Šobrīd dzīvoju Grīziņkalnā, bet ar draugu mums līdz rītdienai jādod ziņa, vai ņemam īres dzīvokli Ķengaragā (1. pietura aiz Dienvidu tilta). Vai kāds zinātājs var padalīties, kāda ir dzīve Ķengaragā? Lieta tāda, ka īpaši necienu krievu urlas, un bail, ka viņu tur būs lielā koncentrācijā... Vai pārdevējas veikalos uzrunā latviski? Padalieties, svarīgi :)
_paris Jā, bet otrs jautājums ir pašpārliecinātība. Ja kādā rajonā kādas tautības cilvēki dzīvo lielā koncentrācijā, viņi kļūst augstprātīgi un iedomājas, ka ir šeit saimnieki. Es negribētu piedzīvot, ka ar lielu intensitāti man nākas dzirdēt sabiedriskajā kaut kādus uzbraucienus latviešiem, valodai, krekliņus ar CCCP simboliku, georga lentītes un tamlīdzīgi. No tā es visvairāk uztraucos. Piemēram, Grīziņkalnā to nemana. Agrāk dzīvoju Āgenskalnā, tur gan ap maiju bija nāve...
Murgs..
Dzīvoju tieši vienu pieturu aiz dienvidu tilta. Veikalos ar mani runā latviski, bet ja arī runātu krieviski, man tas netraucētu. Cilvēks ir un paliek cilvēks neatkarīgi no valodas, tautības.
Te dzīve ir ļoti mierīgi, Tu nopteikti jauc ar maskačku, tās ir divas dažādas pilsētas daļas, es pat teiktu, ka maskačka vispār ir cita pilsēta un tur tiešam negribētu dzīvot, bet nejau krievu dēļ./
Jā, protams, Ķengarags viss ir izrotāts ar Georga lentītēm, sirpjiem un āmuriem un trolejbusi tur braukā ar CCCP simboliku! :D
Man jau šķiet, ka Ķengaragā nav diži lielāka krievu koncentrācija kā Pļavniekos vai Zoļikā. Bet rajons kā tāds man personīgi nepatīk. Tajā pašā laikā, ilgu laiku esmu nodzīvojusi +/- Grīziņkalna apkārtnē un tur man likās ok. Tā ka aizbrauc vien pati apskatīties dzīvokli un uzmest aci rajonam.
Ewane - domāju, ka tev ir tāda attieksme vienkārši, ka velk uz kašķi ar tiem krieviem, jo man ir reāli vienalga vai viņi sev kaklu ir nosējuši ar lenītēm, vai vēl ko nē. Latviešiem kaut kas ir ar pašapziņu, ka katru lentīti uztveram kā nenormālus valsts draudus. Būs ok, nesatraucies. ;)
mazuliite_ruu Nu katram ir sava pieredze, katram savs stāsts, man gan traucētu un kā vēl. Tā varu būt ļoti mierīga un ļoti labi sadzīvot ar jebkādas tautības cilvēkiem, bet tikko redzu šovinismu vai kas vēl ļaunāk - viņi izturas nelojāli pret Latviju - man spuras ir gaisā. Vēlos no tādiem izvairīties, tāpēc arī tāds jautājums. Negribu iekulties liekās nepatikšanās. Bet izklausās jau, ka stāsts nav par šo rajonu un droši varu dzīvokli ņemt.
Es tagad dzīvoju Prūšu ielā un neko traku Ķengaragā nesaskatu, blakus Rimi; Iki; Beta, turpat uz Molu aizbraukt vai Lidiņu pāēst, pa pus gadu neviens nav piesējies. Patīk, ka blakus ir upe un promenāde, kur var skriet vai pastaigāties. Ja dzīvoklis ir jauks un labi remontēts, noteikti ietu dzīvot tur, Ķengarags pēc Dienvidu tilta ir normāls.
pievienojos, dzīvoju praktiski blakus Zoom. netālu Daugava, kur var pastaigāties, blakus visi tie paši veikali, ātri var aizbraukt līdz Lido paēst vai uz Molu pa veikaliem, tuvu arī vilciena pieturas. Ir, protams, daudz krievvalodīgo, bet kurā mikrorajonā viņu nav?
Starpgadījumi nav bijuši, braucu ar mikriņu, tā kā 15. trolejbusa prieki arī izpaliek. No savas pieredzes, cik es pagaidām dzīvoju, tad absolūti iesaku.
Man jau īsti neinteresē tie veikali, es tāpat strādāju Vecrīgā. Vairāk interesē tieši, vai nav lekšanās un publiskie strīdi. Vai nestaigā ar CCCP maikām un apkārušies georga lentītēm. No tā visvairāk bail.
Mana draudzene ar puisi arī tur dzīvo un ir ļoti apmierināti. Iet pastaigāties uz promenādi, saka, ka tur ļoti forši (pati neesmu bijusi) :)
daudz kas ir atkarīgs no paša attieksmes. ir cilvēki, kas paši uzprasās uz problēmām, un viņiem visos rajonos vietējās "autoritātes" piekasās.
esmu dzīvojusi pie nočnikiem Iļģuciemā un Imanta, tagad dzīvoju Avotu ielā. paziņas mani biedēja ar šausmu stāstiem, bet es ne reizi 10 gadu laikā tā arī nesaskāros ar tiem "briesmoņiem". vēl nozdīvoju gadus 3 grīvas ielas 11 rajonā - arī bez incidentiem.
Ewane - nu kontingents kā visur LV, tu tiešām domā, ka mums kā UK ir babaju rajons, melno u.c.? Ķengaragā ir daudz latviešu, starp citu. Bet nu, ar tādām domām tu tiešām pievilksi sev vienīgo urlu rajonā, nudien.
Ewane - nu kontingents kā visur LV, tu tiešām domā, ka mums kā UK ir babaju rajons, melno u.c.? Ķengaragā ir daudz latviešu, starp citu. Bet nu, ar tādām domām tu tiešām pievilksi sev vienīgo urlu rajonā, nudien.
_paris come_stai Nu noteikti Tev ir taisnība, bet tur es neko nevaru padarīt. Ja redzu klaju Latvijas nolikšanu, es nespēju neiesaistīties. Ja man būtu vairāk naudas, dzīvotu Siguldā, kur ir reāli gandrīz tikai latvieši. Bet nu kādus gadus 5 vēl nevarēšu tā dzīvot, kur gribu, bet kur varu atļauties.
Oj, nu panesās. 4 gadus nodzīvoju K-ragā, turklāt vēl tālāk par Dievidu tiltu. Nezinu, varbūt, kas meklē- tas atrod, bet pa visiem tiem gadiem nevienu nebiju sastapusi, bet bieži vien ap 12 naktī atgriezos no darba un gāju cauri pagalmiem.
Es esmu ntās reizes ar kājām no centra gājusi pa to rajonu naktī, protams, tums'nekur nav omulīgi, bet nekādi incidenti nav bijuši. Pat neatceros, kāpē neņēmu taksi :D