Mans vīrs jūk prātā.

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Sveikas, skaistās cosmo dāmas. :)

Mans vīrs jūk prātā, jo es esmu kaza.
Šobrīd esmu piektā mēneša sākumā. Esmu nedaudz pieņēmusies svarā, bet tā pa lielam - jaunas drēbes vēl nevaja. Pilnīgi bez vajadzības dzenu sei kompleksos par dabiskām lietām - vēders lielāks, svars lielāks, pati sev liekos kā tāds tanks, kura pakaļa telpā iesoļo stundu pēc krūtīm. Bet ar to protams viss nebeidzas. Jau kādu nedēļu mani moka kaut kas smagi līdzīgs depresijai. Tās cēloņus es nevaru izskaidrot - vienkārši, sēžu un raudu, raudu, raudu, raudu - līdz aizmiegu. Negribu ne runāt, ne celties, ne kaut kur iet, ne kaut ko darīt, neko.

Vakar viņš man tiešā tekstā pajautāja - grūtniecība ilgs vēl piecu mēnešus, vai tu domā visu šo laiku kaukt spilvenā un nerunāt?
Es atkal āku raudāt un pat nezināju ko atbildēt. Un vēl tagad nezinu, kas ar mani notiek.

Īsumā - vēršos pie jums ar jautājumu - vai kādai ir bijis līdzīgi? Varbūt, ir kādi ieteikumi? Kā rīkojāties, lai viss mainītos uz labo pusi? Jo man visa šī nolemtības padarīšana ir kaut kas jauns un galīgi negribēts. Un jūtu, ka tas viņu beidz nost tāpat kā mani.
17.02.2013 11:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Nika - nav tā, ka es par to nebūtu iedomājusies. Arī par to domājot raudāt gribas. Tomēr, meitenēm šeit ir taisnība - neviens vīrietis, kurš mīl savi sievieti un gaidāmo bērnu nemeklēs mīļāko tikai tādēļ, ka sieva kļūst nepieskaitāma hormonālo traucējumu dēļ.

Un es redzu, kā manējais izstiepjās un saraujās tikai tādēļ, lai es justos labi. Tādēļ, arī cenšos meklēt kādu loģisku izskaidrojumu vai risinājumu savai pēkšņajai nelīdzsvarotībai.
17.02.2013 12:54 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Nu es laikam ar vispirms kārtīgi izdomātu un izsvērtu visus plusus un mīnusus, ko tas var nodarīt manas ģimenes harmoniaji, pirms kārtējo reizi izplūstu asarās un lēkmēs.
Katram taču ir tas savs līmenis, ko viņš spēj paciest no otra. Varbūt vīrietim arī tas viss krājas un krājas, viņš ciešas un tēlo stipro, bet reāli arī ir kā bumba ar laika degli.
Protams, protams, vīrietim jābūt saprotošam un tā tālāk, bet tiešām sievietes to vīriešu izturību pret emocionālām sievietēm bieži vien pārvērtē :)

Ja nevari valdīties, vismaz nedari to viņa klātbūtnē, izej ārā pastaigāties vai ieslēdzies vannasistabā un iegremdējies vannā, nu kaut vai piezvani draudzenei un viņai paraudi. Bet ne vīrieša klātbūtnē. Saudzē viņa nervus. Tev taču viņš vēl būs vajadzīgs, kad bērns piedzims?
17.02.2013 12:59 |

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
stellaglmr, un vēl jo vairāk, ja redzi ka viņš cenšas. Ja viņš tiešām cenšas un ir labs, tad nevis turpini tādā pat garā ar domu - nu viņš taču tik saprotošs un labs, ganjau pārdzīvos. Bet gan tieši otrādi - ja viņš man ir tik labs un atbalsta, tad paiešu es ar soli pretī un kļūšu normāla.
17.02.2013 13:02 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Bet gan tieši otrādi - ja viņš man ir tik labs un atbalsta, tad paiešu es ar soli pretī un kļūšu normāla.

Nu jopcik, ko tad autore cenšas šobrīd darīt, prasot padomu šeit? LOL
17.02.2013 13:05 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nika, kas par sviestu? Esi kaut vienu bērnu dzemdējusi? Kāda vēl veltīšanās vīrietim. Neviens normāls (nebaidos šī vārda) vecis nepametīs savu sievieti tikai grūtniecības un jaundzimušā dēļ. Ir jādomā par bērnu pirmkārt, tad par sevi un tikai tad par vīrieti. Pārējais ir mazsvarīgs. Vīrietis nav nekāds dievs, kas jāpielūdz tikai par to, ka viņš ir.
Autorei iesaku padomāt par bebi, nomierināties, doties garās pastaigās un panašķoties. Kā mana mamma man teica - domā par to kā par īslaicīgu stāvokli, kas tas arī ir, kam ir patīkamas sekas. Mana seka tagad, piemēram, čučā starp mani un tēti un skatoties uz viņu saprotu, ka neesmu skaistāku cilvēciņu uz pasaules redzējusi.
17.02.2013 13:07 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
kordelia ++
17.02.2013 13:09 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
padomaa, ka tava uzvediiba ietekmé mazo!

un tavs viirs nejuuk praataa, vinjam viss ok. nevaino viiru, ja vinjsh 4 meeneshus iztureja tavu bimbashanu, jau ir malacis
17.02.2013 13:09 |

Reitings 802
Reģ: 28.06.2012
, tas, ka Nikas uzskati nesakrīt ar tavējiem nenozīmē, ka viņa ir sviestaina. Visi tak nevar domāt vienādi. Diskusijās par bērniem, grūtniecēm un stāvokļiem vienmēr būs kaut kādas sūdu izgāšanas. Tas tak normāli, ka viedokļi par vienu tēmu var atšķirties. Mēs tak esam ik dažādas.
17.02.2013 13:22 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Normāls vīrietis sapratīs nevis uzreiz skries pie citas, tā ka nevajag. Man gan liekas, ka labāk ir vīrietim uz pleca paraudāt nekā skriet kur citur, nabadziņš jau tā nesaprot, ko viņam darīt, kā palīdzēt, nedomāju, ka skriešana projām un asaru slēpšana liks viņam justies labāk.

Un gudriniecēm, kuras iesaka padomāt un savaldīties pirms raudāšanas - pamēģiniet pašas!
17.02.2013 13:22 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
tas, ka Nikas uzskati nesakrīt ar tavējiem nenozīmē, ka viņa ir sviestaina.

Nav jau obligāti jāsakrīt, bet ja es domāju par šo lietotāju tā, vadoties pēc senākām diskusijām, tad es arī tā domāju.
17.02.2013 13:25 |

Reitings 802
Reģ: 28.06.2012
Tas bija domāts Mademoiselle ;-)
17.02.2013 13:31 |

10 gadi
Reitings 3922
Ance -
domā par to kā par īslaicīgu stāvokli, kas tas arī ir, kam ir patīkamas sekas

Mans vīrietis arī man visu laiku to saka. :D

Un nē, iešana prom visu tikai pasliktinātu un tik daudz es pati saprotu. Viņš nespēj izturēt, ja jūtos slikti un ar viņu nedalos, distancējos vai ieraujos sevī. Kā jau minēju - viņš grib palīdzēt, viņš grib runāt, grib atvieglot, grib mierināt. Problēma ir manī, jo es pati neapzinos ne cēloņus, nedz redzu risinājumus.

Mis Take - es nevainoju viņu, nekad to neesmu darījusi un nedarīšu. Rudāšanas lēkmes ir pēdējo nedēļu un nevis 4 mēnešus. Diez vai es gaidītu tik ilgi, lai uzsāktu kādas problēmas risināšanu.

Un tiešām paliek vieglāk lasīt, ka tas ir normāli un dabiski. Kaut kā nomierina tā doma, ka neesmu nepieskaitāma dzīves nīdēja, bet visparastākā grūtniece ar visparastākajām pazīmēm. Paldies, meitenes, vajadzēja jau laicīgāk saņemties un uzrakstīt - nomierinājāt un ieteicāt arī vērtīgas lietas, kurām pašai liekas nebūtu spēka saņemtis, bet ja reiz citām palīdzēja, arī man der saņemties.
17.02.2013 13:36 |

Reitings 3755
Saproti, domāt jau var, ko grib, bet šī ir tā reize, kad uzreiz ir redzams, ka meitene stāvoklī nav bijusi, tāpēc vienkārši runā par lietām, ko nesaprot.
17.02.2013 13:38 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es nemeklēju kašķi, nudien, bet ļoti nepiekritu šim -
Ir jādomā par bērnu pirmkārt, tad par sevi un tikai tad par vīrieti.

Man atkal šķiet, ka tieši vīrieti nevajag nolikt pēdējā vietā. Bērns izaug un aiziet, bet laulība teorētiski ir mūžīga, tātad, ja visu laiku vīrs būs bijis pēdējais, nezinu, kādas attiecības var būt pēc bērna pieaugšanas.
17.02.2013 13:44 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Ko lai saka? Savaldies un nepārvērties histēriķē. Var raudāt ik pa laikam, bet ne jau konstanti. :D
Ko tad Tu darīsi, kad sīkais piedzims? Arī kauksi visu laiku? Un vīram var apriebties šāda uzvedība, tā kā nebūs tālu no šķiršanās. Neizskatās, ka tev ir kaut kādas mātes jūtas, Tu savu bērnu uztver kā svešķermeni ala "Esmu resna utt." .
17.02.2013 13:45 |

Reitings 7497
Bante,
raudāšana grūtniecības laikā nav īpaši kontrolējama :) ar prātu apzinies, ka tā nevar, bet asaras līst pašas no sevis un pilnīgi par neko :) saņemties nevar, šis peritods ir vienkārši jāpārdzīvo. galvenais, lai vīrs saprot, ka tie ir hormoni un neko nevar īsti padarīt.
17.02.2013 13:47 |

Reitings 5346
Lancaster, bet ir jābūt kādam iemeslam, lai raudātu. Nevar tā no zila gaisa raudāt. ;) Es saprotu hormoni un tā, bet ne jau visu laiku. Viņai taču nenotiek nekāda traģēdija, tikai vnk raudāšana. :D
Saņem sevi rokās!
17.02.2013 13:51 |

Reitings 7497
Bante, tieši tā - grūtniecības laikā raudāšana mierīgi var būt no zila gaisa :D
17.02.2013 13:53 |

Reitings 3755
Paris, es to domāju pirmajā laikā - grūtniecības un pirmo bērna dzīves mēnešu laikā. Ne jau konstanti. Vīrietis bez sievietes palīdzības izdzīvos, bet zīdainis vai embrijs ies bojā, as simple as that. Protams, ir sievietes, kas nespēj atkal sākt rūpēties par vīrieti, bet tas jau ir cits stāsts. Man prieks, ka vismaz tādā ziņā mūsu ģimenē ir harmojia un es no māmiņas esmu atkal siebietes statusā. :D
17.02.2013 13:54 |

Reitings 5346
Ak, jel. Tagad zināšu. :D
17.02.2013 13:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)