sfērā takš nav piesieti tam darbam - kas viņiem klaušas jamaksā, vai līgums ar sātanu 6 paaudzēs, ka tieši šajā sfērā jastradā???

Pasaulē ir izzudušas daudzas sfēras, cilvēki zaudeja darbu, bet atrada citas - kādas sfēras izzušana nav katastrofa - tas ir normāli un dabiski. Kādreiz takš ogles bija kurināmais un cik daudz bija nodarbināto!? Un tad tā sfēra izzuda un nāca jaunas tehnoloģijas, cilvēki pārorientējās! Nāk jaunas mašīnas cilvēku profesijas izzūd un uzrodas jaunas! Nebūs kažokādu būs cita joma, kur cilvēkus nodarbināt. Tā ka tas nav arguments.
25.02.2013 00:30 |

Reitings 3755
Piedod, Ella, nevarēju paklusēt. Tu būsi tā drosminiece, kas ies pie slēgto audzētavu bijušo darbinieku bērniem, kad tiem nebūs ko ēst, jo tētis zaudējis darbu, un stāstīsi, ka tas viss ir tāpēc, ka nedrīkst kaitēt dzīvniekiem? Šaubos. Bērni un sievas nevienu šinšilu nenokauj, kāpēc tiem ir jācieš no jūsu rīcības?
25.02.2013 00:33 |

Reitings 3755
Meitenes, iniciatīva ir laba, bet skatieties tālāk par savu mērķi, nākotnē! Un apdomājiet 10x KĀ to sasniegt. Parasktus arī Lindermanis savāca, tā kā tā nav nekāda māksla un apsveicama rīcība.
25.02.2013 00:35 |

Reitings 1681
Nu nevajag dramatizēt Ance! Mana mamma kādreiz stradaja par šuvēju ateljē, kuru slēdza un visi darbinieki palika bez darba un mana mamma bija vientuļa māmiņa ar mani uz rokām un zini mēs nenomirām badā, bet mamma nenīdēja, bet darīja un mainīja citu darbu, saņēmās, pielāgojās. Un neba mēs tādi vienīgie.

Tu tgd saki tā it ka iznīcinot kažokzvēru audzetavas tiktu piespriests nāves sods tiem cilvēkiem. Tāpēc jau cilveks ir domājoša būtne, radības kronis, lai pats lemtu par savu dzīvi! Tie cilvēki takš nav kā šinšilas būrī, kas neko pašas nevar, ko???

Un iznīcīnāt nozari ir viens, bet es vsp apellēju pie cilvēku morāles, kad cilvēki to visu atbalsta! Ne visi cilvēki ir aktīvisti, kas spējīgi kaut ko reālu darīt, bet jau savādak domāt ir liels solis uz priekšu!
25.02.2013 00:41 |

Reitings 3755
Ella, aizbrauc uz laukiem un tad paskaties, kādas tur ir "iespējas pielāgoties". Mana mamma arī zaudēja darbu uzņēmuma likvidācijas dēļ, tāpat kā tētis un, ja godīgi - es brīnos, kā mēs nenomirām badā. Jo nebija darba. Atceros to visu ar šausmām, tāpēc arī tāds cepiens.

Strādnieki, kas tur strādā ir tik pat ieslodzīti kā tās šinšilas, ko tur kauj. Nedomāju, ka kādam tā ir sapņu profesija, to dara, jo savādāk nav, ko darīt. Atšķirībā no šīnšilas, strādnieks, ja to izlaiž no ieslodzījuma, nevarēs pārtikt no pērnā gada čiekuriem.

Es jau neko nesaku par jūsu uzskatiem, tie ir apsveicami un ideja ir laba savā būtībā, bet kāda jēga no tā labā darba, ja tas nes tikpat daudz kaitējuma? Tieši tā, jāsāk domāt, bet jādomā ir PLAŠĀK. Ir jāpieņem sliktākais iespējamais scenārijs un jāsagatavojas tam, lai uzveiktu šo situāciju tā, lai neviens neciestu.
25.02.2013 00:59 |

Reitings 1681
Ance, citā diskusijā tu teici ka kažokādas nepatīk. Tad varbūt pie ta arī apstājies!? Runa nav par ekonomiku bet par to vai tev tas ir pieņemami vai ne? Takš lai cik gribētos un lai cik parakstu būtu pret, neviens nozari nelikvidēs, ja negribēs. BEt katrs cilvēks pats atbild par sevi - un tev nav jāsagrauj nozare, lai varētu riebties tas kā kažokādas tiek iegūtas.

Un vsp cilvēki nepērk kažokus, lai atbalstītu ekonomiku. Šaubos ka kāds to dara patriotisma vadīts. Un cilvēki, kam kažoki riebjas nekad tos nepirks tikai tāpēc, ka redz kāds no tā tiek pabarots.
25.02.2013 01:05 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ir iespeeja savaadaak parakstiities, ja nav latvijaa bankas konta?
25.02.2013 01:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits