mode prasa upurus/muļķības/nabadzība

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Šodien, braucot sabiedriskajā, aiz gara laika papētīju jaunas meitenes(tieši to ģērbšanās stilu). Viss jau būtu skaisti un lieliski, tikai viens liels BET...
daudzas ģērbjas ļoti plāni. Rudens zābaki(nereti šādā ledū un sniegā uz 10cm papēžiem), plānas bikses, jaciņa vispār...
nu kas tāds :

Šāda tipa jaka, zem kuras ārā lien mazs džemperīts

Šādi plānie zābaciņi, kas ir domāti septembrim...
Tas viss ir ļoti skaisti, bet vai tiešām tā ir jāģerbjas ziemā, mīnuss grādu salā???Ja Jūs teiksiet, ka tikai kur tā var aizskriet ātri, piemēram, uz veikalu, tad cilvēks rauktu ar personisko automašīnu, nevis tricinātos pieturiņās.
Tātad:
a)tā ir modes lieta ģērbties tā, jo pastāv uzskats, ka visi kažoki , cepures vai uzpūstās pufaikas ir neglītas un nestilīgas, t.i ziemā nevar skaisti un silti saģērbties;
b)cilvķi tiešām ir tik nabadzīgi, ka nav ziemas drēbju
c)es neko nesaprotu no šādām lietām...
20.02.2013 14:54 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vakardienas mīnusos? :D Pareiz te saka ka auto iekapjot no rita pirmas 5 vai cik minutes jau var ragā sasalt kamer auto sasilst. To zin tie kas bieži braukā ar savu auto:D
21.02.2013 08:53 |

Reitings 370
Reģ: 29.01.2009
Es arī tieši tāpat domāju, visi tie plānie mētelīši, īsās jaciņas, nekādas cepures.
Bet nav jau tik traki. Daudz labāk kā bija agrāk, kad meitenes staigāja īsajās pufīgajās jaciņās un ar pliku muguru. lielākādaļa jau tgd tomēr ir normālā mētelī.
21.02.2013 08:58 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
ā,aizmirsu piebilst-labāk stulba cepure nekā labs meningīts :D
21.02.2013 09:05 |

Reitings 27552
labāk stulba cepure nekā labs meningīts šitais labs.+ :D
21.02.2013 09:09 |

Reitings 1534
Te ir atbilde tām, kuras arī nesaprot šos cilvēkus, kas plāni ģērbjas. Došu ieskatu...
Man negribas domāt, ka esmu no tām, kuras knapinās ar virsdrēbēm, bet ņemot vērā to, ka gana bieži man kāds pajautā: "Tev tiešām nav auksti?", tad laikam jādomā, ka esmu gan.

Kad man tā jautā, viss, ko gribas atbildēt tādiem cilvēkiem, ir "vai Tev nav vienalga? vai izskatās, ka man salst?" Es, ja godīgi, uzmanību tam nepievēršu vispār, cik atbilstoši laikapstākļiem ir saģērbies cilvēks (ja vien nav pilnīgās galējībās). Ja viņš tā ir apģērbies, tā ir bijusi viņa izvēle. Un gan jau viņam ir savi motīvi tā darīt. Vai tiešām par to jālauza galva?

Es vispār neesmu salīga un lielāko komfortu jūtu tad, kad man ir nedaudz vēsi. Ārā, ne telpās. Visi mēteļi, ko izvēlos, nav super biezi. Dūnu jakas man nepatīk kā izskatās un nemaz neesmu pārbaudījusi, cik viņās ir silti, bet super mīnusiem man ir kažoks un viņā man ir ļoti karsti, tādēļ uzvelku labi ja 3x pa visu ziemu. Mājās man patīk siltums, bet uz ielas es neciešu sajūtu, ka man ir tik silti, ka gandrīz jāsvīst. Galvenais, lai siltumā ir kājas un rokas, ko tā arī cenšos uzturēt. Citādi es varētu staigāt kaut džemperī.
Mēteļus atļauties varu, tādēļ neesmu no otrās kategorijas. Virsdrēbju skapī karājas, ja kādu neaizmirsu, 8 aktuālie dažādu krāsu un dizainu ziemas mēteļi un katru gadu, sezonai nākot, es kolekciju papildinu vismaz par 2. Tā kā tas, cik viņus pērku plānus, ir mana izvēle. Siltākās ziemas dienās velku rudens mētelīti un uzlieku kažokādas apkakli, kas silda pietiekami. Un daži no mēteļiem pat ir pirkti tādi, kas izskatās biezāki, nekā ir tikai, lai nerosinātu šausmas cilvēkos, kuri ir tik pārņemti ar svešā naudas maka biezuma analīzi.

Maza atkāpīte un nebūt ne uzbrauciens... autorei. Tikai maza interese.

Vai diskusijas pieteikuma tekstu Tu izkopēji no kkurienes vai rakstīji pati? Jo viens no cilvēkiem, kurš cosmo.lv man saistās ar sistemātisku garumzīmju un pieturzīmju nelietošanu vai nepietiekamu lietošanu, ir Marta. Un te pēkšņi saprotams un patīkami lasāms diskusijas pieteikuma teksts...
21.02.2013 09:24 |

Reitings 27552
Vai diskusijas pieteikuma tekstu Tu izkopēji no kkurienes vai rakstīji pati? Jo viens no cilvēkiem, kurš cosmo.lv man saistās ar sistemātisku garumzīmju un pieturzīmju nelietošanu vai nepietiekamu lietošanu, ir Marta. Un te pēkšņi saprotams un patīkami lasāms diskusijas pieteikuma teksts...
Cepums šoreiz ar lielu - Nu vajag mācēt ta palielīt ka faktiski apdirsi cilvēku. Bez ta jau nevar , nu nekadi un nekad! Njaaaaaaa
21.02.2013 09:30 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kubiete - kāpēc uzreiz "ap.irsa," šeit katrai, kam nav slinkums piekasās par vienu aizmirstu komatu, tā ir ierasta prakse, gandrīz kā tad, kad nav par ko runāt, runā par laiku un šeit tas pats, tikai runā par interpunkciju, un vai nav gluži tā, ka pati mēdz par to aizrādīt? ;)
21.02.2013 09:35 |

Reitings 1534
Nu vajag mācēt ta palielīt ka faktiski apdirsi cilvēku. Bez ta jau nevar , nu nekadi un nekad! Njaaaaaaa

Kubiete, mans mērķis nebija palielīt vai apdirst, bet pajautāt. Un jautājumu es pamatoju ar faktiem, ko esmu novērojusi ;)
21.02.2013 09:36 |

Reitings 27552
Bļīn dāmas. Ārā tik smuka diena. Drīz pavasaris. Miers un pasmaidam:)
21.02.2013 09:38 |

Reitings 1534
;)
21.02.2013 09:40 |

Reitings 4129
Es atceros sevi tīņa gados un man gribētos sevi nopērt. :D Absolūtajā topā man bija gari svārki un īss džemperītis. Vēders pliks un bieza fufaika, kas nekad nebija aiztaisīta, lai redz, ka man nav resns vēders, tas nekas, ka ārā -5 grādi. Šausmas, šausmas. :) Nekad neticēju vecākiem , kas teica, ka tiklīdz pieaugšu, tā sākšu ģērbties, lai silti nevis stilīgi. Vecums pienāca ātrāk nekā domāju. :)
21.02.2013 09:46 |

Reitings 1534
fufaika, kas nekad nebija aiztaisīta, lai redz, ka man nav resns vēders,

ha ha ha ha
Tik labi izklausās :D
21.02.2013 09:47 |

Reitings 7781
ne, es tekstu pati rakstiju, garumzimes lietoju tikai tad, ja rakstu jaunu temu, jo man ir slinkums, un nereti seit ieskrienu uz paris min tik diena. ari komatus +/-maku likt. tapec man izglitibas trukumu nevajadzetu piesaukt. vienigi slinkums.
21.02.2013 10:50 |

Reitings 7781
kubiete, uzdir** gan vina man(nevis nevainigi pajautaja, nostadot it ka fakta prieksa, jo tas nebut ta neizskatijas), bet tikai tapec, ka tema cilveku aizskara, jo vina pati ta dara!
21.02.2013 11:00 |

Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Es gan vienmēr esmu bijusi tā meitene, kura ģērbjas silti - ziemā tikai bikses, džinsas, nekādu svārku, vilnas zeķes, 3m garas šalles, dažādas stilīgas cepures... atceros, ka šaļļu un cepuru man mājās bija desmitiem, katru dienu citu varēju vilkt :D stiloju tādā veidā. Gan pusaugu gados, gan arī tagad.
21.02.2013 11:00 |

Reitings 1534
kubiete, uzdir** gan vina man(nevis nevainigi pajautaja, nostadot it ka fakta prieksa, jo tas nebut ta neizskatijas), bet tikai tapec, ka tema cilveku aizskara, jo vina pati ta dara!

Tēma mani neaizskāra, bet uzrunāja. Un drīzāk mani pārsteidz tā cilvēku māka šausmināties par apkārtējo izskatu un īpašībām. Seko līdzi sev un priecājies. Jo tāpat visas no mums izskatās tā, ka IR kur piesieties. Bet vai nav vienalga? Labi, protams, liekas muļķīgi, ja Tev acīmredzami un nepārprotami ir skaidrs, ka meitene salst mīnus grādos ar superplānām kaprona zeķubiksēm, pliku galvu un sarkanām ausīm, varbūt no īsās jakas ārā lienošo vēderu un muguru, bet spriest par to, kā cilvēks jūtas zem plānāka mēteļa kā Tavējais, ir drīzāk klačoties gribošas omes stilā.

Par skarto beztēmu - Man tikai liekas savādi, ka cilvēks var rakstīt tik kardināli atšķirīgi. Bet nevienā brīdī nepārmetu Tev izglītības trūkumu.
21.02.2013 11:20 |

Reitings 7781
ta jau ir, ka reizem mums skiet, ka pazistam kadu, piemeram, kaut vai savu virieti, bet tad viena diena saprotam, ka cilveks nebut nezinam. ta tada atkape no temas nedaudz. \
saja sakara es varu ieteikt paskatities raidijumu dzives krustceles. interesanti(www.tv3play.lv)
21.02.2013 11:25 |

Reitings 27552
Par tām dzīves krustcelem.Neskatos kad redzeju identisku sižetu tada pašā krievu raidījumā. Un vēl0viņi piemelo faktus.

Bija stasts par to ka šķirās ar vīru sieviete ar diviem palieliem berniem.Atuveni 6 gadi nav nekur stradajusi. EX medmāsa, un šo momenta panem darba. Tie ir klaji meli. Viņai ilgus menesus naktos macities un atkal likt eski, un kartost papirus lai sanemtu atlauju stradat par medmasu.Nevis ka tur radija ka uzreiz pienem, un momenta sak stradat.
21.02.2013 11:38 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Par tām, kas nesaprot, kapēc citas ievēro plāni apģērbušās meitenes.
Jo es nodrebinos paskatoties uz knapi nosegtu muguru vai punci :D Nevis speciāli blenžu, bet, ja ieraugu, jā, ir neizpratne, par riskēšanu ar veselību.
Un, ja arī meitenes uzsver, ka nesalst (arī manis redzēta forumiete to te teikusi), nu paskatās cilvēki dīvaini uz meičuku kurpēs, kad citām zābaki un cepures.
21.02.2013 11:39 |

Reitings 27552
A Tu cereji ka atzisies ka salst? To var tapat redzet ka visa zila pārsalusi:D
21.02.2013 11:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits