Nezinu kādu profesiju mācīties. Palīdzēsiet?

Reitings 6
Reģ: 15.02.2013
Sveiki! Man ir 9tā klase. Tikai nezinu par ko iet. patīk daudz kas un daudz ko patīk darīt.
Man padodas Mājturība, ekonomika, soc.zin., Ģeogrāfija, Bioloģija, Literatūra, dzeja, un mūziku gandrīz uz Tu.
Patīk dziedāt un spēlēt klavieres un flautu.
Gribas kaut ko saistītu ar bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem, dzīvniekiem, dabu, mūziku, finansēm, Latviju, cilvēku aizstāvību, palīdzību. Ar datoru arī strādāt varu.
Patīk daudz un ātri un dažreiz pat īsi izteikties. Patīk runāt. gribas pie cilvēkiem, kaut ko tml.
Nu ieteiksiet kaut kādas profesijas, lai vēlāk labāk izvēlēties un vieglāk būtu,paldies jau iepriekš.
Patīk arī biznesa lietas.
Pati esmu sākusi ar žurnāliem biznesu.
15.02.2013 20:44 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Man liekas, ka uz arodeni jēga ir iet tikai tad, ja virziens ar kompjiem saistīts, it īpaši, ja esi vispusīgs cilvēks ar labām sekmēm. Tās kūku cepējas un stilistes tāpat beigās par visām varītēm centīsies studēt pedagoģiju/psiholoģiju/citas huiņas.

Ko tev tie karjeras testi uzrāda?
Es savu lielo vēlmi sapratu tikai ~2 gadus pēc vidusskolas, un labi, ka tā. Beigās izrādījās, ka karjeras testiem bija diezgan liela taisnība, lai gan uz vairākiem gadiem sevi biju pazaudējusi un sevī neredzēju to, kas uzrādījās testos.

Vēl ir iespēja iet vidusskolā, kas māca papildus valodas, piemēram, ZVĢ. Gauži nožēloju, ka neizlēmu par labu šim variantam.
15.02.2013 23:42 |

Reitings 1517
Reģ: 12.09.2010
Jā, žēl, ka īsti nezini, ko gribi. Es gribēju kļūt par arhitekti kopš 7. klases. Pabeidzu vidusskolu matemātikas un dabas zinību novirzienā. Viss bija labi un tagad esmu piepildījusi savu sapni - studēju arhitektūru, bet, ja varētu pagriezt laiku atpakaļ, pēc 9. klases ietu prom uz Rīgu mācīties kaut vai par arhitekta palīgu, lai jau pirmās iemaņas gūtu. Taču, ja neeesi vēl neko izlēmusi, tad vidusskolas atestāts par skādi nenāks ;)
16.02.2013 02:11 |

Reitings 865
Reģ: 13.08.2012
es iesaku neiespringt, viss notiks tapat...
16.02.2013 02:20 |

Reitings 6
Reģ: 15.02.2013
čavas, es it kā gribētu iet uz videni, tikai es nemāku krievu valodu tik labi cik būtu jāzina, un angļu valodu es tikai šogad saņemu sevi rokās, tādēļ nezinu kā man ies :(
18.02.2013 00:49 |

Reitings 700
Reģ: 03.01.2012
Es savos 23 gados vēl nēesmu izlēmusi ko gribu darīt !
Iesaku mierīgi un lēnām visu. Varbūt paņemt vidusskolu ar kādu novirzienu, kas varbūt dzīvē noderēs (kaut paplašinās redzes loku) un tad pēc tās beigšanas varbūt zināsi, ko tieši gribēsi nākotnē strādāt !
18.02.2013 00:52 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Es pat pēc augstskolas beigšanas ilgi nezināju pa ko gribu īsti strādāt. Pastrādāju pēc augstskolas 4 gadus un tikai tad sapratu ko īsti gribu. :D un vēl īsti neesmu pārliecināta. Takā es esmu priecīga, ka nepaliku vidusskolā, bet gan uz arodeni aizgāju.
18.02.2013 19:27 |

Reitings 512
Reģ: 08.11.2012
Man ir vidusskola ar ekonomikas novirzienu. Mācos visus tos pašus priekšmetus ko visparigaja programma...Esmu apmierināta,jo man ir pastiprināta ekonomika un matemātika,ko man tieši vajag plus vel ja tomēr pardomāšu un stājoties augstskola vajadzes piemēram ķīmiju vai fiziku, tad es nebūšu nekur atpalikusi. :)
18.02.2013 19:45 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ir stulbi teikt, ka vidusskola slikta un ir vēl stulbāk teikt, ka arodskolās līmenis zemāks.VISSSSSS ir atkarīgs no paša cilvēka un tā, cik daudz viņš mācās. Es mācījos vidusskolā, par kuru visi teica, ka ir laba un lieliska, patiesībā pēdējais sūds vien bija un pazaudēju savus 3 dzīves gadus nekurienē.
Autore, iesaku vienkārši sameklēt internetā visas arodskolas, visas vidusskolas un IZIET VISAM CAURI, tad izdomāt, ko pati gribi darīt.
18.02.2013 19:55 |

Reitings 3966
Man tā arī skolotāja pateica, ja gribi palikt vidusskolā būs daudz jāmācās un jāmaksā. Jāmaksā bija domāts par privātstundām. Tapēc es arī nepaliku videnē. Un tur visus gāza iekšā, tad kāda jēga bij palikt videnē. Man divas pazīstamās, kuras pabeidza videni un augstskolu, strādā bankā, jo uzņēmumos neviens neņem, bet mani paņēma. :D
18.02.2013 20:05 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
♦♣»x«♣ ♦ vidusskolu arii tak var nomainiit, ja skolotaaju vietaa ir asinssuuceeji! Noteikti skola bija prestizja un labaa pilseetas rajonaa, taapeec skolotaaji vareeja atljauties kaut ko taadu dariit, jo zinaaja, ka vecaaki maksaas! Paareejaas skolaas skolotaaji piedaavaa bezmaksas peecstundu konsultaacijas, ja kaut ko nesaprot. Ja nevareetu bez privaatstundaam tikt cauri vidusskolai, tad puse LV jaunieshu buutu ar nepabeigtu vidusskolas izgliitiibu.
18.02.2013 20:15 |

Reitings 3966
piedaavaa bezmaksas peecstundu konsultaacijas, ja kaut ko nesaprot.

šito es nemaz nezināju.
18.02.2013 20:23 |

10 gadi
Reitings 3717
Man tā arī skolotāja pateica, ja gribi palikt vidusskolā būs daudz jāmācās un jāmaksā. Jāmaksā bija domāts par privātstundām. Tapēc es arī nepaliku videnē. Un tur visus gāza iekšā, tad kāda jēga bij palikt videnē. Man divas pazīstamās, kuras pabeidza videni un augstskolu, strādā bankā, jo uzņēmumos neviens neņem, bet mani paņēma

Vidusskolā mācījos vienā no tām saucamajām presitžajām skolām. Bija daudz jāmācās, bet tā, ka jāņem n-tās privātstunas arī ne.. un arī klasesbiedriem tā nebija.. Nemaz nerunājot par kaut kādu gāšanu iekšā.
Pie tam..pēc tevis teiktā sanāk, ka banka ir slikta darba vieta???? :D
18.02.2013 20:24 |

Reitings 3966
pat augstskolā bija bezmaksas privātstundas. Ko es arī šad tad izmantoju.

Pie tam..pēc tevis teiktā sanāk, ka banka ir slikta darba vieta????
es tā neteicu,
tik nezkapēc man viena pazīstamā rāvās prom no bankas, jo gribēja tikt uzņēmumā un joprojām vēl bankā strādā.
18.02.2013 20:28 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Man tā arī skolotāja pateica, ja gribi palikt vidusskolā būs daudz jāmācās un jāmaksā. Jāmaksā bija domāts par privātstundām. Tapēc es arī nepaliku videnē. Un tur visus gāza iekšā, tad kāda jēga bij palikt videnē. Man divas pazīstamās, kuras pabeidza videni un augstskolu, strādā bankā, jo uzņēmumos neviens neņem, bet mani paņēma.

Paareejaas skolaas skolotaaji piedaavaa bezmaksas peecstundu konsultaacijas, ja kaut ko nesaprot. Ja nevareetu bez privaatstundaam tikt cauri vidusskolai, tad puse LV jaunieshu buutu ar nepabeigtu vidusskolas izgliitiibu.

Privātstundas un konsultācijas taču, manuprāt, ir 2 atšķirīgas lietas. Pirmās patiešām ir par maksu un tur strādā ar vienu skolēnu vai vairākiem (ja tā sarunā paši skolēni ar to skolotāju, kas pasniedz privātstundas). Otrais ir tas, ko piedāvā skolas - ka skolotājs atnāk noteiktos laikos un pie viņa var nākt jebkurš ar neskaidriem jautājumiem vai, piemēram, pārrakstīt kontroldarbu. Tajā otrajā variantā nevelta tik lielu uzmanību kā privātstundās, manuprāt, kaut gan, protams, atkarīgs no paša skolotāja. Vai esi pārliecināta, ka skola tev lika maksāt tieši par šīm konsultācijām?
18.02.2013 20:33 |

10 gadi
Reitings 3717
:D
Pirmkārt, banka arī ir uzņēmums.

es tā neteicu,
tik nezkapēc..

Tātad tomēr.. Common', tas, ka viena tava paziņa rāvās prom no bankas, neuzliek zīmogu darbam banku sektorā. Cik daudz nav tādu cilvēku, kas raujas prom no privātām iestādēm, vai līkumu met darba sludinājumiem valsts instancēs.
18.02.2013 20:34 |

Reitings 4258
Autorei noteikti iesaku vidusskolu, jo pati nezina, ko grib. Pati mācījos ģimnāzijā, bet man noteikti nav nekādu aizspriedumu pret arodskolām, ja cilvēks zina savu mērķi - piekrītu tam, ka zināšanas un līmenis atkarīgs no cilvēka paša.
18.02.2013 20:36 |

Reitings 3966
Pievakare es nezinu pa ko es maksāju jo uzreiz uzlabojās atzīmes kā gāju uz privātstundām. Un kad vairs negāju atkal pasliktinājās :D
18.02.2013 20:38 |

Reitings 4258
Nu bet tas taču loģiski, ka ar papildus mācīšanos un atkārtošanu tev uzlabojas atzīme.. Es arī, kad gāju uz privātstundām pie pavisam svešas skolotājas no svešas skolas, man atzīmes bija labākas nekā brīdi, kad pārtraucu.
18.02.2013 20:42 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Privaatstundas un konsultaacijas tieshaam atskiraas ar to, ka pirmaas ir par maksu, ilgaakas un individuaalaakas. Bet arii konsultaacijaas skolotaaji pamaaca, izskaidro gruutaakaas lietas vai nesaprasto vielu. Ja beerns naak no nabadziigas gimenes, skolotaaji labpraat naak pretii. Konsultaacijaam nav ne vainas, tik tur vairaak ir peec tam pasham skoleenam individuaali jaamaacaas un jaasagatavo jautaajumi skolotaajam pirms naakshanas par neskaidriibaam.
18.02.2013 20:53 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
tik nezkapēc man viena pazīstamā rāvās prom no bankas, jo gribēja tikt uzņēmumā un joprojām vēl bankā strādā.
Viena pazīstamā nav nekāds rādītājs. Es saprastu, ja Tu runātu par 100 pazīstamiem cilvēkiem, bet par 1...Da labi :D
18.02.2013 20:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits