Dzmedējusi neesmu, bet bija iemesls interesēties par dzmdību namiem. Sapratu, ka dzemdēšu Valmierā, Cēsīs vai Siguldā. Valgā arī it kā ir ok, bet var nepaspēt, zinot, cik māsai mazā ātri piedzima :D
Cik esmu pētījusi, tad labākie DzN ir Siguldā un Bulduros. Personāls atsaucīgs un telpas esot labas, patīkamas. Bet es neesmu profesionāle ( :D ) tādēļ, iespējams, šeit spēsi gūt kādas atbildes:
Rīgas DzN vairāk neiesaka, nekā iesaka. Par Bulduriem arī labas atsauksmes dzirdētas. Bet daudz kas atkarīgs no pašas dzemdētājas. Jārēkinās, ka ārstiem tas ir darbs un sāp visām, grūti ir visām, tāpēc jāklausa, ko ārtsts/vecmāte/māsiņas saka.
man pat vairs nav galvenais uci puci,bet gan lai tās durvis ir ciet,lai neblenž katrs kam nav kauns + lai kkādu studentu nav + un lai tam bērnam palīdz piedzimt -tā lai negūst kādas traumas,kas paliek uz mūžu
nu par blenzējiem un studentiem vajag atrunāt jau iepriekš. Gad biju Gaiļos uz tīrīšanu (bija MA), tur par studentiem pajautāja. Būtu teikusi NĒ, nebūtu 2 meičas, kas blenz man TUR :D Bet mani tas kkā nesatrauca.
Es jau domāju, ka labāk ir samaksāt (jo Cēsīs, Valmierā, Siguldā, Bulduros, ja neesi tur deklarēts, ir jāmaksā), nekā paciest visādas šņagas.
Man pašai gribētos Valgā dzemdēt. Bet, kā jau teicu, zinot, kā māsai bija (18.00 atnāca no veikala, domāja ar vīru ēst taisīt - nogāja ūdeņi... Aizbrauca uz slimnīcu un mana krustmeita plkst. 22.00 bija klāt), neriskēšu tādu gabalu braukt. Tad ir jābrauc iepriekš, bet ar vīru kopā sanāk padaudz maksāt. Bet atsauksmes par Valgu loti, ļoti labas.
Cik maksā parakstīt līgumu ar vecmāti? Nav aktuāli, bet tik intereses pēc. Ja paraksta līgumu, tad viņu var jebkurā laikā uztriekt augšā,kaut nakts vidū?
Man liekas, ka nav nekāda vaina dzemdēt Rīgas DZn. Jārēķinās, ka tas ir lielākais dzemdību nams Latvijā, tāpēc arī pieredze gan labā, gan sliktā tur ir raibāka. Ņemot vērā statistiku, Rīgas dzemdību namā katru gadu piedzimst 1/3 daļa no visiem jaundzimušajiem Latvijā, tāpēc, manuprāt, saprotams, kāpēc par šo iestādi nākas dzirdēt biežāk. Kas vēl - ar pozitīvo pieredzi neviens forumos un medijos nedalās.
Ir jāizvēlas tuvākais dzemdību nams, jo , kad sākas dzemdības gribas nokļūt ātrāk slimnīcā, neviss ilgi braukt uz kaut kurieni. :D
Un parastās dzemdības ir bezmaksas.
labāk vispār nelasīt nekādus komentārus netā, nav veselīgi. Katrai tomēr ir citādāk un pašai būs sava pieredze.
Es dzemdēju DzN, neko sliktu nevaru teikt. Pašas dzemdības bija ok, pati vien nevarēju mazo izspiest, mani morāli dr atbalstīja. Protams, nebija ideāli, bet mazo katru dienu apraudzīja. Vienīgais mīnus, kad pirmo reizi baroju mazo ar krūti, tad īsti nepaskatījās un neparādīja kā pareizi darīt. Bet pie katras manas bažas mani uzklausīja un palīdzēja.
Vispār jau tie studenti iet uz turieni nevis blenzt jums TUR aiz bezkaunības, bet gan mācīties, lai nākotnē ārstētu jūsu bērnus, jūs pašus un tā tālāk.
Un jebkurai slimnīcai Latvijā ir līgumi ar medicīnas skolām, tā kā nav ko raudāt un ļaut vien studentiem mācīties :)