mode prasa upurus/muļķības/nabadzība

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Šodien, braucot sabiedriskajā, aiz gara laika papētīju jaunas meitenes(tieši to ģērbšanās stilu). Viss jau būtu skaisti un lieliski, tikai viens liels BET...
daudzas ģērbjas ļoti plāni. Rudens zābaki(nereti šādā ledū un sniegā uz 10cm papēžiem), plānas bikses, jaciņa vispār...
nu kas tāds :

Šāda tipa jaka, zem kuras ārā lien mazs džemperīts

Šādi plānie zābaciņi, kas ir domāti septembrim...
Tas viss ir ļoti skaisti, bet vai tiešām tā ir jāģerbjas ziemā, mīnuss grādu salā???Ja Jūs teiksiet, ka tikai kur tā var aizskriet ātri, piemēram, uz veikalu, tad cilvēks rauktu ar personisko automašīnu, nevis tricinātos pieturiņās.
Tātad:
a)tā ir modes lieta ģērbties tā, jo pastāv uzskats, ka visi kažoki , cepures vai uzpūstās pufaikas ir neglītas un nestilīgas, t.i ziemā nevar skaisti un silti saģērbties;
b)cilvķi tiešām ir tik nabadzīgi, ka nav ziemas drēbju
c)es neko nesaprotu no šādām lietām...
20.02.2013 14:54 |

Reitings 305
Reģ: 29.01.2009
Nu maz kurš 18 gados domā par siltumu, pati agrāk tā staigāju un pat nedomāju par kaut kādu apsaldēšanos, vispār nedomāju, patika, kā ģērbos. Nu bet par apaviem runājot, es vēl līdz šīm nēsāju zābakus ziemā ar papēdi, un ne to mazāko, man patīk, jo uzskatu, ka "špiļka" piedot sievišķīgumu, nepatīk, kad meitenes staigā ar bezpapēžu zābakiem kā puiši, gaita paliek kaut kāda vīrišķīga. Nevaru sevi iedomāties bez papēžiem, jūtos tajos ērti, nu un cepures arī nenēsāju, vēl laikam nav vecums pienācis.
20.02.2013 16:56 |

Reitings 43
Reģ: 23.10.2012
+1 Gurri

Neesmu ne maza skolniece, ne modes upuris, ne nabadzīga. Un jā.. man nav jāģērbjas kā citiem un tāda biezuma drēbēs kā citiem tikai tāpēc, ka vairumam tā ir labi un tā šķiet norma, kaut arī man pašai tas sagādā lielu diskomfortu. Man vienmēr ir silti - gan +30, gan -25 grādos, kaut arī ziemā ģērbjos salīdzinoši plāni un valkāju rudens zābakus (kas laikam ir tīrās šausmas :D). Un man nesalst un jūtos ideāli! Šalli un biezus džemperus nevalkāju vispār, jo ir labi tikai ar krekliņu, jaciņu un kādu no saviem rudens mētelīšiem. Varbūt tā ir norma, bet novirze no normas varbūt ir tādās meitenēs kā Marta, kurām, iespējams, ir traucēta asinsrite un organisma termoregulācija. :)
20.02.2013 17:06 |

Reitings 130
Reģ: 23.08.2010
ojā, padsmit gados es arī biju ziemas laikā stilīga, atceros-īsa rudens pufaiciņa (ok,zem tās bija 2 džemperi :D) un botes (tās botes man tā patika! )ar vilnas zeķēm! :D tā ka nodrošinājusies biju!
tagad vsp esmu tāda siltummīle, ka jau laikam oktobrī sāku vilkt ziemas virsdrēbes un zābakus!
20.02.2013 17:06 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Pusaudzes vecumā bija mega augstie papēži ziemā, plānā jaciņa, lai tikai neizskatītos par resnu. Tagad galvenais, lai pašai silts un kājām silti.
20.02.2013 17:14 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mani nevareetu nosaukt par truuciigu,bet es arii aizbraucu uz Sanfrancisko "izraadiities" pusplika un peec kaadas stundas teicu viiram-dod man to sleeposanas jaku-nenormaali salst...:D
Es domaaju ,ka es noteikti geerbtos taa, lai silti !Man arii ir bijis taa ,ka masiinaa zobi klab 4am un darbaa viss jaavelk nost,jo atkal karsti...
Mammaam vispaar liela taisniiba visaa-es arii vilku "bumbierenes"-paldies mammai!
20.02.2013 17:20 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Jaunības maksimālisms.. Okej. :D
Es arī esmu viena no tām, kuras te aprunā par jaunības maksimālismu un staigāju ziemā ar zābakiem, kādus pašā sākumā ielika. Ne man salst savā mētelītī, ne man ledainas kājas tajos rudens zābaciņos. Pie valsts laikapstākļiem vispār gribas uzdot jautājumu, kas ir pareizais apģērbs šajā gadalaikā un kas nē? Kad nedēļu turās ap 0 un -2 grādiem, protams, ka nevilkšu biezos, siltos zābakus, kas paredzēti vismaz -15, lai kājas sutējas. Un pat ja jāiet vien 15 min uz kaut kurieni, karsti kājām ļoti. Arī legingos staigāju, nekādas vainas, tajos ir krietni siltāk kā džinsos! Kādreiz staigāju pufaikās un biezajās jakās, kopš pēdējo 2 gadu laikā esmu pārgājusi uz mētelīšiem, ziemā ir krietni siltāk. Viss atkarīgs no gaumes, stila un katra cilvēka kaprīzēm. Es nevaru visos apavu veikalos atrast kaut vienus garos zābakus, kuri man patiktu par normālu, vienas sezonas cenu, nekas cits kā potīšzābaki man neatliek un tie pat patīk rkietni vairāk kā garie. Un sastūķēt tos džinsus garajos zābakos arī mēdz būt nogurdinoši.
20.02.2013 17:34 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Oij, jā, es ieplešu acis pamatīgi skatoties uz to, kā ģērbjas jaunas meitenes/sievietes. Ok, ja ir laba asinsrite, silts, bet,ja brutāli pašas drebinās (šodien tieši man tāds gadījums bija).
Jāsaka gan, ka pati jūtos notuntulējusies un vilktu vel, ja vel spētu uzkraut :D
Interesanti bija arī noskatīties uz kādu foruma dalībnieci, kas aukstajā laikā bija vel kurpeēs (superpapēžu), svārkos un tad laikam kaut kāds kurciņš vai kas bija.. Knapi tipināja, bet mode prasa upurus laikam :)
20.02.2013 17:37 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Pieaudzis kļūsti tad,kad ejot pa ielu bez cepures jūties nevis kruts, bet gan debīls. :D

Domāju, ka sīkie vienkārši neuzskata, ka tas ir normāli- ziemā apģērbties kārtīgi. Es arī tīņu gados, izejot no mājas, slēpu cepuri somā.
Bet ziemas zābakus velku tikai tad, ja ir pāri -10, jo man svīst kājas un nepatīk viņas spīdzināt. Bet es vispār tāda karstasinīga, man reti kad salst (vai varbūt vienkārši māku normāli saģērbties).
20.02.2013 17:47 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Jā, es arī staigāju ziemā ādas jaciņā līdz apsaldēju nieres. Laikam arī atsala smadzenes..

Katru rītu stāvu pieturā un pētu vienu meiteni, kura pat -20 grādos staigā bez cepures un tā pati ādas jaciņa līdz pusei vaļā ar pliku kaklu. brr, tik auksti palika man :D
20.02.2013 17:56 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
man piemeram zel pa 140 Ls pirkt ziemai kurtku, es labak uzvelku pavasara/rudens jaku un siltu dzemperiti.. :D ziema tapat tikai 3 menesus ilgst..
20.02.2013 18:06 |

Reitings 220
Reģ: 28.10.2011
Nu man nebija problēmu pusaudzes gados, ne tagad, kad ģērbjos tā, kā jūtos ērti. Septembrī, kad braucām skatīties zvaigznes pie ezera ar riteņiem, zināju, ka būs auksti, tāpēc ņēmu snova jaku līdz, un bija arī tikai plus 2 grādi. Ziemā plusā 2 grādi ir laiks, kad es atļaujos uzvilkt pavasara mētelīti. piekritīšu tām, kas saka, ka nav auksti.
20.02.2013 18:11 |

10 gadi
Reitings 406
Reģ: 02.01.2013
es ģērbjos silti, bet tas nenozīmē, ka izskatos slikti. man ir smuka ziemas- dūnu jaka un siltie garie zābaki. protams +cimdi, cepure, šalle. arī siltie džemperi man liekas ziemas periodā izskatās ļoti forši un atbilstoši. Ja man ir auksts, es jūtos ļoti nekomfortabli. Un, piemēram, ziemas tumšajos, aukstajos rītos tā jau ir grūti iet ārā un doties pa darīšanām, un kur nu ja vēl plāni saģērbies, tad laikam es vispār nekur neaizietu un paliktu mājās :D
20.02.2013 18:28 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Ha ha, es arī biju tāda duračka, kas pusplika vazājās un dusmojas, kad mamma liek cepuri vilkt :D
Paaugos un pārgāja, tagad tuntulējos, bet mamma joprojām saka, ka vajag siltāk :D
20.02.2013 18:41 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Visu ziemu staigāju ziemas jakā, bet pēdējās divas nedēļas ( izņemot pēdējās divas dienas,jo nogāja mīnusos) staigāju ar rudens mēteli,kuram ir biezā iekšā.Nav nekāds plašķis.Tiešām pabiezs :D
Varbūt Rīgā ir aukstāks nedaudz, man te labu laiku bija pavasaris (l)
Cerams,ka drīz atkal kļūs siltāks.
20.02.2013 18:46 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Dažreiz cilvēki vienkārši nepaskatās, cik ārā grādi. Spīd saule, iepriekš bija ap nulli, nu automātiski cilvēks uzvelk to pašu, ko pie 0 grādiem. Iziet ārā un izrādās, ka grādi ir lielos mīnusos. Ne vienmēr ir laiks atgriezties mājās un pārģērbties.
Mums sarežģīts klimats- pavasara/rudens drēbes līdz 0 grādiem un mīnusos ziemas drēbes. Bet ja ik pa dienai mainās + pret -, tad ej nu izseko līdzi. Nav patīkami, ja ir karsti un sāk svīst, jo tā vēl ātrāk var saslimt nekā nosalstot.
20.02.2013 19:05 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Man drīzāk izbrīnu raisa tās omes, kas vasarā +27 līdz +32 grādos staigā vilnas zeķbiksēs vai kas nu tas viņām par apģērba gabalu kājās.
20.02.2013 19:08 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Man jau tā ziema ir tā noriebusies, ka gribas vilkt pavasara drēbes, bet nē, man salst. Nezinu ko darītu bez sava kašmira/vilnas mēteļa, mīlu viņu :D
Es domāju, ka daudziem iemesls ir arī finansiālas problēmas. Ziemas virsdrēbes ir ļoti dārgas, tāpat apavi.
Bet pārsvarā jau tomēr tās ir sasalušas smadzenes.
P.S. Rimi 300 den zeķubikses akcijā pa Ls 1.99, ar tādu mīkstu iekšpusi, rīt testēšu, bet liekas siltas :)
20.02.2013 19:20 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Man jau likās, ka es vienīgā esmu ievērojusi, ka daudzi (pārsvarā meitenes) ģērbjas neatbilstoši gadalaikam. Man ar rodas jautājums - tiešām nav auksti? Tas drīzāk izskatās nevis stilīgi un skaisti, bet stulbi... Man sava veselība ir pirmajā vietā. Izčiksēties varēs siltākā laikā.
20.02.2013 19:24 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
omes kas vasarā (..) staigā zeķubiksēs

bieži vien veciem cilvēkiem salst, arī vasarā. manam vectēvam arī tā ir. nezinam kā pašas vecas staigāsim...
20.02.2013 19:26 |

Reitings 112
Reģ: 10.09.2011
Agrāk arī mēdzu diezgan plāni ģērbties, bet nu laikam prātiņš nācis mājās.

Nevaru vairs pat iedomāties kā būtu ziemā vilkt plānās zeķubikses un svārkus.

Tagad minimums varu vilkt kleitu/svārkus ar melnajām zeķbiksēm+legingsiem.
Kārtīga dūnu jaka un zābaki, kuros nesalst.

Kaut gan neesmu no tiem salīgajiem cilvēkiem, tomēr ir patīkami, ja varu kaut vai 2 h pavadīt ārā :)
20.02.2013 19:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits