Vai tas ir pieņemami?

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Sveikas,

Studiju ietvaros man atkal ir jāraksta darbs, tāpēc vēlētos uzklausīt dažādu sieviešu viedokļus par līdzīgu tēmu, kas man noderētu tā veidošanā. Arī pati šorīt aizdomājos pēc vakardien noskatītas filmas.
Ir dažādas situācijas, kad sieviete kļūst par māti. Ļoti jauna vai pat pēc 35, ir dažādi iemesli un apstākļi, ir kas veic abortu ir kas ir pret to.. Jautājums ir par situāciju, kad sieviete VISPĀR nevēlas kļūt māte. Nekad. Nevēlas bērnus un viss. Kāds ir Jūsu viedoklis-vai tas tiešām ir pieņemami?
Es, piemēram, esmu izteikta karjeriste, bērniņu pagaidām nevēlos, abortu gan netaisītu un bērnus mīlu. Vienkārši šobrīd nē. Vēlāk, protams, bez šaubām. Uzskatu, ka tas ir sievietes PIENĀKUMS, MISIJA-dzemdēt. Mans viedoklis ir tāds, ka nav apstākļu, kas sievietei "atļautu" atteikties jebkad kļūt par māti (protams, nekomentēsim veselības problēmas u.c.attaisnojošus apstākļus, ja tādi ir).

Veidojot studiju darbu, aprunājos arī ar draudzenēm un paziņām un starp viņām arī atradu paziņu, kura vienkārši NEKAD nevēlētos bērnu. Varbūt pārdomās, varbūt nē.

Nevienu nekritizēju, ļoti gribas dzirdēt viedokļus.

P.S. Jauku dienu:)
08.02.2013 10:48 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
aij atkal ne tur ierakstiiju :D tas bij domāts beztēmā rakstīt.
08.02.2013 11:55 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
" Es autores vietā savu viedokli vispār nebūtu rakstījusi.."
Jā, tādā sabiedrībā mēs dzīvojam. Es izveidoju diskusiju, palūdzu izteikt savu viedokli, pateicu arī savējo. Rezultātā man norāda, ka savu viedokli vispār nevajadzēja izteikt:D Visam pa virsu es vēl atvainojos.. bet nē-" kasās" tālāk- par vārdu izvēli utml.
Es vēlreiz pateicos tām meitenēm, kuras atbildēja, bet dažām vienkārši novēlu jauku dienu.
08.02.2013 11:55 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Man gandrīz viss šķiet pieņemami, ja man pašai neliek dzīvot tā, kā nevēlos.
Bet kopumā man ir žēl skatīties uz sievietēm ap 40 gadiem un vairāk, kurām nav bērnu. Šķiet kā tādas nelaimīgas, ja nav vīrieša, tad vispār... Nebūs, par ko priecāties vecumdienās.
08.02.2013 11:57 |

Reitings 1017
Nu nepiekritīšu nirvānai, diez vai cālis tam būtu piemērotākais forums. :D
08.02.2013 12:40 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Jā, varbūt cālis būtu piemērotāks forums tam.

nedod dievs iemetīsis gaļas gabalu tajā lauvu mudzenī :D
08.02.2013 12:41 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
kpc? man likās, ka tur visas māmiņas tusē un runā par pamperiem :D
08.02.2013 13:05 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man laikam ir līdzīgi kā koshlenei. Varbūt ne tik traki, nejūtu neko pretīgu, bet nerodu prieku mazos bērnos. Man iznēsāt bērnu un dzemdēt tieši gribētos viena iemesla dēļ - pamēģināt kā tas ir :D jēziņ, cik stulbi izklausās, bet jā, tāds mans raksturs :) Varbūt vienkārši neesmu vēl nobriedusi ģimenei, jūtos jauna un gribu izbaudīt dzīvi bez atbildības - bez bērniem.
08.02.2013 13:17 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
kpc? man likās, ka tur visas māmiņas tusē un runā par pamperiem

nu ja,un uzprasīs ko domājat par bezbērnu sievietēm....oijjjj.... 3 dienas būs negaiss :D
08.02.2013 13:17 |

Reitings 7743
Vnk. ir sievietes, kuras grib bērnus un ir sievietes, kuras negrib bērnus nekad un nekādos apstākļos, tas ir pilnīgi normāli. Protams - viņām domas var mainīties, vienā brīdī ļoti, ļoti sagribēt bērniņu, bet, tikpat labi - nesagribēt nekad. Arī, ja stāvoklī neplānoti paliktu - viena priecātos, ka tomēr ir lemts un būtu labākā mamma, bet cita... Tā ir pilnīgi katras pašas darīšana, jo laime katram nozīmē ko citu. Vienīgais, kas man šķiet ne pārāk - ka bērnu negribētājas tik ļoti met to acīs citām un tik primitīvi pretīgā veidā, ka gluži vienkārši šādu cilvēciņu kļūst žēl.
08.02.2013 15:54 |

Reitings 7743
Cālī - supermammu forumā pajautāt par ko šādu - dzīvu bez sāls apēstu un kauliņus apskrubinātu. :D Māmiņu klubs nav tik asi reaģējošs, tur bieži vien ir diskutablas tēmas, bet parasti iztiek bez tādiem asumiem, bet - tas atkal aizskar sievietes, kuras ir zaudējušas bērniņus, grib, bet nevar tikt pie mazā utt., ar to ir jārēķinās.
08.02.2013 15:58 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
tev nevajadzētu rakstīt studiju darbu par tēmu, par ko tev jau ir ekstrēmi aizspriedumains viedoklis
08.02.2013 17:28 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Tā ir katras pašas izvēle - ne mana cūka, ne mana druva, lai es varētus spriest.
08.02.2013 17:34 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Uzskatu, ka tā ir sievietes pašas izvēle.
Pati kaut kad jau vēlētos bērnu, bet dzemdēšanu nekādā gadījumā neuzskatu par savas dzīves misiju vai pienākumu.
08.02.2013 17:40 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Pati bērnus gribu, par citu sieviešu izvēlēm man vienalga. Bet vispār esmu pamanījusi, ka sabiedrības attieksme šajā jautājumā tomēr ir nenormāli liekulīga - no vienas puses, saka, kad pajautāsi, ko par to domā, visi korekti dod pareizās atbildes, ko grib dzirdēt- katrs dara, ko grib un bla. bla, bet realitātē ļoti bieži nācies dzirdēt (un, prooootams, šīm sievietēm aizmuguriski), ko saka par sievietēm 30+, kam nav bērnu. Pati vairākkārt esmu bijusi lieciniece neveiklām situācijām , kā dažām sievietēm bāžas virsū ar jautājumu - nu kad tad tev būs bērniņš, tā kā būtu laiks un tādā garā... nedod dievs vēl tādai sievietei, kas nevēlas vai kurai nevar būt bērni dzīvot tādā patriarhālā sabiedrībā, kur par sievietes galvenajām rūpēm tiek uzskatīti bērni un plīts. Nomācoši...
08.02.2013 17:55 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Pati vairākkārt esmu bijusi lieciniece neveiklām situācijām , kā dažām sievietēm bāžas virsū ar jautājumu - nu kad tad tev būs bērniņš, tā kā būtu laiks un tādā garā... nedod dievs vēl tādai sievietei, kas nevēlas vai kurai nevar būt bērni dzīvot tādā patriarhālā sabiedrībā, kur par sievietes galvenajām rūpēm tiek uzskatīti bērni un plīts. Nomācoši...

Man ir nācies novērot šādas situācijas un man tas šķiet pretīgi - tā uzbāzība un ''tev jau tā kā pēdējais laiks..'' pātara skaitīšana utt. Viena no tām situācijām bija īpaši riebīga, jo izrādījās, ka sievietei nemaz nevar būt bērni, bet babuļas bāzās virsū ar saviem stulbajiem jautājumiem.
Atgriežoties pie diskusijas sākuma jautājuma, kā liela daļa meiteņu, uzskatu, ka tas ir pieņemami. Ir pieņemami izdarīt izvēli. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka daudz labāk ir pateikt, ka negrib bērnus un netaisīt viņus, nevis piespiedu kārtā radīt sīko, par kuru pēc tam nav nekādas intereses.
08.02.2013 18:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits