Vienīgās meitenes, kuras es šeit nesaprotu, ir tās kuras saka - man nebija tēva, es to nenovēlu nevienam, tu esi šausmone/atvīlēja/ragana/utt.
Es izaugu bez tēva un bez mīlošas mātes. Bet esmu vesela, kā par brīnumu - spējīga, pašpārliecināta, precēta un vēl gaidu bērnu O, brīnumi - cilvēki aug par personībām arī bez mīlošas, idializētas ģimenes.
Mans bioloģiskais tēvs nomira, kad man bija 2,5 gadiņi, mātei tajā brīdī bija vien 17 gadi. Viņa ar mani palika stāvoklī no bagāta veča, kuru piespēlēja mana ome. Divus gadus pēc bioloģiskā tēva nāves māte iepazinās ar vīrieti - bez bērniem, bez iznesa un vēl nez kā, piedizma brālītis, vēlāk arī māsiņa. Patēvs mani mīlēja, bet līdz zināmam vecumam - tad sāka dzert, nenākt mājās, sist māti utml. Es savukārt, kopš vien sevi atcero, klausos no visiem radu radiem tekstus - tu esi bārene, tas jau nav nekāds brālis/māsa, tu esi negribēta, tu esi sabojājusi man dzīvi, tu esi tāda, šitāda, vēl kaut kāda - liekēde, maita, nepateicīga, jā - arī par sučku esmu saukta, sista un pazemota. NEKAD man nav bijis noslēpums, ne tas no kura spermas esmu radīta, nedz arī tas, ko mana piedizmšana ir kādam nodarījusi.
Patēvs radīja vēl vienu bērnu ārpus laulības ar māti. Ar kuru gan mums visiem ir liegts iepazīties un kontaktēties. Arī šis bērns bija mana vaina - jo māte uzskatīja, ka es radu visas nesaskaņas ģimenē.
Oi žē, cik reizes man līdz padsmit gaiem vien netika krāmētas mantas un netiku sūtīta uz bērnu namiem... Saskaitīt nevaru visas tās reizes, kad esmu sista, pazemota par to vien ka esmu šajā pasaulē. Bet!
Es mīlu savu brāli un māsu kā savu miesu un asinis, viņu dēļ es darītu visu. Māti es cienu un apbrīnoju par visu, kas viņas dzīvē noticis un nekad nelaimē nepamestu. SAvukārt, patēvs manās acīs ir gļēvs cilvēks, kurš par nožēlu, sevi dzīvē ir aizlaidis postā. Nav viņa vairs, nedz mātei, nedz mīļākajai un nedz arī kādam no viņa bērniem.
Es esmu izaugusi ar pašas veidotām vērtībām, izpratni par labo un ne tik labo. Saprotoša un atbalsotoša, bet ne ar muguras liekšanas sindromu. Man nav mazvērtības kompleksu tikai tādēļ, ka manam brālim mācīja, ka esmu neīsta, esmu liekēde vēl laikā kad man bija knapi seši gadiņi. Es vienmēr esmu mācējusi būt stipra un sniegt vairāk kā ņemt, ja es redzu izskaidrojumu konkrētajai situācijai. Esmu laimīga, pilnvērtīga un smaidīga sieva.
Iespējams, es neesmu pārliecināta par to, ka spēšu būt laba māte - bet tas ir vairāk saistīts ar faktu, ka es vienmēr esmu bijusi vispirms pieaugusi mazākajiem savā dzīvē. Vispirms esmu bijusi vecākā māsa, piemērs. Un finansiālā situācija šobrīd nav spoža, bet es nekad neesmu teikusi, ka nemīlēšu, ienīdīšu savus bērnus vai vēl nez ko.
Ar to visu es vēlējos pateikt - nekā nosodāma, žēlojama vai nīstama es šajā situācijā neredzu, jo cilvēki aug paši par sevi - attīstās un veido savu nākotni, neatkarīgi no tā vai viņus mīl, izlasa vakara pasaciņu vai vēl nez kādas muļķības. Cilvēks ir būtne jau piedzimstot - nevajag slāpēt viņa raksturu un viņa attīstību ar kāda cita problēmām un aizspriedumiem. Laimīgs var būt jebkāds ģimenes modelis - un bērns būs laimīgs, ja vien būs vesels, spējīgs un netiks bremzēta viņa individuālā attīstība.