Tikko uzdāvināta orhideja. Zied. Tikko nokrita paši augšējie pumpuri Laikam gaiss pa sausu.
Būtu jāpārstāda. (it kā ziemā nedrīkst, bet tai nekā iekšā podiņā bez maz vai nav :O )
Tātad, vai saknēm pilnībā jāatrodas zemē, vai tomēr jābūt virspusē nedaudz?
tātad:
Kādā tad Tev podiņā tika uzdāvināta, ja ne caurspīdīgā? Veikalos visas orhidejas jau ir caurspīdīgajā plastmasas ķobītī.
Ir speciāla orhideju augsne, parastā kūdra nederēs.
"Laistišana" jāveic 1x nedēļā, podiņu iegremdējot ūdenī un atstājot. Ūdenim var pieliet speciālo mēslojumu orhidejām, tas spēcinās augu.
Ne visām orhidejām jābūt caurspīdīgos podiņos, fanelopšiem ir svarīgs tas caurspīdīgais pods, cimbīdijām, dendrobijām, papilopēdijām u.t.t. var būt necaurspīdīgs pods.
Neiesaku pirkt augsni kura ir maisos, visbiežāk tā ir sapelējusi un drupaina. Visideālāk ir pašiem taisīt - savārīt priežu mizu ar sastāvdaļu kuru uz doto brīdi esmu piemirsusi, negribu nepareizi nosaukt. Bet kopumā tas ir pailgs process. :p
Un tie pumpuri nobira, jo visticamākais bija pārāk strauja temperatūras maiņa - veikalā plusos, ārā mīnusi un mājās atkal plusos, pieņemu ka arī sausāks gaiss.
jā, Nī_Mo, protams, ja iedziļinās škirnēs, tad ir visādas prasības un nianses, bet zefīram noteikti ir visparastākā tautā sauktā orhideja (fanelopsis).
Man tad laikam ir paveicies ar nopirkto augsni, jo tieši tajā izauga tas ar ko lepojos.
Lūk, cik daudz pumpuru ir šai:
Lūk, tās kas ir caurspīdīgajā podiņā, vēl ir nesen nopirktas, un nav pārstādītas māla podiņā. Vispār, tagad jau viņas tikai gatavojas ziedēt-dažas. Kad uzziedēs nofotogrāfēšu ,jo izskatās fantastiski.
Man patīk orhidejas, bet tās pie manis ilgi nezied. Cik skatos visiem pārsvarā orhidejas stāv pie logiem un skaisti zied , bet es nevaru likt, jo man visi logi saules pusē, un tās puķes pilnīgi apdeg no saules,nezinu kur citur likt?