Kauns ēst

Reitings 13
Reģ: 12.02.2013
Domāju, ka šim tematam būs īstā vieta sadaļā Problēmas & klapatas. Man sagādā lielas grūtības ēst sabiedriskās vietās citiem redzot. Teiksim skolā. Nevaru tā vienkārši izvilkt no somas ābolu un apēst. Varbūt kādai vēl ir līdzīga problēma? Tas var likties smieklīgi, bet nezinu, kā lai tiek galā. Esmu pat gājusi tualetē un tad steidzīgi apēdu kādu musli batoniņu citiem neredzot. :/
12.02.2013 00:17 |

Reitings 13
Infinity, ēst veikala rindā jau nu nav pieņemami un saprotami jeb kurā gadījumā :D Tas, ka citi ko tādu atļaujas mani tiešām mulsina. Bet par tām ēstuvēm, tur jau tā lieta, ka arī kafejnīcā nevaru normāli aiziet paēst, vismaz vietā, kur kāds mani pazīst.
12.02.2013 01:04 |

Reitings 7
Reģ: 04.02.2013
Šī tiešām ir psiholoģiska problēma, kuru risināt palīdzēs profesionāls speciālists.
Kad Tev sākās problēmas ar ēšanu publiskās vietās? Mēģini saprast cēloni, kas izraisa šādas sajūtas, to iemeslu, kas izraisa nepatiku ēst publiski (varbūt tā ir bijusi kāda kritiska piezīme vai kas tamlīdzīgs). Jebkurā gadījumā Tev ir jāsaprot, ka apkārtējiem patiešām neinteresē, ko vai kā tu ēd.
12.02.2013 01:04 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Nu bet par to jau ir runa, ka kauns ēst - ēdnīcā, kafejnīcā ar draudzenēm, utt.
12.02.2013 01:05 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Braita nu tad tur tiešām jārok dziļāk :) Bet ja aizej tur kur Tevi neviens nepazīst, tad nav kauns?
12.02.2013 01:12 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
pietam, ko tad psihologs man pateiks? Ka tas ir manā galvā, ka sevi jāpieņem utt., utt., bet to jau es zinu. :/

Es domāju, ka tik vispārināti viņš neizteiksies, bet palīdzēs spert pirmos soļus uz sapratni. Varbūt ieteiks kaut ko, kas tev jāizdara, lai varētu pati risināt šo problēmu nākotnē. Bez tam, par to vecumu, diez vai tev kāds aizrādīs. Zinu, ka ir nummurui, kur var zvanīt tieši jaunieši, tikai jāatrod pareizais. Arī, ja piezvanīsi uz nepareizo, neviens jau klausuli nost neliks. Domāju, ka obligāti par to vajadzētu parunāt ar psihologu. Saprotu, ka tas var būt mulsinoši, bet tas ir pirmais solis. :)
12.02.2013 01:12 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Ehh, nesen skatījos video, kur meitene, kurai bija social anxiety, tika tai pāri. Arī par bailēm ēst publiskā vietā viņa stāsta. Varbūt iedvesmos un dos kādu ideju :)
https://www.youtube.com/watch?v=eXEXeUbJjTA
12.02.2013 01:13 |

Reitings 7
Tev ir jāsaprot, ka neesi vienīgā ar šādu problēmu un ir cilvēki, kas Tevi spēs atbalstīt un palīdzēt, ja tu uzticēsies un pastāstīsi par to. Mēģini vairāk domāt par sevi un savu nabaga organismu, kas tiek mērdēts badā, nevis par to, ko padomās apkārtējie.
12.02.2013 01:17 |

Reitings 419
Reģ: 08.01.2013
Tu košļeni pakošļāt vari cilvēkos? Ja vari, tad es domāju Tev vienkārši ar mazumiņu jāsāk ēst, piemēram vienu dienu kādas konfektes, nākamo kāds šokolādes baloniņš un tā tālāk, līdz normālam ēdienam. Neskaties uz cilvēkiem, kaut vai pagriezies pret sienu un tad apēd kumosu. Ēšana ir tik pat normāla parādība kā elpošana, vienmēr atceries to.
12.02.2013 01:22 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Man bija līdzīgi, es citreiz tualetes kabīnē ēdu banānu, esmu darījusi tā, ka kamēr kāds pagreižas un neskatās es no svētku galda piestuķēju pilnu muti ar cepumiem, pēc tam atkal neēdu :( Man vēl ir kauns ēst daudz.
12.02.2013 01:34 |

10 gadi
Reitings 3997
Bet man kā Poppy bija kompulsīvā pārēšanās ar visām izrietošajām sekām, tāpēc šī problēma bija salīdzinoši maza.
12.02.2013 01:36 |

10 gadi
Reitings 3997
Tā īsti neesmu atrisinājusi vēl ne vienu, ne otru. Diemžēl nevaru palīdzēt, kā tikai dot sajūtu, ka neesi tāda viena....
12.02.2013 01:38 |

Reitings 13
Ēšana ir tik pat normāla parādība kā elpošana, vienmēr atceries to.

Paldies, to tiešām tagad centīšos sev atkārtot, bet šaubos vai līdzēs. Tā jau arī daru, ka citreiz apēdu kumosu un skatos kaut kur sienā vai truli blenžu mobilajā telefonā.

Elīn, jā es arī banānus esmu ēdusi tualetē, precīzāk aprijusi. Kompulsīvā pārēšanās gan man nav, ēšanas traucējumi gan, tas nu ir skaidrs.

Esmu diezgan tieva, tāpēc pastiprināti vienmēr jūtu, ka citi pievēršas, ja ēdu. Liekas, ēdot ābolu vai kādu augli citi uzreiz padomās, ka es neko citu neēdu. Un jā, esmu saņēmusi arī piezīmes, tādēļ tās nav manas iedomas. Tiešām ir bijis kafejnīcā, ka man demonstratīvi nostājas blakus un skatās, ko esmu uzlikusi uz šķīva. Ok, skaidrs, ka visādi idioti nav jāņem galvā, bet tomēr.
12.02.2013 01:47 |

Reitings 560
Reģ: 29.01.2009
Arī ļoti ilgu laiku cīnos ar šo problēmu. Vidusskolas laikā pat 6 mēnešus kāju nespēru ēdnīcā,jo ēst citu priekšā man likās briesmīgi un apkaunojoši..
Psiholoģiski bija grūti pieņemt un sadzīvot ar faktu,ka esmu izsalkusi un organisms prasa ēdienu. Un tas nebija tikai sabiedriskās vietās,bet arī mājās ar ģimeni,draugiem. Kad sāku dzīvot ar puisi,situācija uzlabojās,jo vienkārši bija jāpierod,ka ēd ar kādu kopā.
Tagad dzīvoju ārzemēs kopā ar vairākām meitenēm un man nepatīk gatavot vai ēst,kad kāds ir mājās..būtībā tas jau man velkas kādus 5-6 gadus.
Bet zinu,ka mana problēma ir saistīta ar ēšanas traucējumiem kā tādiem.
12.02.2013 01:49 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Tiešām ir bijis kafejnīcā, ka man demonstratīvi nostājas blakus un skatās, ko esmu uzlikusi uz šķīva. Ok, skaidrs, ka visādi idioti nav jāņem galvā, bet tomēr.

Ļoti iespējams, ka tā nemaz nebija, tikai sev aiz šīš fobijas esi ieskaidrojusi, ka viss un visi ir drauds un pret tevi. Mēs sev protam tādas pasakas iestāstīt, diemžēl pārsvarā ar nepārāk pozitīvu mērķi.
Tu pati kādreiz vēro cilvēkus, to, kā viņi ēd, ko viņi ēd, cik pareizi vai nepareizi lieto piederumus? Es, piemēram, šādas lietas nekad neievēroju, pat čāpstināšanu ne. Tad kāpēc, lai visi citi ko tādu ievērotu?

Un tev, piemēram, ir bail un nepatīkami ēst gan, ja esi kopā ar pazīstamiem cilvēkiem, gan vienkārši vienai ēdot kādā publiskā vietā?
12.02.2013 01:57 |

Reitings 7
http://usatoday30.usatoday.com/news/health/2007-09-18-eating-shyness_N.htm
12.02.2013 01:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Esmu diezgan tieva, tāpēc pastiprināti vienmēr jūtu, ka citi pievēršas, ja ēdu. Liekas, ēdot ābolu vai kādu augli citi uzreiz padomās, ka es neko citu neēdu. Un jā, esmu saņēmusi arī piezīmes, tādēļ tās nav manas iedomas. Tiešām ir bijis kafejnīcā, ka man demonstratīvi nostājas blakus un skatās, ko esmu uzlikusi uz šķīva. Ok, skaidrs, ka visādi idioti nav jāņem galvā, bet tomēr.

lielisks piemeers tam, kaa komentaari pa tievumu var saapinaat cilveeku un novest liidz probleemaam. citaa diskusijaa man par to uzbrauca augumaa, jo luuk tikai apaljiigajiem rodoties kompleksi no taa, ka citi komentee vinju eeshanas paradumus un svaru un ka tievaas var kritizeet cik uziet. pateikt "tu esi tik tieva, laikam neko need, ja?" ir tas pats, kas pateikt apaljiigai "tu esi tik resna taapeec, ka visu laiku rij." man arii deelj taa riebaas kaadreiz eest zaljbariibu publiskaas vietaas, jo vienmeer kaada atradaas ar komentaariem, veelaak saaku atbildeet ar indiigiem izteikumiem. agraak meeginaaju apskaidrot, ka neslimoju ar anoreksiju, neseezju uz dieetaam, bet ar laiku man tas apnika. nekad nespratiishu, kaapeec apaljiigaas meitenes meedz pienaakt klaat nepaziistamai tievai meitenei un kaut ko nokomenteet par vinjas svaru. to maaca kursos zem nosaukumiem apalja un laimiiga, vai?
12.02.2013 02:01 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
JĀ,man ir pilnīgi tas pats!Man ir tāda sajūta,ka visi uz mani lūr un domā ko var rīt ,kaut gan esmu tieva :D
Vēl trakāk,kopā ar savu puisi nespēju nevienu kumosi dabūt iekšā.
12.02.2013 02:14 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man liekas, ka jūs esat pārāk augstās domās par sevi, jo ticiet man - nevienam cilvēkam, kas nav jūsu tuvinieks, pilnīgi un galīgi neinteresē, ko un kā jūs ēdat (ja nu vienīgais tiešām neesat kādas slavenības, kuru ēšanas paradumi ir atspoguļoti Privātās dzīves lapās).
Vienīgais es nesaprotu - jums draudzenes vispār nav? Parasti ir pierasts pusdienās iet kopā. Ja nav draudzeņu, tad pusdienas ir tieši vieta, kur tādas iegūt - uzaicinot kādu attālāku paziņu papusdienot kopā :)
12.02.2013 06:28 |

10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Braita, kurā augstskolā mācies? Ja mācies LU, tad LU ir bezmaksas psihologs.
12.02.2013 09:27 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Man ir kauns ēst publiski tikai atsevišķus produktus - banānus, visu ar magonēm un jebko citu, kur var nocūkoties :D
12.02.2013 09:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits