Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mikroviļņu krāsnis.

 
Reitings 97
Reģ: 27.10.2012
Vai Jums rūp fakts, ka mikroviļņu krāsnī pagatavots ēdiens kaitē veselībai? Precīzāk,ēdiens uzsūc staru enerģiju,tai skaitā kancerogēnās vielas kā arī ēdiens zaudē visas savas uzturvielas? Samazinās hemoglobīna daudzums asinīs u.c. likstas.Pašas lietojat mikroviļņu krāsnis?
17.02.2013 11:17 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Nerūp, jo tās ir muļķības.
17.02.2013 11:25 |
 
Reitings 72
Reģ: 09.07.2012
Ja godīgi - pagaidām tas mani nesatrauc. Ērti uzsildīt kaut ko jau gatavu. Neteikšu,ka katru dienu lietoju mikroviļņu krāsni, bet gadās. Šodien piemēram grūdīšu mikrenē saldētu picu un man būs pie kājas - veselīgi vai nē. Sāksmim ar to,ka pati pica,kas nopirkta jau sasladēta, nebūs nekāda gigantiskā vitamīnu un citu labu vielu krātuve... Neesmu es cilvēks ,kas briesmīgi seko līdzi,lai viss ko ēdu būtu veselīgs.
17.02.2013 11:26 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Nē, nelietoju un ceru, ka nebūs vajadzība mājās to iegādāties. Ērti jau tas ir, bet neuzskatu, ka tādā veidā uzsildīta/pagatavota pārtika ir veselīga - man skolā mācīja, ka mikroviļņu krāsnī ēdiens zaudē savu uzturvērtību, tātad sanāk ēst "mirušu" pārtiku.
17.02.2013 11:28 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Nelietoju, jo no mikrenes izņemts ēdiens garšo diezgan pretīgi. Man jau 3 gadus stāv nelietota mikrene koridorā.
17.02.2013 11:28 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vispār kādreiz nejutu neko, bet vienu dienu ieliku laša steiku pasildīties mikrenē - viņš palika kā gumija. No tās dienas mēģinu tomēr nesildīt tur, ja nav milzīgs izsalkums - iemetu krāsnī, lai pasilst.
17.02.2013 11:29 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
man arī negaršo mikrenē uzsildīts ēdiens. lietoju to ļoti reti. pārsvarā, lai uzsildītu pienu kartupeļu biezenim vai lai izkausētu sviestu.

par to kaitīgumu ir tik daudz dažādu viedokļu, ka nezinu, kam piekrist.
17.02.2013 11:30 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nez vai tās ir muļķibas, mammai ir piemērs ar suni, kā saka, gribi tici, gribi - nē.

Visu laiku bija problēmas ar, piedodiet, kakāšanu, nu nevarēja to izdarīt, ko tik nedarījām, kur tikai nebijām, ieteica vairāk dot šķiedrvielas, bet mēs ja tā devām daudz jo daudz.

Tad uz divām nedēļām mēs braucām prom, atstājām mammai arī savus suņus, nu lūk, tiem sākās tas pats, kaut gan ēdiens ir identisks tam, ko dodam mājās (gatavojam paši).

Pēc tam sākām domāt, kas varētu būt pa vainu. Neko citu, kā to, ka mamma bieži taisa ēst mikroviļņu krāsnī, nevis uz plīts, neatradām. Mamma pārtrauca to darīt, sunim viss normalizējās pēc nedēļas.
17.02.2013 11:33 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Starus nekādus neuzsūc. Stari izmaina olbaltumvielu molekulas un ēdiens vienkārši kļūst nevērtīgs - miris. Tas gan laboratorijā ir pierādīts.

Mikroviļņu krāsni izmantoju labi, ja reizi mēnesī.
17.02.2013 11:33 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
man skolā mācīja, ka mikroviļņu krāsnī ēdiens zaudē savu uzturvērtību, tātad sanāk ēst "mirušu" pārtiku.

Skolotāja svaigēdāja bija? :)
Mikroviļņu krāsns ēdienu uztaisa tikpat beigtu, kā ugunskurs vai elektriskā/gāzes plīts.
To, ka mikroviļņu krāsns ir kaitīga izdomāja kaut kādi ne pārāk izglītoti cilvēki- ir viena interneta lapa, kurā ir milzīgs apraksts par to, kāpēc mikroviļņu krāsnis ir kaitīgas. Visi "fakti" ir pirmklasnieka spriedumu līmenī.
Nelietoju, jo no mikrenes izņemts ēdiens garšo diezgan pretīgi.

Mikroviļņu krāsns nav- atver durvis, ieliec, ieslēdz, izņem un apēd. Tur ir daudz smalkas nianses, kas jāzina, gatavojot mikrenē. Ja pareizi gatavo, garšo tāpat kā katlā, pannā gatavots.
17.02.2013 11:36 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Tev šodien daudz jautājumu :D
17.02.2013 11:36 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Libra
Stari izmaina olbaltumvielu molekulas

Nu, protams, ka izmaina! Ja neizmainītu, tad nebūtu jēga no mikrenes. Olu uzsitot pannā un cepot, arī notiek olbaltumvielu molekulu izmaiņas. To rezultātu sauc par termisko apstrādi :D
17.02.2013 11:38 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Summer, te ir runa par mazliet lielākām izmaiņām. Pacep cīciņu uz pannas un pacep mikroviļņu krāsnī. Un paskaties atšķirību.
17.02.2013 11:39 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
*Cīsiņu
17.02.2013 11:40 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Summer, nu beidz, ir atšķirība, tāpat kā ir atšķirība taisi tu ēdienu uz modernās elektriskās plīts vai vecajā omes krāsniņā uz malkas!
17.02.2013 11:40 |
 
Reitings 97
Reģ: 27.10.2012
Libra ''Zinātnieki pamanīja arī zīmīgu saikni starp mikroviļņu apstarotās pārtikas ēšanu un ar īpašu serumu apstrādātu luminiscento baktēriju spīdēšanas intensitātes palielināšanos. Tas zinātniekam ļāva secināt, ka mikroviļņu enerģija pēc krāsns izslēgšanas tomēr saglabājas apstrādātajā pārtikā un induktīvi nokļūst cilvēka organismā.''
Piekrītu par to, ka mikroviļņu krāsnī gatavotu ēdienu,pat salīdzināt ar krāsnī, vai uz plīts gatavotu ēdienu nevar. Pati izmantoju mikro. krāsni tikai sasaldētai pārtikai,to atkausēšanai.
17.02.2013 11:41 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Mikroviļņu krāsns nav- atver durvis, ieliec, ieslēdz, izņem un apēd. Tur ir daudz smalkas nianses, kas jāzina, gatavojot mikrenē. Ja pareizi gatavo, garšo tāpat kā katlā, pannā gatavots.
Laipni lūdzu, Tu taču vari ēst kaut vai tikai no mikrenes pa taisno. Man garšo pretīgi, bet man pilnīgi vienalga, ka citi uzskata, ka ēdiens no mikrenes ir kulinārijas šedevrs ;)
17.02.2013 11:42 |
 
Reitings 1517
Reģ: 12.09.2010
Reičela, pirms 5 gadiem man bija vēzis un slimnīcā koridorā bija mikroviļņu krāsns.
Pirmkārt, tāpēc, ka tur nedzīvo tikai dažas dienas, bet mēnešus - tātad, lai ir, kur savu ēdienu uzsildīt.
Otrkārt, pat ļoti ieteicams bija katru ēdienu pasildīt mikroviļņu krāsnī, jo tas nogalina baktērijas, kas varētu kaitēt imūnsistēmai.

Tātad, nevēlos ticēt, ka tas ir tik kancerogēni, ka slimniekiem tādu ļautu izmantot.
17.02.2013 11:44 |
 
Reitings 452
Reģ: 07.02.2011
Nelietoju un nemaz nedrīkstu tā aparāta klātbūtnē uzturēties.
17.02.2013 11:49 |
 
Reitings 97
Reģ: 27.10.2012
Candypop Kapēc?
17.02.2013 11:50 |
 
Reitings 66
Reģ: 01.08.2012
Es zinu, ka mikroviļņu krāsnī sildīts ēdiens vairs nav tik veselīgs un garšīgs, bet ikdienā par to neaizdomājos. Man pat liekas, ka mikroviļņu krāsni izmantoju vairākas reizes dienā, jo no rīta gatavoju karstmaizītes, vakarā uzsildu kādu citu ēdienu.
17.02.2013 11:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits