Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
forestkid padoma,kas rada lielaku piesarnojumu kazokada rupnieciba vai apgjerba,kas radits tikai no maksligajam izejvielam, rupnieciba ;) necenties iegalvot,ka otrais ;) tavs izaudzetais tomats darza neatspekos tavu n-to dermatina zabaku pari ;)
24.02.2013 23:58 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
jā. mani pārsteidza tas, ka par divkosēm u.c. taml. vārdos tika nosauktas tās, kuras parakstījās. būsim reālas, tas ir bāzts sejā tikai, lai pastrīdētos, pierādītu, ka tev nav taisnība, ka neesi racionāli domājoša būtne, bet staigājošs rozā mākonītis. reālajā dzīvē neviens nevar būt mazgāts nevainībā, kad runa iet par tik globāliem pasaules procesiem. manuprāt, vārds "divkose" pilnīgi un galīgi neiederas. kam tas ir vajadzīgs? es priecājos, ka ir tādas meitenes, kurām tas rūp un raisa pārdomas. tas taču ir tikai un vienīgi pozitīvi. kāpēc tāda pretreakcija? nesaprotu.
24.02.2013 23:59 |

Reitings 335
CariDee Kādēļ patversmes vispār pastāv? Dēļ cilvēku nespējas uzņemties atbildību!
Ja cilveki vairāk domātu ar galvu patversmes vispār nebūtu vajadzīgas un nebūtu piesārņojuma.
25.02.2013 00:00 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Apmaiņa ar resursiem diemžēl nenotiek. Un reāli cilvēkam jau nemaz nav ko dabai dot! Cilvēks tikai patērē un tas ir fakts. :)

Un dzīvot zaļi nozīmē arī saglabāt līdzsvaru - un audzēt mākslīgi dzīvniekus, lai nogalinātu nav līdzsvars dabā. :) Grozi kā gribi. Un kažoks nav nepieciešams lielākajā daļā kur tas tiek nēsāts! Smieklīgi, bet tieši tur kur ģeografiski kažoki ir must have - tos cilvēki lielākoties nespēj atļauties. Tas ir luksus - un es neskatoties ne uz kādu ekonomiku un tml spriedelējumiem, nepiekritīšu, ka dzīvnieka noslepkavošana - dzīvības atņemšana attaisno luksus lietiņas, kurai nav nemaz pamata funkcijas. :)

Un zini es tik daudz necepos par to, ka tas viss eksistē, ka ekonomika bla bla un tml lietām - es saprotu, ka pasaule mainās lēni un ir lietas, kuras neizdosies iznīdēt, bet es cepos par to, ka cilvēkiem trūkst vnk morāles - ka cilvēks savās domās to spēj pieņemt. Un es pārleicināta, ka ikdienā Jūs visas esat foršas, gudras, jaukas meitenes, bet cik daudzas no jums te anonīmi, kur jūs nepazīst, savās domās attaisnojat to dzīvnieku ciešanas. Ja reāli jau te jusm nekas nav prakstiski jādara, nav jāiet pikitēt pret to vai tml, bet tikai jūsu domas.... un tās ir tik amorālas un vienaldzīgas. :)

Cerams, ka kadreiz jūsu tuvinieku ceļa nagadīsies kads cilvēks, kas uzskatīs ka slepkavības ir ok... Ka tā ir daļa no dzīves.
25.02.2013 00:01 |

Reitings 8171
Veganisms ir viens vienigs bizness,kadam no lielajiem cilvekiem pasaule,kuram tas ir izdevigi,jo, ka jau Ance mineja,tiek nemitigi kaut kas jaukts,bet pec tam viss jasavac parastajiem cilvekiem. Ziniet es arii needu galju,bet nemetos ieksa par dzivniekiem,jo saprotu,ka tada veida busu tikai viena liela liekule.
25.02.2013 00:02 |

Reitings 335
Ance Kazokzvēru audzēšana rada piesārņojumu! Tas tā!
Mūsu mērķis nav atrast cilvēkiem jaunas darba vietas kā to var nesaprast! Tas nav mūsu pienākums. Mūsu pienākums ir izglābt dzīvniekus.
Protams,mēs par cilvēkiem arī domājam un ja mēs izdomāsim kādu plānu kā palīdzēt cilvēkiem,kas zaudēs darbu,tad tas būtu super! Bet! Ta nav mūsu mērķis.
25.02.2013 00:03 |

Reitings 1681
Nazi es nesaprotu kapēc tu visu laiku salīdzini, ka sir labāks un kas ir sliktāks! Bļāviens reāli truli tas ir, jo te jau nav jaizvēlās starp kaut ko - tu vari būt pret kažokādām un pret mežu izciršanu! Bāc būt pret kažokiem neizslēdz kaut ko citu! Kādā sakarā tu te kaut ko salīdzini - kas ir labāks kažokādas vai mākslīgā sintētika? Nu kamoon - vai tad viens izslēdz otru? Kāpec tu domā, ka atsakoties no kažoka mēs veicinam sintētiku? Cilvēks var neatbalstīt kažokus un nenēsāt sintētiku - kur problēma? Vai tad peikrītot vienam mēs automātiski atbalstam otru?Tu visu laiku meklē kur piesieties, bet reali ķeries pie pēdējā salmiņa.
25.02.2013 00:05 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Cari Dee man ne tikai kaimiņos bija cilvēks,kas tur strādāja,bet es šo cilvēku saucu arī par draugu!Un?Cilvēks no tā sliktāks nepaliek,nekur citur dabūt darbu ar algu ar kuru var arī dzīvot(ne tikai galsu knapi savilkt)nevar!Tur alga bija pieklājīga un ar izaugsmes iespējam,tas ir nostrādājot kaut kādu konkrētu laiku algu palielina līdz 5Ls stundā.Un ši cilvēkam pašam ir mākās kaķis,suns.Bija divi suņi viens rudenī nomira un šis "sadists",kura vecums ir nedaudz pāri 30 par šo suni raudāja,un raudāja vēl vairākus mēnešus pēc viņa nāves.Sunim pagalma stūrīti ir kaps,vasarā būs arī apmalīte un piemineklis.
Ar ko tad šis cilvēks ir sliktāks par tiem,kas stradā par krāvējiem maximā?Tikai ari to,ka savu sievu,bērnu un mājdzīvniekus baro ar kvalitatīvu ēdienu,nevis pabirām zem nosaukuma "nocenots" un kaut kādiem draņķa kitekatiem un chapijiem.Un gribēt paēst labi un savu ģimeni un mājdzīvniekus pabarot labi ir tikai cilvēcīgi.

Reitings 8171
Ella tev,ka tikai maksligo lietu piekritejai tiesam nav ko dot pretii dabai,tas tiesa :) Man gan ir :)

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
forestkid tā ir vēlviena skarbā lieta ar ko es saskaros dzīvojot Juglā ar savu mīksto sirdi.

Bet kā vienmēr es tur neko nevaru padarīt... NEKO!!!

Es redzu uz ielas - sit suni - es aizrādu... es varu iesist saimniekam (nekad nebija vajadzības)

Es redzu uz ielas - sit bērnu .... es gribu iesit mammai, tētim... (bet neko tas nemainīs)

aizies mājās un suns/bērns dabūs, jo kkāda trakā uz ielas bļauj virsū un draudz...

(es vienmēr saku CIK PRETĪGI VECĀKI.... FŪŪŪŪ)
25.02.2013 00:06 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
forestkid, kā tu vari teikt, ka tas nav jūsu pienākums, ja jūs atņemiet cilvēkiem darbavietas (teorētiski, ja jums to sanāks izdarīt)? Ja tu kādam salauz, piemēram, datoru, tev nav pienākums nporkt jaunu vietā vai to salabot?

10 gadi
Reitings 3710
Tāda sajūta,ka te lielākā daļa dzīvo pelēkā pasaulē un uz visu skatās ar negatīvu.

Tas ir reālisms, starp citu.

Un es pārleicināta, ka ikdienā Jūs visas esat foršas, gudras, jaukas meitenes, bet cik daudzas no jums te anonīmi, kur jūs nepazīst, savās domās attaisnojat to dzīvnieku ciešanas. Ja reāli jau te jusm nekas nav prakstiski jādara, nav jāiet pikitēt pret to vai tml, bet tikai jūsu domas.... un tās ir tik amorālas un vienaldzīgas.

Es to visu varu arī pateikt dzīvē utt. Es neattaisnoju dzīvnieku ciešanas, bet uz to visu skatos ar vēsu prātu, jo diemžēl, bet tie dzīvnieki (konkrētie) tiek audzēti tādam liktenim (tāpat kā dzīvnieki, kas paredzēti apēšanai- lai cik skarbi tas neskan). Jā, es atbalstītu kaut kādu stingrāku monitoringu utt, bet aizliegt, apturēt ir bezatbildīgi.

Un jā..auto arī ir luksus lieta.

Reitings 335
Nazīc Es nesaku,ka mākslīgo materiālu rūpniecība ir videi draudzīgāka. Es saku,ka tā ir draudzīgāka dzīvniekiem.
Un kāds vēl bizness! Vegānisms? ! Nu kas par sviestu!
25.02.2013 00:07 |

Reitings 8171
Ella tapec,ka apzinati vai neapzinati,bet ta ir,ka atbalstot kaut ko vienu tu noliedz otru shaja gadijuma,jo sekas neesi izanalizejusi :) Shi ir nopietna lieta nevis mulkjoshanas :)

Anyway shii diskusija paliek apniciga,talak tikai palasisu :)
25.02.2013 00:07 |

Reitings 1681
Starp citu mūžīgo cīņu - zvers vai cilvēks vienmēr saskata oponenti. Džīvnieku aizstāvji nepozicionē sevi tādā veidā. Arī šeit diskusijā sākumā - nez no kurienes oponenti sāka bāzt iekša, ka redz mēs visi esot pret cilvēkiem. Arī Nazīc īpaši pieminēja, ka es esot pret cilvēkiem, bet atbalstu tikai vienu radību. Un tas ir bullshits. Vnk ja diskusija ir par kažokiem tad runa ir par kažokiem es uzreiz neuzskaitu visu pret ko esmu vai par ko esmu. Tas jau ir akmens oponentu lauciņā.

tāpat ja es kadreiz aistāvu homoseksuāļu tiešības mani nolamā ka es pati esmu lesbiete!

Vai arī ka es neēdu gaļu - tieši oponenti man agresīvi metas virsū un aptuveni liekas, ka ja būtu steika gabals blakus man to iestūķētu rīklē!

Un vsp nesaprotu kāpēc dažiem cilvēkiem ir tik agresīva nostāja pret kaut ko labu, pret cilvēku vēlmi palīdzēt, izglābt. It kā tas, ka izglābjot džīvnieku cilvēkam ģimenē nomirs tuvinieks un lūk viņs ir pret to visu...
25.02.2013 00:09 |

Reitings 335
joselyn Man ļoti žēļ,ja tas Tev šķiet reālisms! Varbūt tad ir vērts paskatīties uz pasauli no cita skatu punkta? Jo man dzīvē nekā pelēka nav :)

Reitings 3
Reģ: 25.02.2013
Negribu likties divkosīga, jo patiesībā saprotu gan abas barikāžu puses... Sizetu neskatījos.

Nezinu, kadas tur ir tajas audzētavās apstakļi, ceru, ka viss mainīsies līdz ar sižetu. Bet tas, kuras rakstīja, ka no radiem atteiktos, ja tie tada sausmu pilnaja vietā stradatu, ir IDEOTKAs, manuprat.

Kapec? Tapēc, ka braucot uz Siguldu, biezi nepamanam, ka pabraucam garam tadam ciemam, ka GAIJA un tagad atcerēsimies A/S Gauja, tatad kazokus. Daudzi no sada ciema brauc uz darbu uz Siguldu, rīgu, bet biļete uz vienu galu maksā gandrīz 2 ls, ne vis var izbraukat. Un ir periodi, kad A/S Gauja ņem papildus cilvekus, un tie uz šo bridi nāk un palidz dirat dzīvniecinus... Traki, traģiski, bet vietējie iedzīvotāji priecājas, sadisti? Nē, pazīstu vienu slima berniņa mammu, kura nevar atstat bernu uz ilgu laiku, kaut ko knapinās, bet kad ir iespeja NOGALINAT DZIVNIEKU, bet patiesiba piestradāt , lai nopirktu bernam zales, viņa ir laimīga. Jus vispar neapjēdzat, kada Latvija ir situācija r darbiem???

Reitings 8171
Un kāds vēl bizness! Vegānisms? ! Nu kas par sviestu!

Tiek celtas arvien jaunas rupnicas,kas rada pelnju,tiek noligts letais darbspeks,ka rezultata pelnja ir lielaka,ka ja to nedara cilveki no 3. pasaules valstim vai kjinieshveidigie. Ka rezultata tiek izskausta daba,ka rezultata cilveks paliek arvien slimaks,ka rezultata atistas vel viens bizness. Varetu jau vel daudz ko atrast,bet tas taa neiedziljinoties dizhi :)
25.02.2013 00:11 |

Reitings 335
Ance Salaužot cilvēka datoru es nevienam vispār neko labu neizdaru.
Taču šajā gadījumā es iestājos par kaut ko,kas man šķiet pareizs un labs. Jā,man ir žēļ cilvēku,kas zaudē darbu taču es neesmu biznesmenis,kas var pagādāt jaunas darba vietas,es esmu aktīvists,kas iestājās par kaut ko! ;)
25.02.2013 00:12 |

Reitings 8171
Ella tu pati pateici,ka labak izvelies palidzet dzivniekiem nevis cilvekiem :D
25.02.2013 00:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits