MIA tomēr brauc uz UK

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Tātad,es jau pirms kāda laika rakstīju,ka Martā braucu uz Angliju. Daudzas man prasīja,uz kurieni braukšu utt,bet nemācēju atbildēt,jo pati vēl 100% nezinu.
Situācija ir tāda,es esmu sakrājusi naudu,tagad tikai jāatrod uz KURIENI braukt,kur es varu atrast darbu un kur ir kaut kādas iespējas :)
Mans jautājums būtu tāds,kur Jūs man ieteiktu braukt,vai kur Jūs pašas dzīvojat? Varbūt kur ir pavairāk kafejnīcas,noliktavas,utt? (''Melnais darbs'' mani nebiedē,to jau esmu teikusi iepriekš)
Pati Londona man šķiet ir padārga. Varbūt East London ir labāk? Man vajag ieteikumus :(
Vispirms gribu atrast apmēram vietu un tad jau internetā atrast dzīvesvietu vai pat darbu (to gan laikam meklēšu uz vietas)
Tāpat gribētos atrast kompanjonu,bet nu tas laikam būtu pagrūti,braukšu viena. :D
Žēl,ka nav paziņu kas tur dzīvo,bet nu es esmu drosmīga un riskētāja.
Vēl kādi ieteikumi pirms braucu varbūt? :) Ipriekšējā diskusijā vairāk bija kritizētāji nekā ieteicēji bet tā ir mana dzīve,tāpēc - ja nav ko ieteikt,nesakiet neko.
23.02.2013 19:57 |

Reitings 116
Reģ: 28.01.2011
Dzívesvietu var pameklét gumtree.com tur daudzi privátie piedává istabinas.

Bet par pilsétam nemacesu teikt zinu ka daudzi latviesi dzivo Birmingham un Peterborough bet par darba iespéjám gan nezinu.

Tev vajadzeja pieteikties Anglijas domubiedru grupá draugiem.lv, tur biezi piedava darbu latviesi, viesnicas un picerijas.

Kadu laiku atpakal tur bija darba piedávájums Dominos picerijá, kur dzivesvietu pirmo menesi apmaksaja darba vieta. Protams minimala samaksa, bet sakumam jau der. Un darbinu piedávája latviesu meitene, tá ká, iesaku pameklét.
23.02.2013 22:49 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Ja pretendē uz melno darbu, tad jau visur daudz maz vienādi, gan darbi, gan attieksme no darba devēju puse! Viss tālākais atkarīgs no tevis un veiksmes!
Bet nu skaidrs tas, ka no sākuma noteikti viss jānoskaidro par dzīvesvietu un vai darbs tiešām ir, citādi var sanākt ļoti bēdīgi, ja nav diezgan lieli iekrājumi, pie tam ari rezerves iekrājumiem būtu jābūt, lai, ja, kas var atpakaļ uz LV tikt (pašai tā ir bijis, ka darba devējs pateica, ka 3 stundu laikā ir jāizvācas, darba nav un lasies prom un viņam bija vienalga, ka nebija naudas, lai tagad dzīvotu viesnīcā un meklētu jaunu darbu, pie kā palikt nebija, dzīvoju mašīnā 10 dienas, tajās stāvvietās pie bāņiem palikām pa nakti, pa dienu sēdējām arā uz soliņa, pastaigājāmies pa mežu, tuvējo pilsētu, jo nebija naudas, lai braukātu kaut kur riņķī!Reti riebīgas sajūtas, bet labi, ka vismaz divatā ar draugu bijām).
23.02.2013 22:52 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Ja, patiesam Niderlande paslaik ir populars aizbrauceju merkis. Zeme, kur ari vienkarsa darba veicejus uzskata par cilvekiem :) Bet, ja nav valodas, tad tikai spid fabriku utml.darbs.
23.02.2013 22:57 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Meitenes, vai tiešām Latvijā ir tik drausmīgi, lai brauktu strādāt melnstrādnieku darbu uz Angliju??
23.02.2013 23:03 |

Reitings 729
Raella Wow! Drausmīgi :(
Es šobrīd cenšos sakrāt cik vien varu,jo man arī vajag to drošības sajūtu,ka gadījumā ja kas,es varu palikt viesnīcā vai braukt atpakaļ,jo pašai kājas trīc nenormāli. Trakākais būtu tas,ka UK neesmu bijusi vispār un nojausma man ir tik cik kādus 3mēnešus diendienā esmu lasījusi visos sīkumos par valsti,darba iespējām,bet pati tagad svārstos,jo negribas aprauties - aizbraukt uz vietu kur itkā dzīvošana lēta,bet darba nav,vai otrādi,darbs ir bet dzīvošana tik dārga,ka tur sanāks tas pats kas LV. Pamatīga dilemma.
23.02.2013 23:04 |

Reitings 729
enija Tā nav,bet gribas nedaudz kaut kādu dzīves pieredzīti arī. Man ir tikai 18,man vienmēr viss tika nolikts priekšā uz paplātes,nu pašai gribas izsisties. Tādā gadījumā,jā..melnais darbs mani nebaida :)
23.02.2013 23:06 |

Reitings 1073
Mia, pabeigusi jau esi skolu? :)

ne par to, baida vai nebaida, bet vnk šos melnos darbus strādājot var ļoti sačakarēt veselību. Vai tas ir vajadzīgs? Manuprāt, labāk izmācīties un strādāt normālu profesiju, nekā savu veselību un laiku izniekot...
23.02.2013 23:08 |

10 gadi
Reitings 2587
enija, Tu laikam joko :D Nonem rozaa brilles un painteresejies, kas notiek Latvijaa aiz "oficiala" aizsega. Luk, arzemes gan var izmacities un, tiekot sava amataa, ari cilveciski dzivot.
23.02.2013 23:13 |

Reitings 50
Reģ: 08.06.2010
Es nu jau kops oktobra dzivoju Birmingemaa. Kad braucu projam dzirdeju parsvara skeptiskus viedoklus-ka uk lasisu senes, stradasu noliktama utml. Iesakuma pec 1, 5 ned dabuju darbu noliktava un bija vel 1 darba piedavajums noliktava un vel kadam 3 agenturam taisijos rakstit. Stradaju 3 dienas tik noliktava, kad sanemu uzaicinajumu uz darba interviju agenyura kas darbojas viesmilibas jomaa-joma kura ir augstaka izglitiba un kuraa velos ko sasniegt.taa nu tagad stradaju.agentura ir labs iesakums, bet darbs nav oastaavigs, tapec jasoma pavasarii par darba mainu.
Atbraucu gan ar draugu un seit bija jau kur dzivot uzreiz. Bet dzivesvietu nav gruti atrast, ja esi gatava dzivot ar svesiem cilvekiem shared house. Mes gan dzivojam ar draugiem kopa.
Ja anglu valoda laba, tad drbu atradisi un nevajadzes gluzi melho darbu stradat, varbut iesakuma tikai. Man valoda nav ipasi laba, bet te gustu praksi.
Es gan neatbraucu meklet seit laimi, bet gut pieredzi, iespaidus, uzlabot valodu, ka ari naudinja nav slikta, varu daudz vairaak atlauties :) vienigais minuss laikapstaakli, drumais, lietainais laiks un daudzu tautiibu sajaukums, kas ne visai patiik.
23.02.2013 23:15 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012
Tu vidusskolu uzspēsi pabeigt? Tev šis gads taču pēdējais, cik noprotu.

Man draudzene pārcēlās uz Angliju, dzīvo Londonā, 1 h braucienā no centra. Istabiņu atrada jau caur esošām paziņām. Darbu atrada pēc mēneša aktīvi sūtot CV. Strādā saistībā ar tiešo pārdošanu. Būtībā, ja negribi melno darbu darīt, tad meklē darbu tiešajā mārketingā. Tur zināšanas un pieredze īpaši nav nepieciešama. Tik un tā notiek apmācība pāris dienu garumā, ar ko būtībā pietiek, lai strādātu.

Nu pats galvenais, ja būs lemts aizbraukt - aizbrauksi. :)
23.02.2013 23:15 |

Reitings 4
Reģ: 02.12.2011
nu rūpnīcas ir daudz East Midlandos, Es biju pagājušo gad, strādāju pastā, darbs bija viegls tik jābūt ātriem pirkstiem, datorsistēmā vadīju sūtījumus. bet zinu ka tur daudz rūpnīcu riņķī. Piemēram nesen un arī tagad turpinās Markss&Spencer paplašināšanās viņi meklēja vairāk kā 800 darbiniekus. Un ko vēl varu ieteikt, sākumā kamēr nav darba uz līguma, iesaku doties uz aģentūrām, tādu tur daudz, viņi dod sākumā nepatstāvīgu darbu, (pazvana kad viņu sadarbības partneriem vajadzīgi darbinieki, tas var būt 5 dienas nedēļā, vai 2, tas atkarīgs no aģentūras) bet ja parādi ka gribi tad stabili tiec vienā vietā un atliek tikai pierādīt ka proti strādāt.
Es dzīvoju Derby, Nottingham. Anglijas vidiene un dzīvošana tur arī bija lētāka nekā okeāna piekrastē.

Lai veicas. :)
23.02.2013 23:16 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Te, ja dari melno darbu, nevien neko uz paplātes toč nedod!Šeit tevi vērtē pēc roku veiklības un izturības!Stulbi, bet fakts!Un tas tā pat nav tik viegli kā no sākuma liekās!
Bet es pati atbraucu, izkāpu no sava ikdienas kostīma un iekāpu džinsās un džemperā un darīju melno darbu, izturēju, daudz ko sapratu, uzzināju par sevi!

Bet ja tev ir tikai 18, tad NL nav priekš tevis, jo saņemsi ļooooti maz, vari palasīt par viņu apmaksas sistēmu!
Bet es vispār neatbalstu, ka tādā vecumā laižas prom, ja ārzemēs domā palikt pavisam, tad ok, var attīstīties utt., bet ja nē, tad tie tiešām būs vējā izmesti gadi, ja vēlēsies atgriezties LV pēc tam, tad ar darbu būs grūti, jo nebūs ne izglītības, ne darba pieredzes LV.
23.02.2013 23:17 |

Reitings 1073
grecia es vienu mēnesi nostrādāju attiecīgu darbu, attieksme bija šausmīga. Un tad iedomājos, kā ir Anglijā, vispār drausmīgi.
Jā, zinu, ka te augstākā izglītība nav nekas, algas mazas.. Bet tā negribas pārcelties dzīvot uz ārzemēm naudas dēļ. Ģimeni un draugus atstāt..
23.02.2013 23:19 |

Reitings 729
Vidusskolu pabeidzu jau pagājušogad.
Es esmu diezgan spītīga tādā ziņā,man konkrēti gribas sākt no nulles,nevis lai kādam kaut ko pierādītu,bet pašai priekš sevis. Es zinu,ka NEKUR nav zelta kalni un viss pašam jāizcīna,bet es esmu to iekalusi galvā un gribu,gribu,gribu! Tajās pašās noliktavās. Nu,kāda vaina darbam? Es neesmu no tām,kurām patīk offisā visu dienu srādāt. Es zinu,ka tikšu galā,protams būtu jauki,ja būtu tur paziņas pie kā padzīvot,vai kopā ar kādu braukt,bet tik un tā braukšu. Latviju mīlu un 100% braukšu atpakaļ,bet laikam vienkārši gribas dzīves pieredzi! :)
23.02.2013 23:29 |

Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
MIA - ja gribas dzīves pieredzi labāk braukt brīvprātīgajā darbā vai kaut ko tamlīdzīgu atrast.
Jo strādājot melno darbu nekādu lielo pieredzi negūsi, tikai sapratīsi, cik smagi un grūti var būt!
23.02.2013 23:32 |

10 gadi
Reitings 2587
Taas nu gan ir mulkibas par Niderlandi. Jastradaa normaalaa firmaa, tad ari jaunajiem bus normala alga. Ja, ta ir taisniba, ka lidz 23 gadiem ir mazaka likme, tacu vienlaikus ari mazaki nodokli. Kad es vel stradaju caur agenturu, manu jaunaako draudzenju "mazaa" alga bija lielaka par manu pilno algu.
23.02.2013 23:37 |

Reitings 4
Reģ: 02.12.2011
Lasot saprotu, ka tu vēl nezini kā tas būs, tici man Tu noteikti neesi gatava tam, kas tevi tur sagaida. Es negribu tevi iebiedēt. Pati devos kopā ar savu puisi, dzīvojām pie viņa vecākiem, kas tur ir jau 3 gadus, un es pēc 2 mēnešiem nolēmu, ka nav tā vērts, un atgriezos. Nespēju iedomāties kā būtu ja dotos viena bez pazīstamiem, kas sagaida.

Jā ok, tur var ieiet veikalā un neskatoties iegādāties visu ko sirds kāro katru nedēļu, jo atalgojums ir augsts, īpaši pelnot diviem cilvēkiem. Bet tas viss nekad neaizstāj palikušo robu dodoties prom.

Droši vien jau ka tas ir katram savādāk , bet manu prāt nevar teikt ka esmu gatava, tam kam tu nekad nebūsi gatava, pirms nepamēģināsi. Būs reizes, kad viss liksies vnk briesmīgi, jo dien dienā noliegt galvu un saprast ka Tu tur neesi nekas īpaši rūpnīcās, bet tai pat laikā redzēt ka visa pasaule tev ir vaļā un iespēju pilnas rokas. Galvenais ir pieņemt pareizo izvēli un nešaubīties. Pieredze tā viennozīmīgi būs ļoti laba.

Braucot prom es domāju tieši tā pat kā tu, Otrreiz dodoties es uz to visu raudzītos pa visam savādāk nekā tad kad devos pirmo reizi.
23.02.2013 23:41 |

Reitings 729
gitas Iebiedēji nedaudz,bet tomēr,kā Tu tagad uz to visu skatītos,ja brauktu pirmo reizi un ko Tu varbūt darītu savādāk?
23.02.2013 23:49 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
MIA, lai Tev izdodas! Par Angliju nekadus padomus nevaresu dot,bet izklausas,ka esi looti parliecinata par savu izveli!! :) Ja cilveks merktiecigi dodas uz savu merki,tad logiski,ka sekos rezultati!!! :)

p.s. kadus 6 gadus atpakal biju Irija. Pazinu tur loooti daudz latviesus un neviens nestradaja fabrikas,kaut kadas audzetavas vai tamlidzigas vietas. Vini stradaja veikalos,kafejnicas,restoranos... nu nav ta,ka visi aizbrauceji sez vagas un lasa zemenes!
24.02.2013 00:07 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Protams,ka negribu teikt - viss bus ideali, dzivesvietu atradisi uzreiz un darsb pats Tevi samekles.. Neviens nesaka,ka nevajadzes pacinities no sakuma,bet "kas mekle,tas atrod."
Veiksmi!!
24.02.2013 00:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits